Matas striber med havtorn: Saltbodyscrub, Showergel, Bodybutter, Bodylotion og Deo Roll-On

30.08.15
Matas striber havtorn

Matas striber havtorn

Selvom jeg ikke bryder mig om smagen af havtorn og begræder dets dominans i det danske dessertkøkken, må jeg erkende, at dokumentationen for det lille bitre gule bærs positive effekt på huden er imponerende.

Så med et cv der tæller dokumenteret effekt på heling af huden, UV-beskyttelse, effekt på melasma, akne og meget andet, har havtorn en langt større berettigelse i hudpleje end i køkkenet, hvis I spørger mig.

Matas er derfor også sprunget ud med en hel serie striber dedikeret til havtorn. Serien består af:

  • Saltbodyscrub
  • Showergel
  • Bodybutter
  • Bodylotion
  • Deo Roll-On

Produkterne er skåret over samme læst som Matas øvrige varianter af samme produkter, men disse er så tilsat ekstrakt af hyldeblomst og havtorn. Og begge del er rigtig godt for huden.

Der er faktisk noget mere hyldeblomst end havtorn i produkterne. Ekstrakt af hyldeblomst er rig på antioxidanter. Faktisk i en sådan grad at man har undersøgt det som en “functional food”, men det her er en skønhedsblog, så det vil jeg springe hen over. Jeg kender ikke til nogen undersøgelser af hyldeblomst’ effekt på huden.

Og så er der havtorn. Der er til gengæld mange undersøgelser af dets effekt på huden. Alle af nyere dato – havtorn er helt klart et modefænomen. Men et overbevisende et af slagsen:

Og så viser en række studier, at det har en effekt på sårheling og meget andet godt.

Koncentrationen i Matas’ produkter er ikke høj nok til, at du kan forvente tilsvarende resultater. Men det er ikke desto mindre produkter med gode egenskaber for huden.

Af de fem produkter vil jeg gerne komme med en enkelt anbefaling og en enkelt advarsel.

Alle fem produkter er parfumerede. De fire har en fin og frugtig duft. Men Saltbodyscrub… den lugter helt ærligt som noget, katten har slæbt med ind. Hvilket er en stor skam, for det er et rigtig godt produkt på alle andre måder. Duft lige til den, før du køber den, ikke? Herhjemme røg den ud igen.

Hvis du vil have fuldt udbytte af dine antioxidanter, så køb Matas Havtorn Bodylotion. Det virker måske umiddelbart som et mindre sexet produkt end en bodybutter, men antioxidanter er meget ustabile størrelser, der har fortjent den luft- og lystætte indpakning, som Havtorn Bodylotion har.

Her kan du købe det
Matas striber med havtorn koster fra 33 kroner til 70 kroner, og der er 3 for 2. De kan selvfølgelig købes i Matas.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Anne

Jeg har kun prøvet bodyscrubben, da jeg holder meget af matas’ bodyscrubs. Den er god, men er helt enig med, hvor dårligt den lugter! Den duft må matas da ændre!

Gigi

Jeg er helt enig med dig i, at havtorn ikke hører hjemme i noget, der skal spises. 😉
Men hvis havtorn har så gavnlig virkning på hyperpigmentering og akne, hvorfor i alverden har Matas så ikke lavet en ansigtscreme i serien? :confused:

Mathilde

Havtorn lyder som et fantastisk hudplejeprodukt, er der nogle der har lavet et produkt, hvor koncentrationen er oppe på 5 %?

Katja Moikjær

Jeg leder selv, men kan ikke finde noget desværre. Mit bedste bud er at købe havtornolie og fortynde det op selv.

Lise

Jeg prøvede bodylotionen på min arm, fordi jeg umiddelbart godt kunne lide duften. Efter 5-10 minutter ændrede duften sig så og blev helt vildt vammel-sød. Måske er det bare min næse der er sart men et tip er lige at prøve en tester før man kaster penge efter produktet (hvilket nok altid er en god ide) 🙂

Rikke

Jeg måtte smide bodyscubben ud, da jeg seriøst var ved at kaste op, når den kom i brug, desværre!

Katja Moikjær

Samme her!

Sara

“Med en mild og forfriskende duft” står der på krukken med bodyscrub. Jeg ville nærmere beskrive lugten som kloak, med et strejf af kattepis 🙂

Helene Randløv

Hej Sara
Hahahaha! Tak for grinet :-*
Kh. Helene

Else

Altså sådan som den scrub beskrives her, altså duften (nok snarere stanken), får jeg helt lyst til at smutte i matas for at se om den er så slem!:p

Katja Moikjær

Det er også en oplevelse i sig selv 😉 Gør det!

Gitte

Puha, jeg synes hele serien STINKER

Marie

Hejsa!
Kan man købe produkter på Paulas choice, http://www.paulaschoice-eu.com uden at skulle betale told osv?
Hilsen Marie

Helene Randløv

Hej Marie
Ja, der er ikke told på 😀
Kh. Helene

Maria

Jeg ved ikke, hvor mange læsere du har, men bodylotionen var udsolgt i Matas ved Nørregade 🙂
Jeg købte bodyshampooen som også var det jeg manglede, og synes duften virker dejlig, så jeg glæder mig til at prøve den i morgen tidlig.

Katja Moikjær

Vi har vist en del 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *