Hvor længe kan en solcreme holde sig?

05.06.16

image

Det er en udbredt myte, at solcreme fra sidste år ikke kan bruges i år igen og skal kasseres. Hvilket er helt forkert og et frygteligt spild.

En åben solcreme kan normalt holde sig i 2-3 år. Det kommer meget an på, hvordan den har været opbevaret.

Kig på den og lugt til den (det gælder i øvrigt også al anden kosmetik). Hvis den ser helt fin ud og dufter som den skal, så brug den. Hvis den er begyndt at skille eller har fået en forkert lugt, så ud med den.

Det samme gælder, hvis der er et ikon med 12 måneders holdbarhed bagpå. Tag det med samme gran salt som “mindst holdbar til” på madvarer.  Kig og duft kritisk til produktet.

Og lad for G… nej miljøets skyld være med at kassere sidste års udemærkede solcreme bare fordi den har været åben et år. Det er der bestemt ingen grund til.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Katrine

Tak for jeres dejlige blog, som jeg altid vender tilbage til hvis jeg skal have svar på noget 😄
Hvad med faktoren? Forbliver den uændret? Det er nemlig det jeg altid har hørt mht hvorfor solcremen ikke kan bruges året efter.

Katja Moikjær

Ja den gør. TÆNK lavede for et par år siden en laboratorietest af “gamle” solcremer og de holdt stadig. Kræftens Bekæmpelse har også udtalt den samme holdning.

Mia

Har i trukket en vinder til jeres Avene konkurrence endnu? 😀

Mette

Tak for det indlæg 👍🏼

Baysen

Fedt at høre! Så har jeg da brugt sidste års solcreme med god samvittighed i dag. Og jeg er da heller ikke blevet det mindste rød, selvom jeg har været ude hele eftermiddagen 😉

Bodil

Plejer at smide mine i køleskabet – i grøntsagsskuffen, når det er varmt er det også ret dejligt med kold solcreme…..

HeLene

Mange tak, jeg har tit også undret over det med faktoren. At det ellers var ok tænkte jeg nok. Men har ikke altid turdet.

Betina Berg Holm Andersen

Gid jeg havde læst dette indlæg for 2 dage siden, så havde jeg været 2 ganske udmærkede solcremer rigere nu….jeg gik efter “det åbne låg” og tænkte, ud…selv om det duftede fint..dumt!

Ingrid

Dejligt med nogen der deler min holdning! Jeg synes det er så vigtigt at vi forholder os kritisk til holdarhedsdatoer, og bruger vores sunde fornuft. Noget kan holde sig langt over datoen på produktet, og noget kan ikke.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *