Decubal Lips & Dry Spots Balm: En kedelig læbepomade uden salicylsyre

13.07.16
Decubal Lips & Dry Spots

Decubal Lips & Dry Spots

Kan I huske dengang Decubal Lips & Dry Spots Balm var et fantastisk køb? Dengang den virkede suverænt på tørre læber og gjorde dem glatte og fine igen? Det var dengang, vi skrev vores begejstrede anmeldelse. Desværre har Decubal omformuleret deres Lips & Dry Spots Balm. Og det er IKKE til det bedre. Tværtimod.

Decubal har nemlig fjernet salicylsyren. Salicylsyren som netop er ansvarlig for at eksfoliere tørre hudflager fra for eksempel læberne, så de bliver glatte.

Det, der er tilbage, er en blanding af vaseline, lanolin og bivoks. Det er gode og plejende fedtstoffer. Men så heller ikke mere. Den er ikke længere det fantastiske produkt, den var før.

Hvis du vil have en fed balm med salicylsyre til læberne, så kender jeg nu kun Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant. Den koster så noget mere, men indeholder en blanding af vaseline, lanolin, salicylsyre og ricinus olie (amerikansk olie) – og det virker. Den findes både med og uden parfume – vær opmærksom på, at begge to dufter specielt.

Her kan du købe det
Decubal Lips & Dry Spots Balm koster 58 kroner for 30 ml. på apoteket. Hvis du er i tvivl om du står med den nye eller gamle version i hånden, så kig efter “salicylic acid” i ingredienslisten.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant koster 300 kroner for 50 ml. i Matas og stormagasiner.

Du kan købe den billigere på nettet. Her på Feelunique koster den 254 kroner – husk rabatkoden 10pudderdaaserne giver 10 procent.

Har du prøvet både den nye og den gamle Decubal? Kan du mærke forskel?

Hvad bruger du på dine læber?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
ann

Kan man bruge jeres aha peel til læberne, eller tager tænderne skade?

Katja Moikjær

Det kan du sagtens. Men lad være med at spise det 🙂

Charlotte

Den har reddet mine læber dette efterår/vinter og bruger den stadig for at forebygge udtørrede læber, der skaller og sprækker (og det er faktisk den nye version nu).
Men jeg kan se, at der er petrolatum øverst på ingredienslisten – er det ikke normalt noget, der er vanedannende og dermed gør én “afhængig” af pågældende produkt? Eller er det bare en skrøne?
Mange tak for en skøn blog! 🙂

Janne

Det er sa en dårlig ide, at ændre noget der virker. Ved I, hvorfor den er ændret?
Jeg vender altid tilbage til den grønne læbepomade med mentolatum. Elsker duften og prisen, og så er det den, der virker bedst. Dog er jeg også ret glad for Nuxe’s læbepomade, som er en smule mere lækker end mentolatum 😊

Katja Moikjær

Jeg mener at årsagen er, at Decubal skulle skrive en advarsel om, at produktet ikke måtte bruges til børn under 3 år – pga salicylsyren.

Karina

Nå! Det er derfor den overhovedet ikke duer mere. Hvorfor i alverden har de da lavet om på opskriften??

Adelina

Jeg bruger jeres “Alt i en salve” og jeg elsker den, især nu hvor jeg er under isotretinoin kuren, er den helt fantastisk til læberne, som ellers nærmest begynder at bløde fordi de er så tør. Så TAK 🙂

Helene Randløv

Godt du har fundet den <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *