Tirsdagstip: Sådan får du bløde albuer

01.07.14
Matas Fodpleje

Matas Fodpleje

Helenøøøøøøø… Jeg har et ønske til et tirsdagstip. Sådan startede en samtale på facebook for et stykke tid siden. Det var søde Daniel, jeg talte med og han ville meget gerne vide, hvordan man kommer af med ”elefantalbuer”. Det er heldigvis en overkommelig opgave både at løse problemet og opfylde hans ønske. Daniel døjer åbenbart som mange andre både mænd og kvinder med albuer, som har en uskøn hård og tør hud.

Hæle, albuer og knæ
For at det kære menneske ikke skulle vente på at tippet nåede bloggen, anbefalede jeg selvfølgelig straks Daniel at anskaffe sig kuren mod tør, revnet og hård hud på hælene. Stedet er forskelligt, men kuren er helt den samme. Du skal altså behandle albuerne (ja eller knæene, hvis det er dem, der er problemet) som var det dine tørre hæle. Det er dog nødvendigt at være meget mere forsigtig. Den hårde hud på albuen er mere bevægelig end huden på hælen, fordi den jo skal kunne strækkes hen over albuen, når armen er bøjet. Det kan i meget svære tilfælde give vabler, fordi huden omkring det stykke, som er fortykket og hårdt, selvfølgelig ikke tåler ligeså meget skrubben, som den hårde hud. Og det kan være vanskelligt at begrænse behandlingen til den hårde hud alene.

Det tager lidt tid
Hvis du er hårdt angrebet af hård hud på albuerne, kan det godt tage noget tid at komme det hele til livs. Til dem der ikke helt kan forestille sig omfanget af problemet, kan jeg fortælle, at det nærmest ligner en ekstra albue. Nej, jeg troede heller ikke mine øjne, da jeg så det første gang… men det er ganske vist.
Hvis du skrubber blidt med en skuresvamp, skrubbehandske, skrubbecreme eller kaffegrums, hver eneste gang du bader og hver eneste dag husker at smøre albuerne med en carbamidrig creme (for eksempel din fodcreme), så burde du have løst problemet og have bløde albuer i løbet af få uger.

Dårlig vane?
Det er altid mindre effektivt at symptombehandle frem for at tage fat om problemet en gang for alle. For ja, det kan selvfølgelig tage meget længere tid at behandle den hårde hud, det handler nemlig også om at ændre vaner.
Hvis du vil blive den hårde hud på albuerne kvit, er det slut med at hvile albuerne på bordet eller stolens armlæn. Det er nemlig denne stilling, som har skaffet dig den hårde hud til at starte med.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Maria

Åh lige noget for mig, der har albuer, der kan sammenlignes med et krater 😀
Men kan godt se, at det må blive en livslang kamp mod den tørre hud, da jeg nægter at fjerne comfort’en i form af armlæn på min kontorstol! 😀
Takker for tippet! 🙂

anna

Har i nogle tips til at hvordan jeg komme af med mørk hud ved albuen og knæene? Jeg er meget mørk der i forhold til resten af min hudfarve

Katja Moikjær

Er huden “bare” mørk eller er den også tykkere/hårdere end resten af huden?

Sofie

jeg har fundet en solcreme COOLA SUNCREEN. Den virker rigtig lækker, men kan ikke rigtig finde ud af om den beskytter imod solen. For den er økologisk. Kan I lave et blogpost om den?

Baysen

Jeg har døjet lidt med tørre og ru albuer (i mild grad) i noget tid – særligt efter jeg begyndte at arbejde på kontor, for ja… Jeg sidder gerne med albuerne på bordet. Så en morgen hvor jeg var i gang med at smøre fødderne ind i Matas’ Fod og Hælkur, fik jeg den ide at bruge den på albuerne. Hold nu op, hvor var den effektiv!
A propos de med vablerne… Hvis man får vabler på hælene (bagsiden af foden), selv når man går med sandaler, er det så pga hård hud? På en eller anden måde er det som om, at det ikke er rigtige vabler, men mere bevægelig hård hud (giver det mening??). Det gør ikke rigtig ondt, men føles vældig ubehageligt og er langt fra kønt.
Hvad kan man gøre? Jeg bruger næsten dagligt fodcreme og gav for en måneds tid siden fødderne en omgang babyfoot.

Katja Moikjær

Det lyder mere som noget med dårligt fodtøj eller forkert fodstilling. Jeg tror faktisk jeg ville runde en fodterapeut.
Min personlige erfaring siger mig, at hvis man får hård hud andre steder end på hælen, så kan det være et tegn på noget der kræver et indlæg eller lign.

laura

Kan I lave et blogpost om COOLA SUNSCREEN. Jeg har hørt meget om mærket, men jeg kan ik rigtig finde ud af om den beskytter ordenligt imod solen da den jo er økologisk.

Camilla

Eldena er også rigtig god til tørre albuer og knæ. Og hård hud på fødderne. Eldena kan købes i Aldi til 20kr.

Katja Moikjær

Hvad er det for et Eldena-produkt? Så vidt jeg ved, er der flere – det er vist et varemærke?

Christina

Den der hæl-stift er jo genial! Hvorfor er der ikke nogen der har tænkt på det lidt før?:-) Slipper for at snaske gulvet ind i fedtet fodcreme. Fantastisk.

Katja Moikjær

Jep 😀

Nikoline

Et tip, der virker for mig er at skære en citron midt over og proppe albuerne ned i dem. Og så sidder der i en 5 mins. tid. Indrømmet, man ser ikke videre sexet ud med albuerne i halve citroner men det virker! Bagefter skyller jeg med vand og propper en fed hånd eller fodcreme på og voila!
Jeg er i øvrigt meget imponeret over jeres blog, som formår at få dullen frem i mig, som jeg ellers kan have tendens til at gemme lidt væk. I har en fantastisk måde at skrive på, som giver mig lyst til at læse. Og så får man jo lyst til at investere i alt muligt nyt! Så tak. Tak for jeres store arbejde, som det er at køre en blog. Og det er fedt med så mange kommentarer, som giver ligeså mange tips som indlægget 🙂

Helene Randløv

Hej Nikoline
Tusind tak! Det er skønt at blive værdsat og anerkendt for ens arbejde 😀
Det er meget effektivt med citroner, men det er også hardcore, især hvis huden er lidt sart. Cool at det virker for dig, jeg tror ikke jeg ville kunne holde det ud.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *