Fredagsfavorit: Milde vaskeolier

23.10.15

Vaskeolier fra Eucerin og Avene

Vand udtørrer huden ogg tilsat en helt almindelig bodywash baseret på sodium laureth sulfat, der er det mest udbredte vaskeaktive stof, så bliver det daglige bad til en lettere udtørrende oplevelse for nogle menneskers hud.

Sulfater er de vaskeaktive stoffer, der giver den dejlige skummende fornemmelse. Og nej, de er IKKE spor farlige, kræftfremkaldende eller noget som helst andet af det, de har fået ry for. Men de kan have en let udtørrende effekt på huden.

Vand i sig selv virker udtørrende. Så hvis du som jeg har knitrende tør hud, så kan mødet med brusebadet faktisk være temmelig hård kost for huden.

Hvis du forlader badet med følelsen af at være tør og trangen til at smøre huden ind, så er det måske et tegn på, at du kan beskytte din hud bedre i badet? For det behøver ikke føles sådan.

Bade skal der selvfølgelig til, men prøv at lade være med at overdrive antallet, og undgå at tage for lange bade, hvis du har tør og sart hud. Huden har ikke godt af at blive opløst i vand, og der er ikke umiddelbart nogen grund til det – andet en at det selvfølgelig føles rart..

De gode vaskeolier og vaskelotions
Jeg kom til at sige i onsdags, at min keratosis pilaris var blevet mindre slem
efter jeg har udskiftet mine vaskeprodukter til mildere og federe produkter. Uden at fortælle til hvad, og det må jeg rette op på nu.

Listen er lang – der er mange gode derude. Om de lige hedder vaskeolie eller lotion handler vist mere om navn end så meget andet. Disse gode produkter er alle baseret på meget milde vaskeaktive ingredienser tilsat plejende ingredienser. Navnet “olie” eller “lotion” handler om en følelse eller konsistens. Og må endelig ikke forveksles med en almindelig olie. Hvad produktet hedder er ligegyldigt, det handler om ingredienserne.

Og mine favoritter er:

  • Avène XeraCalm A.D. Cleansing Oil – udmærker sig især ved at have en særlig lækker konsistens. Den er baseret på nogle andre vaskeaktiver end sulfater og er virkelig meget mild.
  • Eucerins Washlotion – Jeg foretrækker den milde og behagelige washlotion fremfor Eucerins almindelige vaskeolie, som ikke fungerer for mig.
  • Eucerin har også netop lanceret en ny AtoControl badeolie til tør og kløende hud sammen med øvrige AtoControl produkter mod atopisk eksem. Der er en smule milde sulfater i, men et meget højt indhold af olie. Den er jeg også lige nu i gang med at teste på drengenes børneeksem.

Alle tre er uparfumerede.

Der findes andre gode produkter derude fra for eksempel Decubal, La Roche-Posay og A-Derma. Det er derimod svært at finde en billig supermarkeds- eller Matas variant desværre. Det er ikke lykkedes mig endnu, så sig endelig til, hvis I har en. Mærker som Neutral, Matas striber mm. er baseret på sodium laureth sulfat. Og det er der ikke spor galt med for de flestes vedkommende. Min hud bliver bare mere tør af det.

Og hvis du nu går i bad hyppigt, så behøver du måske ikke engang andet end vand. I hvert fald ikke, hvis du spørger forskerne.

Her kan du købe det
Avène og Eucerin forhandles på de danske apoteker.

Avène Xeracalm A.D. Cleansing Oil koster 180 kroner for 400 ml. Eucerin Washlotion koster 85 kroner for 400 ml. og fåes også i refill til 75 kroner. Eucerin AtoControl koster 180 kroner for 400 ml.

Den tyske webshop Apo-rot.dk, som også har en dansk hjemmeside, sælger apoteksvarer markant billigere. Det er et officielt tysk apotek, der står bag, så du kan trygt handle der.

Avène XeraCalm koster her lige over 100 kroner. Escentual har French Pharmacy Sale i hele oktober og sælger den til en smule over.

Eucerin AtoControl badeolie koster her kanp 14 euro. Svarende til cirka 100 kroner. Escentual har French Pharmacy Sale og sælger den til cirka samme pris.

Feelunique er også et godt bud, men husk det der med told og moms.

Eucerins uparfumerede Washlotion kan jeg desværre ikke finde præcis magen til på hverken det tyske eller engelske marked.

Fragt til Danmark på Apo-rot.dk er 8,50 euro, hvis du handler for under 40 euro. Hvis du køber for over 40 euro, koster fragt 4 euro. Så det kan betale sig at samle lidt sammen.

Fragt hos Escentual er 5 pund.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Birgit A

Jeg synes også, det er vigtigt at skrue lidt ned for varmen i vandet. Både når jeg vasker hænder og når jeg går i bad, har jeg sagt farvel til det helt varme vand. Det varme vand virker udtørrende på min hud.

Nina Grove

Tak for nogle gode forslag, jeg må straks på apoteket 🙂
Jeg har lige prøvet HTH’s shower oil men den gjorde ingen forskel og jeg brød mig ikke om konsistensen (købte den egentlig også bare fordi det var HTH) så jeg er glad for at du også skriver om konsistensen 🙂

Nina

Min datter på 1.5 år har sinnsygt tørr hud og til tider eksem. Har du tips til en god crem? (Har forsøkt Aderma dexomega og Locobase ).

Katja Moikjær

Virker Exomega og Locobase ikke?

Christine Bonde

Vil du anbefale nogen af dem til perioral dermatitis?

HeLene

ER så glad for xeracalm!

Sine

Matas argan badebolde er da uden sulfater, men den lugter sjovt.

Louise

Jeg er glad for Remas organiccirkel, både som bodywash og håndsæbe. De er uparfumerede og uden sulfater.

Karoline

Hvordan påfører du vaskeolierne i badet? 🙂

Anne

Jeg bruger en kombi af kaolin (white cosmetic clay kaldes det også npgle steder), en vaskeklud og arganolie i badet. Det har gjort min hud fuldstændig problemfri. Før kløede, skællede, udtørrede jeg og havde diverse knopper.

Camilla

Jeg bruger i øjeblikket Matas Argan Showeroil – og i den er der ingen sulfater i (efter hvad jeg kan se). Synes den er rigtig god til at give dejlig blød hud efter bad! der er parfume i 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *