Tirsdagstip: Sådan bruger du tørshampoo

09.06.15
Sådan bruger du tørshampoo
Sådan bruger du tørshampoo
Selv det bedste produkt kan være elendigt, hvis man bruger det forkert…

En hurtig gennemlæsning af kommentarfeltet til anmeldelsen og konkurrencen, der først slutter i morgen, afslører, at mange har et virkelig anstrengt forhold til tørshampoo. Nu hvor jeg selv har fået lyst hår, har jeg naturligvis ikke de problemer, men kombinationen af mørkt hår og tørshampoo kan godt være overordentlig udfordrende. Brugen af tørshampoo endte ikke sjældent med at jeg overgav mig og vaskede håret i badet alligevel. Og drømmen om det der lækre hår på anden dagen levede videre…

Usynlig
Det var først, da jeg endelig prøvede en tørshampoo, som på ingen måde afgav det hvide støv, som ellers står som en sky om ørene på dig, når du forsøger at redde håret fra endnu en hårvask, at jeg blev begejstret for konceptet. Lidt sent opdagede jeg så, at fejlen ikke var de varianter af tørshampoo, som jeg havde prøvet… Det var faktisk mig, som aldrig havde brugt denne type produkter rigtigt…

Sådan bruger du tørshampoo
Hvis ikke du lige har fat i en af de helt usynlige varianter af tørshampoo, som jeg nævner ovenfor, så er det godt at følge ganske få men ret så vigtige regler, i hvert fald hvis du ønsker et godt resultat.

  • Hold afstand: Her er den mest almindelige fejl og den jeg selv begik… Når du sprayer tørshampoo i håret, skal det foregå med god afstand, det er samme afstand, som du holder med føntørreren altså gode 25-30 centimeter.
  • Fra neden: En anden almindelig fejl er at angribe fedtet fra oven. Det giver selvfølgelig mening, fordi det er der, det kan ses, men det er også der, du ender med at kunne se pudderet fra din tørshampoo. Derfor er tricket at dele håret op i sektioner og derefter spraye nedefra og op… stadig i de fem centimeter hår tættest på hovedbunden men fra siderne op mod midten og fra nakken op mod issen. For mit vedkommende fokuserer jeg på pandehåret, på siderne midt mellem ørerne og midterskilningen og på issen, hvor mit hår bliver mest fladt.
  • Styr mængden: Desværre bliver resultatet ikke nødvendigvis bedre af, at man bruger en stor mængde snarere tværtimod. Derfor er det en rigtig god ide at bruge lidt ad gangen. Så kan du altid spraye mere i efterhånden, som du får brug for det.
  • Fordel det: Selvom du sparer tid på at bruge en tørshampoo, så skal du alligevel arbejde med håret. Du slipper ikke ved blot at spraye tørshampoo i håret og lade det virke, det skal også fordeles. Min foretrukne metode til fordeling er ved hjælp af den kolde luft fra min føntørrer. Selvfølgelig kan du også vælge at bruge fingrene, en børste eller den mere hårdhændede metode nemlig at frottere håret med et rent og tørt håndklæde gerne med hovedet nedad.
  • Før det er for sent: Det har jeg skrevet om før… du ved selv, hvornår du har mest brug for det. Det kan ligeså godt være om aftenen, og så sparer du endda endnu mere tid næste morgen, samtidig med at resultatet er meget bedre, hvis du gør det i tide.

Uanset om du primært bruger tørshampoo til at style håret, få struktur og fylde eller til at springe en eller to hårvaske over. Så er det vigtigt, at du bruger den i HELT tørt hår. Det er nemlig helt umuligt, hvis håret for eksempel er lidt svedigt efter træning, kan jeg godt hilse at sige… Jeg tog en for holdet, bare hold dig fra det!

Farvet
Måske er det bare mig, der har været uheldig, men jeg kan godt røbe at de brune striber, som løb ned i ansigtet på mig, da jeg cyklede i regnvejr, kurerede mig fra nogensinde at vælge en farvet tørshampoo igen. Det var ikke noget kønt syn, kan jeg godt hilse og sige, men det kan selvfølgelig sagtens fungere for en, som ikke partout skal cykle i regnvejr.
Fordelen ved farvet tørshampoo er jo samtidig, at du kan kamuflere en udvoksning, hvis farven ikke er din egen. Det er virkelig praktisk, med mindre du altså får det varmt eller opholder dig i regnvejr.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Maria Ørum

Fedt med en guide,tak for det 🙂

Helene Randløv

Velbekomme :-*

Cecilia

Den guide kan jeg vist godt bruge, for jeg gør det stik modsatte ved alle punkterne haha 😉 Det vil jeg rette op på, når jeg får købt en ny tør shampoo.

Jette

Tak for de gode råd. Er der en speciel god tør shampoo, du kan anbefale ??? Hvilken bruger du selv?

Helene Randløv

Hej Jette
Jeg bruger mange forskellige afhængigt af, hvad jeg vil med håret den dag. I øjeblikket er min favorit den på billedet, som du kan læse en anmeldelse af, hvis du klikker på linket i den første sætning i dette indlæg :-*
Kh. Helene

Marlene

Min yndlings tørshampoo som bare er FOR LÆKKER er fra “Colab”, der findes 5 forskellige dufte (navngivet efter storbyerne London,New York, Paris, Rio og Tokyo) og to formuleringer, en almindelig tørshampoo og en der giver dig mere volumen end normalt.. De kan sagtens bestilles på nettet forresten. Absolut intet spor af hvidt pulver i mit brune hår.. Tokyo og Paris er mine yndlings ; )

Rikke

Hej Pudderdåser!
Dejligt med en guide!
Jeg ville dog høre om tørshampoo lukker porerne i hovedbunden og på den måde gør den mere fedtet?
Jeg står i den situation at jeg i en periode har vasket hår hver dag og at det nu allerede om aftenen ser lidt fedtet, så jeg vil rigtig gerne komme af med det fedtede hår, men synes heller ikke at jeg har tid til at det ser fedtet ud hver dag 🙂 Har i derfor et godt råd eller er det simpelthen bare at udstå den periode, hvor man har fedtet hår hver anden dag indtil hovedbunden retter sig ind? Eller er tørshampoo det bedste bud?
Jeg tænkte også på om I en dag ville lave en video-tutorial med “how-to-tørshampoo”? Jeres guide er super god, men når man er lidt visuel, som jeg, så er jeg nervøs for at gøre det forkert 🙂
Eller ved i hvor man kan finde en, hvor man også er sikker på at de anvender den rigtige metode? 🙂
På forhånd tak for hjælpen!
Mvh. Rikke

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *