Månedens favoritter: December 2016

02.01.17
Månedens favoritter: December 2016

Månedens favoritter: December 2016

Må man gerne starte med den største floskel af alle? Hvor er 2016 bare fløjet af sted. Det passer mig sådan set fint, for det har da været rædsomt på alle mulige måder. Alligevel er det altid lidt vemodigt at kigge tilbage, især fordi vi i 2016 har sagt farvel til en stor del af lydtapetet til min ungdom. Tak for musikken de herrer Bowie, Cohen, Frey, George Michael, Prince, Roberts og Vega! December måned er som de øvrige måneder fløjet af sted, men der har heldigvis også været masser af hygge, fest og gode oplevelser, og det bærer mine favoritter fra december præg af. De bærer også præg af, at min makeup igen har været præget af travlhed, dog uden at jeg er gået på kompromis med festligheden. Og så er der håret… Hold nu op, hvor har jeg testet mange styling produkter i denne måned… samtidig er det forbavsende få, jeg har været sådan rigtig tilfreds med, og det er helt nyt for mig. Du får også forklaringen på, hvorfor netop stylingprodukter er noget af det, jeg har sværest ved at teste.
Månedens favoritter: December 2016 er nyopdagelser, friske øjne på klassikere, genvunden glæde ved nødvendigheder og lidt nyheder.

1. Lancôme Cushion Blush Subtil i farven 024 Sparkling Framboise
Hvis jeg kun måtte nævne et eneste mærkes nylanceringer fra sidste år, så ville jeg vælge Lancôme. Selvom jeg ikke engang har prøvet alle lanceringerne, så er der i hvert fald nok innovation, skønne produkter og ikke mindst kollektioner at tale om. Her skal det kun handle om blushen, som jeg er helt besat af. Det er sådan et produkt, som jeg bare har vanvittig svært ved at lægge fra mig, farven passer til det meste, fordi den let kan tones op og ned efter behov. Oftest lægger jeg den, så farven er transparent, men den kan sagtens bygges op, så den er ret intens.
I december er den blevet brugt flittigt, fordi den simpelthen er så hurtig at bruge. Mit signaturlook denne måned har bestået af foundation for at ensarte farven lidt, en blush for at give lidt farve, en mascara og selvfølgelig røde læber, med andre ord, de produkter jeg nævner her.
Hvis du endnu ikke har kastet dig ud i at prøve et cushion produkt, så vil jeg varmt anbefale, at du kommer i gang. Du kan vælge mellem foundation, blush, highlighter og endda læbeprodukter, fælles for dem er brugervenligheden, så det er svært at gøre noget forkert.

2. Sandstone Scandinavia Lipstick i farven 375 Vixen
Denne læbestift er den mest kommenterede læbestift, jeg nogensinde har ejet. Da jeg tog den på første gang, var det et tilfælde, at det blev den… og efterfølgende stoppede jeg da også op et øjeblik og nød den klare røde farve, men udover det tænkte jeg ikke nærmere over det. I løbet af dagen blev jeg spurgt, hvilken læbestift jeg havde på adskillige gange… ja selv taxachaufføren, der kørte mig til mit første møde, kommenterede farven.
Der er naturligvis en enkelt forklaring på, hvorfor denne læbestift høster så mange komplimenter, for farven ER virkelig utrolig smuk og meget iøjnefaldende. Det er ikke bare den røde nuance, der er flot, i dette tilfælde kan man virkelig se, hvor stor betydning teksturen har for et produkt.  men noget af forklaringen skal også findes i konsistensen, der efter blot et enkelt lag læbestift sidder fint og er temmelig holdbart. Sædvanligvis dupper jeg overskydende farve af med en serviet, men på billedet til mit Lørdagslook: Christmas Vixen lod jeg den være. Og det er altså sådan, den ser ud med bare et enkelt lag. Udover den intense pigmentering, den skønne farve, den flotte tekstur og den virkelig gode holdbarhed, er den også virkelig behagelig på læberne.

3. Moroccanoil Molding Cream
Nu hvor mit hår er blevet kort, er jeg temmelig afhængig af gode styling produkter. Det er nemlig styling produkterne, der på en helt anden måde gør hele forskellen. Det irriterer mig voldsomt, at jeg aldrig ved, om det ender med en god eller virkelig dårlig hårdag, fordi jeg fik brugt en forkert mængde eller et bare ikke fungerede som forventet. Derfor er jeg altid temmelig betænkelig ved at teste nye produkter. For det kan bare gå rigtig galt, da mit hår i forvejen er temmelig stridt. En forkert mængde kan gøre en stor forskel for, om jeg har en chance, når håret skal sættes, eller om slaget er tabt på forhånd.
Moroccanoil Molding Cream var jeg overbevist om, at Katja havde skrevet om, men jeg har ledt og ledt uden at finde noget. Uanset hvad har jeg altid været glad for denne type produkter, og denne creme er ingen undtagelse. Den gør alt det jeg forventer, håret får struktur, volumen og bliver medgørligt. Selvom der også er en form for hold, forbliver håret fleksibelt, så det også er til at sætte, når man har været ude i blæsten eller har haft hue på. Det bedste er næsten, at jeg ved, at jeg også kan bruge den, når håret bliver længere igen.

4. Bobbi Brown Long-Wear Gel Sparkle Shadow + Liner i farven Opal 9 (Magasin)
De cremede øjenskygger fra Bobbi Brown har jeg haft mange forskellige af, men jeg har altid haft et særligt godt øje til de meget glitrede varianter og især de transparente af slagsen. Farven Opal 9 ligner, som du nok kan gætte opal, og den er simpelthen så fin, hvad enten du bruger den som øjenskygge alene, oven på noget andet eller som liner. Den er så festlig og samtidig underspillet, fordi man kun kan se glitteret, når lyset rammer rigtigt, ellers er det stort set usynligt. På den måde kan du have glitter på uden, at det dominerer looket samtidig med, at du bliver fri for at bekymre dig om, hvad du skal sætte glitteret fast med, og om det nu bliver siddende.
Når du bruger cremede produkter oven på for eksempel øjenskygge, så er det virkelig vigtigt, at duppe det cremede produkt på, så du ikke får tværet underlaget ud. Det kan sagtens lade sig gøre at trodse den uskrevne makeup lov om kun at bruge pudderprodukter oven på pudder, hvis bare du gør det forsigtigt. Den eneste forholdsregel, du skal tage, er at undgå fedtholdige produkter, da det kan opløse underlaget, mascara, eyeliner og alt andet i nærheden.

5. Ardell Professional model 110
De vipper jeg har været gladest for og købt flest gange, har alle været fra mærket Ardell, og nu kan du endelig købe dem her i Danmark. Det fejrede jeg ved at tage vipper på en helt almindelig onsdag… De vipper, jeg viser her, er sådan en fin og tilpas naturlig model, som jeg godt kan bruge uden at komme i karambolage med mine brilleglas. Mange af de kunstige øjenvipper, der i øjeblikket bliver lanceret, er super flotte, men samtidig meget lidt egnet til sådan en som mig med forholdsvis små øjne og briller.
Det handler også om vane… for jeg er næsten sikker på, at jeg har det som dem, der føler sig som en klovn, når de tager rød læbestift på. Min oplevelse er ofte at øjenvipperne fuldstændig overtager mit ansigt. Sådan havde jeg det også, da jeg fik sat vipper på for flere år siden. Vippeextensions bliver jeg aldrig fan af, og derfor er jeg glad for, at man kan få kunstige øjenvipper, så man selv kan vælge, hvordan længden og tætheden skal være fra dag til dag. Det bedste er næsten, at sådan et sæt vipper kan holde til mindst tyve. Det synes jeg er imponerende for de tres kroner, sådan et sæt koster.

6. Van Cleef & Arpels Moonlight Patchouli (Magasin)
Heldigvis havde jeg ikke læst om denne duft, inden jeg prøvede den på. Så er jeg nemlig slet ikke sikker på, at jeg havde haft travlt med at teste den. En af topnoterne er kakao, og det falder sjældent i min smag, og selvom jeg sagtens kan fange denne note, så er det ikke på den der vamle måde, som desværre ofte er tilfældet. Her tilfører kakao en let bitterhed til den virkelig lækre og velkomponerede duft. Den åbner med en næsten medicinsk skarphed, der hurtigt bliver transformeret til en dyb afrundet trænote kombineret med masser af tung bulgarsk rose og læder.
Patchouli har generelt et dårligt ry, og de fleste rynker på næsen, når de genkalder duften af start halvfjerdsernes nok mest overdoserede duft. Selvom den slet ikke er svær at skelne blandt de andre noter, så er duften komponeret sådan, at den komplementerer de øvrige noter på den absolut mest sofistikerede måde, fordi den her åbner festen i stedet for at lukke den
Moonlight Patcholi tager dig i hånden og med ud i måneskinnet, hvor den dansende balancerer mellem bedene med roser og iris. Den lidt støvede note af irisrod og den søde duft af modne frugter runder det hele af.

7. Miaray Fiberwig Mascara
Det er ikke min første runde med Fiberwig Mascara, men første gang var ikke en udpræget succes. Det havde jeg ellers forventet, for den er blevet hyldet igen og igen i magasiner verden over. Sidste gang jeg testede den er vel nok et år eller halvandet siden, og selvom jeg ikke havde noget særligt at udsætte på mascaraen, så var det bare langt fra den wow oplevelse, jeg havde læst og hørt om.
Denne gang var anderledes, og den skulle da også være blevet reformuleret, siden sidst jeg prøvede kræfter med den…
Min oplevelse denne gang er heldigvis meget mere wow særligt set i lyset af, at jeg har prøvet flere andre fibermascaraer siden sidst. Det er sin sag at teste og bruge den slags, når man har sarte øjne, for de fine fibre drysser, og jeg har endnu ikke fundet fidusen til at undgå at få de små fibre i øjnene. Effekten af fibermascaraerne er jeg ellers vild med, så det er virkelig cool at få glæde af de lange fyldige vipper, uden at udsætte mine øjne for den irritation de små fibre altid medfører. En anden detalje er, at den er vanvittig let at få af. Det er der rigtig mange mascaraer, der praler med, men jeg havde endnu aldrig prøvet en, der levede op til det løfte, men det gør Miaray Fiberwig Mascara virkelig.

8. Kalahari Phyto Heel Salve
Som jeg skrev i tirsdagstippet: Pas på dine fødder, er det kommet ret meget bag på mig, hvor stor indflydelse det rigtige fodtøj har. Det er ikke en overraskelse for mig, at det spiller en rolle, men at de rigtige sko har reduceret min hårde hud til nærmest ingenting er alligevel så stor en forandring, at jeg ganske enkelt ikke havde troet på det, hvis ikke det altså var for beviset, når jeg kigger på mine fødder. Nu hvor mine fødder er fine er der gået helt sport i at have velplejede fødder, det har kun været afbrudt af, at min ryg lavede ballade, og jeg ikke helt kunne gøre, som jeg plejer.
Kalahari er et mærke, der fortjener så meget mere opmærksomhed, end det får. Det er vanvittig lækkert og meget SPA egnet, også til den SPA oplevelse der hjemme. Da jeg stiftede bekendtskab med mærket for flere år siden, var det duftene der fangede mig, de er meget specielle men vanvittigt lækre alle sammen.
Den skønne og meget lette Kalahari Phyto Heel Salve har givet mine ret tørre fødder en tiltrængt omgang fugt. Den indeholder urea, der giver hård hud en mavepuster og sørger for, at huden forbliver blød og velplejet.

9. Le Mini Macaron Les Minis i farverne Gold Glitter, Silver Fizz og Berry Sparkle
Det er næsten umuligt ikke at blive lidt forelsket i de små fine sæt med den macaron-lignende lampe alene på grund af udseendet. Det er overordentlig praktisk med den lillebitte lampe, når man er på farten. Fordelene ved at have lampen og en lak i tasken overskygger langt ulemperne… eller rettere sagt ulempen. For det eneste minus, jeg umiddelbart kan komme i tanke om, er, at man kun kan hærde en enkel negl af gangen.
I forhold til gelélak er der jo mange fordele i forhold til, at neglene bliver styrket væsentligt af den hærdede lak. Det er en gave til mine bløde negle, fordi det betyder, at jeg kan have neglelak på i meget længere tid, uden at det skaller af. Gelélakken skal lægges i to ganske tynde lag, så det ser rigtig fint ud. De tre farver i dette kit er lanceret i anledning af sæsonen, og det har været brugt flittigt. Det irriterede mig dog lidt, at jeg ikke havde fået købt mig den fine dybe blå nuance Midnight Blueberry eller den sorte Licorice, så jeg kunne lege med glitterlakkerne… så nu må jeg hellere snart få købt mig nogle glade nuancer, så jeg i hvert fald er klar til sommer…

10. La Mer The Renewal Oil
I slutningen af november havde jeg den absolut værste allergiske reaktion, jeg nogensinde har haft. Årsagen var et renseprodukt, men det interessante var kuren… En times tid, lidt anti-histamin og en ordentlig sjat La Mer The Renewal Oil senere var situationen nogenlunde under kontrol. Min brandvarme, hævede og næsten bordeauxrøde hud var faldet så meget til ro, at de tilbageværende beviser kunne dækkes med makeup.
Samme eftermiddag skulle jeg til behandling hos La Mer i Magasin, hvor min hud fik endnu mere af den kærlige og gode pleje. Det er en virkelig lækker behandling, som du skulle tage at bestille tid til, hvis du har mulighed for det! Olien er virkelig god alene og giver en fantastisk glød, så den er en sand fornøjelse at bruge under makeup… ja eller duppe ovenpå, hvis du foretrækker det. Den skal rystes grundigt, fordi den jo indeholder det kendte tangekstrakt.
Siden den dag hvor jeg nærmest sjaskede olien i ansigtet, har jeg blandet lidt af den i min creme eller blidt trykket lidt ind i huden, inden jeg har taget creme på. Den sørger for, at min hud har det rart trods bidende kulde, uden at T-zonen fedter, og det er der ellers ikke ret mange, der kan.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Anne H

Ja sikken et tab! Hvor har du bare ret i dét med lydtapetet! ♡

AM

Hej søde pudderdåser ❤️
Først vil jeg huske at sige et kæmpe TAK for jeres gode og grundige arbejde. I gør det nemmere at orientere sig i skønheds-junglen, og jeg sætter stor pris på, at i altid adresserer både et produkts generelle egenskaber og jeres personlige oplevelse(r) med det.
Hvad i også gør, er at friste en skønheds-junkie som mig. Jeg har for nylig købt et sæt Mini Macaron neglelak, og ja den lille makron er SÅ fin!
Nu kommer mit spørgsmål:
Hvordan hulan får du lakken af igen? Skal man virkelig sidde med en lille pakke på hver negl i et kvarter? Jeg ser pludselig alle mine penge gå til lak-fjerner-pakker…
PS. Jeg hørte en sød Matas-ekspedient fortælle en anden kunde, at hun selv fjernede gele-lakker ved at ‘bryde’ overfladen med en fil, lægge acetone-vædet vat på hver negl og forsegle med sølvpapir. Hvad er din holdning til det? Virker det? Er det mere/mindre skadeligt/giftigt?
Glædeligt nytår til jer begge 🎉

Lone H

@AM
Prøv at læse på denne side
http://voksenlivsstil.dk/2016/09/paa-toppen-over-le-mini-macaron/
Når du senere skal have lakken helt af, vil det være nødvendigt at bruge acetone – en almindelig neglelak duer ikke! Jeg kan anbefale Le Mini Macarons specielle pakninger med gennemvædet vat, som vikles om fingeren, hvorefter pakningen trykkes fast udenpå. Det er lidt mere skånsomt for neglene end ren acetone, men en vis udtørring undgår man selvfølgelig ikke. Efter nogle minutter skrabes lakken af med neglepenne fra startkittet. En pakke med 100 stk. koster 119 kr. hos Nicehair.dk.

Britt

Hej Helene,
Er også helt vild med mini macarons, men er det kun mig der KÆMPER med at fjerne lakken igen? De medfølgende pads gør det absolut ikke for mig til trods for at jeg lader det sidde læææænge…

Marie Emilie

Ved I om man kan købe en anden UV/LED lampe, som man kan bruge i stedet for den lille?:)

Helene Randløv

Hej Marie Emilie
Det tror jeg godt, du kan, Le Mini Macaron har jo selv en stor en nu 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *