Optimér din føntørring: Test af blow dry spray fra Schwarzkopf, Shu Uemura og Redken

25.01.16
Blow Dry Spray

Blow Dry Spray

Blow dry primer, blow dry perfector, styling sprays. En ny kategori af stylingprodukter er dukket op på markedet.

De lover alle, at de kan optimerer din føntørring. Men det kan være lidt svært at gennemskue, hvad det helt konkret betyder. Nogle af dem kan hjælpe med at tørre dit hår hurtigere,  mens andre plejer håret. Alle indeholder de varmebeskyttelse. Jeg har testet tre af de mest populære: Shu Uemura Wonder Worker Air Dry Blow Dry Perfector, Schwarzkop Schwarzkopf Mind Blowing Xpress Dry Styling Spray og Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer.

Schwarzkopf Mind Blowing Xpress Dry Styling Spray
Schwarzkopf er den både billigste og mest udbredte af de tre spray i min test. Og med god grund. Den koster 70 kroner for 200 ml., indeholder varmebeskyttelse, gøre håret nemmere at rede ud og vil rent faktisk forkorte den tid, det tager at føntørre det. Ikke dramatisk forkorte, men nok til at jeg kan mærke forskellen på en travl morgen.

En af måderne den gør dette på er ved at løfte vandet ud af håret med en særlig blanding af alkohol og andre stylingingredienser. Og alkoholen i produktet er naturligvis et tveægget sværd. Som jeg har skrevet om før, så er alkoholbaseret varmebeskyttelse ikke det bedste til vådt hår, hvorimod det er det bedste til tørt hår. (Dette produkt er dog ikke velegnet til brug i tørt hår med glattejern, hvis nogen skulle få den idé!)

Der er altså både for og imod ved Schwarzkopf Mind Blowing Xpress Dry Styling Spray. Den holder hvad den lover, og resultatet bliver en frisure, der er nemmere og hurtigere at føntørre. Dertil koster den noget mindre end de øvrige produkter her. På den anden side så havde et alkoholfrit produkt været at foretrække – men alkoholen er uden tvivl en afgørende ingrediens i forhold til at få håret til at tørre hurtigere i netop dette produkt.

PS. Pas på du ikke bruger for meget – det gælder om at bruge den helt rette mængde produkt til netop dit hår. Hvis der kommer for meget i, kan resultatet blive stift og tørt.

Schwarzkopf Mind Blowing Xpress Dry Styling Spray koster cirka 70 kroner for 200 ml. i Matas og dagligvarebutikker.

Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer
Redken har derimod præsteret at lave en alkoholfri version af en føntørringspray. Prisen er markant højere – 240 kroner i vejledens udsalgspris – men heldigvis er det meget nemt at finde den meget billigere på nettet. Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer er nemlig rigtig god, især når man nærstuderer ingredienslisten.

Redken har valgt en anden tilgang til projektet end Schwarzkopf, og resultatet er en alkoholfri spray baseret på vand og en særlig type silikone og et par andre styling-ingredienser. Den virker på mange måder præcis ligesom Schwarzkopf Mind Blowing Xpress Dry Styling Spray: Håret bliver lettere at rede ud, nemmere at sætte og tørrer hurtigere. Jeg kan også her mærke en forkortet tid med føntørreren i hånden.

Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer har også en anden fordel: Den indeholder filloxane. L’Oreal-koncernens egen ingrediens, der bygger volumen op indeni håret, som jeg skrevet om ved snart mange lejligheder. Du vil altså over tid ved brug af Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer opleve kraftigere hår. Effekten vil forsvinde igen, når du stopper med produktet.

Det eneste minus ved Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer udover prisen er duften. Den har en temmelig særpræget duft, men det er jo smag og behag.

Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer koster vejledende 240 kroner for 200 ml., men på nettet er priserne markant lavere. For eksempel på Nicehair.dk koster den 139 kroner .

Du kan også købe den på Feelunique for 121 kroner.

Og hvis du leder lidt, kan du sikkert finde den endnu billigere.

Shu Uemura Wonder Worker Air Dry Blow Dry Perfector
Det virker på mange måder lidt tosset at sammenligne Shu Uemura Wonder Worker med de to andre, for det er et helt andet produkt. Hvor Redken Pillow Proof og Schwarzkopf Mind Blowing giver en hurtigere føntørring og en bedre styling, så er Shu Uemura Wonder  Worker et plejeprodukt og har i virkeligheden mere til fælles med en spraybalsam.

Den hjælper ikke det fjerneste på tørretiden. Til gengæld er den et virkelig godt plejeprodukt.

Shu Uemura Wonder Worker er en spraybalsam, eller hvad man ellers kan finde på at kalde et plejeprodukt på sprayform til håret. Den indeholder en stor mængde kokosolie, som har en dokumenteret genopbyggende effekt på hårstrået, polyquarternium-37 der giver både conditioner-effekt, virker antistatisk og giver shine. Den kan også bruges i tørt hår og virker godt på tørt, slidt hår, frizz og elektrisk hår.

Shu Uemura Wonder Worker koster 310 kroner for 150 ml hos frisøren.

Wonder Worker er ikke umiddelbart at finde på de danske webshops. Jeg kan i stedet finde den til 169 kroner lige nu på tilbud på lookfantastic.

På Feelunique koster den 217 kroner.

Alle 3 produkter er parfumerede. Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primer er også med farvestoffer.

Alle tre produkter er gode og meget forskellige produkter. Der er ingen af dem, der er uundværlige, men de kan give nogle ekstrafordele, der er praktiske i det daglige. For tiden er jeg især glad for Shu Uemura Wonder Worker, der hjælper mig med mit tørre hår i denne tørre årstid. Men hvilket produkt, du skal vælge, afhænger helt af, hvad du gerne vil opnå.

Læs også Helenes anmeldelse af både Redken Pillow Proof Blow Dry Express Primeren og tørshampooen Two Day Extender.
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Line

Jeg har den fra Redken, men er ikke kommet igang med at bruge den endnu, da jeg er i tvivl om følgende:
Hvis nu man ønsker at bruge yderligere et produkt (fx et som også giver mere volumen) i det fugtige hår, vil I så putte Redken eller det andet produkt først i det fugtige hår? Eller kan den ikke kombineres med andre produkter end nogen der først kommer i håret, når det er blevet føntørret?

Sanne

Hej!
Jeg har lige købt Redkens Pillow Proof Primer. Den gør, hvad I skriver – mit hår er virkelig fyldigt og hurtigt tørt. Lugten…er ikke god! Ha. Men er det nok at bruge den som varmebeskyttelse? Jeg bruger Matas’ spray, men kan jeg bruge dem sammen, eller er det spild af varmebeskyttelse?

Katja Moikjær

Er det kun til føntørring? Så er det helt fint, så behøver du ikke mere.

Sanne

Ja, det er kun til føntøring 🙂 Tak for svar!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *