Vejen til bløde fødder

21.12.14
Matas Fodpleje

Matas Fodpleje

På facebook var der en af vores læsere, der var ekstra glad for et indlæg om pleje af fødderne. Og bad om et genopslag. Det er ikke noget nyt budskab, men det er et, vi med glæde skriver igen og igen. Og derfor valgte jeg at skrive vejen til bløde fødder… Hvis du starter med den gode pleje nu, kan du nemlig være helt sikker på bløde fødder, når de skal vises frem igen om et par måneder.
Det er især gentagne reklamer for de smarte elektriske fodfile, som er bekymrende. Men det er også vejledningen, i butikkerne den er gal med…
En dag jeg stod i Matas og overhørte en samtale mellem en midaldrende mand og en ung kvindelig ekspedient, blev jeg mere og mere bekymret, fordi ekspedienten i stedet for at gribe Matas’ egne billige og i øvrigt helt geniale produkter… valgte nogle dyre og ineffektive i stedet. Manden slap af med over 500 kroner og endte med garanti med den revne i hælen, som han frygtede.

Nej tak!
Budskabet er, at fodfilen både den manuelle og den elektriske skal lægges langt væk. Den skader langt mere end den gavner dine fødder. For selvom det måske nok hjælper meget godt til at begynde med, så er det lidt som at tisse i bukserne for at holde sig varm.
Fodfilen stimulerer produktionen af hård hud, så du ender med at kigge endnu længere efter de bløde fødder, du drømmer om.
Når man tænker på, hvor stor skade en almindelig fil kan gøre, så overvej et øjeblik, hvor galt det kan gå med en elektrisk fil, der er endnu kraftigere, som også sliber mere effektivt…
Under alle de indlæg vi har skrevet om fødderne, har vi fået ros hos en del fodterapeuter, det er nemlig dem der skal rydde op, når hælene revner, neglene gror ned og forfoden mest af alt ligner en selvstændig kropsdel.

Vidundercreme
Det, der derimod er yderst effektivt, er en fodcreme med et højt indhold af carbamid og måske en skuresvamp, du kan bruge i badet. Selv er jeg ualmindelig dårlig til at få smurt fødderne ind efter badet, derfor bruger jeg en saltskrub i stedet for skuresvampen, når jeg bader. Olien sørger for bløde og lækre fødder, og fodcremen, som jeg kun bruger om natten, sørger for resten.
Vejen til bløde fødder er en huskeseddel til mig selv om, dengang mine forfødder var et mareridt af hård hud… På et tidspunkt var det så slemt, at jeg fik vabler bag tæerne og også under den hårde hud, fordi huden blev hevet frem og tilbage, når jeg gik. Lyder det klamt? Ja, for pokker og jeg er så glad for, at det er fortid!

25 %
Den creme, vi har anbefalet oftest her på bloggen, er Matas Fod- & Hælkur, og da den i foråret blev lanceret med pumpe, var det svært at få armene ned. Der er efterhånden andre på markedet, men det er stadig den eneste fodcreme, jeg køber. Kig efter indholdet af carbamid eller urea, når du vælger fodcreme, et indhold på cirka 25 % er både effektivt, og så vil du ret hurtigt se en virkning. Matas har også en effektiv stift, som ikke er helt så fedtet, så den kan du med fordel kigge efter, hvis du ikke er så god til fedteriet.

Hvis du ikke er overbevist, kan du både købe de manuelle og de elektriske fodfile i Matas, hvor du også finder de effektive cremer som både findes i en parfumeret og en uparfumeret variant.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Cendie Dyekjær-Themsen

Har godt set de elektriske fodfile og tænker at de som alle batteriedrevne “hjælpemidler” er håbløs ueffektiv – de har ingen kræfter. Masser af creme og salt/sukkerskrub – det virker altså bare 100% 🙂

Helene Randløv

Helt enig Cendie!
:-*

Tina M.

Bruger somme tider Microplane fodfilen uden problemer, og Matas egen fod-hæl creme

Helene Randløv

Hej Tina
Det er godt at høre, mine fødder kan ikke lide den behandling 🙂 Først da jeg lagde den væk, fik jeg fine fødder!
Kh. Helene

Ea

En lille ros: Jeg synes simpelthen, at jeres blogindlæg er så skønne! De er informerende og tilpas lange. Det er en fornøjelse at læse med 🙂

Helene Randløv

Mange tak for ros Ea <3
Kh. Helene

Camilla

Gælder samme råd, hvis man har helt ekstremt meget hård hud, som i, ret dybt også? Hvad bør man starte med? Min kæreste døjer meget med det, og jeg tror ikke en scrub kan klare alt det.

Ann

Jeg ville hurtigst muligt bestille tid hos en statsautoriseret fodterapeut. De kan beskære den hårde hud så fint, at din kæreste hurtigt vil kunne mærke en forskel. Ingen cremer kan fjerne så meget hård hud, der er det kun beskæring der dur. (Og det gør altså ikke ondt!) 😉 Hilsen studerende fodterapeut 😉

Ann

Jeg tror lige jeg elsker jer lidt mere 😉 Så godt at nogen gør noget, for at få budskabet omkring fodfile ud – både de manuelle og de elektriske. Jeg får altid lidt ondt i maven, når jeg hører om patienter der har prøvet alverdens ting for at komme den hårde, tørre hud på hælene til livs, og så det der allerbedst har virket på dem, er en god, grundig beskæring af den tørre, hårde hud af mig (stud. fodterapeut) og bagefter bruge en god creme. (Aldrig undervurdere hvad creme kan gøre for dine fødder.) Flere patienter har jeg anbefalet ALDRIG at bruge fodfil mere, pga. den meget tørre hud. Ak ja! Og så burde Matas’ personale altså komme på kursus i fodpleje-produkter, har mange gange hørt at de har bildt kunder alverdens ting ind, men det hjælper slet ikke og folk får bare mere ondt.
Ja, der er meget at gøre ude i verden, når det kommer til fødder 😉

Marie

Åh, det her er et af de indlæg jeg virkelig burde prøve på egen krop (fødder). Men det føles som en kæmpe lang process og så spiller utålmodigheden ind og vupti så sidder jeg med min microplane fodfil i hånden og træner mine armmuskler!!
Det må være på min to-do liste i det nye år, at købe disse produkter og gemme mit 200 krs. dyre “rivejern” væk der hjemme 🙂
Et indlæg jeg har haft ekstrem meget fornøjelse omkring var det indlæg i skrev for efterhånden et stykke tid siden angående at købe neglelakker på eBay. Jeg bruger to af de sælgere som i anbefalede den gang, men hvis i har lyst til at opdatere mig om de troværdige sælgere i kender på eBay så er det et indlæg jeg godt synes kunne trænge til at blive opdateret eller udgivet igen.
I ønskes en god jul 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *