Co-washing og cleansing conditioners: Balsam og shampoo i et

11.09.17
Cleansing conditioners

Cleansing conditioners

At vaske håret med en balsam lyder måske ikke særlig oplagt. Især ikke hvis du har tyndt og fedtet hår som mig. Co-washing står for “conditioner washing” og nej, du skal ikke bare vaske dit hår med en almindelig balsam – selvom der sikkert findes folk der gør det. De nye cleansing conditioners er alt-i-en produkter lavet til både at vaske og pleje håret, så du ikke behøve flere flasker i badet. (Er jeg den eneste, der kommer til at tænke på Wash & go?)

Trenden med co-washing – conditioner washing – og cleansing conditioners er ikke ny. Men som så mange andre prøvede jeg et par gange og fik vanvittigt fedtet hår og opgav. Som så mange andre læste jeg nemlig ikke bag på flasken og gjorde ikke som der stod.

Mere om den korrekte metode senere, for gjort rigtig kan selv fint og fedtet hår som mit trives endda rigtig godt med de nye “cleansing conditioners”.

Balsam med lidt shampoo i
Fælles for disse cleansing conditioners er, at de meget groft sagt er lavet ved at lave en balsam med lidt shampoo i. Når man laver en shampoo til tørt hår, så laver man en shampoo med lidt balsam i. Her har man så gjort det omvendt.

Fælles for dem alle er også, at de indeholder nogle meget milde vaskeaktive stoffer. Du finder ingen lauryl eller laureth sulfat her – og det er i øvrigt også her, at sammenligningen med Wash & Go holder op. Wash & Go var en helt traditionel shampoo baseret på lauryl og laureth sulfat tilsat lidt balsam.

Sådan bruger du dem
Jeg er især fan af disse produkter på grund af måden, de ændrer mit baderitual på. De skal sidde i min. 3 minutter. Derfor starter jeg med at tage min cleansing conditioner i håret. Lader den sidder, imens jeg gør alt det andet, jeg skal i badet, og til sidst skyller jeg ud. Færdig. Det har aldrig været nemmere at vaske hår.

Hvis du ikke lader dem sidde i MINDST 3 minutter, så ender du op med fedtet og klasket hår. Den fejl gjorde jeg et par gange, da trenden ramte første gang for et par år siden, hvorefter jeg konkluderede, at det da var noget værre skrammel.

Det er det ikke, man skal bare gøre, hvad der står bag på flasken (mærkeligt nok…). Hvis ikke produktet får lov at sidde længe nok, så virker det ikke.

Mit hår er meget fedtet og meget tyndt, så jeg burde være den sidste, at disse virker på, men det gør de. Den helt store fordel efter min mening er, at det er blevet meget nemmere at gå i bad. I stedet for shampoo, shampoo, balsam, hårkur og alt det til kroppen ind i mellem, så er det nu bare at tage cleansing conditioner i håret og lad den sidde, mens jeg vasker resten af kroppen. Mindst 3 minutter! Husk at tage tid!

Bliver håret så bedre af det i længden? Ja, mit hår bliver mindre tørt af det. Det rette valg af hårprodukter er så ekstremt individuelt, at jeg sjældent vil sige noget generelt om det. Men mildere vaskeaktive stoffer er altid en god ting. Derudover handler det om at finde det rette match for netop dit hår. Jeg har været glad for:

New Wash fra Hair Story
Vi har vist også alle fået de lokkende reklamer på Facebook fra dette nye hypede brand – det var i hvert fald der, jeg selv blev opmærksom på dette nye brand fra USA. New Wash er en dyr men god cleansing conditioner fra Hair Story, der er et brand, der er simpelt i alt sin enkelthed. De sælger kun tre produkter. En cleansing conditioner, et leave-in plejeprodukt og et enkelt styling produkt.

New Wash er overraskende lidt fedtende og efterlader håret meget behageligt. Har du tørt eller filtret hår, så vil du nok foretrække et ekstra leave-in plejeprodukt oveni bagefter – noget der gælder de fleste af disse.

Det var med en vis bekymring jeg købte fra Hair Storys amerikanske webshop, for jeg anede ikke om der ville komme ekstra told og moms. På deres hjemmeside står der ikke noget om det, så det var et eksperiment for jeres skyld. Min ordre blev sendt med DHL Express og undervejs fik jeg en masse servicebeskeder fra DHL – på nogle stod der også, at der muligvis ville være told på. Da pakken blev afleveret efter en uge cirka i en Swipbox, var der dog ingen told eller moms på.

New Wash koster 41,67 euro for en flaske med 236 ml. Det er cirka 320 kroner.

HIF – hair is fabric (indeholder reklamelinks)
HIF er et brand fra deciem, som I nok bedst kender som producenten af The Ordinary. HIF er en hel serie af cleansing conditioners til forskellige behov og hårtyper, og de er virkelig lige så forskellige, som de lyder. Jeg har selv prøvet to af dem, intensive detox og volume support. Intensive detox er til fedtet hovedbund, men giver filtrede spidser. Volume support er en skøn blanding, der giver både volumen og pleje. Helene har brugt Hydration Support. Det er gode og effektive produkter, men der er rigtig stor forskel på dem, så vælg med omhu.

Med HIF kan få både mere eller mindre for dine penge end hos Hairstory – afhængig af hvilken af de 16 varianter, du vælger. Detox koster 25 euro for 180 ml., Volume Support koster 35 euro, Hydration Support koster 30 euro. Andre varianter koster op til 55 euro. Du kan købe HIF på DECIEMs egen webshop. Lookfantastic fører også mærket, men har meget få varianter på lager, og de skifter meget.

Gosh Vitamin Booster Cleansing Conditioner (indeholder reklamelink)
Denne danske økonomistørrelse pumpe til 100 kroner for 450ml. indeholder bag sit anonyme ydre stort set de samme basisingredienser som New Wash og virker lige så godt som de andre – til en brøkdel af prisen. Det var en tube af denne, der gav mig troen tilbage på cleansing conditioners og var årsagen til at jeg kastede mig ud i at teste de andre.

Hvis du gerne vil afprøve trenden til en mere fornuftig pris, så er Gosh Vitamin Booster Cleansing Conditioner det bedste bud, jeg har prøvet. Jeg har også hørt at de er gode som barberskum på benene, men jeg har endnu ikke selv prøvet – det giver også kun rigtig mening at gøre i dette prisleje.

Du kan købe den store pumpe til 99,95 på Gosh’ webshop med gratis fragt. Der er også en tube med 230 ml. til 49,95, men efter at have måtte returnere to defekte tuber, så foretrækker jeg klart pumpen.

Der er parfume i dem alle – jeg har ikke fundet en uden.

Og husk nu at lade dem sidde længe nok!

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Mette

Vil du ikke råbe højt, hvis du støder på dem uden parfume? 🙂 Jeg kan ikke tåle laureth og layryl sulfater ej heller parfume, så mit shampooudvalg er mege begrænset. KH Mette

Katja Moikjær

DET kan du tro! Og i lige måde

Rikke

Mener I, at man kan bruge dem helt, som man normalt ville med shampoo/conditioner? Dagligt/hver anden dag? Spørger kun, fordi GOSH f.eks. selv skriver om produktet: “et supplement for at give håret en pause fra shampoo. Brug den én gang ugentligt”.

Katja Moikjær

Ja, jeg ved godt de skriver det. Jeg bruger dem selv hver gang, og det anbefaler alle de andre producenter jo også, så jeg ser ingen grund til at det skulle være anderledes med Gosh. Jeg har spurgt dem om, hvorfor de skriver det, og jeg tror ikke de havde nogen særlig begrundelse andet end for at være på den sikre side.

Anna

Prøver at undgå silicone-produkter i hårbunden -Er der det i den fra Gosh?
God aften til jer 🙂

Katja Moikjær

Der er ikke silikone i – som i silikone der ender på noget med cone eller con eller starter på cyclo – nej 🙂

Katrine

tusind tak for testen, jeg har længe overvejet new Wash, men synes den er dyr. Så nu er den fra gosh på vej. Jeg vasker kun håret en gang om ugen, så med en co-wash tænker jeg at jeg kan skrue endnu mere ned for rigtig shampoo. Jeg glæder mig til at prøve

Lotte

Jeg har prøvet New Wash og mit hår kan godt lide det. Jeg vasker det en gang om ugen, og EN flaske har holdt i 10 mdr. Det er da helt OK.

Marie

Har I en ingrediens-liste på gosh wash? Kan ik finde en..

Katja Moikjær

Ja, jeg har den her bagpå produktet. Men den gider jeg ikke skrive af 😀 Er der noget du vil vide, så skal jeg svare?
Ellers skriv til Gosh, så får du den: https://gosh.dk/da/faq/

Marie

Det var præcis silikone jeg søgte efter – og det har I svaret på.. tak! Den er hermed købt 😉

Marie Lassen

Åh ja. Er i præcis samme situation som Mette. Det hedder Purely Professional til mig – alt andet reagerer min hovedbund på. Man kan få masser af sulfatfri shampooer, men så er de proppet med parfumer eller æteriske olier.

Mette

Jeg bruger nemlig også Purely Professionel, men det kunne være rart, at kunne skifte lidt en gang imellem :o) Mette

Esther

I skriver “shampoo, shampoo…”. Betyder det, håret skal vaskes 2 gange med en normal shampoo?

Katja Moikjær

Det kommer helt an på, hvor ofte du vasker shampoo og hvor mange stylingprodukter du bruger.
Hvis jeg nu vaskede hår hver dag, ville jeg ikke gøre det. Men jeg er doven og vasker hår hver 3. dag og fylder godt op med tørshampoo mm. Jeg er nødt til at vaske det to gange.

Malene

Hej.
Synes ikke jeg kan finde den fra Gosh på deres hjemmeside?!

Helene Randløv

Hej Malene
Det har du ret i, jeg tror den er smuttet på den nye hjemmeside :-* Den vender nok tilbage i løbet af et par dage.
Kh. Helene

Kathrine

Åhh det gør simplethen livet så meget nemmere 🙂
Ved i om Kevin Murphys Re.Store er samme koncept? Den har jeg nemlig stående på hylden i forvejen.

Helene Randløv

Hej Kathrine
Det er lige præcis sådan en!
Kh. Helene

Inger

Jeg overvejede at investere i New Wash (netop pga. de mange reklamer og gode amerikanske anmeldelser) og nu er der så en Gosh-udgave på vej til mig. Jeg håber jeg bliver positivt overrasket og kan give mit hår en pause fra shampoo!
Tusind tak for et godt indlæg og en dejlig/ærlig side – det hører I sikkert tit, men jeg er meget overrasket over, at jeg ikke har hørt om jer før. Efter et kort kig på jeres hjemmeside fandt jeg relevante anmeldelser af flere produkter, og jeg har også lige bestilt T-zone-peeling, fordi den lyder da fantastisk!
Godt arbejde er vist det jeg prøver at sige 🙂 Keep it up!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *