Bumse-bekæmpere: Ducray Keracnyl PP anti-blemish soothing cream

01.05.17
Ducray Keracnyl

Ducray Keracnyl

I denne serie gennemgår vi de produkter der findes på markedet til uren hud, bumser og akne. Vi vil anmelde de serier, du kan købe i butikker i Danmark såsom på apoteket, i Matas eller i Magasin. Vi har ikke testet dem på egen hud – det har vi nemlig ikke huden til. Vi har i stedet gennemgået den publicerede forskning, der ligger bag, og i et vist omfang de brugeranmeldelser, der er adgang til.

Masker, spot-produkter og vaske er oftest diskvalificeret på forhånd, da de er ineffektive. Vi interesserer os kun for produkter, der kommer som serum, lotion, skintonic, creme, gelé eller hvad som helst, som du smører på huden en eller to gange om dagen og lader blive siddende.

Franske Ducray er i Danmark mest kendt for hårshampoo, men deres serie mod akne er nu også kommet til Danmark. Ducray Keracnyl er blevet totalt reformuleret, og lanceringen er første gang, vi ser Ducrays hudpleje på det danske marked.

Ducrays vigtigste ingrediens er myrtacine, og Ducray lover en dokumenteret virkning på urenheder efter 7 dage. Vi har set nærmere på, om der er hold i dette.

Interessante ingredienser
Keracnyl produkterne kombinerer to ingredienser myrtacine og niacinamid. Myrtacine stammer fra planten myrte. Niacinamid er B3 vitamin (også kaldet PP vitamin).

Niacinamid har en dokumenteret effekt på både akne og hudens porer. Det er en ingrediens, vi har skrevet meget om før.

Myrtacin og niacinamid er en interessant blanding, som er blevet studeret ved flere lejligheder, men desværre mest i kombination med øvrig aknemedidin. Effekten af niacinamid er yderst veldokumenteret, men niacinamid finder vi efterhånden i mange andre hudplejeprodukter. Myrtacine er den interessante ingrediens her.

Tilbage i 2011 viser dette laboratoriestudie at myrtacine har antiproliferative, antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber, der virker på den bakterie, der er skyld i akne.

Myrtacine nedbryder bakteriernes biofilm og gør dem nemmere at nedbryde. Dette gør Myrtacine effektiv i kombination med medicin mod akne, men også alene.

I dette studie fandt man at kombinationen mindskede bivirkningerne forbundet med retinoid behandling af akne, samt forbedrede resultatet af akne-behandlingen.

Kombinér med anden behandling
Ducray Keracnyl er i dag helt uden syre og er derfor oplagt at kombinere med din daglige BHA, AHA eller andre syrepeeling. Som altid brug syre nederst og Keracnyl ovenpå.

Du kan også kombinere Keracnyl, hvis du får receptpligtig isotretinoin mod akne.

Ducray Keracnyl serien består af fire produkter. Udover Keracnyl PP Cream, så drejer det sig om en renseskum samt to plejeprodukter til tør hud på grund af behandling med isotretinoin. Set fra bumsernes synspunkt er det kun Keracnyl PP Cream, der er interessant.

Her kan du købe det
Keracnyl PP Cream koster 149 kroner på apoteket.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Sara

Tak for jeres altid gennemarbejdede og informative indlæg. Jeg lider ikke af acne, men af rossacea.
Jeg har netop bestil Azelainsyre fra The Ordinary, men er i tvivl, hvor den skal bruges i forhold til jeres T-zone peeling, som jeg også er meget, meget glad for.
Vh
Sara

Helene Randløv

Kære Sara
Det er i virkeligheden ret enkelt. Det skal den ikke. Det kan sagtens være at man kan gøre det, men det er ikke noget jeg ved noget om eller tør rådgive om. Hvis jeg var dig, ville jeg nok skrive til The Ordinary og spørge om man kan blande de to.
Kh. Helene

Sara

Tak for svar Helene.
Jeg holder en pause med T-zone og har nu brugt Azelainsyre i stedet.
Min rutine består af:
Mild afrensning (La Roche-Posays Micellar Water Gel) efterfulgt a azelainsyre (10%) fra The Ordinary. Derefter et par dråber niacinamide fra The Ordinary efterfulgt af en fed creme (below 10 degrees fra Thromborg). Det har gjort underværker på min sarte og tøre rosacea hud. Den er bare pæn og jævn og mindre blussende, så foundation endelig sidder ordentligt. Bare hvis nogle andre rosaceaplagede kan bruge mine erfaringer.
Det er en frygtelig sygdom af lide af 🙁

Sophie

Jeg har netop i dag være på apoteket og købt cremen. Og den er simpelthen så lækker på huden! Så nu glæder jeg mig til at se cremens virkning over lidt tid. Tak for et godt tip og god weekend 😊

Helene Randløv

Vi glæder os til at høre, hvad du synes :-*

AM

Jeg købte cremen i fredags, og jeg har brugt den morgen og aften lige siden. Min akne er blevet meget værre – og jeg kan se en del tørhed på især mine kinder…
Skal min hud bare vænne sig til cremen? Og skal det blive værre, før det bliver bedre? Jeg har mest lyst til at stoppe, fordi det er blevet så meget værre på kort tid… Men bør jeg holde ud og give den de 7 dage?
Kh
AM

Helene Randløv

Hej AM
Det lyder da rigtig træls, er det Ducray Keracnyl PP, du har købt? Hvad bruger du den sammen med?
Kh. Helene

AM

Jeg bruger neutral skin tonic, herefter murad blemish and wrinkle reducer, så ducray keracnyl pp og en fugtighedscreme some Ole H Herbal Day Creme. Jeg har prøvet at læse på forskellige sider, og jeg kan ikke finde ud af, om min hud bare er ved at ‘purge’. Jeg droppede at bruge den i går aftes, og selvom min hud stadig er ‘sur’, så føles den så meget bedre her til morgen. Ingen svie og ømhed…

Helene Randløv

Hej AM
Det kunne godt lyde som en reaktion så, men jeg kan desværre ikke sige andet, end at det nok er bedst at lade være med at bruge den 🙁
Kh. Helene

Roman

tak for info 🙂
Jeg har to cremer fra Ducray Keracnyl: 1) Keracnyl PP Cream uden AHA and 2) Keracnyl Control Cream med AHA med PH værdien mellem 3 og 4 (købt i Frankrig). Synes Control Cream med AHA er meget bedre end PP Cream.
Den kan også købes i DK: https://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/ansigtspleje/ducray-keracnyl-control-cream-p-218415

Katja Moikjær

Tak for info!

Lene

Kan man bruge jeres t-zone peeling på store røde cyster, hvor der er indvendig betændelse og de ikke bliver til en bums. Jeg lider af meget svær akne i tiden og søger noget med her og nu effekt, inden jeg skal opstarte tretinoin beh.
Mvh Lene

Katja Moikjær

Kære Lene. Det kan du godt, men det har ikke nogen her og nu effekt, som du efterspørger. Tværtimod er det sandsynligt, at du vil opleve en forværring i starten: https://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/

Sarah

Hej søde dåser!
Nu er både Keracnyl Control (med AHA og effektiv pH) OG Keracnyl serum, som indeholder azelainsyre og AHA, kommet til Danmarks apoteker. Det kunne være vildt fedt, hvis i kunne lave en anmeldelse af de nye produkter, for de ser altså meget lovende ud 🙂
Og tusind tak for jeres fantastisk informative blog! Kh, Sarah

Katja Moikjær

OG La Roche-Posay har også lige opgraderet deres tilsvarende – jeg skal nok kigge på det, når jeg får tid 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *