Multi-Gyn og Femarelle – hjælp til tørre slimhinder

21.05.17
Multigyn og Femarelle

Multigyn og Femarelle

Sponsoreret indlæg

For cirka 5 år siden fandt lægerne endelig en forklaring på den Sahara-lignende tilstand, der havde ramt min krop. Gennem flere år var jeg langsomt begyndt at tørre ud. Mine øjne, næse, mund og især mit underliv var langsomt men sikkert tørret ind til uigenkendelighed.

Sygdommen hedder Sjøgrens syndrom og er nok bedst kendt for at have ramt Venus Williams.

Hele denne historie startede faktisk hos en gynækolog, for det var der, Sjøgrens ramte mig først og hårdest. Ja, man kan faktisk blive så udtørret i vagina, at skidtet revner. Det gør ret ondt, skulle jeg hilse at sige…

I dag har jeg en kronisk sygdom, jeg har lært at leve med, og så har jeg ellers lært alle tricks i bogen om tørre slimhinder, tørre øjne, tør mund og hvor man ellers kan tørre ud. Er du tør et sted så spørg mig – jeg har helt sikkert prøvet det.

Sygdomme som min er en sjælden årsag til tørre slimhinder. Tørhed er et meget normalt problem, der som oftest skyldes:

 • Bivirkninger ved medicin
 • Overgangsalder
 • Nedsat østrogen af andre årsager
 • Kræftbehandling
 • Amning
 • Og mange andre årsager

Af alle de usandsynligt mange produkter, jeg har prøvet mod underlivsproblemer, er det Multi-Gyn Actigel, jeg har holdt fast i.

Multi-Gyn hjælper – på alt
Når slimhinderne i vulva og vagina er tørre, følger der en horde af andre problemer med. Udover de umiddelbare gener ved tørhed i sig selv, så medfører udtørring også en større risiko for infektioner med bakterier (bakteriel vaginose), svamp og urinvejsinfektioner.

Problemet er at finde ud af, hvad pokker der egentlig er galt, når det hele bare er irriteret og bøvlet. Det er ikke nemt, og det kræver ofte en specialist. Jeg har mødt en enkelt gynækolog, der virkelig var i stand til at hjælpe mig, men de hænger mildest talt ikke på træerne. Praktiserende læger har ikke imponeret i dette område.

Fordelen ved Multi-Gyn er at den hjælper – lige gyldigt hvad der er galt. Den lindrer tør og irriteret hud, og den kan behandle og forebygge infektioner med både bakterier og svampe. Samtidig er den behagelig og nem at bruge og giver en øjeblikkelig lindring, når det hele bare er dumt og ømt. Jeg kan både bruge den forebyggende og behandlende, og det virker. Selvom mit underliv altid vil drille mig fra tid til anden, så gør produkter som Multi-Gyn det til at have med at gøre.

Lavet på aloe vera
Multi-Gyn er baseret på ingrediensen 2QR. Det er et komplex lavet af aloe vera, som sætter sig på slimhinderne og forhindrer bakterier og svamp i at sætte sig fast. 2QR danner simpelthen et fysisk skjold mod de fremmede mikroorganismer. Tilgengæld påvirker 2QR ikke de gavnlige bakterier, som vi gerne vil have.

Multi-Gyn og 2QR er blevet grundigt studeret og dokumenteret. Det er blandt andet vist at:

 • Multi-Gyn lindrer og forebygger vaginale gener hos kvinder i overgangsalderen
 • Multi-Gyn er effektivt til at behandle generelt vaginalt ubehag
 • Multi-Gyn kan bruges som alternativ til antibiotisk behandling af bakteriel vaginosis
 • Multi-Gyn lindrer gener ved vulvitis og vaginitis  (kilder)

Tørhed og dalende østrogen
Femarelle, der er et kosttilskud, der hjælper mod gener før, under og efter overgangsalderen, har også en dokumenteret effekt på tørhed i underlivet.

Siden jeg skrev sidste indlæg om Femarelle, er jeg faktisk begyndt at tage dem dagligt, og det var studiet om tørhed, der overbeviste mig. Det er mit ømme punkt, og hvis noget kan hjælpe der, så prøver jeg.

Denne undersøgelse viser, at samtlige patienter oplevede lindring af deres mest generende symptom, som enten var smerter ved samleje, vaginal ømhed, vaginal tørhed, vaginal irritation eller blødning ved samleje. Kliniske undersøgelser viste også forbedringer.

Her kan du købe det
Femarelle koster 289 kroner for 56 stk, hvilket svarer til cirka en måneds brug. Du kan købe Femarelle i Matas og på apoteket. Se flere forhandlere her.

Multi-Gyn er en helt produktserie til både behandling og forebyggelse samt intim pleje. Du kan købe dem på apoteket og online. Se forhandlere her.

Der er fire produkter til behandling og forebyggelse:

 • Multi-Gyn Actigel er den klassiske gele.
 • Multi-Gyn FloraPlus er fem små enkeltdosisapplikatorer mod svampeinfektion
 • Multi-Gyn LiquiGel er en gel særlig til tør hud
 • Multi-Gyn Kompresser er små kompresser til omgående lindring.

2QR er i alle fire produkter. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så er der en fin lille test/produktvælger her.

Sponsoreret af Multi-Gyn og Femarelle

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Louise

Når vi nu snakker om tørhed, kan du så anbefale en god glidecreme?
Dem jeg har forsøgt mig med, har en haft udtørrede effekt i brug (guderne må vide hvorfor), eller en helt afskyelig lugt.

Katja Moikjær

Det kommer an på, om du bruger kondom eller ej. Uden kondom så er mandelolie noget af det bedste – men det ødelægger latex og er nogo sammen med kondom!
Ellers er jeg meget glad for personal moisturizer fra Lelo og så Lubrasilk, som de sælger hos Props and Pearls, som altid er et godt sted at søge hjælp hos: http://shop.propsandpearls.com

Gro

Apoteket har en 2-i-en gel til vaginal tørhed. Den virker fremragende som glidecreme.

Helene Randløv

Tak for tip :-*

Ann-Carina

Hvad har du brugt mht. Tørre øjne??
Jeg skal udredes for sjøgren syndrom i næste uge. Mine øjne er værst. Har prøvet forskellige dråber, men intet virker. Min mund er ikke så slem heller ikke dernede. Men tænkte om der var noget man kunne indtage der hjælper på alle slimhinder, eller noget du har prøvet til øjene ??

Katja Moikjær

Kære Ann-Carina. Jeg får medicin mod Sjøgrens, og det har gjort en stor forskel. Jeg håber din udredning bringer dig et svar, det er en benhård proces.
Der er et enkelt kosttilskud, jeg faktisk oplever virker. Nemlig LongoVital. Og det er endda undersøgt videnskabeligt: http://www.tandlaegebladet.dk/sites/default/files/articles-pdf/TB-2000-11-628-1.pdf
Jeg tager det trofast og har gjort i mange år. Jeg kan varmt anbefale det.
Mht. øjendråber, så virker Systane Ultra bedst på mig. Husk at bruge dem mange MANGE gange om dagen. Mindst fem gange om dagen. Hver dag. Læs her: https://pudderdaaserne.dk/2015/09/30/mine-bedste-raad-til-toerre-oejne/
Jeg håber virkelig at lægerne kan hjælpe dig. Perioden hvor jeg var under udredning og ingen anede hvad der var galt med mig, husker jeg som aldeles rædselsfuld.
Kærlig hilsen Katja

Ann-Carina Poulsen

Tak for svar. Jeg håber også min udredning går godt, men min egen læge var nu pænt overbevist om det var det. Nu må vi se hvad speciel lægen siger.
Sjovt du siger det, men rart ar vide, i processen med alt dette her tørhed, begyndte jeg for 2 mdr. Siden på longovital, har så glemt at tage dem med i mens jeg har været på ferie i Jylland, og så er jeg ellers bare blevet ramt hårdt i den periode af ekstra tørhed i øjene. Har dryppet mellem 10-20 gange dagl.
Så tror helt bestemt på de gør en forskel.
Er lidt nysgerrige, var du ved en reumatolog (speciallæge) og hvor lang tid tog dit udrednings forløb??
Har ikke fået noget afvide af læge om man kunne få medicin for det, men nok fordi hun ikke kender til det så meget.
Tager du piller dagl? 😀
PS. Der er flere forskellige longovital, hvad for en har du?

Katja Moikjær

Og husk også på at årstiden gør en forskel. Vi tørrer ud om efteråret og om vinteren. Sådan er det bare.
Jeg blev udredt på en måde, som du desværre ikke kan bruge til ret meget. Dengang kørte rigshospitalet et forsøg med diagnosticering af sjøgrens, hvor de søgte patienter der skulle udredes for sjøgrens. Da jeg opdagede det og meldte mig, kom jeg derind og blev udredt i en fart.
Jeg går i dag hos reumatologerne på Frederiksberg Hospital. De kan give medicin, men det er kun specialisterne, der må. Der findes flere typer, men det er ikke noget en almindelig læge gør.
Jeg tager den medicin, der hedder plaquenil. Det har jeg gjort i mange år: http://info.sjogrens.org/conquering-sjogrens/ask-the-expert-plaquenil-and-sjögrens
Jeg skifter lidt i mellem de forskellige LongoVital af andre årsager. Men ifht. Sjøgrens så er det de klassiske der er studeret. Så vidt jeg ved er indholdet af de stoffer det samme i dem alle.

Ann-Carina Poulsen

Så har jeg været ved reumatologen, skal have taget et hav af blodprøver og røntgen.
Spurgte ham om hvis det var Sjøgrens syndrom om man kunne få medicin for det, hvor til han sagde nej.
Undre mig over at du går ved remuatologer og kan få medicin for det, når min siger at det kan man ikke.
Men i dp fald når prøver er taget og der ligger svar 14 dage efter, hvis svar er ja til Sjøgrens kan jeg nævne at en jeg har læst om for denne type medicin for det.
Så må han jo forsvare hvorfor han sagde nej.

Katja Moikjær

Det kan man i hvert fald! Ikke noget der helbreder, men flere ting, der lindrer.
(Pas på hvis han siger, at fordi dine blodprøver er normale, så kan du ikke fejle noget – mine egne blodprøver er helt normale. Jeg har være hos mange reumatologer, og de siger alle noget helt forskelligt. Det er en jungle – læs selv alt hvad du kan. Læger er… ja… Søg selv al den information du kan, og vær kritisk!)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *