Er der noget om hypen om Mason Pearson Hair Brush?

08.01.15
Mason Pearson Popular BN1

Mason Pearson Popular BN1

Overskriften er et ofte stillet spørgsmål på bloggen, vi har da også spurgt hinanden, vores respektive veninder, og så har jeg debatteret emnet flittigt med mig selv… For alle, der ikke har prøvet dette næsten mytiske redskab, kan jo ikke tale med om lyksalighederne ved at eje eller bruge den. Og jeg ved, at du har siddet og vendt øjne, når endnu frisør, redaktør eller blogger er faldet i svime over Mason Pearson Hair Brush … Jeg har selv siddet der foran skærmen med misbilligende blik og tænkt: ”Så tag dig dog sammen, det er bare en børste for h……!!!”

Tilløb
Det er en dyr sag sådan en Mason Pearson Hair Brush, og det er bestemt prisen, der har holdt mig tilbage. Selvom jeg rask væk giver mellem en tredjedel eller halvdelen for en pensel, så er der altså et eller andet der stopper mig… Om det er tanken om, hvad en børste koster nede i Matas, der for ram på mig, ved jeg egentlig ikke. Men hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu for ti år siden, så havde der sikkert været flere af børsterne i samlingen.

Testperiode
Det har naturligvis været nødvendigt at teste et hav af børster af denne type, for at jeg har kunnet danne mig et fuldendt indtryk af Mason Pearson Hair Brush, og det har taget ret lang tid. I mellemtiden har jeg skiftet hårprodukter masser af gange, blevet klippet, farvet og begyndt at vinterbade igen. Det gør jeg jo altid, og derfor er det ikke rigtig en mulighed at teste på helt samme grundlag hver eneste dag. Men der er stadig de shampooer, som står fast i badet, og de produkter, som jeg bare kender ud og end både på de gode og bestemt også de mindre gode hår dage.

Så forskellige
Det er børster i helt forskellige prisklasser, jeg har testet, fælles for alle børsterne er, at de ligner hinanden mere eller mindre af udseende. Det kan godt være, at jeg har været meget naiv før hen… Men det er altså ret bemærkelsesværdigt, hvor kæmpestor forskel der er på de forskellige børster. Og her handler det overhovedet ikke om hverken navn eller udseende. Min første indskydelse var at forberede en blindtest, men det var desværre ikke muligt, fordi jeg nemt kunne mærke forskel på dem, efter min søde mand møjsommeligt havde pakket dem ind i stof og gaffa for mig…

Hundrede tag med børsten
Vi kender vist alle sammen det gamle råd om hundrede daglige tag med børsten. Det gælder naturligvis ikke, hvis børsten har tænder af plast og metaldippedutter… Det skal være naturhår, hvis du skal fordele fedtet fra hovedbunden i hele håret… Ja det lyder megaklamt, men det er jo det, man faktisk gør. Og det virker! Selv jeg som hellere end gerne vasker hver eneste dag, fordi jeg er langt mere bekymret for fedtet hår end tørt og slidt hår. Når håret bliver børstet regelmæssigt og gerne dagligt, så er det faktisk muligt for mig at springe en hårvask (eller to over). Ulempen er selvfølgelig, at håret alligevel kræver en hel del arbejde, fordi jeg jo stadig ligner en, der har haft ualmindelig travlt på lagnerne, når jeg står op om morgenen…
Det med de hundrede tag daglige tag med børsten klarer de fleste af de børster, jeg har testet. Det er ikke så meget prisen, som gør forskellen, det er mere længden på naturhårene eller den øvrige udformning af børsterne. Og der er ingen tvivl om at Mason Pearson Hair Brush klarer sig rigtig godt trods en ret trængt mållinje.

Den lille og meget store forskel
Der hvor Mason Pearson Hair Brush tager føringen markant er på effekten på min hovedbund. Detaljerne har du hørt cirka hundrede gange før, hvor ordene irriteret, kløende, skællende og bare virkelig træls går igen og igen.
Mason Pearson Hair Brush findes i mange varianter og farver, den børste, jeg omtaler her, hedder: Popular BN1 og den er altså et miks af vindsvinehår og nylon. Den lille og alligevel så store forskel er længden på de nylon tænder, hår eller hvad det hedder, som stikker langt op over vildsvinehåret i børsten. Det er helt uden tvivl dem, der har gjort den helt store forskel på hovedbunden i hvert fald.

Konklusionen på min test
Som sagt har jeg testet børster i mange måneder efterhånden. Børsterne jeg testede er:

MOROCCANOIL har mig bekendt ikke en børste med både den ene og den anden type børster, og oplevelsen med en børste med vildsvinebørster alene er en helt anden. Nu regnede jeg jo med, at den store forskel ville ligge i hårets udseende, men det der gør den store forskel for mig er altså nylonbørsterne. Og det er her, grunden til, at jeg altså gerne giver det ekstra for en Mason Pearson Hair Brush, skal findes.
En veltilpas hovedbund er meget værd for mig, og selvom oplevelsen af de andre børster i testen er god, så ER Mason Pearson Hair Brush bare bedre, lækrere og mere gennemført. Det er også virkelig smart at der er en særlig rensebørste med, det gør virkelig en stor forskel, når man skal holde sin børste ren.

Mason Pearson Popular BN1 koster 1080 kroner, og her hjemme finder du den hos Barnholdts. Husk at tjekke de andre børster, så du er sikker på at vælge den, der er bedst til dig og dit hår.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
60 kommentarer
Ea

Jeg købte min til lidt under 600 kr via denne engelske hjemmeside:http://www.tlcpharmacy.co.uk/tlc/brands/mason-pearson.html?cat=51&gclid=CJvS4ajYhcMCFeLacgodU3oArw
Jeg tog dog størrelsen, der hedder Junior hvilket efter min mening er en helt fin størrelse. Til sammenligning kan jeg sige at den er en lille smule større end den der ‘The Wet Brush’ som man efterhånden også ser mange steder. Ville blot dele dette lille tip 🙂

Helene Randløv

Tak for tip Ea, i øjeblikket er der 20,15% rabat på Escentual.com… Det er en vanvittig god pris 😀
Kh. Helene

Inez

Hvad er det, du mener kun nylontænderne på børsten kan, for at forbedre hovedbunden?? ( I forhold til de øvrige ægte børstehår….). Og hvordan er hovedbunden så blevet efter…..!?

Helene Randløv

Hej Inez
Nylonhårene masserer hovedbunden. Hovedbunden er blevet fin med meget lidt irritation og ballade til følge.
Mvh. Helene

Rikke

Der er også ofte lidt at spare, hvis man kigger på katte og hunde sider!!
http://www.alttilhundogkat.dk/mason-pearson

Helene Randløv

Hej Rikke
Ja, der var en masse der linkede til dem på facebook 😀 Tak for tip, men de har desværre ikke de store børster :-/
Kh. Helene

Susanne

Er der nogen, der ved, om man også bør/vil have glæde af at børste naturkrøllet hår med sådan en børste frem for med en bredtandet kam?

Maiken

Det kunne jeg virkelig også godt tænke mig at vide 🙂 frygter lidt at sådan en fin-tandet børste bare deler krøllerne og omdanner dem til krus.

Mette

Hej Susanne
Min frisør, som selv har naturkrøller lige som mig, anbefaler IKKE børste til krøllet hår. Min egen erfaring er også, at mine krøller bliver total frizzy, hvis jeg bruger børste i stedet for bredtandet kam. Det føles lidt som om spændstigheden bliver børstet ud, og det er jo alfa og omega for, at ens krøller ser lækre ud 🙂
KH Mette

Helene Randløv

Tak for dine erfaringer Mette! Det var også umiddelbart det jeg forestillede mig, men mit hår er jo absurd glat, og min mand har ikke testet børsten.
Kh. Helene

Susanne

Tak for dit fine svar, Mette;-)

Mette

Selv tak – det er jo nogle drøn ærgelige mange penge at smide efter noget, som ikke passer til ens hårtype 🙂

Dorthe

Min erfaring er at den absolut ikke skal bruges til naturkrøllet hår, den ødelægger krøllerne og knækker håret.

Christina

I sidste måned fik jeg Mason Pearson Junior udgaven i julegave, men jeg kan desværre slet ikke bruge den. Jeg har åbenbart for glat og tykt et hår til at bruge den fordi den kan slet ikke rede det helt igennem. Så “krymper” den sig bare sammen, på en måde, og filtrer mit hår – det er simpelthen så ærgeligt!

Henriette

Jeg skulle altså også lige vænne mig til at bruge min børste – det er en helt anden fornemmelse at rede hår med sådan en fætter, og man har ikke samme følelse af at håret er “redt igennem” fordi den ikke kommer ned i hovedbunden på samme “voldsomme” måde som en alm. børste. Jeg deler mit hår op i flere sektioner, og reder det på den måde.. Giv det lige en chance til og se om ikke det virker for dig.
Min børste er godt nok ikke fra MP, men fra et mærke der hedder Kent. Den er uden nylon, da jeg har meget fint hår. Jeg købte min børste i Budapest, i en lille parfumeforretning, hvor jeg spurgte efter MPs børster. Hun grinede mig direkte op i hovedet, og sagde at Kents børster var ligeså gode, men til en væsentlig lavere pris (285 kr inkl. en kam til at rense børsten med). Jeg har ikke prøvet MPs børster, så kan ikke udtale om der er forskel på kvaliteten, men indtil videre er jeg godt tilfreds 🙂

SM

Ved du om den også findes som blandingsbørste (svine+nylonhår)
Umiddelbart kan jeg kun finde den med svinehår inde på lookfantastic.

Christina

Okay, tak for dit svar, Henriette, men mit hår er helt anderledes – rigtigt tykt og let til at blive stort og elektrisk, så når jeg bruger MP børsten og den ikke børster håret igennem, så er det bare ikke godt. Du deler dit hår op siger du – det må jeg prøve at gøre, men da jeg fik børsten, der regnede jeg ikke med at det skulle blive mere besværligt for mig at børste hår, men derimod lettere – der tog jeg fejl, desværre 🙁

Helene Randløv

Hej Christina
Min søn har meget langt, meget tykt og ekstremt meget hår. Og han bruger en MP. Jeg tror altså problemet er størrelsen. Er det en med både nylon og vildsvinebørster, du har? Eller er det kun vildsvinebørster, for så er det simpelthen den forkerte børste du har :-/
Har du læst her: https://pudderdaaserne.dk/2015/01/09/valg-af-mason-pearson-hair-brush/
Kh. Helene

Christina

Hej Helene, det er en junior MP børste med både vildsvinehår og nylon hår – så valget af børsten skulle ifølge beskrivelsen af børsten stemme overens med hvad der passer til mig, men det gør det desværre ikke. Hår er vidt forskelligt, så hvad der passer til den ene med ekstremt tykt og langt hår, ja det passer nødvendigvis ikke til den anden, desværre. Sådan er det jo også med produkter til håret. Der er ikke noget at gøre ved det, hvis jeg vil bruge den, så må jeg dele håret op og tage lidt ad gangen – for selve følelsen når børsten rører ved hovedbundet, ja den er der ikke andre børster der kan give 🙂

Helene Randløv

Hej igen Christina 🙂
Tror du ikke, at den er for lille, hvis det er junior modellen?
Kh. Helene

Christina

Jo, helt sikkert – jeg skulle have valgt den største af børsterne. Men det nytter jo ikke noget nu at være bagklog 🙂 Men ifølge beskrivelsen af junior børsten så passede det bare på mit hår, derfor valgte jeg som jeg gjorde. Jeg har i hvert fald ikke lige sat 1000+ af til at købe endnu en ny MP børste igen foreløbigt.

Helene Randløv

Nej, æv… det forstår jeg godt :-/
Kh. Helene

Eva B

vil du bytte din børste væk – for en skønhedsbehandl og cold cash ?

Helene Randløv

Thumbsup!

Eva B

åh det var bare en super og tiltrængt anmeldelse. Jeg har ofte spekuleret over om jeg skulle ofre beløbet til en mason P. Og folk skriver bare at den er god, uden at forklare hvorfor. Tak for det, Helene ! Din anmeldelse er læst med stor interesse.
Netop din tilgang til test er vanvittig grundig, og derfor ved man, at man får en kompetent anmeldelse. Tak!
KH Eva

Helene Randløv

Hej Eva
Jamen selv tak da 🙂
Kh. Helene

Pernillle

Jeg har to Denman børster, en med vildsvinehår og en med kombineret vildsvinehår/nylon som den fra Mason Pearson. De fungerer begge to super fint til mit hår, og så ligger de på (kun) 100-200 kr. alt efter størrelsen.

Helene Randløv

Hej Pernille
Åååhh Denman <3 min mormor brugte Denman, jeg har ikke prøvet dem i nyere tid… Hvor køber du dem?
Kh. Helene

SM

Hej Pernille
Hvor har du købt børste med nylon og vildsvinehår fra Deman? Kan nemlig ikke finde den med begge ting i

Helene Randløv

Tak for anbefaling og link Pernille!
Kh. Helene

SM

Tak, den findes jo ikke med nylon og svinehår. Kan ihverfald ikke finde den.

Stine

Ved du mon hvilken børste, man skal vælge til langt, fint hår? Har fundet den her inde under børn: http://www.barnholdts.com/product/mason-pearson-sensitive-sb3-49/

Henriette

Jeg har fået fortalt, at man til langt og fint hår skal bruge en børste uden nylon, og altså i 100% vildsvinehår.

Marie

Hvis du har langt hår, vil jeg mene, at du skal tage blandingen. Til mit lange/medium kraftige hår, kunne den rene vildsvinebørste ikke rede det ordentligt igennem.

Helene Randløv

Det er jeg enig i… Prøv at læse med her:
https://pudderdaaserne.dk/2015/01/09/valg-af-mason-pearson-hair-brush/
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Stine
Har du læst med her: https://pudderdaaserne.dk/2015/01/09/valg-af-mason-pearson-hair-brush/
Mit hår er fint, men jeg har meget af det, og så er det jo langt og jeg synes at BN1 er perfekt.
Kh. Helene

SM

Hej dåser
Har længe savlet Over denne børste, og selvom den netop nu kan fås med 20% rabat tøver jeg stadig.
Har i prøvet børsterne fra yento? Og ved i om det ala det samme. Indeholder også nylon og vildsvinehår. Den i medium koster kun 150 så synes det kunne være intrassant og se om det kunne være er alternativ
http://www.pitstoppets.dk/shop/yento-bristle-nylon-4086p.html

Helene Randløv

Nej, den har jeg ikke prøvet, du kan se i indlægget hvilke børster jeg har testet. Jeg tænker, at de andre varianter, jeg har testet, har samme egenskaber som denne og de andre som bliver nævnt her i kommentarerne.
Kh. Helene

Marie

Jeg købte min børste hos Gunbritt i Kbh, hvor jeg kunne få lov at prøve børsten både i ren vildsvinehår og i blanding (vildsvin/nylon), en stor hjælp!
Til mit lange, medium kraftige hår er nylon/vildsvine børsten helt klart den rette. Håret bliver så fint, blødt og blankt (også uden 100 strøg dagligt).
Den rene vildsvinbørste er efter min mening alene egnet til helt helt fint hår.

Helene Randløv

Det er vi helt enige i Marie :-*
Og det passer også fint med beskrivelserne:
https://pudderdaaserne.dk/2015/01/09/valg-af-mason-pearson-hair-brush/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *