Anmeldelse: ACO Spotless

16.10.14
ACO Spotless
ACO Spotless
Foto: ACO

Det er en noget atypisk anmeldelse fra min hånd. Det var nemlig en læserkommentar, som fik mig op af stolen, så det der startede som et forklarende svar endte som en anmeldelse, som vi hånden på hjertet skulle have skrevet for meget længe siden.
Desværre kan vi ikke gennemgå alle serier og produkter derude, og derfor vil vi meget gerne opfordre ALLE til at undersøge de produkter, som ser spændende ud, dem du overvejer at købe og især dem, som ifølge beskrivelsen henvender sig præcis til din hud.

Kommentaren som startede det hele
Jeg har en fedtet T-zone/bumser ved hage og næse. Jeg læste jeres indlæg, og tænkte jeg ville give det et forsøg. Jeg købte ACO Spotless serien- rens, tonic, eksfolierende creme og dagcreme. Før dette har jeg ikke brugt produkter,(undtaget dagcreme) for at give min hud ro. I løbet af en måned er min blevet værre og værre. Jeg tænkte at huden bare skulle vænne sig til det, men gav altså op til sidst da det virkelig var blevet slemt og lignede en slem akne med store pusfyldte bumser, store buler/sorte porrer, sågar steder hvor flere porrer samlede under huden og blev til tre mm store betændte områder som forblev betændte i op til 7-8 dage. 🙁 🙁 Nå, besluttede mig for at stoppe behandlingen. Jeg har vasket med vand og brugt Læsø saltlage som rens, her en uge efter har jeg kun små sår og bittesmå bumser tilbage.
Hvad gik der galt?
For meget salicylsyre? (Rens, tonic og den eksfolierende creme indeholdt salicylsyre)
Jeg vil mægtig gerne af med bumser og den fedtede hud, hvad gør jeg?

Noget af et svar…
Hej Jeanette
Først og fremmest er jeg da ked af at høre dine dårlige erfaringer. Men heldigvis kan jeg med ro fortælle dig, at det på ingen måde har noget med salicylsyre at gøre (forklaring følger), så du kan roligt følge vores råd alligevel. Forhåbentlig med langt bedre resultater! Prøv at læse indlægget: ”Forstørrede porer og hudorme: Eksfoliering og peeling” igen og suppler eventuelt med indlægget om forskellen på salicylsyre og Basiron.

ACO Spotless
Ingen af os har erfaringer med ACO, og det er ikke en af de serier, vi plejer at anbefale netop på grund af manglende kendskab! I anledning af din kommentar har jeg selvfølgelig kigget nærmere på serien, og i den forbindelse vil jeg for en god ordens skyld nævne de punkter, jeg har at forholde mig til.
ACO skriver på deres eget site, at de INCI på sitet muligvis ikke stemmer overens med de ingredienser, som rent faktisk er i produkterne, da produkterne ind i mellem bliver reformuleret, og så rettes sitet selvfølgelig først efterfølgende. Derfor vil det altid være den INCI, der står på selve produktet, som er gældende. I Anmeldelse: ACO Spotless har jeg udelukkende forholdt mig til de INCI på ACO’s nordiske site.

Gennemgang af seriens produkter
Det kommer ikke rigtig bag på mig, at du har fået så voldsomme problemer. Det ærgerlige er, at der sikkert står masser af unge (ja og ældre for den sags skyld) og tænker Spotless, JA TAK! Og har præcis samme virkning som dig. Æv! ACO producerer et hav af gode produkter, men lige med Spotless har de valgt nogle lidt for lette løsninger, som ender med at gøre ondt værre.

  • ACO Spotless Daily Face Wash: Det er en sulfatbaseret ansigtssæbe og den er ret så krads, hvilket er uhensigtsmæssigt, fordi det udtørrer huden.
  • ACO Spotless Daily Purifying Toner: Den er propfyldt med alkohol, samtidig med at ph-værdien er alt for høj, i hvert fald hvis man vil have effekt af salicylsyren.
  • ACO Spotless Daily Moisturiser: Det er en creme, der er ikke særlig spændende ingredienser i, men den vil sikkert føles rar og så matterer den nok en smule.
  • ACO Spotless Blemish Treating Moisturiser: Den er baseret på alkohol og igen er ph-værdien så høj, at salicylsyren vil være ineffektiv.
  • ACO Spotless Overnight Spot Treatment: Formålet er at udtørre bumsen, og det er den med garanti rigtig god til. Hvorfor man vil det, ved jeg så ikke? Personligt vil jeg foretrække noget, som eksfolierer, mindsker rødme og virker antibakterielt…
  • ACO SPOTLESS 2 in 1 Mud Cleanser/Mask: Det er en mekanisk skrubbemaske og lermaske, som eksfolierer huden med små perler af plast, som også går under navnet mikroplast. Masken virker ved selvfølgelig at slibe huden med perlerne, samtidig med at det er en lermaske, som vil absorbere overskydende fedt. Hvor groft den sliber, har jeg af gode grunde ingen idé om, men en mekanisk skrubbemaske skal altid bruges varsomt.
  • ACO Spotless Cover Stick: Det er en klassisk dækstift. Det er en produktgruppe jeg aldrig har forstået. Det plejer at være en umenneskelig fedtet version af en concealer, som holder dårligt og har en mærkelig farve.

Det er en lille og overskuelig serie, og det er en rigtig god ting. Et smalt sortiment begrænser sædvanligvis risikoen for at vælge forkerte produkter, samtidig med at den daglige rutine bliver så hurtig og lige til som muligt.

Alkohol
ACO skriver selv, at serien ”…behandler bumser og forebygger nye” og at ingredienserne er få og udvalgte ”…velkendte for at være skånsomme mod huden”. Tillad mig at være uenig!
Ovenover beskrev jeg ikke alkohol nærmere, men de fleste af jer der læser med på bloggen, kender godt vores holdning til netop denne ingrediens.
Betyder det at den er dårlig? Næææ, det er en ganske effektiv ingrediens, som virker desinficerende, og det er jo en god ting, når nu vi har med bakterier at gøre. Sidegevinsten er, at alkohol virker udtørrende på huden, og det kan jeg da sagtens se logikken i, når nu det er fedtet hud, vi vil behandle.
Den udtørrende effekt vil på kort sigt have en gavnlig effekt på bumserne, på længere sigt er det en katastrofe for resten af huden. Overhuden bliver tør, og så kan den overskydende talg ikke trænge igennem. Det kan resultere i en tilstand, der minder om cystisk akne.

Salicylsyre
Hvis der er nogen, der er i tvivl, opfører jeg gerne en lille illustrativ dans, maler et lille maleri eller jodler om, hvor vilde vi egentlig er med salicylsyre. Tro mig! Er du i tvivl, så er det en god idé bare at læse indlægget om, hvordan du slipper af med akne og bumser, eller du kan læse beskrivelsen af vores egen T-zone Peeling, som vi selvfølgelig selv er svært begejstrede for!

Opsummering
Det er jo næsten en roman, jeg har skrevet. Læs derfor indlægget i etaper, sådan at de forskellige links og henvisninger, også får lidt opmærksomhed. Der er ingen nemme løsninger, og det kræver gode rutiner og masser af tid at få en pæn hud. En simpel renserutine kunne bestå af:

  • Et mildt renseprodukt
  • En effektiv behandling (for eksempel salicylsyre)
  • Fugt

Pas på ikke at overbehandle, det kan godt være, at det holder bumser og hudorme i skak, men det vil også tørre din hud ud. Og selvom bumser og fedtet hud er rigtig træls, så er kombinationen af uren hud, bumser og rigtig tør hud alligevel værre.
Og… så skal du lige overveje, hvad grunden til bumserne er. Har du for nylig skiftet prævention, eller er du på anden måde påvirket af hormoner på den ene eller den anden måde (gravivitet, fødsel, stress)?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Maja

hmm.. Jeg har brugt ACO Spotless Daily Face Wash i 1 1/2 år morgen og aften og er meget glad for den. Ja den udtørre min hud, men af en eller anden grund er min hud god til at fugte sig igen ellers supplere jeg med en god fugtigheds cream. Udover det bruger jeg en bumsecream på på recept hver aften. Bør jeg skifte det ud hvis det fungere og min hud ikke er tør? Har du forslag til andre renseprodukter jeg kunne prøve?

Helene Randløv

Hej Maja
Den er i følge sitet sulfatbaseret, og det er ofte en lidt hård omgang for huden, men der er da masser, som aldrig reagerer på det, og så er det jo fint nok. Hvis din hud føles tør, når du har brugt den, ville jeg skifte den ud. Simpelthen fordi det på sigt er en dårlig idé at affedte huden på den måde. En god og billig erstatning kunne være Neutral Face Wash.
Kh. Helene

Maja

Tusind tak for rådet. Jeg er blevet meget opmærksom på hvad jeg gør ved min hud og dette blog indlæg var en virkelig god øjen åbner og tror helt sikkert det ville gavne min hud at skifte produkt.

Helene Randløv

Hej Maja
Hvis du har spørgsmål, må du huske at spørge! Jeg håber du finder en god erstatning!
Kh. Helene

tina nymann

Keep it simple! – er mit motto udi alt her i livet, inklusive hudpleje.
al den skiften mellem produkter, slibning af ansigtet osv. er bare ikke godt for noget. Det er I hvert fald min erfaring….
Men iøvrigt er jeg vild med forklaringerne og eksemplerne her på siden:-)

Helene Randløv

Hej Tina
Det er en fornuftig tilgang til langt de fleste ting 😀
Tak for ros :-*
Kh. Helene

Kristina

I er bare mega seje. Had to say it! 😀

Helene Randløv

Tak :-*
Og tak fordi du læser med \m/
Kh. Helene

Marie-Louise jønsson

Hej dåser og TUSIND tak for en fantastisk blog som jeg trofast følger. Jeg har et spørgsmål som også handler om bumser/fedtet hud/rens. Jeg har hormon spiral og får jævnligt nogle “ondsindet indkapslede” bumser som min kosmetolog kalder dem. Jeg har også små sorte hudorme på næse og hage. Jeg bruger exuviance produkter til min hud og supplerer også med serum fra Beateu pacifique. Mit spørgsmål lyder: hvorfor føles det som om alt jeg påfører huden ikke trænger ind. Efter jeg har smurt med diverse cremer/serum bliver min hud i ansigtet totalt fedtet som om cremen ikke trænger ind. Og kan det virkelig være rigtig at man i en alder af 38 år stadig skal slås med disse hud udfordringer. Håber I kan/vil hjælpe mig 🙂 ml

Katja Moikjær

Hormonspiralen… Jeg er ked af det, for jeg elskede min på alle andre punkter, men aldrig i hele mit liv har jeg haft så mange bumser. Den er temmelig berygtet for netop den bivirkning. De rette produkter med syre fra Exuviance vil hjælpe, men… Mod hormoner kæmper man altså ret forgæves udefra. Jeg endte med at få min fjernet, men jeg kan ikke rådgive dig i den forbindelse. Tal med din læge. Du skal blot vide at det er en HELT almindelig bivirkning ved hormonspiralen.

Mia

Hej Pudderdåser.
Jeg ville ønske I ville kigge på Amazing Space produkterne. Synes jeres anmeldelser er så fine, og det kunne være sjovt hvis I kiggede på sådan et HighEnd brand som jo tager mange penge for deres produkter. De reklamerer jo med at det kun er “gode og rene” ingredienser, men holder det egentlig???

Katja Moikjær

Kære Mia
Jeg har desværre aldrig haft mulighed for at prøve nogle af dem. Det eneste, jeg har skrevet om, er dette: https://pudderdaaserne.dk/2013/07/22/bagom-naturlige-solcremer-amazing-space-og-tromborg/
Men når folk reklamerer med “gode og rene” ingredienser, så bliver jeg altid lidt træt… Hvilke ingredienser er så de onde og beskidte? Det er jeg også sjældent enige med disse firmaer i 😉
Kh. Katja

Helene Randløv

Hej Mia
Nu har jeg prøvet et par ting fra Amazing Space, og der har ikke været noget at udsætte på nogen af produkterne. Det eneste, jeg synes, kan være lidt problematisk er brugen af æteriske olier, men jeg har aldrig reageret negativt på noget af det :-*
Kh. Helene

Jeanette

Hej igen! 🙂 Mange tak for et så fint og uddybende oplæg/svar. Nu kan jeg godt se at det var et dårligt valg at forsøge at spare nogle penge på det område. Serien ryger ud med det samme. Så må jeg forsøge mig med noget af det i anbefaler. 🙂
Der er ingen hormonelle forandringer som spiller ind, bruger ikke prævention og er (desværre) ikke gravid. Jeg har stadig små bumser, men de ser ud til at komme af stoppede porer, hvilket er blevet ret slemt efter denne omgang. Mon det tager lidt tid at falde til ro efter den behandling? Jeg vil i hvert fald gå ud indkøbe nogle af de produkter i anbefaler D 1, ingen billige løsninger fra nu af. 🙂
Tak for en fin og informativ blog!

Jeanette

– Kan i anbefale en serum og dagcreme? Jeg er lidt i vildrede omkring hvad jeg skal bruge. Jeg har en fedtet t-zone, store porer, dertil også bumser(pus, sorte/røde buler) omkring næsen og ned til hagen som er slem, samt langs kæben og under ørerne(!?). Jeg har pigmentforandringer/solskader i hele hovedet, og fine linjer omkring munden. Så har jeg også blodsprængninger og rødmen. Jeg er usikker på hvilke problemer serummet og cremen skal behandle.

Helene Randløv

Hej Jeanette
Æv, det lyder altså ikke særlig rart 🙁
Jeg synes, du skal få lægen til at kigge på det. Hvis der er sket noget hormonelt, skal du også få kigget på det! Prøv at læse dette indlæg:
https://pudderdaaserne.dk/2014/10/01/hvad-er-forskellen-paa-salicylsyre-og-basiron/
Det kan måske hjælpe dig lidt på vej! Ellers tror jeg du vil have glæde af T-zone Peelingen og Anti-age cremen til linjerne…
Spørg endelig igen, hvis du er i tvivl :-*
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Jeanette
Billige løsninger kan være udmærkede, man skal bare vælge de rigtige 😛 Jeg bliver altså nødt til at foreslå dig at kigge på vores T-zone Peeling… Jeg tror den kunne hjælpe dig.
Kh. Helene

Anna Ofelia

Hej Pudderdåser 🙂
Hjæææææælp!
Jeg har et problem i forhold til min næse. Jeg vil ikke sige at jeg normalt har tør hud, men den er i hvert fald ikke fedtet. Ej heller i T-zonen. Det eneste problemområde er egentlig min næse. Jeg skaller året rundt! Den er meget tør og huden sidder gerne i små flager som jeg kan hive af. IKKE FEDT. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre ved det, for jeg påfører fugtighedscreme morgen og aften, men kan godt se at det ikke er nok. Hvad skal jeg gøre?
På forhånd tak!
Knus Anna

Helene Randløv

Hej Anna
Når min egen hud er megatør og skaller, så bruger jeg altid vores egen AHA-serum, på få dage er der styr på huden igen. Så det er min bedste anbefaling.
Du skal være opmærksom på, at du kan opleve rødme og svien i starten, når du bruger den. Brug den for eksempel hver anden dag eller sjældnere, til huden opfører sig pænt igen.
Kh. Helene

Ibrahim Barayev

Hej pudderdasserne
Jeg har brugt aco spotless face Wash i 4 dage nu, jeg bruger den 2 gange om dagen morgen og aften, men her igår gav den mig sådan små røde prikker på hagen og 2 mere i kinden hvad kunne være grunden og hvad skal jeg gøre.

Helene Randløv

Hej Ibrahim
Har du læst anmeldelsen, du har kommenteret under? I så fald har du sandsynligvis allerede forklaringen og kan gætte min anbefaling? Hvis ikke er det at stoppe med produktet øjeblikkeligt! Hvis du vil have vejledning i forhold til din hud, og de specifikke udfordringer du har. Er du velkommen til at skrive en besked til os enten på Messenger eller i direct på Instagram.
Kh. Helene

Anne

Hej
Kan man bruge Acos creme under 2 in 1 geléen?

Helene Randløv

Hej Anne
Jeg ved ikke, hvilken gel der er tale om. Umiddelbart er det ikke heldigt at bruge creme under en gel. Hvis du har læst denne meget gamle anmeldelse, så er du forhåbentlig ikke i tvivl om at dette ikke ligefrem er produkter, jeg vil anbefale, alkohol indholdet er virkelig højt, det er virkelig uhensigtsmæssigt.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *