Fredagsfavorit: FOREO ISSA tandbørste

16.09.16
Foreo ISSA og Foreo ISSA mini tandbørster

Foreo ISSA og Foreo ISSA mini tandbørster

FOREO er nok mest kendt for deres soniske rensebørste LUNA. Men herhjemme hos mig er det deres ISSA tandbørste, der har taget både børn og voksne med storm.

Den elektriske silikonetandbørste ligner intet, man har set før. I hvert fald ikke noget til tænderne… Men det er uden sammenligning den bedste tandbørste, både jeg og ældstesønnen har brugt.

Om den børster tænderne renere eller bedre end andre tandbørster, vil jeg ikke beskæftige mig med. For det første er jeg ikke tandlæge, for det andet er jeg sikker på, at daglig tandbørstning med en almindelig tandbørste og tandtråd er helt fint til at holde tænderne rene. Det er helt andre fordele, der er ved FOREO ISSA.

Sonisk tandbørste af ren silikone
Jeg har brugt en elektrisk tandbørste i mange år. Jeg er sådan en, der gumler mine tandbørster i stykker samt konsekvent overbørster mit tandkød og har dertil meget sart tandkød. Derfor har jeg i mange år haft stor glæde af at bruge en traditionel elektrisk tandbørste, som er bedre til at styre sine kræfter end mine hænder er.

Det sidste halve års tid har jeg brugt FOREO ISSA i stedet, og fordelene er mange fremfor en konventionel elektrisk tandbørste. Først og fremmest føles den meget mere behagelig. Den larmer meget mindre og er meget blidere mod munden. Da jeg stadig brugte min konventionelle elektriske tandbørste, havde jeg stadig en ekstra gammeldags tandbørste stående til trætte aftener, hvor jeg ikke orkede den der larmende roterende maskine i munden. Det har jeg ikke haft brug for, siden jeg skiftede til FOREO ISSA.

En anden vigtig årsag til at jeg ikke længere har brug for min reserve-tandbørste er, at ISSA (ligesom Foreos øvrige produkter) holder batteriet længe. MEGET længe. Jeg er faktisk i tvivl om jeg overhovedet har ladet den op, siden jeg brugte den første gang? ISSA kan bruges 365 gange på en enkelt opladning, så det har jeg næppe.

Samme lange levetid har silikonebørstehovedet. Børstehovedet på min gamle Oral-B bliver slidt og også relativt ulækkert på rekordtid sammenlignet med Foreos silikonehoved. Ligegyldigt hvor meget tandpasta og skidt, der sætter sig, kan du nemt skylle det ud igen. Og efter et halvt år ser mit børstehoved stadig lige så pænt ud som på førstedagen. Ifølge Foreo behøver jeg da heller ikke udskifte det før der er gået et helt år.

FOREO ISSA Mini til børn
Foreos lille børnetandbørste ISSA Mini har præsteret mere på et halvt år end mine samlede pædagogiske evner som mor har kunne på 7 år.

Min store dreng HADER at børste tænder. Vi har prøvet alt. ALT! De første mange år af hans liv foregik tandbørstning i nato-stilling, og de sidste par år er det foregået under trusler, hyl, skrig, brok, tryglen. Og ja, vi har også prøvet alle de pædagogisk korrekte råd… De virkede ikke.

På FOREO ISSA mini er der en lille smiley. Den lyser op i et glad smil, når ungen har børstet tænder i to minutter. Men hvis tandbørsten ikke er blevet brugt i 12 timer, så lyser der en sur smiley i stedet på tandbørsten. Det er så simpelt og så effektivt. Erik har aldrig børstet tænder så punktligt og så frivilligt i hele sit liv.

Tre forskellige børstehoveder
Jeg har brugt ISSA Hybrid børstehovedet, mens du på Eriks FOREO ISSA Mini kan se det klassiske børstehoved. Forskellen er det hvide i midten.

Der findes tre forskellige børstehoveder.

  • Den almindelige: Giver en mere poleret følelse end en klassisk tandbørste. Nogle bryder sig ikke om fornemmelsen og synes det føles for overfladisk.
  • Hybrid: Børster tænderne mere som et “klassisk” tandbørstehoved. Renser mere i dybden og fjerner ifølge Foreo selv mere plak. Jeg vil klart anbefale at bruge denne, hvis du ikke har prøvet ISSA før.
  • Tongue Cleaner: En speciel børste til at rense tungen med, for dem der har med dårlig ånde.

Og ja voksne kan også godt bruge mini, hvis de foretrækker det lille børstehoved. De små børstehoveder virker også på den almindelige tandbørste, men vær opmærksom på at farverne ikke matcher. De er anderledes på mini’en. Eriks og min turkisblå tandbørster er heller ikke præcis samme farve.

Dyr men holdbar
FOREO ISSA er dyr. Den almindelige med et hydbridhoved koster knap 1400 kroner. Børneudgaven ISSA mini koster knap 800 kroner.

Til gengæld er den rimelig i brug. Du skal kun skifte børstehoved en gang om året, og strømmen holder evigt.

USB-oplader
Som flere andre elektriske skønhedsprodukter bruger FOREO den meget praktiske USB oplader. Det gør de nyeste Clarisonic også, Le Petit Macoron og mange andre, og det har mange fordele for brugeren. For det første slipper man for 17 forskellige opladere, der kæmper om pladsen i stikkontakten. Selve kablet er selvfølgelig anderledes, men du kan stikke det i mere eller mindre en hvilken som helst USB oplader. Det har også den fordel at den er nem at rejse med (hvis du da overhovedet får brug for at lade den op) – selvom den 10 års kvalitetsgaranti FOREO giver muligvis kan give problemer, hvis du har brugt en anden oplader.

Her kan du købe det
FOREO forhandles i Magasin, hvor du kan købe alle produkterne – også online.

FOREO har også deres egen webshop, hvor du kan købe ISSA og alle de andre produkter. De lover selv, at de sender fra EU og der ikke kommer ekstra told eller moms. Du finder ISSA i den almindelige størrelse her og ISSA mini her.

Du kan også købe FOREO på Feelunique. Husk at de her kommer med et engelsk stik på. På Feelunique virker koden 10PUDDERDAASERNE også på FOREO.

Lookfantastic forhandler også FOREO – også med engelske stik. Her virker rabatkoderne ikke på FOREO.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Nanna

Ej men det lyder jo genialt. Især den til børn. Jeg har 3 styks som alle ville elske den smiley 😀

Julie

Jeg er ikke helt med, hvordan der er et engelsk stik, hvis det er en usb oplader? 🙂

Katja Moikjær

Ligesom opladeren til en smartphone medfølger der båder et usbkabel og en vægoplader med USB-stik.

Julie

Okay sådan 🙂 Tak for svaret!

Anne

Uh det virker som en lækker elektrisk tandbørste!
Men har I hørt om tandlæger også er glade for den?

Katja Moikjær

Nej desværre. Jeg ville også meget gerne høre fra nogen med viden om tandpleje.

Caja

Hey de har fået den i Matas! På tilbud! 310kr!

Maiken

Er Hybrid bare navnet på et af børstehovederne eller er der en elektrisk tandbørste der hedder ISSA hybrid?

Helene Randløv

Hej Maiken
Tandbørsten hedder Issa, børstehovedet er en hybrid altså en blanding af silikone og almindelige plastikhår 🙂
Kh. Helene

Camilla

Hey nu er der gået en del år siden denne anmeldelse – er I stadig glade for tandbørsten og vil anbefale den?

Helene Randløv

Hej Camilla
Ja, jeg bruger den dog i kombination med en helt almindelig tandbørste… men det har jeg altid gjort.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *