Anmeldelse: Faaborg Pharma Ultimate ansigtspleje

20.04.17
Faaborg Pharma

Faaborg Pharma

Den nye ansigtsplejeserie fra Faaborg Pharma har en ingrediensliste, der helt ærligt fik os til at skraldgrine, da vi første gang så produkterne. SyriCalm, salicylsyre, niacinamid, sheasmør, hyaluronsyre – det lyder bekendt ikke?

Mange af jer har selvfølgelig også lagt mærke til lighederne på ingredienserne mellem Faaborg Pharma Ultimate ansigtspleje og de første af Pudderdåsernes egne produkter. I har spurgt til vores mening om denne nye serie, og vi vil gøre vores bedste for at tilsidesætte vores naturlige personlige præferencer og give jer en objektiv og saglig anmeldelse.

Made in Faaborg
Faaborg Pharma er en dansk producent, der har skabt produkter til apotekerne længere end nogen af os har skrevet om skønhed. Klassikere som archiv creme, marselis, helo creme og panthenolsalve stammer herfra sammen med en lang række almindelige apotekerprodukter.

Fra fabrikken i Faaborg er der nu også kommet 4 ansigtsprodukter i serien Faaborg Pharma Ultimate ansigtspleje:

  • Faaborg Ultimate Face Cream – Day
  • Faaborg Ultimate Face Cream – Night
  • Faaborg Ultimate Skin Tonic
  • Faaborg Ultimate Cleansing Mousse

Faaborg Ultimate Face Cream – Day og Faaborg Ultimate Face Cream – Night
Faaborgs dagcreme og natcreme er fuldkommen ens, bortset fra at natcremen er lidt federe end dagcremen. Der er heller ingen solbeskyttelse i dagcremen. Der er bestemt ingen grund til at købe begge og vælge den ene til hhv. nat eller dag. Har du tør hud, så vælg den fede “Night”, foretrækker du en lettere creme, så vælg den lettere “Day” – og husk at bruge en ekstra creme om dagen med solbeskyttelse!

Når det så er sagt, så er disse to cremer aldeles fremragende. Det bærende element er en høj koncentration på 5 procent niacinamid. Dertil kommer hyaluronsyre til fugt og beroligende syricalm. Der er også lidt sheasmør i.

Sammenligningen med vores egen Alt i en creme og til dels også Anti-Age Ansigtscreme er snublende nær, men der er forskelle. I forhold til Pudderdåsernes Alt i en creme er koncentrationen af niacinamid markant højere i Faaborg Ultimate. Dertil kommer indholdet af hyaluronsyre. Prisforskellen er også tilsvarende – Alt i en creme er selvfølgelig langt billigere pr ml.

I forhold til Pudderdåsernes Anti-Age Ansigtcreme, så nærmer vi os en mere sammenlignelig pris. Anti-Age Ansigtscreme koster 195 kroner for 50 ml., Faaborg Ultimate Day og Faaborg Ultimate Night koster 180 kroner for 50 ml. Alle cremer indeholder SyriCalm, sheasmør og hyaluronsyre. Faaborg Ultimate indeholder 5% niacinamid, mens Pudderdåserne Anti-Age Ansigtscreme indeholder 2% niacinamid. I Pudderdåsernes Anti-Age Ansigtscreme er der peptider i form af Matrixyl 3000, der virker på rynker.

Så ansigtscremerne fra Faaborg er altså en højkoncentreret niacinamid-creme, og det kan være en rigtig god ide. Niacinamid har vi før kaldt “ingrediensen, der virker mod alt”.

Niacinamid er fremragende men nyere 10% serum fra for eksempel The Ordinary eller Paula’s Choice kan være hårde for huden – Helenes hud for eksempel tørrer voldsomt ud af det. Til gengæld svinder hendes porer på næsen hurtigt ind i samme hast. En 5 % creme som denne kan være et godt alternativ.

Faaborg Ultimate Day og Faaborg Ultimate Night er rig, blød og lækker og med adskillige fordele for huden. Niacinamid giver glød og forbedrer hudens udseende generelt. Læs mere om niacinamid her.

Men husk at den eneste forskel på Day og Night er, at Night er mere fed. Du behøver ikke dem begge – til gengæld skal du supplere med en anden creme med solfaktor.

Faaborg Ultimate Cleansing Mousse
Faaborg Ultimate Cleansing Mousse er en behagelig og velformuleret rensemousse i en sjov indpakning. Rensemoussen er uden sulfater, uden parfume og uden andet, der normalt kan irritere eller udtørre huden. Den har en passende ph-værdi og vasker huden uden at udtørre. Jeg har selv brugt den i adskillige uger nu.

Pumpen fortjener en særlig opmærksomhed. På pumpen sidder nemlig en lille silikonebørste, som man kan bruge til at skrubbe ansigtet med.

Børsten er meget blød og blid og giver en meget MEGET let eksfoliering. Forvent ikke noget i nærheden af det, du kan opnå med elektriske rensebørster, tørbørstning eller lignende. Til gengæld er den lille silikonebørste hygiejnisk i brug.

Faaborg Ultimate Skin Tonic
Faaborg Ultimate Skin Tonic er en skin tonic med salicylsyre. Endda med et fikst pumpe-låg. Så selvfølgelig spørger I, om koncentrationen er høje nok og ph-værdien lav nok til at den er effektiv til eksfoliering?

Nej, desværre. Koncentrationen af salicylsyre er 0,3%, og ph-værdien er 5. Den er ikke et alternativ til T-Zone Peelingen eller Paula’s salicylsyreprodukter. Den vil ikke virke eksfolierende på samme måde.

Den vil dog stadig virke beroligende og antiinflammatorisk. Især sammen med SyriCalm, der er tilsat også samt hyaluronsyre. Så Faaborg Ultimate Skin Tonic er en beroligende skintonic, men ikke et alternativ til de eksfolierende salicylsyre-peelinger.

En kommentar til emballagen – den smarte pumpe er superpraktisk til vatrondeller, men holder ikke tæt under transport.

Anbefalinger
Faaborg Ultimate ansigtscremer er et rigtig fint bud på en ansigtscreme med gode ingredienser. Især det høje indhold af niacinamid er interessant. Du finder også ansigtscreme fra La Roche-Posay på apoteket med niacinamid, men jeg tvivler på, at koncentrationen er lige så høj.

Faaborg Ultimate Cleansing Mousse er en god og mild rensemousse. Den klarer den opgave lige så godt, som mange andre. Børsten på pumpen er behagelig, og kan du lide den, så brug den. Effekten på huden er ikke at sammenlignelig med en rigtig rensebørste.

Faaborg Ultimate Skin Tonic er efter min mening uinteressant – som de fleste andre skintonic. Salicylsyren kan du få langt bedre andre steder.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Produkterne fra Faaborg Ultimate koster mellem 130 og 180 kroner på apoteket. Du kan også købe dem online hos for eksempel med24.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Marie

Tak for anmeldelsen! 🙂 Jeg har brugt skin tonic’en i et par uger og kan godt lide den, men kan heller ikke mærke nogen eksfolierende effekt, desværre. Det betyder, at jeg er nødt til at se på Paula’s Choice salicylsyre-toner, selv om jeg synes, de er lidt for dyre for hvad de er. Er der andre toner-produkter med salicylsyre, som I kunne anbefale? 🙂

Annette Aarre Dalsgaard

Apropros tæthed af emballager….jeres ansigtsolie er også utæt, men ellers fantastisk!

Katja Moikjær

Vi ved det godt. Den kommer til at skifte emballage, vi leder efter en ordentlig afløser, men jeg kan godt afsløre, at det der med emballage er meget svært! Er ked af at den er utæt :-/

isa

Men der er jo ikke matrixyl 300 i deres creme? Så kan det jo stadig bedst betale sig med jeres eller hvad?

HeLene

Tak for en fin anmeldelse af intressante produkter!

Katja

Hvordan er det nu lige med Paulas choice, hvis man bestiller på nettet? Synes at huske I har skrevet om netop dette på et tidspunkt. I øvrigt god læsning om Faaborgs produkter.

Katja Moikjær

Så bestiller man dem på paulaschoice-eu.com 🙂 De har også lidt på lookfantastic en gang i mellem

Karen Nørgaard

Hvordan er det lige med squalene vs squalane? Har det noget på sig at squalene der figurerer i de to cremer er mere ustabilt = oxiderer og kan give ballade?

Katja Moikjær

Der er meget lidt i, så det tvivler jeg på. Desuden er meget i tvivl om, hvor stor forskellen reelt er på squalane-squalene. Nogle gange taler man om at squalene stammer fra haj og at squalane er planteversionen, men det passer ikke. Begge versioner kan være plantebaserede, og det er de. EU har så vidt jeg ved forbudt brug af den stakkels haj til kosmetisk brug, af hensyn til den truede haj: http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2013-011224&language=EN – så mon ikke der er tale om plantebaseret squalene her.

Karen

Hej Katja, tak for svaret! 😉 lyder som om det er en tomato-tomahto ting.. uanset hvad er det en lækker creme som føles rigtig godt på huden!

Katja Moikjær

Det tror jeg også det er. Jeg ville ikke tænke over det, i hvert fald 🙂

Gurpreet

Jeg er selv meget positivt overrasket – har døjet en del med uren hud det sidste års tid, og for ca. 2 måneder siden begyndte jeg med Faaborg pharma, og min hud er stort set C L E A N! Jeg er fan af milde produkter, da min hud er ekstrem sart, og må sige at Faaborg Pharma lever op til sit navn 🙂

Sarah-Cathrine

Tak for den fine anmeldelse 🙂
Hvad siger i så til deres nye ansigts- og øjenserum? Synes lige umiddelbart, at de ser gode ud, men bruger kun cremer, som i har godkendt <3

Katja Moikjær

Jeg har lige fået dem ind af døren, men har ikke åbnet dem endnu. Ingredienslisten ser dog flot ud 🙂

Lisette

Hej 🙂 Jeg har netop set, at apoteket har en dagcreme fra Faaborg med spf 20, så der er tilsyneladende lavet en version med solbeskyttelse. Mon der så stadig er 5% niacinamid i?

Helene Randløv

Hej Lisette
Det er jeg sikker på, at du kan få det at vide på apoteket 🙂 Jeg går ud fra det, men sikker er jeg ikke.
Kh. Helene

Steliana Modiga

Hej, Helo hand is a very good hand creme. I am though very unhappy about the emballage. It is so much creme inside but you can not squeeze it because the plastic cover is very big. Steliana

Helene Randløv

Hi Steliana
Try pressing the tube upside down (the top of the tube up) against the side of a table or another hard surface, with the lower part of your hand instead of your fingers. It usually works better that way.
All the best
Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *