Depend Dip-In Neglelakfjernere: Hurtig, lugtfri og miljøvenlig?

05.10.15
Depend Dip-In Neglelakfjernere

Depend Dip-In Neglelakfjernere

Depends tre krukker i henholsvis blå, grøn og lilla har længe været et godt bud på en god, let tilgengængelig og billig neglelakfjerner. Nu har Depend så lanceret hele deres O2 sortiment, og der har de genbrugt de samme gamle formler og farver. Men hvad er egentlig forskellen på den lilla, grønne og blå?

De tre neglelakfjernere kan købes i både Dip-In krukke med svamp og som almindelig neglelakfjerner på flaske. De tre farver er:

  • Blå – Lynhurtig
  • Lilla – Lugtfri – hurtigvirkende. Miljøtilpasset og biologisk nedbrydelig.
  • Grøn – Special-lakfjerner til tørre, flossede negle. Den absolut mildeste lakfjerner til negl og neglebånd, som effektivt og skånsomt fjerner din neglelak. Miljøtilpasset og biologisk nedbrydelig.

Alle Depends neglelakfjernere er fri for olie og glycerin, hvilket er en fordel. Mange neglelakfjernere er tilsat olie, glycerin eller lignende for at mindske den udtørrende effekt, men hvis man lægger neglelak ovenpå et lag af olie, så forringer man holdbarheden. Depends neglelakfjernere er derfor alle tre velegnede til brug før lægning af ny neglelak.

Ingen af neglelakfjernerne er parfumerede. De indeholder alle kun lige netop de ingredienser, der skal til for at fjerne neglelakken og intet andet.

Blå – Lynhurtig
Depends blå neglelakfjerner lever op til sit navn. Den indeholder en blanding med ethyl acetate og isopropylalkohol, hvilket er så at sige den klassiske opskrift på en neglelakfjerner uden acetone. Ethyl acetate har i mange år været det gængse alternativ til acetone.

Depends blå neglelakfjerner virker præcis som den lover: Superhurtig. Jeg bruger Dip-In Remover i krukke, og den er virkelig effektiv og lynhurtig. Det tager ganske få sekunder at fjerne neglelak fra en finger. Se Rikkes test af Depends blå Dip-In vs. Sephora Express Nail Polish Remover her.

Lilla – Lugtfri/hurtigvirkende
Den lynhurtige blå Depend er virkelig lynhurtig, men den lugter. Af neglelakfjerner, som neglelakfjerner nu engang gør. Moderne opløsningsmidler har heldigvis givet os muligheden for mere selskabs-venlige alternativer.

Det er vigtigt at slå fast her at en kraftig “kemisk” lugt IKKE er et udtryk for at noget er farligt. Ethyl acetate har været brugt i mange år som neglelakfjerner og er fuldkommen sikker (man skal bare lade være med at drikke den, hælde den i øjnene eller sætte ild til den). Men når man som jeg deler hjem med fire mænd, så er det ikke populært at fjerne neglelak i stuen. Det medfører altid høje og langvarige kraftudbrud af væmmelse over lugten. Og her er Depends Lilla Lugtfri/hurtigvirkende et fremragende alternativ.

Min mands reaktion på den var “at den da vist ikke stinker ligesom de andre gør”. Så den må siges at være godkendt af ham. Det lykkedes mig da også som en slags test at fjerne min neglelak uset i stuen uden at nogen reagerede med ukvemsord og udråb. Ergo er påstanden om “lugtfri” absolut i orden.

Den lilla Depend er en anelse mindre hurtig til at fjerne neglelakken end den blå. Men den er stadig hurtig. Og fraværet af stank vil gøre den til et populært valg blandt partnere, familie og andre udsatte.

Grøn – til tørre, flossede negle
Depends grønne neglelakfjerner har fået et lidt pudsigt ry for at være det miljøvenlige valg af de tre udgaver. Måske på grund af farven? Måske på grund af Depends egne ord om at den er “biologisk nedbrydelig og miljøtilpasset”.

Og blandingen af dimethyladipat, succinat og glutarat er bestemt heller ikke hverken miljøskadelig eller sundhedsskadelig. Men det er der altså heller ikke nogen af de andre der er. Der er intet belæg for, at den grønne er mindre miljøskadelig end den lilla eller blå. Simpelthen fordi der ikke er nogen af de tre, der indeholder miljøskadelige ingredienser. Selv acetone er faktisk helt nedbrydeligt i vandmiljøet.

Så er der spørgsmålet om den er mere skånsom overfor tørre og flossede negle. Ulempen ved den grønne Depend er, at den er noget længere om at fjerne neglelakken. Og det betyder, at man alt i alt skal tilbringe længere tid med negle i opløsningsmidler.

Den blå Depend er lynhurtig, men en smule udtørrende. Ikke ret meget set i forhold til gevinsten ved den hurtige effekt. Den lilla Depend oplever jeg ingen udtørrende effekt ved, og den er et virkelig godt kompromis. Den grønne Depend lugter i øvrigt heller ikke grimt, hvis det er ens ønske.

Under alle omstændigheder er der ikke noget skadeligt i hverken den blå eller den lilla. Enhver neglelakfjerner indeholder opløsningsmidler i en eller anden form. Ellers kan de ikke fjerne din neglelak. Vælg den, der virker bedst for dig.

Der er i hvert fald ikke nogen grund til at fravælge den hurtigste blå eller den lugtfrie og lidt hurtigere lilla, hvis du i virkeligheden foretrækker dem, fordi du tror, du træffer et mere miljøvenligt eller sundere valg ved at vælge den grønne.

Hvilken neglelakfjerner bruger du?

Her kan du købe dem
Depends Dip-In neglelakfjernere koster 60 kroner for krukken med en svamp med 75 ml. neglelakfjerner. De findes også på helt almindelige flasker med hhv. 250 ml., 100 ml. og 35 ml. De forhandles i Matas.

Som sagt kommer de tre farver neglelakfjernere  i nyt design med O2-seriens logo på, som du kan se på billedet ovenfor. Indholdet er præcis det samme som i det gamle design, som fortsat vil være på markedet.

PS. Hvis du vil læse mere om forskellige typer af moderne opløsningsmidler i neglelakfjerner, så faldt jeg over dette interessante blogindlæg, som jeg kan anbefale.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Stine

Jeg bruger Cutex for den har de i Kvickly og Fakta – der hvor jeg alligevel handler. Den koster ik en ski og er effektiv. Jeg har prøvet deres änglemark og Matas udgaver, men de er bare ikke effektive. I sidste uge så jeg dog en Essie beregnet til glimmerneglelak. Har du prøvet den? 120 kr. synes jeg er dyrt, men hvis den virker, er den investeringen værd, for jeg går ofte med glimmerlakker, selvom de er vanskelige at få af – men igen oplever jeg at Cutex gør det bedst. Jeg synes også at jeg læste et sted at Essies glimmerfjerner er limited edition – det giver ik rigtig mening, men ved du noget om det?

Michelle

Jeg sværger til den blå fra Lidl. Hasr efterhånden prøvet mange og den er bare genial og så på pumpe. <3 ved der er mange lakhoveder der sværger til den, det var derfra jeg fik tippet. :p

Pudderdåserne.dk – Depend Dip-In - Pudderdåserne.dk – Depend Dip-In | Depend Cosmetic | Depend fuldender din skønhed

[…] Læs om mere her […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *