Hårpleje med kokosolie

17.01.15
Hårpleje med kokosolie

Hårpleje med kokosolie

Kokosolie kan noget helt særligt, når det kommer til hår. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at olien fra den eksotiske nød kan trænge ind i hårstrået og genopbygge den kerne af fedt som et sundt hårstrå indeholder, men som et ødelagt hårstrå har mistet. Og det gør kokosolien helt unik. Der findes nemlig mange andre produkter, der påstår de kan noget lignende, men ingen har – endnu – dokumentation for det.

Derfor er der heldigvis også kommet flere hårprodukter med kokosolie på markedet, siden vi skrev dette indlæg. Jeg vil her forsøge at samle dem.

Purely Professional Treatment 1
Selvom det nu har et par år på bage, så er Purely Professionals Treatment 1 stadig et helt unikt produkt. Den lækre og uparfumerede leave-in hårkur har en elegant konsistens og fedter trods det høje indhold af kokosolie overraskende lidt. Og bedst af alt, så dufter den ikke det mindste af kokos. Treatment 1 koster 245 kroner for 150 ml.

Læs hele den oprindelige anmeldelse her.

Gosh Coconut Oil – serien
Gosh’ hårprodukter har længe været kendt i udlandet, men I Danmark har vi først for alvor fået adgang til dem, da Gosh lancerede deres webshop sidste år. Der er mange interessante produkter, ikke mindst serien med kokosolie. Der er både en shampoo, balsam, hårkur og en hårolie. Serien blander på yderst effektiv vis kokosolie med de bedste ingredienser, som videnskaben har til os.

Og jeg kan desværre ikke holde den ud… Her kommer der nemlig det der med, om man kan lide duften af kokos eller ej. Og jeg kan ikke. Gosh’ produkter med kokosolie har fået et ordentligt skud kokosduft. Så hvis du er en af dem, der ikke kan få nok af kokosduft, så er dette afgjort en serie, der er værd at overveje.

Produkterne kan købes på Gosh.dk. Prisen er 100 kroner for hhv. 500 ml. shampoo eller balsam, 50 kroner for 150 ml. Cream Mask koster 50 kroner for 150 ml. Hårolien koster 70 kroner for 50 ml.

Sunsilk Smooth & Shiny
Sunsilk reklamerer selv på emballagen med at Smooth&Shiny indeholder argan- og mandelolie. Det skal nok sælge, men det er kokosolien, der virker. Med Smooth&Shiny-serien har Sunsilk lavet en meget lækker, effektiv og ikke mindst billig serie (og temmelig parfumeret). Læs hele anmeldelsen her.

Produkterne fra Sunsilk koster 30 kroner stykket og kan købes i supermarkeder og i Matas.

L’Oreal Elvital Extraordinary Oil
Hvis du (ligesom jeg) er fan af traditionel silikonebaseret hårolie og godt kunne tænke dig at nogen puttede kokosolie i sådan en, så har L’Oreal heldigvis hørt efter. L’Oreal Elvital Extraordinary Oil er en dejlig og velduftende blanding af silikone, kokosolie og en række andre planteolier. Konsistens og indhold minder på alle måder om de mere udbredte blandinger af silikone og arganolie, men med kokos i stedet. Effektivt og godt.

L’Oreal Extraordinary Oil koster cirka 95 kroner og du kan købe dem i Matas, Magasin.dk, stormagasiner, større supermarkeder mm.

Økologisk kokosolie fra supermarkedet
De fleste supermarkeder, Matas, helsekostforretninger osv. sælger kokosolie, og den kan du selvfølgelig også bruge i håret. Den umiddelbare forskel er selvfølgelig at den rene kokosolie er meget mere fedtet (og så lugter den af kokos…). Brug det med varsomhed og kun en smule ad gangen indtil du har en følelse af hvor meget dit hår kan rumme. Der skal ikke ret meget kokosolie til at give voldsomt fedtet hår. Du kan bruge den før hårvask og vaske den ud igen eller bruge en meget lille smule i det tørre hår – helt afhængigt af dit hår.

Jeg selv foretrækker så absolut produkter fremstillet til håret, for det første skal der virkelig ikke meget olie i mit tynde hår til at fedte det til, for det andet kan jeg stadig ikke den lugt der. Men mange med tykt og tørt hår har stor gavn af den rene olie som en billig hårkur.

Der findes masser af andre produkter derude med kokosolie i, som jeg endnu ikke har haft chancen for at prøve. For eksempel Keihl’s Amino Acid Conditioner, TRESemmé Naturals Vibrantly Smooth og andre. Har I prøvet nogle?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
36 kommentarer
Helle

Jeg brugte ren kokosolie fra min lokale thai-købmand, den lugter ikke af noget som helst 🙂
Til gengæld fandt jeg ud af at det var en rigtig dårlig idé at bruge kokosolien som kur, for det gjorde at farve ikke tog ordentligt ved i mit hår.
Kokosolie er åbenbart frisørernes store skræk for tiden, så nu er jeg gået over til produkter med olien i, og er glad for Purely Professional leave in kuren.
Jeg fik en lang forklaring af frisøren, om forskellen på den rene olie og det der er i hårprodukterne, men det kan jeg ikke huske noget af 🙂

Helene Randløv

Hej Helle
Det ville ellers være RIGTIG rart at vide :-*
Kh. Helene

Helle

Jeg spørger igen, og vender tilbage 🙂

Helene Randløv

Sejt! Tusind tak :-*

Helle

Frisøren siger;
Det (kokosolie) fylder håret op, så det ikke kan “ånde”. Det arbejder ikke sammen med andre ingredienser og det lægger sig i skællaget og fylder det op, så andre gode ting ikke kan komme ind i håret.
Selv har jeg oplevet at hårfarve kun holder til næste hårvask, det var nok til at få mig vænnet af med at bruge det. Men hvis jeg nogensinde går tilbage til min naturlige hårfarve, rykker den rene (og lugtfrie) kokosolie ind på badeværelseshylden igen 🙂

Helene Randløv

Tak for opklaringen Helle!
:-*

Ann Louise

Jeg elsker også kokosoliens egenskaber og bruger gerne ren kokosolie i håret. Den man kan købe i Rema 1000 lugter ikke af kokos – bare et lille tip.

Helene Randløv

Hej Ann Louise
Kokoslugt er det værste, jeg ved, så det er jeg virkelig glad for at høre 😀
Kh. Helene

Maria

Har den fra Loreal – gik ud og købte den efter I anbefalede den sidste gang, men må sige at den står mest af alt til pynt. Syns den fedter håret voldsomt meget, så meget at det ser fedtet ud. Også selvom jeg doserer i meget små mængder, så ender mit hår op med st se fedter ud. Jeg fortsætter med morrocan Oil til håret her – det får det til at se glansfuldt og ikke hø-agtigt ud 🙂

Helene Randløv

Hej Maria
Æv! Jeg er selv ALT for dårlig til at dosere olie, i mit hår er det en katastrofe, i min søns lange, kraftige hår er det en gave… I mit hår er et pump næsten for meget. Så selv om jeg er forsigtig, ligner jeg en, der ikke har vasket hår i cirka fjorten dage.
Kh. Helene

Baysen

Gud, jeg havde da slet ikke registreret, at GOSH har hårprodukter. Det må jeg da lige have kigget nærmere på. Står nemlig at skal have fundet et billigere alternativ til mine ellers højt elskede Purely Professional produkter, inden jeg løber helt tør.
Findes der egentlig nogle billige alternativer til PP? Altså hårprodukter uden parfume, som ikke tynger eller fedter tyndt hår.

Helene Randløv

Kære Baysen
Jeg er i fuld sving med at teste noget…
Kh. Helene

Caroline Lund

Jeg har kigget lidt på pure pact, som stadig er lidt dyrt, men dog billigere end PÅ.. Mener man kunne få 3 produkter for 369.. Dog kender jeg ikke selv pure pact, så det ville da være fedt hvis det var nogle af dem du testede Helene 🙂

Helene Randløv

Hej Caroline
Nej, som sagt er det uparfumeret, det jeg tester, og det er PurePact (som nu hedder Purerené) ikke. Hvad er det specielt fra dette mærke, som du er interesseret i 🙂 Jeg har nemlig overvejet mærket flere gange :-*
Kh. Helene

Baysen

Jeg venter i spænding! 😉
Ikke at jeg har lyst til at forlade PP, men i øjeblikket er pengene små, så næste gang er jeg nok nødt til at finde billigere produkter.

Pernille

Har du prøvet urtekrams hårprodukter? De er uden sls og silikone, de fleste er med duft men det er ikke noget der bliver i håret, dog har de også nogle uden duft som hedder “no perfume”. Jeg har selv tykt hår så jeg kan ikke sige hvordan de er i tyndt hår, men pt bruger jeg kun deres rosen shampoo og ikke andet, og mit hår bliver hverken tørt eller fedtet.

Baysen

Hej Pernille,
Nej, det har jeg ikke. Jeg vil nemlig helst ikke have parfume i mine hårprodukter (jeg vidste ikke, at Urtekram havde uparfumerede produkter). Det er ikke et spørgsmål om duft, men om at min hovedbund ikke kan lide parfume. Sls og silikone er ikke noget, jeg undgår. Faktisk fungerer shampoo uden ikke særligt godt i mit hår – det gør det sjældent i fint hår. Men ellers tak for tippet 🙂 Jeg vil da i hvert fald kigge nærmere på deres uparfumerede produkter.

Helene Randløv

Det er supermarkedspriser vi taler om, så jeg er mindst lige så spændt!
Kh. Helene

Baysen

Kunne man være så heldig, at du snart løfter sløret for det, du tester??

Helene Randløv

Hej søde du
I øjeblikket har jeg måttet gå tilbage til mine trofaste PP produkter, fordi min hovedbund ikke er helt tilfreds med behandlingen (sølvpapirshjelmen jeg havde på i forrige uge). Jeg skal nok skynde mig…
Kh. Helene

Jette

Så er det at man føler, at man har gjort en ekstra god deal, når den lokale Netto skulle have ryddet op, og man derfor kunne købe Extraordinary Oil til 30 kr

Helene Randløv

Yaaay, hvor lækkert :-*
Kh. Helene

Caroline Lund

Åhh jah, det med parfumen fik jeg ikke lige tænkt over 😉 havde faktisk fået en opfattelse af at det kun var naturlige ingredienser i purene/pure pact..
Grunden til jeg faldt over dem, var fordi jeg søgte en volumen givende shampoo uden sulfat og silikone, og det er nærmest umuligt at få.. Men det har pure pact lavet.. Jeg vil helst undgå al sulfat og silikone, da det slet ikke fungerer med mit hår, men skal jeg have en volumen shampoo fra fx PP, så bliver det med sulfat.. Overvejer dog at prøve PPs shampoo 0, conditioner
1, og treatment 1…
Jeg vil nemlig meget gerne undgå parfumen også 🙂
Og hvis det så stadig kunne være til ok penge, ville det jo være super 🙂
Det fra PP løber hurtigt op i 500kr, for alle tre produkter..
Puhaa al det shampoo er en jungle synes jeg, så fedt man kan følge med hos jer 🙂

Helene Randløv

Hej Caroline
Desværre er naturlig ofte ensbetydende med masser af allergene parfumestoffer og ekstrakter :-/
PP bruger ikke SLS, som jo er de to sulfater, de fleste forsøger at undgå. Hvad er det for nogle sulfater, du vil undgå?
Kh. Helene

Caroline

hej Helene,
Jah, du har ret.. Synes også at loreals serie uden sulfat og silikone, er ret parfumeret, så den er jeg gået bort fra..
Jeg ved faktisk ikke præcis hvilke sulfater jeg ikke kan tåle, jeg ved bare at så snart jeg vasker mit hår med produkter hvor der enten er det ene eller det andet i, så bliver mit hår så forfærdeligt fedtet, og min hovedbund klør..
Jeg fik i fødselsdagsgave af min søde man en Mason pearson børste, den med nylon og vildsvin, og efter jeg er begyndt med de 100 børst om dagen, går der faktisk 5-6 dage mellem hver hårvask.. Jeg bruger så lidt hårpudder fra GB de sidste dage 🙂
Nå, men efter overvejelse, og inspiration fra jeres lækre blog, har jeg bestilt shampoo 0, conditioner 1 & treatment 1 fra PP 🙂 jeg skrev og spurgte om jeg også kunne tå en prøve med på shampoo 1, så jeg da kunne finde ud af om jeg godt kan tåle kokos sulfat 🙂
Hilsen caroline 🙂
PS: hvad vil du anbefale til min datters hår? Hun er 4 år, med fint langt skandinavisk hår, og vil også gerne undgå alt for meget kunstigt her 🙂

Helene Randløv

Hej Caroline
Jeg skal lige være med på, hvad du taler om 🙂 Er det økologi, du vil have? Der er den der serie, som hedder Cool Kidz, men den har jeg ingen erfaringer med selv. Herhjemme er der ikke forskel på børne og voksenshampoo, så mine knægte bruger PP ligesom min mand og jeg.
Kh. Helene

lene

Er der SLS og silikone i serien fra gosh?
Jeg kan nemlig lide kokosduft!
men ikke SLS og silikone det smadrer mit hår, vil huske at gosh.dk ikke har ingredienser på hjemmesiden, trist nok
Jo på jeres produkter har de, sfl, I er jo flinke damer!

Helene Randløv

Hej Lene
Det er fordi det er et krav fra vores side 😉
Jeg mener ikke, at GOSH er sulfatfri, men det er ikke noget, jeg kan huske, og jeg frabad mig produkterne, fordi jeg slet slet ikke kan med kokos. Jeg må lige vende tilbage med svaret til dig :-*
Kh. Helene

lene

Det er virkelig sødt af dig, ja, jeg tænkte nok det var jeres tiltag med ingredienslister on site. Godt, mere af det, tror og håber i inspirerer andre (sæs, til at starte med gosh og deres andre produkter måske?) Tak!

lene

Sætter lige flueben så jeg ikke går glip af din kommentar, men får den til min mail. Glæder mig til svaret! Tak

Helene Randløv

Det er bare i orden Lene 🙂
Kh. Helene

Anette

Sunsilk er jeg vældig glad for. Den er pt.på bud i Netto til 12 kr 🙂

Helene Randløv

Sejt, den er vi også virkelig glade for her hjemme 🙂
Kh. Helene

Boline

Hej ladies.
Jeg er klar over, at dette er et ældre indlæg, og chancen for, at I ser og besvarer denne kommentar er minimal 🙂
Men dette indlæg – og jeres andre om kokosolie – har fået mig hooked på ideen. Derfor har jeg da også lige bestilt Purely Professional Treatment 1. Men jeg havde allerede Lee Staffords Coco Loco Coconut Balm liggende, og tænkte, om I måske kunne hjælpe mig med at tyde ingredienslisten? Er det noget skidt (udover at den indeholder parfume)?
Caprylic/Capric Triglyceride, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Stearyl Alcohol, Cera Alba, Butyrospermum Parkii Butter, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum (Fragrance), Coumarin, Bht, Hexyl Cinnamal.
På forhånd mange tak <3

Katja Moikjær

Den ser fin ud – masser af kokosolie – hvordan er den?

Boline

Tak for svar!
Jeg synes umiddelbart at den er rigtig fin (i meget små mængder – og forudsat at man kan lide kokosduft).

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *