Fredagsfavorit: Estée Lauder Double Wear Stay-in-place Makeup SPF10

01.09.17
Estée Lauder Double Wear Foundation

Estée Lauder Double Wear Foundation

Da Pudderdåserne var nybegyndere tilbage i 2010, så mange ting anderledes ud. Instagram fandtes ikke. Youtube var det sidste nye. Og udvalget af makeup var et helt helt andet.

I 2010 var Estée Lauders klassiske Double Wear foundation blandt de mest hardcore dækkende foundations, man kunne købe. På makeup-scenen anno 2017 er denne superholdbare og dækkende foundation næsten kun en farvet dagcreme sammenlignet med de totaltdækkende maskefoundations som for eksempel Urban Decay All Nighter og Kat Von D Lock It.

Og jeg har faktisk ikke skænket Estée Lauder Double Wear Wear Stay-in-place Makeup SPF10 mange tanker de sidste par år i den malstrøm af nye lanceringer af foundations, der vælter ind over os dagligt.

Men i foråret fandt jeg endelig den helt rette farve, da en dygtig medarbejder hos Estée Lauder i Magasin på Kgs. Nytorv farvematchede mig korrekt, og siden har jeg faktisk ikke brugt andet. For Double Wear, der faktisk har 20 års fødselsdag i år, er en fremragende foundation. Langt bedre end noget andet, der er blevet lanceret de seneste år indenfor kategorien “ultraholdbare foundations”. Læs min anmeldelse af Kat Von D Lock It og Urban Decay All Nighter her.

I modsætning til de to ovennævnte samt for eksempel MACs nyere vandfaste foundation, så er Estée Lauder Doublewear ikke vandfast. Men det er også ligegyldigt med mindre du vil tage en svømmetur. Det betyder nemlig, at den kan holde til alt andet – især fedt og berøring.

Efter 2010-standard er det en meget dækkende foundation. Dengang ville jeg have brugt den om aftenen. Efter 2017-standard er det en perfekt medium dækkende foundation, der går fint hele dagen og natten med.

Med til historien hører så også, at Double Wear foundation vist rent faktisk har skiftet formel en gang i mellemtiden. Jeg er ikke hardcore fan nok til at kunne huske forskel på den gamle og den nye – måske nogle af jer kan hjælpe her?

Læs mere om Estée Lauders farvekoder her. N er neutrale farver, C er med en pink undertone og W er med en gul undertone. Jeg bruger selv 1N1 Ivory Nude. Jo lavere begge tal er, jo lysere er farven. 1N1 er altså en hel tone lysere end 2N1. 1N1 er en anelse lysere end 1N2. Jeg håber det giver mening.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks)
Estée Lauder Double Wear Stay-in-place Makeup SPF10 findes i 22 farver og koster 370 kroner for en lidt upraktisk 30 ml. glasflaske uden pumpe. Du kan købe den i Matas, Magasin og online på Esteelauder.dk – vær opmærksom på at ikke alle forhandlere har alle farver. Hvis du ikke kan finde en farve, der passer i din lokale Matas, så kig online hos Estée Lauder. De har alle tilgængelige farver på det danske marked.

Du kan også købe Double Wear knap 100 kroner billigere på Lookfantastic eller på Feelunique. På Feelunique har du hele 45 farver at vælge imellem, og på Lookfantastic er der 33. Især mørkere hudtoner har et meget bedre udvalg her. Den mørkeste farve på det danske marked er 5W1, på Lookfantastic er det 8N1. Det gælder også i den modsatte ende af spektret, hvor Lookfantastic har den helt lyse kølige 1C0, der ikke findes i Danmark.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Johanne - JohanneLovesMakeup

Det er simpelthen også en af mine absolut favoritter. Selv med alle de nye foundations der kommer hele tiden, bruger jeg den her hver eneste gang makeuppen bare skal spille! En helt igennem fantastisk foundation (især når man har fundet den i den rigtige farve…)

Katja Moikjær

Præcis – og det tog mig så også kun lige ti år eller sådan noget 😀

Satina Wandel

Instagram blev faktisk lanceret i 2010 😀 Altså, der var så selvfølgelig en del af 2010, hvor det ikke fandtes, men bare spøjst, at I lige nævner det, når det netop var året, det blev lanceret 😀

Katja Moikjær

Haha. Ja, du har ret 🙂 Men firstmovers har vi mildest talt aldrig været!

Mille

Hvad bruger du til at påføre den med?

Line

Jeg kunne godt tænke mig en anmeldelse af den nye Double wear nude water fresh makeup 🙂

Sofie

Jeg har for nylig købt denne foundation, og er også hurtigt blevet helt pjattet med den! Jeg har fedtet, acneramt hud (bare som tip til jer andre, der døjer med samme problem), og den fungerer fantastisk!
Som et lille tip vil jeg bare nævne, at både Clinique og MAC har pumper, der kan købes seperat, som faktisk passer til EL-flakonen. Jeg HADER at den ikke sælges med pumpe, men man kan heldigvis selv gøre noget ved det 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *