Stor test: Holdbare foundations fra Rimmel, L’Oréal, Gosh og Maybelline

10.03.16
Holdbare foundations fra Rimmel, Maybelline, Gosh og L'Oréal

Holdbare foundations fra Rimmel, Maybelline, Gosh og L'Oréal

Det bliver stadig nemmere at finde holdbare foundations for os med hud, der spiser foundation. Stort set alle mærker har en foundation, der virkelig holder hele dagen.

Men at finde en der samtidig er pæn, naturlig og ikke lægger sig som flager på tørre partier kan være svært.

Ultra-holdbare foundations er typisk målrettet fedtet og uren hud, de bærer ofte præg af at være nogle knas-tørre foundations, der er skabt til fedtet og skinnende glat hud. Jeg kender ikke ret mange med den slags hud. De fleste af os har en eller anden form for blanding med fedtede partier, tørre partier og enkelte områder, hvor foundation sætter sig ubehjælpeligt fast i tørre flager og fremhæver det, man egentlig ikke vil have fremhævet.

Jo mere holdbar en foundation er, jo tørrere er den ofte. Og den rette foundation bliver derfor ofte et tradeoff mellem holdbarhed på den ene side og et pænt resultat på den anden.

Jeg har været igennem hylderne fra Maybelline, L’Oréal og Rimmel i Matas. Og det er alle gode, holdbare foundations, der holder hvad de lover. Som med så meget andet er der ikke et enkelt bedste produkt eller en “testvinder”, men i stedet en opgave med at finde det bedste match til netop din hud.

Maybelline SuperStay 24h foundation
SuperStay fra Maybelline har efterhånden en del år på bagen, og heldigvis for det. Det er en fantastisk god foundation, som både Helene og jeg har brugt mange flasker af. Den er noget af det mest holdbare, jeg har prøvet, men uden at være alt for tør. Det er stadig muligt at få et rigtig pænt og naturligt resultat med den. For et par år siden blev den gode gamle SuperStay (med den lyserøde tekst) afløst af BetterSkin Superstay (med den blå tekst) på det danske marked, men fra sidste uge er BetterSkin Superstay ude og den gamle SuperStay tilbage. I samme omgang kommer Maybelline Fit Me til Danmark.

Eneste problem med SuperStay er at farverne har en tendens til at tørre mørke op. Prøv farverne grundigt, før du køber.

I Danmark findes den i seks farver fra meget lys til lysebrun.

Maybelline SuperStay er uparfumeret. Den er markeret med en SPF19, men der står ikke noget solfilter som aktive ingredienser, så jeg vil ikke regne med den som solbeskyttelse.

Maybelline SuperStay findes i 7 farver og koster cirka 125 kroner for 30 ml.

Maybelline SuperStay BetterSkin pudderfoundation
Maybelline har også lanceret en kompakt pudderfoundation i SuperStay serien. Det er ikke nemt at lave en pudder, der rent faktisk holder, men det gør denne. Den fordel kommer dog ikke uden et par ulemper. SuperStay BetterSkin pudderfoundation er KNAStør. Virkelig knastør. Den kan sagtens give et pænt resultat om morgenen, men hvis jeg vil genopfriske i løbet af dagen – hvilket jo er den helt store fordel ved at bruge en kompakt foundation – så lægger den sig ikke pænt ovenpå foundationrester, fedt fra i dagens løb osv. Men som en ultraholdbar pudder eller pudderfoundation har den bestemt en berettigelse.

Maybelline SuperStay BetterSkin pudderfoundation koster cirka 110 kroner for 9 gram og findes i 4 farver.

Maybelline SuperStay BetterSkin pudderfoundation er uden parfume.

Gosh X-Ceptional Wear Foundation
Gosh’ bud på en holdbar foundation har jeg oversæt længe, hvilket var en klar fejl. Den er faktisk rigtig god. Den er måske ikke den mest holdbare eller matterende af dem alle, men det er den umiddelbart nemmeste at bruge og pæneste i holdet her.

Hvis du søger en foundation, der giver en god holdbarhed, men stadig uden at være for tør eller mat, så er denne et smukt kompromis. Den er ikke for tør, og hænger sig ikke fast i tørre partier. Den giver en fin naturlig finish og er stadig cremet.

Den har en medium dækkeevne og er som sagt ikke så ekstremt holdbar som for eksempel SuperStay, men giver til gengæld et mere naturligt resultat og er både nem og taknemmelig at arbejde med. Farverne er naturlige og pæne, og den lyseste er meget lys. Der er som altid hos Gosh gode muligheder for selv meget bleg hud.

Gosh X-Ceptional Wear Foundation koster cirka 120 kroner for 35 ml.

Gosh X-Ceptional Wear Foundation er uden parfume og uden solfilter.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr SPF 20
Hvis du ønsker dig en foundation med fuld dækkeevne, der virkelig holder, så er Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr SPF 20 et virkelig godt og billigt bud. Den holder, hvad den lover: Dækker alt og holder.

Selvom den både dækker og holder, så bliver resultatet stadig naturligt og pænt. Det er en virkelig god foundation, Rimmel har lavet, og når man prøver den, er det svært at argumentere for, at en god foundation skal koste meget mere end 100 kroner. Den lange holdbarhed gør også, at Rimmels foundation er en smule til den tørre side. Sørg for at pleje tørre steder godt før brug.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr koster cirka 100 kroner for 30 ml.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr har en SPF 20 bestående af solfiltrene ethylhexyl methoxycinnamat, og titanium dioxid, hvilket også giver UVA-beskyttelse.

Der er parfume i.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr NUDE

Rimmel har også lavet en lettere version af samme foundation. Det hvide låg og efterskriften NUDE på flasken betyder en medium dækkeevne med en næsten lige så høj holdbarhed, som den originale med det røde låg, og den lettere dækkeevne passer bedre til min smag til dagsbrug. Derudover gælder præcis samme kommentarer som ovenfår.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr NUDE koster cirka 100 kroner for 30 ml.

Rimmel Skin Perfecting Lasting Finish 25 hr NUDE har en SPF 20 bestående af solfiltrene ethylhexyl methoxycinnamat, og titanium dioxid, hvilket også giver UVA-beskyttelse.

Der er parfume i.

L’Oréal Infallible Stay Fresh Foundation 24H
L’Oréal Infallible er den pæneste foundation L’Oréal nogensinde har lavet – indtil de omformulerede den. Og så græd Pudderdåserne… I dag har den samme meget smukke finish og det perfekte kompromis mellem cremet konsistens, et naturligt resultat og en lang holdbarhed – men farverne er blevet skæve. De tørrer orange op, selvom de ved første øjekast ser pæne ud. Så tjek det grundigt, før du køber. Prøv den på hjemme eller i det mindste prøv den på, vent så ti minutter og tjek farven igen i dagslys, før du køber.

L’Oréal Infallible Stay Fresh Foundation 24H koster cirka 150 kroner for 30 ml.

L’Oréal Infallible Stay Fresh Foundation 24H er uden parfume og uden solfaktor.

L’Oréal Infallible 24H-Matte
L’Oréals ekstra-matte version af Infallible har ikke samme problem med farverne. Men er også den absolut mest knastørre på holdet. Holdbarheden er også derefter. Den rører sig ikke ud af flækken hele dagen på mig. Farverne er pæne og dækkeevnen er medium og kan bygges op.

Men har du bare den mindste antydning af tør hud et sted, så skal Infallible 24H-Matte nok finde det og fremhæve det. Jeg har aldrig i hele mit liv set tør hud i panden på mig selv, før jeg tog 24H-Matte på og min pande krakellerede i små flager.

Hvis du har fedtet hud og søger en ultraholdbar og ultramat foundation, så er L’Oréal Infallible 24H-Matte netop det og er et meget populært valg blandt kvinder med netop det behov. Men den skal nok sørge for at vise dig, hvis du har tørre pletter nedenunder.

L’Oréal Infallible 24H-Matte koster cirka 135 kroner for 35 ml.

L’Oréal Infallible 24H-Matte er uden parfume og uden solfaktor.

Her kan du købe det
Alle produkter kan købes i Matas. Maybelline, L’Oreal og Gosh kan også købes i større supermarkeder og stormagasiner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Christina

Jeg elsker når i laver den slags indlæg her! God og rimeligt saglig gennemgang af den samme type af produkter på tværs af mærker (som er til at betale).
Og så håber jeg på en anmeldelse af Juicy Shakers snart, når nu jeres reklamer i siden bliver ved med at lokke 😉
Og så har jeg netop fået Pudderdåsernes Anti-age creme i fødselsdags gave og er umiddelbart rigtig glad for den 🙂

Marinela

hehe elsker jeres humor i anmeldelserne 😀

Flisbeth

L’Oréal Infallible 24H-Matte er ubetinget den bedste foundation jeg har prøvet! Hvis man har fedtet hud er den en sand ven! har aldrig oplevet en foundation, der holder så længe på mig og jeg har ved gud testet (alt for) mange!!!

Helene Randløv

Hej Flisbeth
Det er bare så skønt at finde noget der virker… tillykke med det :-*

Louise

Jeg elsker Rimmels foundationens, har dog tør hud, så når jeg bruger deres lasting finish dropper jeg en enkelt dråbe mandel olie og blander sammen på bagsiden af min hånd… works like a charm!

Helene Randløv

Hej Louise
Enig, det er ofte et stort plus med lidt olie i en foundation
Kh. Helene

Nanna

Hej pudderdåserne
Lad mig først og fremmest sige tak for en god blog og jeres produkter! Hold nu op jeg elsker dem, især alt i en creme er bare den bedste!
Jeg har næsten lig aHa serum fra jer og jeg har en om, at den har givet min hud udslæt. Ikke fordi der er noget dårligt i den, men fordi den e for skrap til min hud hver dag. Jeg har pænt følsom og lys hud, så kan een være for skrap? Efter jeg er begyndt ar bruge den er min hud blevet værre og i morges vågnede jeg op med en slags eksem fra næse og ned på halsen som glør ekstemt. Har i oplevet det før?
Med venlig hilsen Nanna

Nanna

Beklager stavefejl – ny iPhone og bumlende tog er en dårlig kombination, fordi I forstår beskeden

Katja Moikjær

Hej Nanna. AHA serum er ikke velegnet til sart og lysfølsom hud. Glycolsyre kan være lidt skrapt. Hvor længe har du brugt den, og hvor tit bruger du den?
Jeg synes, du skal stoppe med den.
Kh. Katja

Nanna

Hej Katja. Bruger den to gange om dagen, men tænker måske jeg skal bruge den 1-2 gange om ugen i stedet. Jeg valgte den fordi jeg så der stod til bla. Tør hud, hvilket jeg forbandt med min dom mangler en del fugt. Jeg bruger den peeling fra REN, den orange som jeg er rigtig glad for, men heller ikke bruger for meget.
Min hud har det lidt bedre de to sidste dage, hvor jeg ikke har brugt den. Så hvilke produkter du anbefale fra jer til en som mig med sensitiv/følsom hud, udover alt i en creme?
PS. Jeg har været vild glad for det HTH creme i har anbefalet. Har I set at i Kvickly er der kommet nogle shower gel fra HTH : en med vitamin E og en med vitamin 5B ? Kan være I kan lave en anmeldelse på et tidspunkt ! Kærligt Nanna

Katja Moikjær

Prøv at bruge den sjældnere. Men hvis du har så sart hud, så er T-zone peelingen altså et bedre valg: https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/
De andre produkter burde du kunne tåle. Det er kun glykolsyren i AHA der er lidt skrap

Bodil

Har problemer med at finde en fundation som er lys nok om vinteren. Har brugt Rimmel skin Perfecting Lasting Finish istedet for Maybeline 24h superstay, siden Rimmel kom på markedet og er afhængig. Synes den holder bedre, når man cykler og er aktiv om sommeren.

Anne V

Jeg har fedtet hud og elsker L’Oréal Infallible 24H-Matte! Farverne er vildt gode og jeg har den både i min vinter og sommer farve. Den er bare så pæn!

Signe

føler jeg har gjort en rigtig god handel i dag – jeres produkter var sat ned med 20 % i matas, men fordi de kører med 20 % på alt ved køb over 300,- fik jeg 20% yderligere. Win win
250 måtte jeg slippe af med for t-zone peelingen og jeres nye olie. Glæder mig til at prøve 😀

Katja Moikjær

Håber du bliver glad for dem 🙂

Zarru

Hej pudderdåser
jeg har rosacea, og er derfor i matas blevet anbefalet ikke at bruge produkter med olie i. derfor vil jeg høre hvad i mener? kan jeg bruge jeres olie selvom jeg har rosacea? har selv erfaret af æteriske olier får mig til at slå ud.

Katja Moikjær

Kære Zarru. Jeg er meget forsigtig med at udtale mig generelt om rosacea fordi det er så individuelt hvad der trigger.
Der er ingen æteriske olier i vores olie. Den er helt uparfumeret. Så det skal du ikke bekymre dig om.
Det, de har ment i Matas, er måske at nogen med rosacea også bliver trigget af almindelige fede olier. Det kan ske. Hvis ikke det er et problem for dig, så prøv den. resveratrolen kan måske endda hjælpe dig.
KH. Katja

Anja

Det kunne være så fedt med en anmeldelse af Maybelline’s Fit Me, for den virker super lækker, men er lidt i tvivl om det vil holde på min lidt fedtede hud. 🙂

Helene Randløv

Hej Anja
Jeg skal huske at kigge efter den, men mit bedste råd til dig er, at du selv får en prøve på den i Matas, så du kan teste den på din egen hud.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *