Stor test: Holdbare foundations fra Rimmel, L’Oréal, Gosh og Maybelline

10.03.16
Holdbare foundations fra Rimmel, Maybelline, Gosh og L'Oréal

Holdbare foundations fra Rimmel, Maybelline, Gosh og L'Oréal

Det bliver stadig nemmere at finde holdbare foundations for os med hud, der spiser foundation. Stort set alle mærker har en foundation, der virkelig holder hele dagen.

Men at finde en der samtidig er pæn, naturlig og ikke lægger sig som flager på tørre partier kan være svært.

Ultra-holdbare foundations er typisk målrettet fedtet og uren hud, de bærer ofte præg af at være nogle knas-tørre foundations, der er skabt til fedtet og skinnende glat hud. Jeg kender ikke ret mange med den slags hud. De fleste af os har en eller anden form for blanding med fedtede partier, tørre partier og enkelte områder, hvor foundation sætter sig ubehjælpeligt fast i tørre flager og fremhæver det, man egentlig ikke vil have fremhævet.

Jo mere holdbar en foundation er, jo tørrere er den ofte. Og den rette foundation bliver derfor ofte et tradeoff mellem holdbarhed på den ene side og et pænt resultat på den anden.

Jeg har været igennem hylderne fra Maybelline, L’Oréal og Rimmel i Matas. Og det er alle gode, holdbare foundations, der holder hvad de lover. Som med så meget andet er der ikke et enkelt bedste produkt eller en “testvinder”, men i stedet en opgave med at finde det bedste match til netop din hud.

Maybelline SuperStay 24h foundation
SuperStay fra Maybelline har efterhånden en del år på bagen, og heldigvis for det. Det er en fantastisk god foundation, som både Helene og jeg har brugt mange flasker af. Den er noget af det mest holdbare, jeg har prøvet, men uden at være alt for tør. Det er stadig muligt at få et rigtig pænt og naturligt resultat med den. For et par år siden blev den gode gamle SuperStay (med den lyserøde tekst) afløst af BetterSkin Superstay (med den blå tekst) på det danske marked, men fra sidste uge er BetterSkin Superstay ude og den gamle SuperStay tilbage. I samme omgang kommer Maybelline Fit Me til Danmark.

Eneste problem med SuperStay er at farverne har en tendens til at tørre mørke op. Prøv farverne grundigt, før du køber.

I Danmark findes den i seks farver fra meget lys til lysebrun.

Maybelline SuperStay er uparfumeret. Den er markeret med en SPF19, men der står ikke noget solfilter som aktive ingredienser, så jeg vil ikke regne med den som solbeskyttelse.

Maybelline SuperStay findes i 7 farver og koster cirka 125 kroner for 30 ml.

Maybelline SuperStay BetterSkin pudderfoundation
Maybelline har også lanceret en kompakt pudderfoundation i SuperStay serien. Det er ikke nemt at lave en pudder, der rent faktisk holder, men det gør denne. Den fordel kommer dog ikke uden et par ulemper. SuperStay BetterSkin pudderfoundation er KNAStør. Virkelig knastør. Den kan sagtens give et pænt resultat om morgenen, men hvis jeg vil genopfriske i løbet af dagen – hvilket jo er den helt store fordel ved at bruge en kompakt foundation – så lægger den sig ikke pænt ovenpå foundationrester, fedt fra i dagens løb osv. Men som en ultraholdbar pudder eller pudderfoundation har den bestemt en berettigelse.

Maybelline SuperStay BetterSkin pudderfoundation koster cirka 110 kroner for 9 gram og findes i 4 farver.

Maybelline SuperStay BetterSkin pudderfoundation er uden parfume.

Gosh X-Ceptional Wear Foundation
Gosh’ bud på en holdbar foundation har jeg oversæt længe, hvilket var en klar fejl. Den er faktisk rigtig god. Den er måske ikke den mest holdbare eller matterende af dem alle, men det er den umiddelbart nemmeste at bruge og pæneste i holdet her.

Hvis du søger en foundation, der giver en god holdbarhed, men stadig uden at være for tør eller mat, så er denne et smukt kompromis. Den er ikke for tør, og hænger sig ikke fast i tørre partier. Den giver en fin naturlig finish og er stadig cremet.

Den har en medium dækkeevne og er som sagt ikke så ekstremt holdbar som for eksempel SuperStay, men giver til gengæld et mere naturligt resultat og er både nem og taknemmelig at arbejde med. Farverne er naturlige og pæne, og den lyseste er meget lys. Der er som altid hos Gosh gode muligheder for selv meget bleg hud.

Gosh X-Ceptional Wear Foundation koster cirka 120 kroner for 35 ml.

Gosh X-Ceptional Wear Foundation er uden parfume og uden solfilter.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr SPF 20
Hvis du ønsker dig en foundation med fuld dækkeevne, der virkelig holder, så er Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr SPF 20 et virkelig godt og billigt bud. Den holder, hvad den lover: Dækker alt og holder.

Selvom den både dækker og holder, så bliver resultatet stadig naturligt og pænt. Det er en virkelig god foundation, Rimmel har lavet, og når man prøver den, er det svært at argumentere for, at en god foundation skal koste meget mere end 100 kroner. Den lange holdbarhed gør også, at Rimmels foundation er en smule til den tørre side. Sørg for at pleje tørre steder godt før brug.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr koster cirka 100 kroner for 30 ml.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr har en SPF 20 bestående af solfiltrene ethylhexyl methoxycinnamat, og titanium dioxid, hvilket også giver UVA-beskyttelse.

Der er parfume i.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr NUDE

Rimmel har også lavet en lettere version af samme foundation. Det hvide låg og efterskriften NUDE på flasken betyder en medium dækkeevne med en næsten lige så høj holdbarhed, som den originale med det røde låg, og den lettere dækkeevne passer bedre til min smag til dagsbrug. Derudover gælder præcis samme kommentarer som ovenfår.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr NUDE koster cirka 100 kroner for 30 ml.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr NUDE har en SPF 20 bestående af solfiltrene ethylhexyl methoxycinnamat, og titanium dioxid, hvilket også giver UVA-beskyttelse.

Der er parfume i.

L’Oréal Infallible Stay Fresh Foundation 24H
L’Oréal Infallible er den pæneste foundation L’Oréal nogensinde har lavet – indtil de omformulerede den. Og så græd Pudderdåserne… I dag har den samme meget smukke finish og det perfekte kompromis mellem cremet konsistens, et naturligt resultat og en lang holdbarhed – men farverne er blevet skæve. De tørrer orange op, selvom de ved første øjekast ser pæne ud. Så tjek det grundigt, før du køber. Prøv den på hjemme eller i det mindste prøv den på, vent så ti minutter og tjek farven igen i dagslys, før du køber.

L’Oréal Infallible Stay Fresh Foundation 24H koster cirka 150 kroner for 30 ml.

L’Oréal Infallible Stay Fresh Foundation 24H er uden parfume og uden solfaktor.

L’Oréal Infallible 24H-Matte
L’Oréals ekstra-matte version af Infallible har ikke samme problem med farverne. Men er også den absolut mest knastørre på holdet. Holdbarheden er også derefter. Den rører sig ikke ud af flækken hele dagen på mig. Farverne er pæne og dækkeevnen er medium og kan bygges op.

Men har du bare den mindste antydning af tør hud et sted, så skal Infallible 24H-Matte nok finde det og fremhæve det. Jeg har aldrig i hele mit liv set tør hud i panden på mig selv, før jeg tog 24H-Matte på og min pande krakellerede i små flager.

Hvis du har fedtet hud og søger en ultraholdbar og ultramat foundation, så er L’Oréal Infallible 24H-Matte netop det og er et meget populært valg blandt kvinder med netop det behov. Men den skal nok sørge for at vise dig, hvis du har tørre pletter nedenunder.

L’Oréal Infallible 24H-Matte koster cirka 135 kroner for 35 ml.

L’Oréal Infallible 24H-Matte er uden parfume og uden solfaktor.

Her kan du købe det
Alle produkter kan købes i Matas. Maybelline, L’Oreal og Gosh kan også købes i større supermarkeder og stormagasiner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Linette

Kære Pudderdåser
Kan I anbefale en god foundation til tør hud? Jeg bruger Photo Finish Hydrating Foundation Primer fra Smashbox, men oplever stadig at de fleste foundations sætter sig lidt grimt på og omkring min næse.

Helene Randløv

Hej Linette
Er det porer eller tørre pletter, der får foundation til at sidde grimt? Jeg tænker, at det er noget helt andet, du skal kigge på. Hvad bruger du, inden du lægger makeuppen? Altså hvordan renser du, og hvilken fugtpleje bruger du? Og hvilke foundations har du allerede prøvet? En af mine favorit foundations i øjeblikket er Two Faced Born this Way (Sephora), den ligger pænt selv på ret tør hud… eller det er i hvert fald min oplevelse.
Kh. Helene

Linette

Hej Helene og tak for svar. Jeg tror, at det er tørre pletter, men skal jeg være helt ærlig, så er jeg ikke sikker. Det er ligesom om, at foundation sætter sig i flager ovenpå huden i stedet for at trænge ind. Om morgenen kommer jeg bare lidt vand i ansigtet efterfulgt af en fugtighedscreme – lige nu bruger jeg den stribede fra Matas til tør/sart hud. Om aftenen renser jeg mit ansigt i Neutral Face Wash. Af foundations, har jeg bl.a. prøvet MUFE HD foundation, Maybelline Super Stay 24h, L’oreal True Match. Lige nu skifter jeg mellem MAC Face & Body Foundation og Bourjois Healthy Mix Serum Foundation. Jeg ville egentlig gerne have en lidt mere dækkende foundation, men har endnu ikke fundet en, der lå pænt. Kan være at jeg skal afprøve Too Faced Born This Way, næste gang jeg kommer til KBH.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *