Sunsilk Smooth & Shiny

05.10.13
Sunsilk Smooth & Shiny

Sunsilk Smooth & Shiny

Hvis du skulle være i tvivl, er de fleste mærker mere end almindeligt glade for arganolie. Lige så glade de er, lige så trætte er vi. Det kunne jeg helt sikkert brokke mig over et par sætninger endnu… men det vil jeg lade være med. I stedet vil jeg lægge vægt på alt det fantastiske ved den nye Sunsilk serie Smooth & Shiny. I forvejen synes jeg, at Sunsilk har nogle virkelig gode produkter, i hvert fald dem jeg har prøvet ind til videre.

En af de gode
Nu lovede jeg jo før, at jeg ikke ville brokke mig mere over den arganolie, men jeg vil alligevel undre mig over, hvorfor Sunsilk ikke skriver den vigtigste ingrediens med store typer på emballagen. Du ved med garanti, hvad det er jeg taler om, hvis du læser med regelmæssigt her på bloggen.
Sunsilk har lyttet, ja de har, for både shampoo og balsam har et forholdsvis højt indhold af kokosolie. Det er jeg helt vild med, og jeg kan godt lige love dig for, at det er mit hår også.

Testhår
Ældsten er ikke altid glad for mine små eksperimenter med hans hår, men han var med til lanceringen af Smooth & Silky og fik endda sit eget sæt med hjem, så han var lidt mere villig til at teste produkterne end ellers (gnæk gnæk, så ved jeg det til en anden gang).
Uden den sædvanlige overtalelse gik han med til at komme balsam i håret og lade det sidde. Efterfølgende var håret simpelthen som en drøm, ikke nok med at det så langt sundere ud, resultatet holdt helt til næste hårvask. Og det er faktisk lidt af en bedrift, for hans hår hænger altid løst og det bliver sædvanligvis ualmindelig filtret i løbet af sådan en dag.

Oliespray
Et af de nye ansigter i Sunsilks store familie er en oliespray. Den er rar at have de dage, hvor håret ikke skal vaskes, men stadig har brug for en håndsrækning i form af lidt glans. Den er vandbaseret, hvilket betyder at den ikke tynger håret og derfor har den været flittigt brugt som udredningshjælp. Den er også god de dage, hvor det skal gå hurtigere end hurtigt, der springer jeg balsammen over og bruger oliespray i stedet, det fungerer rigtig godt for mig, og ham den langhårede har også hurtigt lært at elske konceptet. Hans hår er krøllet og det kan virkelig filtre og han kan bruge meget lang tid på at rede det ud.

Fælles træk
Det, der især gør serien interessant for mig, er, at ingen af produkterne tynger håret. Faktisk er det en af de ting, der har undret og glædet mig mest ved Sunsilks produkter. Smooth & Shiny indeholder en hel del olie, og det plejer at være lig med meget fladt og tungt hår, sådan går det heldigvis overhovedet ikke nærmere tværtimod. Ældsten er også rigtig godt tilfreds med effekten på håret, og han har allerede overvejet, om han overhovedet gider teste flere shampooer (bare rolig, det kommer han til).
Første gang jeg oplevede glæden ved Sunsilks produkter var med serien Advanced Damage Re-Construction, som er meget rig og plejende, samtidig med at håret bliver let og lækkert. Pro Heat serien er også rigtig god, særligt er jeg vild med glanssprayen, som fint beskytter håret mod varme.

Duften
Min største anke mod parfumeret shampoo generelt er oftest den meget stærke duft. Mit hår har nemlig den skavank, at det kommer til at hørme af shampoo i timer og dage efter hårvask. Sunsilks dufte er rare og ikke overvældende i håret, selvom produkterne er temmelig parfumerede.

Og så er der priserne…
Det er svært at finde bedre shampoo på budget end Sunsilk, som koster 29,95 kroner, uanset hvilken serie du vælger, og uanset om du vælger shampoo, balsam eller sprays. Du finder Sunsilk i større supermarkeder og Matas, hvor den nyeste serie Smooth & Shiny desværre ikke er landet endnu.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
lea

lyder til at være nogle gode produkter.
Ved du om der er nogle ingredienser, som ikke er godt for håret? Parabener, sulfat mv.?

Helene Randløv

Hej Lea
Parabener er ikke skidt for håret, det er jo et konserveringsmiddel 🙂 Men nej, der er IKKE parabener i denne serie, jeg ved ikke om der er i de andre varianter fra Sunsilk.
Der er Sodium Laureth Sulfate i, så hvis du ikke har lyst til at bruge sulfater, så er den ikke noget for dig 🙂 I så fald kan du måske have glæde af at læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2011/12/13/sulfater-revisited-ma-vide-til-tor-hud-eller-irriteret-hovedbund/
Når du skriver med videre, ved jeg ikke,hvad jeg skal svare 🙂 Der er meget blandede holdninger til, hvad der skader håret, og hvad der ikke gør. Hvis du nævner specifikke ingredienser tjekker jeg gerne om de er i 🙂
Mange hilsner
Helene

marie-louise posgaard larsen

Den må jeg da lige have prøvet..

Helene Randløv

Vi er i hvert fald glade 🙂
Kh. Helene

Louise

Hvor god er den hvis man har tendens til fedtet hår? Kunne forestille mig det blev endnu værre hvis de indeholder meget olie

Helene Randløv

Hej Louise
Ældsten er jo på nippet til at være teen og hans hår fedter en del, mit eget tynde sjaske hår fedter også på rekord tid. I den periode jeg har testet, har jeg flere gange sprunget en hårvask over uden problemer.
Kh. Helene

Camilla

Så er sprayen købt efter anbefaling fra jer 🙂
Jeg bruger sulfatfri shampoo fra Purely Professionals. Er det et problem ift silikonen i oliesprayen?

Katja Moikjær

Slet ikke 🙂

Lærke

Hej med jer.
Jeg har et spm ang Sephora: på http://www.sephora.dk er der et link til deres franske webshop. Efter lidt surfen rundt derinde, og uden de store fransk kundskaber, tror jeg, at de sender til DK, men at portoen er ret høj (18 euro). Kan I bekræfte, at man som bosiddende i DK kan modtage varer fra den franske Sephora webshop?? Jeg bor i Nordjylland, og har derfor ikke lige en Sephora butik i nærheden, og så længe der ikke er andre muligheder, bestiller jeg gerne gennem den franske webshop, trods den høje portopris. Men kan det virkelig være sandt?? 😉
Vh Lærke

Katja Moikjær

Det gør de ja – og jeg vidste det ikke. Tak!

Lærke

Det var så lidt:-) jeg er så glad!! Tænk sig, at Sephora lige pludselig blev meget mere tilgængelig, også selvom man er jyde 😉

Jeanette

Købte sørme på shampoo, balsam og spray idag i Føtex – har ellers ikke handlet på de hylder i supermarkedet meget længe, men tak for tippet – det er godt for pengepungen 🙂 Har testet sprayen i dag i fugtet hår og synes, at det tyder godt.

Tre gode shampoo-mærker på budget | Sarthud

[…] efter jeg læste dette indlæg hos Pudderdåserne, blev jeg opmærksom på, at jeg måske havde været lidt for hurtig til at bedømme […]

Emilie

Undskyld jeg skriver på et gammelt indlæg. Men har selv købt olie-sprayen engang og den er skide god. Ved du hvor man kan få den henne? Har været i adskillige butikker for at kigge efter den 🙂

Helene Randløv

Hej Emilie
Det er sandelig helt i orden! Du kan købe den i Matas. Se her og søg eventuelt på dit postnummer:
http://www.matas.dk/sunsilk-smooth-shiny-oil-spray-150-ml
Kh. Helene

Majbritt

Jeg undrer mig også meget over de ikke reklamere for kokos olien. Faldt selv over produktet da det var på tilbud til en tier i Bilka. Fortryder jeg ikke købt mere hjem. Balsamen er jo helt fantastisk.

Helene Randløv

Hej Majbrit
Ja, jeg fatter det stadig ikke! Jeg så den i Netto i går, mon ikke de har nogen endnu?
Kh. Helene

Linda Skovgaard

Hej,
Jeg håber det er ok at skrive på så gammelt et indlæg 😊
Vi elsker balsam’en til min datters hår, men jeg kan pludselig ikke finde den nogen steder.
Jeg kan se at du afprøver mange slags shampoo og balsam.
Kender du mon noget, som minder om den?

Helene Randløv

Hej Linda
Helt ærlig… nej, jeg har ikke brugt den i flere år (netop fordi jeg hele tiden tester alt muligt). Der er heldigvis rigtig mange andre gode balsam på markedet, vi er ret glade for Mane ‘n’ Tail her hjemme, den er samtidig vildt drøj i brug.
Jeg har skrevet om den for hundrede år siden… altså næsten: Månedensfavoritter: November 2011 (nummer 8)
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *