Helo og marselis – apotekets creme-klassikere fra Faaborg Pharma

16.11.17

marselis-helo-faaborg-pharma-2-2

Sponsoreret af Faaborg Pharma

Den rolige blå løve fra Fyn har i over 15 år været en fast del af de danske apoteker. For mig står løven for solide hverdagsprodukter, som hele familien trygt kan bruge. Den signalerer noget solidt, noget ordentligt – og så synes jeg faktisk, at det er et virkelig flot logo og nogle smukt og enkelt designede tuber, hvilket kan være en sjældenhed blandt denne type produkter.

Faaborg Pharma er både produceret og udviklet i Fåborg. Bedst kendt er måske nok helo creme, der efterhånden er udviklet en helt serie omkring og marselis creme, der har 35 år på bagen. Produkterne er prisvenlige, uden parfume, mærket med Allergy Certified og produceret i Danmark. Selvom Faaborg Pharma måske er bedst kendt for de klassiske plejeprodukter, så har de også kastet sig ud i mere avanceret ansigtspleje med deres Ultimate ansigtspleje.

Både marselis creme og helo creme er klassiske fedtcremer, der alle er gode valg til tør og sart hud, men de er også forskellige, når man ser nærmere efter.

marselis-helo-faaborg-pharma-1-1

Marselis creme har en spændende historie, og navnet vækker nok genklang hos mange af jer – især hos min århusianske mand. Opskriften er over 35 år gammel og er blevet udviklet af hudlæger på Marselisborg Hospital. Marselisborg Hospital er i dag en afdeling af Aarhus Sygehus, men da det blev opført i 1913 var det for at behandle blandt andet patienter med hudsygdomme.

Har du ligesom jeg et barn med børneeksem eller på anden måde været i kontakt med en hudlæge, så er der stor sandsynlighed for, at du har hørt dem sige “marselis creme”.

Hvor fedtprocenten er 36% i marselis creme, så er den 48% i helocreme, som er til meget tør hud. Både helo creme og marselis creme indeholder meget få ingredienser og risikoen for kontaktallergi eller andre problemer er minimal. Cremerne er gode valg til eksemhud, perioral dermatit eller anden hud, der har brug for absolut ro og pleje.

Marseliscremen er rig i konsistensen, men ikke helt så voldsom som mange andre fedtcremer kan være. Er du på udkig efter en fedtcreme, som er lidt nemmere at arbejde med end de allerfedeste, men som virker effektivt til både eksembørn og frostramte kinder, så er den et godt og mere behageligt bud end gennemsnittet.

Helo til ben og fødder
Helo serien er blevet udvidet siden den oprindelige helo creme og omfatter nu også en bencreme og en fodcreme. Helo legs er en creme mod hævede, tunge, trætte, kløende og urolige ben med hestekastanje og troldnød.

Helo feet er en fremragende fodcreme, som har holdt mine fødder pæne, og som jeg nu er på anden tube af. Den indeholder 10% carbamid, hvilket måske ikke er meget sammenlignet med for eksempel Matas hælkur med 25%. Men til gengæld indeholder den også panthenol, der er en effektiv ingrediens mod tør og ru hud (det er også den, vi selv bruger i vores salve). Panthenol fungerer rigtig godt i denne creme i kombination med carbamiden. Den hjælper effektivt på tør hud, hård hud og hælrevner, men er nemmere at smøre ud end de allerfedeste hælkure, som vi ellers har anbefalet.

Panthenol virker reparerende og plejende på overbelastet og ødelagt hud, og det virker godt i en hælcreme. Brug den også gerne på ødelagt hud andre steder, hvor kombinationen af carbamid og panthenol kunne være oplagt.

Jeg har hørt en fugl synge om, at helo-serien snart bliver udvidet med vaskeprodukter til tør hud. Jeg kan ikke vente med at prøve dem og lover, at I nok skal høre mere om dem.

Hvad er jeres erfaringer med helo og marseliscreme? Hvad har I brugt dem til? Er I blevet smurt ind i nogle af dem som barn?

Her kan du købe det
Faaborg Pharma sælges på apoteket. Helo creme koster mellem 49 kroner for 100 ml. og 309 kroner for den kæmpe 1 liters pumpe. Marselis creme fra Faaborg findes også i mange størrelser og koster 44 kroner for 100 ml. op til 279 kroner for 1 liter med pumpe.

Helo feet koster 89 kroner for 100 ml. Se hele Faaborgs udvalg på Faaborgpharma.dk

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Mia

Eeeeeelsker helocreme. Når jeg nævner den for nogen ligner det et stort spørgsmålstegn, men jeg slår tit et slag for den,. Bruger den til tørre albuer og til sart skadet hud hvor cremen ligesom ligger et lag henover som beskytter. Havde på et tidspunkt noget kontakteksem i ansigtet ifølge brug af antibiotikacreme og den hjalp mig af med det. Når jeg har plukket øjenbryn, får den også lige tur med cremen. Hvad kan man ikke bruge den til? Ville dog ønske at tuben ikke ser så klinisk ud, men hva’ det er et luksusproblem 😊

Randi

Produkterne fra Faaborg Pharma er rigtig gode. Jeg er glad for deres Carbamid cremer og også for Helo cremen eller Panthenol cremen, når mit håndeksem er slemt, og huden har dybe revner.

Anne - Sofie A

Hello cremen har jeg brugt masser af gange på min hest når han fik rifter, sår etc. Vældig god til også dette 👍

Anna

På Bispebjergs hudafdeling (i 90’erne i hvert fald) var det standardbehandling at smøre patienterne ind i Helo-cremen. Mit børneeksemsbarn er blevet smurt i både Helo og Marselis med hverken bedre eller dårligere resultat end de langt dyrere franske eksem-mærker (exomega, lipikar osv). Og Helo fodcreme ELSKER jeg til mine tørre fødder – eneste anke er at Faaborg har indskrænket størrelsen fra 150ml til 100ml, som slipper ALT for hurtigt op 🙂 Derfor køber jeg ofte Faaborgs 10% Carbamid creme i 200 ml i stedet, den er nemlig også fremragende, super konsistens der trænger godt ind uden at fedte (så meget som andre carbamid mærker).

Christina

Den bruges stadig på den afdeling – jeg arbejder på den afdeling, og vi bruger helo til alt 🙂

Maria L

Jeg har blandede følelser omkring den. Først og fremmest kan jeg kun bruge den Helo creme på hænderne når de i vinterkulden begynder at revne pga. tørhed og der kommer sår på dem. Både med Exomega og Danatekt sved det ad h… til da jeg smurte mig sidste år, og den eneste creme der kunne komme på uden at svie var Helo. På den anden side er den så fed, at jeg ikke synes den trænger nok ned i huden, der er stadig dén der fedtede hinde, hvorfor jeg kun bruger den ved sengetid med bomuldshandsker på.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *