La Roche-Posay Eau Micellaire Ultra – farvel til Eau Micellaire Physiologique

24.04.17
La Roche Posay Eau Micellaire

La Roche Posay Eau Micellaire

La Roche-Posay har lanceret to nye makeupfjernere eller Eau Micellaire, som de hedder på finere fransk, og har ladet den gamle dåsefavorit Eau Micellaire Physiologique udgå. Den vil blive savnet – men hvad kan de to nye? Er de lige så gode som den gamle? Og hvad er forskellen?

Der er to store forskelle på Eau Micellaire Physiologique og de to nye, som hedder hhv. Eau Micellaire Ultra og Effaclar Eau Micellaire Ultra. For det første har La Roche-Posay sammensat de aktive rensende ingredienser anderledes. For det andet har La Roche-Posay skiftet konserveringsmiddel. Den gamle var konserveret med det omdiskuterede konserveringsmiddel polyaminopropyl biguanide (PHMB). I de nye bruger La Roche-Posay BHT. Læs mere om PHMB her.

Fedtet vs. sensitiv hud
La Roche-Posay har lanceret to forskellige versioner. Eau Micellaire Ultra til sensitiv hud og Effaclar Eau Micellaire Ultra til fedtet hud. Og bortset fra en dum detalje, så giver forskellene mening.

Effaclar Eau Micellaire Ultra indeholder lidt mindre fedtstoffer i form af mindre glycerin og er også tilsat zink, der kan være brugbart til fedtet hud.

Derudover er Effaclar Eau Micellaire Ultra også parfumeret, hvilket bare er fjollet, når Eau Micellaire Ultra ikke er – fedtet hud har hverken mere eller mindre brug for parfume end andre hudtyper.

Den uparfumerede udgave af Eau Micellaire Ultra er derimod et positivt fremskridt i forhold til den gamle Eau Micellaire Physiologique, der var parfumeret – tak for det.

Hvilken fjerner bedst makeup?
Mellem Effaclar Eau Micellaire Ultra og Eau Micellaire Ultra er forskellene reelt så bittesmå i praksis, at jeg personligt ville vælge den uparfumerede version lige gyldigt, hvor fedtet min hud så end var. Men er du ligeglad med parfume og meget interesseret i en helt ufedtet eau micellaire, så kan La Roche-Posay Effaclar Eau Micellaire være et ok bud. Men som sagt er forskellen i effekten på huden minimal. Der er tale om det samme produkt i en hhv. parfumeret og uparfumeret udgave med en smule mere fedtstof i.

En direkte sammenligning af deres evner til at fjerne makeup med den gamle Eau Micellaire Physiologique har jeg desværre ikke mulighed for – jeg har den ikke længere og for lang tid er gået til, at jeg tør stole på min hukommelse.

Men udover den lille smule parfume i versionen til fedtet hud, så har jeg intet negativt at sige om disse: De er effektive og milde. Fjerner al makeup uden at irritere. Svier ikke i øjnene og gør alt det, jeg forventer af en god eau micellaire, makeupfjerner, flydende ansigtsrens eller hvad man nu kan finde på at kalde den slags produkter her: Super praktiske flydende makeupfjernere til hele ansigtet, der ikke skal skylles af igen, og som man kan bruge både til at fjerne makeup om aftenen eller til en hurtig ansigtsrens uden vand om morgenen.

PS. Bliver savnet for stort efter den gamle La Roche-Posay Eau Micellaire Physiologique, så kig efter Lancome Eau Micellaire Douceur. De minder meget om hinanden.

Her kan du købe det (denne del indeholder reklamelinks)
Eau Micellaire Ultra til sensitiv hud og Effaclar Eau Micellaire Ultra til fedtet hud koster cirka 135 kroner pr styk på apoteket.

Eau Micellaire Ultra til sensitiv hud uden parfume kan jeg indtil videre kun finde på de danske apoteker. På engelske Escentual og Apo-Rot fra Tyskland sælger de en version, der ligner den gamle Eau Micellaire Physiologique rigtig meget.

Lancôme Eau Micellaire Douceur koster 265 kroner for 200 ml. hos blandt andet Matas.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Line

I fik vist ikke skrevet færdig 🙂
De koster 135 kr.
Jeg bruger den til sensitiv hud. Den er jeg glad for 🙂

Katja Moikjær

Tusind tak Line 😀

Pernille

Er det ikke længe siden den er udgået i dk? Jeg har ihvertfald nået atbruge en hel af de store bioderma siden jeg måtte
Opgive at købe den anden sidst

Katja Moikjær

Jo, jeg tror det var i forbindelse med hele historien om konserveringsmidlet.

Camilla

Den her uden parfume er så god! Jeg er allerede på min anden flaske og jeg ELSKER den 😊

Camilla

Jeg er allerede på min anden flaske og jeg ELSKER den 😊

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *