Dyson Supersonic: Suveræn hårtørrer til ekstravagant pris

06.11.17
Dyson Supersonic

Dyson Supersonic

Dyson Supersonic ligner ingen anden hårtørrer. Den er helt sin egen og er noget helt speciel.

Det er prisen også. Til 3.000 kroner koster hårtørreren, hvad der svarer til et månedligt madbudget for en lille familie eller en returbillet til Bangkok.

Så er Dyson Supersonic 3.000 kroner værd?

Dyson Supersonic er en fremragende hårtørrer. Uden sammenligning den bedste jeg har prøvet. Den er i sin helt egen klasse og skiller sig markant ud fra alle andre på markedet.

Kraftfuld letvægter
Dyson har brugt en meget lille og meget kraftig motor. Den har de placeret i håndtaget, hvilket har gjort det særlige design muligt.

Designet er yderst vellykket. Tyngden ligger i håndtaget, og hele hårtørreren er i det hele taget ikke tung. Den vejer kun 618 gram. Til sammenligning vejer ghd Air 1,54 kg. Bosch ProSalon vejer 1,1 kilo. Det gør en betydelig forskel for mine skuldre og arme, når jeg skal styre føntørrer og rundbørste over mit hoved. Det lavere tyngdepunkt med vægten i håndtaget i forhold til en traditionel hårtørrer, hvor vægten ligger i næbbet gør den også nemmere at håndtere.

Lynhurtig tørring
Dyson Supersonic har en styrke på 1600 watt. Det er det rene ingenting sammenlignet med topmodellerne fra andre mærker, der blæser derudaf med over 2000 watt. Alligevel er Dyson hurtigere til at tørre mit hår end nogen andre, jeg har prøvet, og samtidig er den langt blidere ved hårdet. Jeg kan sagtens tørre mit hår hurtigt ved at blæse en 2100 watt hårtørrer på fuld styrke gennem mit hår, men så betaler mit hår også en høj pris. Supersonic virker anderledes. Selv på de laveste varmeindstillinger tørrer mit hår langt hurtigere end for eksempel ghd Aura, som er den hårtørrer, jeg sidst har brugt.

Kender I det, at man har fået puttet alt for meget stylingprodukt i håret, så det er svært at få det tørret ordentligt? Eller de dage, hvor man føntørrer løs indtil man har krampe i armene, og alligevel bliver det aldrig ordentligt tørt i nakken. Det sker ikke længere for mig med Supersonic. Det bliver helt tørt hver gang og på ingen tid.

Dyson Supersonic styrer temperaturen ved hjælp af digitale sensorer, der kontrollerer varmen præcis. Vi kan derfor være sikker på, at den varmeste indstilling giver præcis 100 grader varm luft, den næstvarmeste giver 80 grader, den blideste varme giver 60 grader, og kold luft knappen giver 28 grader kold luft.

En anden lille genialitet ved Supersonic er de magnetiske mundstykker. De er nemme at sætte på og fjerne igen, og de knækker ikke af.

Dyson Supersonic

GHD Aura vs. Dyson Supersonic
GHD Aura er pt. den eneste anden føntørrer, der har eksperimenteret med placering af motoren, som Dyson har, og en sammenligning er derfor oplagt.

GHD Aura er en skøn hårtørrer, der har været min favorit længe, men ved siden af Supersonic, så blegner den noget.

GHD har forsøgt at placere motoren helt adskilt fra føntørreren, så den hænger halvvejs på ledningen i en seperat boks. Det fungerer skam, men er en klodset løsning i forhold til Dysons 27 mm. brede mini-motor i håndtaget.

Både Aura og Supersonic er blide ved håret, men Supersonic er markant hurtigere end Aura til at tørre håret. Aura er ikke specielt hurtig, tværtimod. Supersonic er virkelig overlydshastighed i forhold til Aura. Auras

Læs anmeldelsen af ghd Aura her.

Konklusion
Mangler du en lynhurtig hårtørrer, der er blid ved håret, og som ikke giver trætter og ømme skuldre, så finder du den ikke bedre end Dyson Supersonic.

Om sådan en hårtørrer så er værd at betale 3.000 kroner for, det må alene være op til dig at vurdere.

Her kan du købe den
Dyson Supersonic koster 2.999 og kan købes i Magasin og på Dyson.dk

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Christina-Mia

Jeg har købt den for noget tid siden og er også pjattet med den. Den er helt klart pengene værd ☺️

Pernille

Hej Katja,
Har du prøvet Remington Air3D hårtørrer og kan fortælle hvordan den er sammenlignet med Dyson.
Jeg ville super gerne have en Dyson, men prisen er bare alt for høj 🙁 Remington koster kun det halve, så det ville jo være et fund hvis den kunne komme op på siden af Dyson 🙂
Vh Pernille

Mette

Jeg ved godt, at dette er et gammelt indlæg, men jeg kunne huske, at I var ret vilde med Dyson. Og i dag fik jeg så prøvet den hos min frisør, som havde besluttet sig for at investere i en.
Jeg har kraftigt, naturkrøllet hår, og jeg vil gerne have det så fyldigt som muligt. Så mit hår tørres altid med diffuser og hovedet nedad 😉 Men Dyson med diffuser gav mig den fladeste omgang krøller, så både min frisør og jeg var dybt skuffede. Diffuseren er lidt lille og har ingen skål – den er mere flad, og det fungerer ikke, hvis man skal have fylde.
Så vi blev enige om, at for fremtiden kommer den gamle hårtørrer med den store og dybe diffuser frem, og så hygger hun sig med Dyson – som hun i øvrigt ellers også var meget begejstret for – på sine andre kunder 😉

Helene Randløv

Hej Mette
Dyson har bestemt sine begrænsninger. Vi har begge vanvittigt glat hår. Så krøller kan vi ikke rigtig udtale os om. Mine yngstes krøller bliver lige så proptrækkeragtige som ellers, men det er uden diffuser. Hans hår er ikke langt nok til diffuser.
Kh. Helene

Chris

Er nysgerrig på hvordan den fungerer her et par år efter? Har læst flere anmeldelser hvor der bliver klaget over at de kun holder 2-3 år.

Helene Randløv Hansson

Hej Chris
Min Dyson føntørrer bliver brugt af fire mennesker mindst fem gange per uge. Altså mindst tyve gange per uge, hvor af femten af de gange er langt hår. Den virker upåklageligt, og den er endda blevet tabt utallige gange.
Så de får ingen klager herfra.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *