Matas striber med havtorn: Saltbodyscrub, Showergel, Bodybutter, Bodylotion og Deo Roll-On

30.08.15
Matas striber havtorn

Matas striber havtorn

Selvom jeg ikke bryder mig om smagen af havtorn og begræder dets dominans i det danske dessertkøkken, må jeg erkende, at dokumentationen for det lille bitre gule bærs positive effekt på huden er imponerende.

Så med et cv der tæller dokumenteret effekt på heling af huden, UV-beskyttelse, effekt på melasma, akne og meget andet, har havtorn en langt større berettigelse i hudpleje end i køkkenet, hvis I spørger mig.

Matas er derfor også sprunget ud med en hel serie striber dedikeret til havtorn. Serien består af:

  • Saltbodyscrub
  • Showergel
  • Bodybutter
  • Bodylotion
  • Deo Roll-On

Produkterne er skåret over samme læst som Matas øvrige varianter af samme produkter, men disse er så tilsat ekstrakt af hyldeblomst og havtorn. Og begge del er rigtig godt for huden.

Der er faktisk noget mere hyldeblomst end havtorn i produkterne. Ekstrakt af hyldeblomst er rig på antioxidanter. Faktisk i en sådan grad at man har undersøgt det som en “functional food”, men det her er en skønhedsblog, så det vil jeg springe hen over. Jeg kender ikke til nogen undersøgelser af hyldeblomst’ effekt på huden.

Og så er der havtorn. Der er til gengæld mange undersøgelser af dets effekt på huden. Alle af nyere dato – havtorn er helt klart et modefænomen. Men et overbevisende et af slagsen:

Og så viser en række studier, at det har en effekt på sårheling og meget andet godt.

Koncentrationen i Matas’ produkter er ikke høj nok til, at du kan forvente tilsvarende resultater. Men det er ikke desto mindre produkter med gode egenskaber for huden.

Af de fem produkter vil jeg gerne komme med en enkelt anbefaling og en enkelt advarsel.

Alle fem produkter er parfumerede. De fire har en fin og frugtig duft. Men Saltbodyscrub… den lugter helt ærligt som noget, katten har slæbt med ind. Hvilket er en stor skam, for det er et rigtig godt produkt på alle andre måder. Duft lige til den, før du køber den, ikke? Herhjemme røg den ud igen.

Hvis du vil have fuldt udbytte af dine antioxidanter, så køb Matas Havtorn Bodylotion. Det virker måske umiddelbart som et mindre sexet produkt end en bodybutter, men antioxidanter er meget ustabile størrelser, der har fortjent den luft- og lystætte indpakning, som Havtorn Bodylotion har.

Her kan du købe det
Matas striber med havtorn koster fra 33 kroner til 70 kroner, og der er 3 for 2. De kan selvfølgelig købes i Matas.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Lisbet

Ved I hvilken af Matas’ striber der fungerer mest opstrammende?

Katja Moikjær

Tænker du på krop eller ansigt? Og hvad mener du helt præcis med opstrammende?

Lisbet

Jeg tænker så opstrammende på huden som en bodylotion nu kan være 🙂 Er her på mit 30. år blevet en anelse mere løs i kødet, og jeg er helt med på at en creme ikke kan udrette meget på det plan, men nogle ingredienser er jo nok bedre end andre, lige til den slags.

Katja Moikjær

Der tror jeg ikke striberne kan hjælpe dig. Beklager

Louise friis

Jeg er vildt glad for serien, synes den dufter mega lækkert! Min bodyscrub dufter nøjagtig som cremen, er ret glad for måden min hud dufter efter mit bad ☺

Katja Moikjær

Seriøst? Det kan jo være der er forskellige badges.

Marie

Hej igen! lige et helt andet spørgsmål! I et andet indlæg så jeg I forklarede man kun skulle vaske sit ansigt én gang om dagen..
kan man således putte både serum og creme på sit uvaskede ansigt om morgenen, eller bør man lige vaske ansigt over med sin konjac svamp (kun med brug af vand)?
På forhånd tak for svar :grinning:

Katja Moikjær

Du kan sagtens putte serum og creme på dit uvaskede ansigt om morgenen. Din hud vil måske endda takke dig for at du ikke udtørrer den unødigt. Prøv det 🙂

Marie

kan man mon ikke bruge body lotionen til ansigtet??

Marie

kan man mon ikke bare bruge body lotionen i ansigtet?

Charlotte Dau

Elsker bodyscrubben og elsker duften af havtorn!!! Har ikke prøvet cremen endnu men kan ikke vente…
Efter jeg har brugt den scrub dufter badeværelset helt fantastisk….

Sofie

Kan man egentlig ikke godt bare smørre saften fra bærrene på huden og få en gavnlig effekt? De vokser jo så mange steder. 🙂

Katja Moikjær

I princippet – jo. Men jeg tror du bliver ret gul. Havtorn farver meget, så vidt jeg ved.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *