Fredagsfavorit: ghd Aura

19.09.14
GHD Aura

GHD Aura

Testen af ghd Aura har været lidt nervepirrende. For rigtig længe siden var Katja og jeg nemlig til en event, hvor vi lærte at jonglere med den daværende nyhed: hårtørreren Air fra ghd. Den er efter min mening ALT for tung og meget lidt praktisk. Til eventen lærte jeg dog en hel masse tricks, som jeg ikke kendte i forvejen. Og dem har jeg gjort flittigt brug af lige siden. Desværre blev ghd Air og jeg aldrig rigtig venner, det har jeg været virkelig ked af, fordi den tørrer håret sindssygt hurtigt og effektivt. Derfor er ghd Aura blevet budt varmt velkommen i min hverdag.

Air kontra Aura
Her skal det selvfølgelig ikke handle om ghd Air, men min store glæde ved ghd Aura kræver alligevel lidt sammenligning af de to. Air er en rigtig god føntørrer, men det er på alle måder en klassisk føntørrer, som hvirvler håret rundt (med mindre man har godt fat i det med børsten), den larmer temmelig meget, og så vejer den simpelthen alt for meget til, at jeg kan stå med den i hånden med armen oppe over hovedet. Den primære årsag til mit problem med vægten er en gammel arbejdsskade, men daglige føntørringer med så tungt et apparat er ikke hensigtsmæssigt… slet ikke i den stilling man ofte indtager, når håret skal sættets på baghovedet.
Med andre ord er Air alt det, Aura ikke er, eller omvendt om du vil. For ghd Aura er en letvægts føntørrer med en særlig teknologi, som sørger for at luften, som kommer ud af føntørreren ikke hvirvler håret rundt. Den har også en masse andre forcer, som jeg egentlig ikke vil komme ind på her, fordi det ligeså let kan læses på ghd’s internationale site.

Lang ledning og næb
Ældste sønnen har jo et RIGTIG langt hår, og det tager meget lang tid at tørre det, fordi det samtidig er virkelig tykt. Da han får ubehag i hovedbunden af at lade være med at tørre det, får han sædvanligvis en hånd, når håret skal tørres, mest fordi det ikke just er yndlings beskæftigelsen… så har jeg vist ikke overdrevet.
Der har altid siddet næb på min føntørrer, men på Aura gør det en endnu større forskel, end det ellers gør, fordi den ”Cool-Wall” teknologi, ghd benytter sig af, sørger for at næbbet kun bliver omkring 45 grader varmt. Derfor er det muligt at style håret, mens du tørrer det, fordi du kan komme helt ind til hovedbunden, uden at du brænder dig, det er virkelig praktisk.
Den fire meter lange ledning er genial, især når spejlet ikke sidder lige ved siden af stikkontakten. Strømforsyningen er ekstern, hvilket betyder, at føntørreren er ret meget lettere, end andre føntørrere jeg har haft i hænderne. Og det betyder, at min arm er glad, selvom jeg både tørrer og styler håret.

Bare lidt bedre
Der er et par ting, som gør at ghd Aura adskiller sig væsentligt fra andre føntørrere. En ting er den teknologi, som forhindrer, at håret hvirvler rundt. ghd kalder det Laminair, og det gør altså at luftstrømmen kommer mere ”lige” ud af føntørreren.
Sædvanligvis kan man ikke tørre på samme sted længere tid af gangen, så langt de fleste har en helt naturlig op og ned bevægelse i håndleddet, når håret bliver tørret. ghd Aura kan du holde stille, og dermed filtrer håret ikke under tørringen, samtidig med at frizz bliver reduceret væsentligt, især hvis du børster håret, mens du tørrer. Ovennævnte teknologi gør samtidig håret mere blankt, og muligheden for nærkontakt med hovedbunden giver selvfølgelig mulighed for langt mere volumen.

En vanesag
Samtidig med at ghd Aura har alle de ovennævnte forbedringer, har den selvfølgelig også nogle af de helt almindelige funktioner. Det vil sige, at du kan variere både styrke og temperatur, og så har den også den knap, man kan trykke på for at få kold luft. Mine erfaringer med sidstnævnte funktion er egentlig ikke særlig gode, luften bliver i bedste fald lidt lunken. På ghd Aura bliver luften kold, og det fikserer nærmest frisuren med det samme. Den funktion er jeg kæmpe fan af!
Som nævnt ovenfor er ghd Aura væsentlig mindre støjende, og den eksterne strømforsyning gør selve føntørreren lettere, men den gør altså også, at den ikke slukker øjeblikkeligt, når man slukker på kontakten. Og det har jeg ladet mig fortælle er et kæmpe irritationsmoment for nogen… Selv synes jeg, at alle fordelene ved den eksterne strømforsyning opvejer det korte øjeblik, den kører, før den slukker helt.

ghd Aura koster 1549 kroner, og du finder den hos udvalgte frisører og i Stylebox by Matas. Online finder du den i Stylebox webshop, i webshoppen Iloveshampoo.dk og hos Nelly, hvor den koster 1495 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
tina nymann

Dejligt, at du giver en grundig sammenligning, for det med vægten af føntørren er afsindigt vigtigt, når man bruger den dagligt:-)

Helene Randløv

Tak for det Tina :-*
Og jeg er helt enig, sådan en fætter er hardcore, hvis den skal bruges hver eneste dag!
Kh. Helene

Nanna

Kan man få en diffuser til den også mon?

Helene Randløv

Hej Nanna
Nej det kan man med vilje ikke, da det simpelthen ikke er nødvendigt til denne model 🙂
Kh. Helene

Nanna

Hvorfor er det ikke nødvendigt? Jeg kan ikke få krøller i mit naturfald uden diffuser

Helene Randløv

Hej Nanna
Det var der en meget god grund til! Men jeg kan ikke huske den, det er teknologien i føntørreren, som overflødiggør en diffuser. Jeg så, hvordan et naturkrøllet hår blev forvandlet til smukke definerede krøller. Så det kan du med garanti også 😉
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej igen Nanna
En almindelig føntørrer hvirvler, som nævnt luften og dermed håret rundt. En diffuser kontrollerer denne luftstrøm og sørger for at især det krøllede hår ikke bliver frizzy. Aura behøver ikke diffuser, fordi den ikke hvirvler luften rundt.
Træneren fra GHD har selv et naturkrøllet hår og hun krammer det bare op, mens hun tørrer håret.
Kh. Helene

Pernille

Jeg bruger slet ikke hårtørrer til mit meget lange og tykke hår – det kan jeg ikke finde ud af.. men jeg vil gerne sige med hensyn til din søns hår – at hvilke produkter man bruger har stor inflydelse på hårets evne til at tørre. Ja, det kan da godt være at I selv har gjort jer den erfaring 🙂 Men altså mit hår lufttørrer relativt hurtigt med sls- og især silikone-frie produkter, et godt håndklæde og så det trick med at vende hovedet nedaf og løfte håret fra hovedbunden med fingrene.

Helene Randløv

Hej Pernille
Tak for dine tips!
Jo vi har prøvet både det ene og det andet, det virkede også okay, så længe håret ikke var så langt, men nu er det simpelthen for tungt.
Thumbs up for gode tips :-*
Kh. Helene

Louise

Hvor mange watt har den mon? – jeg syntes at have hørt 1400-1600 watt, men jeg kan ikke finde noget om det? Og hvis nu det er 1400-1600 watt, er den så stadig god nok (i har før lavet en guide, hvor i anbefalede min. 1800 watt)?

Helene Randløv

Hej Louise
Det er korrekt, at den har 1400-1600 Watt. Denne føntørrer er på ingen måde traditionel, og derfor kan den heller ikke sammenlignes med en sådan. Guiden omfatter traditionelle hårtørrere, og for dem er det passende med en motor med 1800 watt og over.
Kh. Helene

Louise

Mange tak for svar! Jeg kan så forstå at den er alle pengene værd – og det er jo rart at vide, når den er så dyr 😉 men det er jo en jungle at finde rundt i, og jeg tænker at når min tidligere hårtørrer har holdt i mange år, så vil jeg gerne betale for den rigtige 🙂

Helene Randløv

Sorry det lidt korte svar, jeg var på fra mobilen og midt i tusind andre ting :-/ Anyways…
Jeg har testet MANGE føntørrere og jeg har aldrig prøvet noget lignende. Den er altså helt særlig.
Kh. Helene

Louise

Det er helt i orden 🙂 Jeg er glad for at du ville svare! Og svaret var vældig brugbart, jeg har bestilt hørtørren, og ser frem til at afprøve den, så mange tak for hjælpen! 🙂

Helene Randløv

Det var sandelig så lidt :-*
Håber du bliver ligeså glad for den, som jeg er for min!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *