Anmeldelse: Stridex Pads

22.11.15
Stridex

Stridex

Stridex er billige, indeholder salicylsyre i mellem 0,5% og 2%, indeholder ingen eller kun ganske lidt alkohol og ph-værdien er tilpas. Så ligesom mange af jer, havde jeg også et håb om, at de amerikanske salicylsyre-holdige pads, som man kan købe billigt på iHerb.com, var en billig mulighed for et BHA-produkt.

Glæden ved salicylsyre
Salicylsyre eller BHA (beta hydroxy acid) er en af mine yndlings kemiske peelinger. Produkter kun med salicylsyre i er meget milde, men samtidig effektive. Det er godt mod primært akne, hudorme og uren hud, fordi de kan trænge gennem fedt på huden, hvilket AHA ikke kan på samme måde.

Men de gode produkter er af mystiske årsager meget svære at finde, hvilket også er grunden til, at vi lavede vores egen T-zone peeling med salicylsyre, da vi lavede vores egne produkter. Før det brugte jeg BHA-produkterne fra Paula’s Choice.

Og jeg har fået mange spørgsmål om de populære Stridex pads. For de indeholder også henholdsvis 2 og 0,5 % salicylsyre. Så de virker jo på samme måde. Men jeg kan ikke anbefale det. Med mindre din hud virkelig er immun overfor udtørrende og irriterende ingredienser.

Bør kun bruges i produkter til at vaske af
Hovedingrediensen i Stridex er nemlig en, der ikke bør være i produkter, som bliver siddende på huden. Og slet slet ikke i så store koncentrationer: Ammonium Lauryl Sulfate. Også kendt som sodium lauryl sulfat.

Vi kender den bedst som den mest udtørrende og lokalirriterende at de sulfater, man bruger i shampoo, sæber og tandpasta. Derfor bruges den ofte temmelig sjældent og er oftest skiftet ud med den mildere sodium laureth sulfat. Læs mere om sulfater her.

Faktisk er sodium lauryl sulfat så lokalirriterende, at man ofte bruger det til at fremprovokere irritation i forsøg, hvor man gerne vil teste andre ingrediensers beroligende egenskaber.

Sodium lauryl sulfat har ifølge Internation Journal of Toxicology følgende effekter på huden:

  • Produkter med 5,1 % sodium lauryl sulfat gav mild irritation
  • Produkter med 21 % sodium lauryl sulfat giver kraftig irritation. Mild irritation hvis det bliver skyllet af.
  • Produkter med 10 % sodium lauryl sulfat har vist skadelig effekt på øjnene i dyreforsøg

Konklusionen er at: “Both Sodium and Ammonium Lauryl Sulfate appear to be safe in formulations designed for discontinuous, brief use followed by thorough rinsing from the surface of the skin. In products intended for prolonged contact with skin, concentrations should not exceed 1%.”

Læs hele rapporten her.

Sodium lauryl sulfat er ligesom alle andre sulfater en ingrediens, man finder i produkter, der skal vaskes af huden igen som for eksempel shampoo og bodyshampoo. Det er bestemt ikke beregnet til at blive siddende på huden.

Men Stridex skal blive på huden. Stridex er en pakke med pads/vatrondeller, der er vædet med en opløsning bestående af sodium lauryl sulfat, salicylsyre, menthol, troldhassel og et par andre ingredienser. Produktet fordeles over huden og skal ikke vaskes af. Hvis du tænker, at du bare kan vaske huden af bagefter og undgå den irriterende effekt, så skyller du altså også alle de gode effekte fra salicylsyre af med det samme.

Meningsløst valg af ingrediens
Jeg har selv brugt 2 procent salisylsyre dagligt i årevis, men Stridex gjorde altså ondt. Jeg var nødt til at vaske det af igen. Og det er så himmelråbende åndsvagt, for det er ikke den gode salicylsyre, der svier (selvom de fleste sikkert tror det, når de begynder at bruge produktet). Det er den fuldkommen ligegyldige ammonium lauryl sulfat, som producenten kunne have erstattet med vand eller hvadvedjeg.

Jeg har brugt salicylsyre i årevis og mærker ingen svien eller irritation, når jeg bruger andre produkter med salicylsyre som vores egen T-zone Peeling eller Paula’s Choice, så jeg er sikker på, at det ikke er den aktive ingrediens salicylsyre, jeg reagerer på.

Det er ikke til at vide præcis, hvor mange procent ammonium lauryl sulfat, der er i Stridex, men det står først på ingredienslisten i den røde Stridex Maximum  og som nummer to på den grønne Stridex Sensitive, hvilket betyder, at det er henholdsvis hovedingrediensen og ingrediens nummer to. Og det gør, at jeg desværre ikke kan anbefale det ellers effektive produkt.

Her kan du købe det
Stridex koster fra 4,28 dollars på iHerb.com, som sender fra USA. Fragt koster fra 4 dollars. Hvis du ikke køber for over 80 kroner inklusive porto, så holder du dig under bagatelgrænsen for told og moms. Med den nuværende dollarskurs koster en pakke Stridex altså fra cirka 58 kroner inklusive fragt og kan altså købes uden at komme over bagatelsgrænsen for hvad der kommer ekstra told og moms på.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Line Høj

Jeg er selv rigtig glad for Facial radiance pads fra First Aid Beauty. De er skønne. Svier ikke og udtørrer ikke. Jeg er fan!

Katja Moikjær

Hvor køber du dem henne?

Line Høj

Enten hos Feelunique eller Beautybay – alt efter hvor der er tilbud 🙂

ML

Koden MDP591 giver i øvrigt 5$ rabat ved første iHerb-køb.
Elsker stridex, bruger pt. den røde – men måske jeg reviderer min opfattelse nu, hvis den er så skidt for huden… :/

Katja Moikjær

Hvis du ikke kan mærke nogen irritation eller tørhed, så kan det være din hud kan tåle det? Der er ingen “skjulte”risici. Hvis den udtørrer eller irriterer din hud, så kan du mærke det 🙂

ML

Ok, så fortsætter jeg – if it’s not broken, don’t fix it :p bør jeg i det mindste skylle huden efter brug, eller er det ligegyldigt?
(det skal siges, at jeg aldrig bruger en hel “pad” – de er jo kæmpe. Jeg klipper dem op i stykker på str med en tokrone)

Katja Moikjær

Nej, du må endelig ikke skylle det af! Så mister du effekten af dem

Melanie

Tusind tak fordi I tog jer tid til at undersøge dette produkt! Jeg har selv brugt Stridex i et godt stykket tid, lige nu afrøver jeg dog andre produkter som ikke virker nær så godt for at være helt ærlig, men jeg har aldrig oplevede at det gjorde ondt at bruge dem? Jo, jeg blev da lidt tør de første par dage, men man skal jo også trappe stille og roligt op.. De reddede simpelthen min venindes hud da hun under et sygdomsforløb blev pumpet med medicin der fik huden til at flippe fuldstændig. Jeg kan kun anbefale det – men start endelig med den milde!

Katja Moikjær

Salicylsyre er fantastisk! Godt at du kunne bruge det 🙂

NF

Tak for I lige kørte Stridex gennem den effektive pudderdåse-maskine. Jeg har testet den røde pakke i en måned, og min hud har reageret med rødme og irritation i varierende grad – især på halsen/brystpartiet, hvor mine bumser har dannet en hel lille landsby efter brug af Stridex. Og min hud er trods alt ikke den mest sensitive i verden. Jeg troede umiddelbart, at det var et spørgsmål om, at huden skulle vænne sig til salisylsyre – nu er mysteriet opklaret. Føj altså, tænk, at jeg har haft sodium lauryl sulfat siddende på huden hele dagen – jeg prøver allerede at undgå det så vidt muligt i vaskeprodukter. Tak for at være nogle skarpe dåser!

Linette

Jeg har tidligere skrevet og spurgt jer om lige netop Stridex pads, så jeg blev rigtig glad, da jeg så dette indlæg. Jeg har brugt den røde Stridex i en måneds tid, men har den sidste uge holdt en pause, da jeg oplevede at de udtørrede min hud – og det er der jo så en god grund til. Prisen er rigtig tillokkende, men jeg vil ikke købe dem igen.

mona

ville blive så glad hvis i ville lave en anmeldelse af phformula produkterne

Malene

Der er også denne her billige udgave fra Walmart http://www.walmart.com/ip/Clean-Clear-Advantage-Oil-Free-Acne-Moisturizer-Moisturizers-4-oz/10818508 men måske der er et lignende problem med den?

Katja Moikjær

Nej, den ser faktisk umiddelbart ok ud. Men jeg kan ikke se hverken koncentration af salicylsyre eller ph-værdi. Kender du den?

Malene

Der er 0,5% syre i, men jeg kender ikke ph-værdien 🙂

Rikke

Jeg har opdaget at et af min kærestes produkter, en Face and body spray fra Matas serie til mænd indeholder salicylsyre. Kender i noget til den? 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *