Tirsdagstip: Start i bunden

07.03.17
Volumenprodukter fra d:fi, Aveda og Matas

Volumenprodukter fra d:fi, Aveda og Matas

Ældsten øver sig i at sætte hår i øjeblikket, det er sin sag, når man har virkelig tykt og langt hår. Og jeg kan så let som ingenting sætte mig ind i hans vanskelligheder. Forleden blev han irriteret, fordi jeg forsøgte at forklare ham noget, han synes bare, at jeg skulle nævne overskrifterne i stedet for at starte fra begyndelsen. Det fik så ham den langhårede til at grine, for lige der er vi så vanvittigt forskellige. I den spæde start af mit forhold med ham den langhårede, morede han sig temmelig ofte over min tilgang til nye ting… ”behøver du virkelig starte fra Adam og Eva hver gang?”
Svaret er naturligvis ja, for jeg er altså vildt nysgerrig, så jeg bliver jo nødt til at vide DET HELE.

Styr på klipningen
Tankelandskabet er forunderligt, for i virkeligheden hænger det på magisk vis sammen. Det jeg prøvede at forklare sønnike, var netop, at han blev nødt til at gribe det anderledes an, hvis han ville have et andet resultat end det sædvanlige. Det er ikke unormalt, at man har lidt svært ved at slippe vanerne, det ved jeg ALT om… I forhold til håret skal der måske en anden klipning til. Det er vigtigt med en god dialog med frisøren, for det er alfa og omega, at din klipning ikke spænder ben for den frisure, du gerne vil have.

Mere fylde
Ældstens hår har sit eget liv, det er tykt, tungt, langt og glat. Han har lige fået klippet en god bid af, men det er stadig langt, og der skal noget produkt i, der kan løfte det lidt. Og det er altså det, vi ikke er helt enige om. Er dit hår fint, kan man godt få noget bevægelse i håret, når man kommer produkt længderne, men den store fylde får man altså ikke ud af det. Er det fylde du vil opnå, så er det ved rødderne, håret skal løftes. Til det er der efterhånden et hav af produkter, og du skal finde det, der virker bedst for dig.

Undersøg markedet
Allerede inden jeg blev dåse, havde jeg et kæmpe arsenal af hårprodukter, en del fik jeg brugt, men der var bestemt også en del, som aldrig blev åbnet. Det kan godt betale sig at få et godt forhold til frisøren, så man kan få lov til at teste ting. Det er nemlig rigtig vigtigt, at det fungerer, når man selv skal sætte håret. Selvom det er rigtig dejligt at frisøren ordner og sætter håret, så er det ofte en god idé at prøve det selv, for hvis det ikke virker der, så er det med stor sandsynlighed også svært der hjemme. I forhold til volumen har jeg selv brugt Redken Ruffle Up14 både i det lange og nu i det korte hår, det virker vanvittigt godt for mig, når jeg tager lidt på fingerspidserne og masserer geléen ind i håret ved hovedbunden. Til ældstens tunge hår er mousse og en god føntørring det bedste.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
SofieA

Jeg læste lige et tip om at bruge et crepejern i håret helt nede ved hovedbunden for at give mere fylde. Altså du løfter lige et øverste lag af håret væk (en hårtot), creper en tot hår helt inde ved hovedbunden og lader den første hårtot falde ned over det crepede hår for at skjule crepen, men stadig få løftet.
Nøj, jeg håber, det giver mening, for de var da svært at skrive med ord 😉

Helene Randløv

Hej Sofia
Det virker vildt godt! Faktisk kan man købe nogle der hedder volumenjern eller noget lignende, og det er netop en slags crepejern.
Kh. Helene

Baysen

Har du et godt tip til at lave krøller i fint hår og ikke mindst at få dem til at holde?

Helene Randløv

Kære Baysen
Det er aldrig lykkedes mig at få holdbare krøller før jeg mødte EGO Twist, du må lige se bort fra at indlægget er fra en julekalender 😉 En krøllespray og lidt tid med EGO Twist og wupti har jeg holdbare krøller.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *