Tirsdagstip: Dup dækningen på

13.01.15
Yves Rocher Makeup Sponge 2 in 1

Yves Rocher Makeup Sponge 2 in 1

Kender du det, at du skal til et vigtigt møde, en jobsamtale eller måske på date… Allerede flere dage inden den vigtige dag kan du mærke, at der sker noget der dybt nede i huden. Det er en bums og allerede der, ved du bare, at det ikke er et slag, du kan vinde. Den bliver bare nødt til at få lov til at være der. Sådan en fik jeg i tirsdags, og heldigvis er jeg virkelig god til at lade den bumser og andre træls skavanker i huden være, men det er da vildt irriterende alligevel.

Lad være med at pille og dæk til
At du skal lade bumsen være, kan næppe komme som den helt store overraskelse. Bumser og urenheder bliver bare større og værre af at blive klemt på og pillet i. Den eneste mulighed, du har, er at dække den til og være god til at touche up.
Som jeg nævnte i sidste uge, så kan en lidt for mørk foundation eller concealer ofte løse problemet. Er den helt gal med rødme, er det en corrector, du skal have fat i. Og i den forbindelse skal du tænke komplementærfarver.

Brug en svamp
Virkelig mange er uenige med mig i, at det bedste redskab til foundation og oftest også concealer er en svamp. For mig spiller det ikke den helt store rolle, om det er en af de klassiske trekantede svampe, som du efterhånden kan købe de fleste steder, eller om det er en af de mere fancy ansigtssvampe i en eller anden helt speciel form. Begge dele kan uden problemer dække alle de behov, jeg i hvert fald har, når det kommer til få min foundation eller concealer til at arte sig.

Dup dækningen på
Hvis du regelmæssigt læser med på bloggen, ved du godt, at jeg ikke er den største fan af foundationpensler, slet ikke den type som man bruger til at male foundationen på. Hvis foundation endelig skal lægges på med en pensel, mener jeg stadig, at den skal duppes på, og så er det de såkaldte stiplingpensler, du skal have fat i. Det er oftest en rund pensel med to forskellige typer hår i to forskellige længder.
Det samme gælder efter min mening concealer, især når det kommer til bumser. Til øjenopgivelserne bliver resultatet også fint med svamp, men der kan jeg meget bedre gå med til, at bruge en pensel…

Dækning
Når jeg ikke er stor tilhænger af brugen af pensler til foundation, er det fordi, virkelig mange bare får hevet foundationen rundt i ansigtet. Resultatet bliver stribet, og det der skal dækkes, er lige så tydeligt som før. Dupper du derimod med en svamp, en pensel eller en finger, hvis du ikke har andet, vil du med det samme opleve en langt bedre dækning samtidig med, at du ikke ser så malet ud.

Hvad gør du, når du har noget, som du ikke har lyst til at vise frem?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Elise Lauridsen

Går i panik – prøver at dække og ender med at have hænderne over hovedet og give op med et udbrud der ikke burde blive gentaget…
Ja ikke tålmodig eller dygtig til det med make up osv.

Helene Randløv

Hihih, det lyder ikke så produktivt Elise 🙂
Men jeg forstår dig godt!
Kh. Helene

Glassow

Jeg dupper også min foundation eller concealer på, hvis jeg har brug for kraftig dækkeevne, men oftest med en pensel eller mine fingre. Jeg har dog en svamp, som jeg aldrig har brugt, så det kan være, at jeg skal give den en chance 🙂

Helene Randløv

Hej Glassow
Dét synes jeg bestemt, at du skal!
Kh. Helene

Eva

Jeg bruger min Bobbi Brown face blender brush sammen med min Giorgio Armani Luminous Silk Foundation, og hvis rødmen fra bumsen stadig kan ses dupper jeg min Nars radient creamy concealer på, med mine fingerspids. Så er den bums gemt, og ingen vil se den indtil jeg vil have at den skal ses.:)

Helene Randløv

Perfekt Eva!
:-*

Eva

Hej igen:) Det ville være fedt, hvis i på et tidspunk lavede et indlæg, hvor i viser hvordan man kan dække et sår i ansigtet til. Det er desværre et problem jeg tit har med min teenagehud:(

Helene Randløv

Hej Eva
Nu er vil jeg tillade mig at svare lidt irriterende! Hvorfor har du sår med en teenagehud? Man må ikke pille ved urenheder/bumser! Du skal i stedet behandle dem.
Det enkle svar på, hvordan man dækker dem, er at lade være. Og derefter gøre som ovenfor. Jeg er klar over, at det er meget svært at lade huden være, men jo før du gør det, jo hurtigere bliver huden pæn.
Kh. Helene

Debbie

Har I nogle bud på concealere som kan dække fregner? Og evt. hvilken undertone farven skal have? Jeg hader ikke mine fregner, men nogle gange kunne jeg godt tænke mig “flawless skin” 😉
God weekend – og tak for super blog!

Helene Randløv

Hej Debbie
Din kommentar var druknet for mig… For at opnå den “flawless Finish” du efterlyser, ville jeg vælge at starte med en løs pudder, på den måde får du en helt anden overflade at arbejde med og resultatet bliver helt porcelænsagtigt, når du dupper foundation på efterfølgende.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *