Femarelle – overgangsalderen og halvdelen af et kvindeliv

15.05.17
Femarelle

Femarelle

Sponsoreret af Femarelle

Tænker du også på overgangsalderen som noget, der sker hen mod slutningen af ens liv lige før man for alvor bliver gammel? Indrømmet – det har jeg gjort. Men faktisk udgør præ-overgangsalderen, overgangsalderen og tiden derefter halvdelen af en gennemsnitlig dansk kvindes liv.

Et halvt liv i peri-post-overgangsalderen
Danske kvinder kan forvente at blive 80,55 år gamle. Vi har i gennemsnit vores sidste menstruation som 51-årige. Det kaldes også menopausen eller overgangsalderen. Men årene op mod menopausen – også kaldet peri-menopausen – kan være fyldt med gener og symptomer på grund af hormonforandringerne i kroppen.

Vi lever altså cirka halvdelen af vores liv med symptomer på enten før-overgangsalder, overgangsalder eller i tiden efter overgangsalderen. Det er ikke bare slutningen af vores liv, det er langt størstedelen af vores voksenliv. Og alligevel er det som om, at det stadig ikke er noget, vi taler ret meget om?

Træthed, ændret sexlyst, vægtøgning, humørsvingninger
Jeg er selv 38. Jeg har regelmæssig menstruation og har ikke opfattet mig selv som i nærheden af overgangsalderen endnu.

Min mor var over 50, før hun gik i overgangsalderen – der er jo laaaang tid endnu. Men da jeg hørte de typiske første tegn på præ-menopause: Træthed, ændret sexlyst, vægtøgning og humørsvingninger. Det er ret svært ikke at føle sig ramt på et par knapper lige der.

Men okay, det kan man jo tilskrive så meget andet, ikke? Små børn, D-vitamin mangel, B-vitamin mangel, mangel på ordentlig sommervejr mm.

Senere kommer så de klassiske tegn på overgansalderen: Hedeture og nattesved. Efter overgangsalderen medfører det lave østrogenniveau, at slimhinden i skeden bliver tynd og tør, man kan blive mere modtagelig overfor urinvejsinfektioner, det er tid til at passe ekstra godt på knoglerne.

Femarelle – kosttilskud med dokumenteret effekt
Det er meget sjældent, vi skriver om kosttilskud her på Pudderdåserne, og det er fordi, man ikke behøver, at dokumentere effekten af et kosttilskud (og det er de færreste, der kan det!).

Men Femarelle er en behagelig undtagelse. Femarelle er et hormonfrit kosttilskud til kvinder, som nærmer sig, befinder sig i eller har passeret klimakteriet. Og det er blevet yderst grundigt undersøgt.

Hovedingrediensen i Femarelle hedder DT56a. Det er et særligt udtræk fra en søjabønne, som undersøgelser viser kan mindske de gener, kvinder har før, under og efter overgangsalderen. Femarelles danske hjemmeside har en hel side dedikeret til de videnskabelige resultater, og de er ganske imponerende. Der er tale om adskillige publicerede studier, der blandt andet viser at:

  • DT56a lindrer både gener under overgangsalderen og forbedrer knoglemassen (kilde)
  • DT56a lindrer vaginale gener såsom tørhed, ømhed, blødning mm. i forbindelse med overgangsalderen (kilde)
  • DT56a mindsker hedeture (kilde)
  • DT56a kan forebygge knogleskørhed (kilde)

Og så har man ingen bivirkninger fundet eller påvirkning af kroppens øvrige hormoner.

3 forskellige kosttilskud – samme DT56a
Femarelle findes i 3 forskellige varianter. Indholdet af DT56a er helt det samme, men derudover er der tilsat et par andre vitaminer eller mineraler, der vurderes som særligt relevante for din aldersgruppe. Men du kan selvfølgelig vælge den, du helst vil – og hvis du er 40 år og af en eller anden grund har særlig brug for vitamin D og calcium, så vælger du bare Femarelle Unstoppable 60+ eller den anden vej rundt.

Og hvornår skal man så starte?
Nu er det vel ikke alle, der er plaget af humørsvingninger, træthed eller svigtende sexlyst, der nødvendigvis nærmer sig overgangsalderen. Man kan også bare have fået tvillinger… Men vi nærmer os jo alle overgangsalderen (hvis ikke vi har overstået den). Og siden jeg første gang hørte om Femarelle har jeg spekuleret meget over dette.

For ja, jeg er godt nok kun 38 og har stadig regelmæssig menstruation. Men hvis jeg kigger ind i det skab fyldt med vitaminpiller, jeg prøver af for at bekæmpe en stadig eskalerende udmattelse, udtørring plus det løse, så ville Femarelle måske nok være et forsøg værd, når der nu ikke er bivirkninger.

Når man googler præ-overgangsalder eller peri-menopause finder man tal på alt fra 4 til 12 år fra de første symptomer opstår til man går i overgangsalderen. Og alt efter hvilket tal man skal tro på, så er jeg gammel nok til at mærke effekten af dalende østrogen. Når alt kommer til alt, så er der jo ingen tvivl om, at mine østrogenniveauer i en alder af 38-snart-39 er for nedadgående.

Her kan du købe det
Femarelle koster 289 kroner for 56 stk, hvilket svarer til cirka en måneds brug. Du kan købe Femarelle i Matas og på apoteket. Se flere forhandlere her.

 

Sponsoreret af Femarelle

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Gitte

Jeg synes, det lyder som en meget dyr vitaminpille med et enkelt eller 2 vitaminer og så lidt soja.
Jeg er 44 og har absolut ingen symptomer på overgangsalder og har stadig normal menstruation.
Træthed, vægtændringer, udmattethed mv i 38-39 års alderen vil jeg tro, i de allerflestes tilfælde skyldes noget andet, som regel livsstilsbaseret; stress, dårlig søvn, dårlig kost, overvægt, manglende motion mv.

Katja Moikjær

Kære Gitte. Hvis du ingen symptomer har, så er der da bestemt heller ingen grund til at gøre noget ved et problem, der ikke eksisterer for dig 🙂 Kh. Katja

Gitte

Nej, det er klart, jeg opponerer bare lidt imod at de symptomer du lister op skulle skyldes dette i så ung en alder :). Jeg tror, at vi alle kender til de symptomer i alle aldre, og jeg prøvede bare at sige, at det som oftest skyldes andre ting 🙂

Katja Moikjær

Det er jo det store spørgsmål 🙂 Gennemsnitsalderen for den sidste menstruation er 51 år, med ret store udsving til begge sider. Hvis vi regner med at man har gener i en periode på 4-12 år op til. Ja, så er det jo slet ikke usandsynligt. Så er jeg heller ikke yngre jo 😉
Men ja, problemet er netop at de tidligere gener ved overgangsalderen kan skyldes alt muligt andet og er helt klassiske “kvindelidelser”. Hedeturene kommer først senere. Og hvordan ved man så, hvad der er hvad?

Pia

Jeg har det lidt svært med at det er beskrevet som “uden hormoner”, da sojabønnen er associeret med østrogen, hvilket blandt andet gør at asiatiske folkefærd der spiser en del soja har en anden cancerprofil end os i Vesten.

Katja Moikjær

Vi spurgte også ind til det samme flere gange af samme årsag som du. DT56a binder sig til de samme receptorer som østrogen, men uden at være østrogen. Dvs. at man ikke se nogen af de østrogene effekter på for eksempel livmodervæv, som man vil se med østrogen. Du kan også kombinere DT56a med hormonel prævention og lokal østrogenbehandling. Soja er heller ikke et hormon. Det efterligner blot i nogle tilfælde østrogen, hvis man kan sige det sådan.

Kathrine

Har faktisk kigget lidt på det marked i den sidste tid, da jeg synes at jeg har forskellige symptomer.
MEN hvad sker der for prisen for kvinde-piller? De koster alle en god bid over 200-300 kr om måneden?? Det bliver ikke mig der køber vitaminpiller til den pris.
Det må kunne gøres bedre/ billigere.

Katja Moikjær

Først og fremmest synes jeg, det er vigtigt at sige, at dette ikke er vitaminpiller. For jeg ville godt nok heller ikke røre vitaminpiller til sådan en pris. Der er tale om en ingrediens med en dokumenteret effekt. Hvis det virker betaler jeg gerne for det. Men jeg betaler heller ikke for dyre ligegyldige vitaminer, nej tak. Men det er altså ikke vitaminpiller.
Hvad har du ellers fundet på dette felt?

Jette Betina Hoffmann

Hejsa.
Syntes lige jeg ville bidrage. Jeg var skeptisk da jeg begyndte på pillerne men jeg må sige at det tager jeg i mig igen.
Jeg har godtnok kun taget dem en uge men kan allerede nu mærke forskel på humør, træthed, energi,søvnrytme og hud. Da jeg virkelig har været ramt med overgangsalder så ved jeg at det har virket. Nu ved jeg så også at der er en anerkendt gynækolog i Rungsted som anbefaler dem og det taler jo også for at give sig i kast med pillerne.
Jeg er ihvertilfælde fan. Det største minus er prisen, men så må jeg drikke lidt mindre sodavand eller lignende 🙂

Heidi

Jeg er 50 år og har stadig regelmæssig menstruation, men gennem de sidste par år har jeg haft nogle symptomer som jeg tilskriver begyndende overgangsalder. For mit vedkommende var det nattesved, søvnproblemer, humørsvingninger og ikke mindst ‘adult acne’. Efter at jeg startede på Femarelle forsvandt alle symptomer på en måneds tid. Da jeg også synes pillerne er dyre, holdt jeg en pause med dem – og alle symptomerne kom igen. Nu tager jeg dem igen, og så må jeg spare andre steder i dagligdagen for at få råd til dem. For de virker altså!

Helene Randløv

Kære Heidi
Hvor er det bare godt at høre! Tænk også på, at du sikre din knoglekvalitet!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *