Coola Suncare – “økologisk” solcreme

03.07.14
Coola Suncare

Coola Suncare

Årets mest hypede solcreme må være Coola. De såkaldte økologiske solcremer går deres sejrsgang medie for medie, og det er skam også lækre solcremer.

Men skal vi ikke lige en gang for alle få slået en tommetyk pæl gennem myten om økologiske solcremer? For det findes ikke.

Man kan ikke lave økologiske solfiltre. De findes ikke, punktum. Som jeg også skrev sidste år.

Det man derimod kan lave er en “økologisk” solcreme med “70 procent økologisk indhold”. Og når man så læser deklarationen igennem, så viser det sig sjovt nok, at de 70 procent økologiske plantestoffer er alt det andet udenom. De 30 resterende procent er de konventionelle solfiltre.

Og tak for det, for der eksisterer slet ikke godkendte plantebaserede solfiltre derude. Så hvis nogen solgte det, så ville det næppe virke. Jeg skulle i hvert fald ikke nyde noget.

Coola selv illustrerer det da også meget godt på deres hjemmeside:

Coola Sport SPF 50 Unscented Sunscreen Spray

Avobenzone, Octinoxate og Octocrylene er helt almindelige kemiske solfiltre, som vi kender det fra alle andre solcremer.

Og i deres mineralske serie:

Coola Face SPF 30 Cucumbe Matte Finish

Er det titanium dioxid og zinkoxid der er de aktive ingredienser, præcis ligesom i alle andre mineralske solcremer. De har heller aldrig været økologiske. Som indholdsfortegnelserne her så smukt illustrerer, så er det alt det andet udenom solfiltrene, der er økologisk: sheasmør, agurk, hybenkerneolie osv.

Lækre og effektive produkter
Når det så er sagt, så er det generelt nogle virkelig gode produkter. Der er UVA-beskyttelse i dem alle, enten i form af avobenzone eller de mineralske filtre. Man har her den sjældne mulighed for at få fingrene i mineralsk solcreme uden nano-partikler, hvis man skulle have den slags lyster. Konsisterne er generelt behagelige, omend mit kendskab begrænser sig til et fåtal af produkterne.

Solcremerne indeholder nogle lækre planteingredienser med gode antioxidanter og andre plejende egenskaber. Flere af produkterne indeholder for eksempel hybenkerneolie eller acai. Dertil findes der mange parfumefri muligheder. Desværre har parfumefriprodukter baseret på planteekstrakter ofte en tendens til at lugte ret funky og det har dem, jeg har prøvet af Coolas altså også gjort. Så duft lige til den, før du køber.

Hvis du har fået lyst til at se, hvad Coolas solcremer er for noget, så kan jeg bestemt kun anbefale det. Det er en spændende serie. Men hvis jeg skal høre et ord mere om økologisk solcreme…

Her kan du købe det
Solcremerne fra Coola koster mellem 219 og 259 kroner på Greenskin.dk og TheGreenFactory.dk, på sidstnævnte er de netop nu på tilbud.

Har du prøvet Coola? Hvad synes du om produkterne? Kan du anbefale nogen?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Betina

Synes det lyder halvpebret for solcreme til kroppen, så der vil jeg vælge andre alternativer. I forhold til ansigtet, så bruger jeg bare almindelig dagcreme med solfaktor, og kan således ikke rigtig finde en god begrundelse for at købe en ‘solcreme-ansigtscreme’.

Katja Moikjær

Det er der bestemt heller ikke nogen særlig grund til, med mindre man er ude efter en særlig konsistens 🙂 Beskyttelsen mm. er præcis det samme.

Chanie

De ser ellers lækre ud 🙂 !

Sus

Jeg må indrømme, at jeg slet ikke har lyst til at købe produkter der udgiver sig for at være noget de ikke er. Lad være med at sige det er økologisk, hvis det kun er 70% af indholdet der er det. Jeg bliver faktisk lidt gal egentlig.

Katja Moikjær

Jeg har det lidt på samme måde. Jeg synes, det er vildledende, fordi man får forbrugerne til at finde pungen frem i den tro, at de køber noget sundere eller bedre.

Maria

Apropos “øko” solcreme, kender i så noget til mineralet tiosol? Jeg læste et sted at det var et naturligt mineral med filter i. Men jeg har ikke kunne finde noget baggrund om det og hvilken type filter det er. Er det noget i er kloge på?

Katja Moikjær

Tak Maria, den var også ny for mig. Så vidt jeg kan læse ud af ingredienslisten: http://www.okologisk-supermarked.dk/shop/tiosol-30-ml-12792p.html så er Tiosol bare Titanium Dioxid i en opblandet form med andre ingredienser. Som du kan se på ingredienslisten her.
Bland selv-solcremer gør mig angst, jeg stoler simpelthen ikke på, at forbrugeren er i stand til at styre det selv. Jeg går ind for gode velproducerede solcremer. Og hvis den “bare” indeholder titaniumdioxid, så er der ingen særlige fordele ved den fremfor en alm. minderalsk solcreme.

Rikke

Skønne pudderdåser! Jeg har brug for hjælp 🙂
Det er måske et emne henad hvad man ikke gider snakke om, men nu prøver jeg. Jeg kan simpelthen ikke bruge deo længere, så snart jeg bruger det begynder mine armhuler at klø helt vildt – ikke særlig behageligt. Jeg plejer bare at bruge hvad end der nu er på tilbud i Føtex, og har været omkring neutral, rexona og diverse 🙂
Har I et bud på hvorfor/hvad jeg kan gøre? Er en anelse træt af at gå og lugte her i sommervarmen.

Katja Moikjær

Det var da frygteligt irriterende. Har der været nogle mærker, du har reageret mere på end andre? Bare så vi måske kan komme det nærmere, hvad det er, du ikke kan tåle.

Lise

Nu du siger det med “økologisk” solcreme, ved I hvordan det ser ud med Rudolph Cares solserie? Minder disse lidt om dem måske? (Bare billigere )

Fru Striib

Jeg har lige fået ansigtssolcremen faktor 30. Utrolig lækker at påføre. Tænkte på om den mon er plejende nok så man ikke behøver dagcreme under?
Sådan siger de jo om ansigtssolcremen fra Rudolph Care – som er TOP lækker

Katja Moikjær

Det tror jeg bestemt. Jeg ser ingen grund til at bruge anden creme, hvis det føles rigtigt for dig. De er ret fede, nogen af dem

Søs

Jeg har en spørgsmål – dog ikke direkte relateret til ovenstående. Jeg bruger en solcreme med zinkoxid (13,5%) – fra et mærke der hedder Rosacea Care (fra USA). Men nu er jeg blevet opmærksom på, at der åbenbart er usikkerhed om hvorvidt det er skidt med zinkoxid… Er det noget I ved noget om?

Katja Moikjær

Zinkoxid er et godt mineralsk solfilter. Hvor har du hørt noget andet?
Især hvis du har rosacea er det vigtigt at undgå kemiske solfiltre og kun bruge fysiske. Der findes kun to: Titanium dioxid og zinkoxid. Så det lyder som et godt valg.

Camilla

Hej. Jeg ved ikke om det er et dumt sted at skrive (om min kommentar bliver væk i mængden), men jeg prøver. Jeg har for nylig fået konstateret rosacea, derfor blev jeg lige nysgerrig over det med solcremerne til ansigtet. Jeg vil gerne have en faktor 30 og/eller 50 som jeg kan bruge til hverdag – men jeg synes det er en jungle uden lige! Jeg har en faktor 50 fra Avéne, og den svier helt vildt når jeg kommer den i ansigtet 🙁 Har I nogle gode bud? Jeg har kigget lidt på Biotherms anti-age udgaver… Tak for en meget brugbar blog! 🙂 Kh Camilla

Katja Moikjær

Kære Camilla. Undskyld mit meget sene svar. Hvilke andre solcremer har du prøvet? Hvilke svier på dig?

Regitze Løkke

Hej!
Jeg bruger Matas solcreme i spf 15 til dagligt, og jeg har prøvet lidt forskellige solcremer da jeg rigtig gerne vil bruge det hver dag.
Inden jeg bruger solcreme bruger jeg jeres t-zone peeling alene, og nogle gange med jeres alt-i-en creme ovenpå.
Men jeg har hele tiden et problem med at når jeg har taget creme på og lader det sidde lidt så kan jeg nuldre det af igen, og det samme gælder min solcreme! Er det fordi jeg bruger for meget creme? Eller har I nogle ideer til en solcreme der måske ikke vil gøre det?
P.s. min hud har forstørrede porer på næsen og omkring næsen, kan godt døje en lille smule med både fedtet hud og tør hud, så min hud er nok lidt kombineret. Har også været på accutane pillerne mod acne to gange, så jeg har døjet meget med uren hed! 🙂

Katja Moikjær

Kære Regitze
Problemet opstår på grund af kombinationen af produkterne. Hvis du blander to konsistenser, der ikke matcher. Hvilke produkter bruger du i ansigtet?

Anne Mette

Kære pudderdåser. Jeg vil rigtig gerne bruge solcreme som ansigtscreme om sommeren. Helst faktor 50, men 30 er også ok. Jeg har fået et problem med knopper/bumser. Normalt er jeg ret velsignet hvad min hud angår og bruger olay/kokosolie til natten. Tænker det er solcremen der er årsag. Lagde ud med en lækker Avene faktor 50. Så kom knopperne. Skiftede til Vichy 30 en gammel kending, de gik ikke væk. Hm. Jeg fortsætter og vægter faktor over bumser men altså… nogen bud? Har også prøvet matas 30. Alle nævnte cremer var til ansigt… Har i nogle ideer? Ikke for dyrt… 😉

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *