Tirsdagstip: Rens din hårbørste

M. Cosmetics hårbørster og kamme
05.12.23
M. Cosmetics hårbørster og kamme

Flere nærmest måber, når man taler om at rense og vaske hårbørster, for andre er det en selvfølge. Det er sjovt, når snakken falder på rens og vask af hårbørster. Det er lidt sært at tænke på, at de fleste har et helt fast ritual omkring vask af håret… Vask af hårbørsten derimod… det er ikke noget, der bliver prioriteret. Det er endda på trods af, at der sandsynligvis bliver brugt både leave-in pleje og mindst et stylingprodukt. Det ophober sig jo i børsten over tid sammen med støv, døde hudceller og alt muligt andet fnuller. Derfor er det bedste selvfølgelig at have gode vaner, når det kommer til rengøring af dine hårbørster. Ydermere er det værd at overveje vanerne, hvis håret har for vane at fedte hurtigt. Der ligger et MEGET gammelt indlæg om vask af hårbørster, det er vist på tide med en opdatering.

Rens din hårbørste

Det er nemt og rart at bruge en rensebørste særligt beregnet til hårbørster, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt. Du kan også bruge en lidt billigere hårbørste, det vigtigste er, at tænderne eller børsterne er lange. Tricket er at bruge børsten, du renser med, nærmest som når man karter uld. Det kan være noget skrækkeligt griseri, så læg endelig en avis under, mens du renser børsten. I årevis brugte jeg en hårnål og en tandbørste, det gør jeg faktisk stadig… når noget sidder fast. Derudover behøver du en mild flydende sæbe, shampoo eller showergel og selvfølgelig et håndklæde du kan tørre med.
Husk at det ikke kun er børsten, du børster håret med, der skal vaskes. Børsten, du friserer med, du styler med, du touperer med, skal også vaskes. Det gælder også mundstykkerne på dine stylingredskaber.

Sådan gør du

Her er en meget enkel fremgangsmåde, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe rensning af hårbørsten an.

  • Fjern hår og fnuller fra børstehårene med noget spidst, jeg bruger en hårnål. Derefter børster jeg så meget fnuller ud med rensebørsten, det kan være en tandbørste.
  • Afhængigt af din børste kan du vaske den hurtigt eller lægge den i blød. Det er kun børster af ren plast, jeg lægger i blød. De andre bliver vasket helt forsigtigt, og her kommer tandbørsten igen i brug.
  • Børsterne skylles til sidst fri for sæbe og fnuller. Når børsten er ren, kan du enten slå vandet forsigtigt ud af den og eventuelt tørre med et håndklæde eller lægge den til at tørre med børsterne nedad. Pas på med at placere børsten på en varm radiator eller blæse med en varm føntørrer, det kan skade limningerne.

Gode vaner

Hvornår rensede og vaskede du sidst din hårbørste? Hvis det er svært at komme i tanke om, er det sikkert for længe siden. Husk at du taber mellem halvtreds og hundrede hår om dagen… Din børste, har meget sværere ved at komme i bund og rede håret ud, hvis den er fuld af hår. Så er der alle produktresterne, der kan sidde i sådan en… Værst er det på mundstykkerne til dine stylingredskaber, da produkterne nærmest kan brænde sig fast under stylingen.
I går blev vi jo fotograferet… udover en masse tøj, makeup og produkter, havde jeg mit lilla pindsvin med. Det er Katjas kælenavn til min hårbørste… du kan nok gætte hvorfor. Det er ret praktisk med en anderledes hårfarve, for hårbørsten ser lynhurtigt ud som om, den er fuld af hår. Det betyder for mit vedkommende ret hyppig rens af hårbørsterne.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *