Dagcreme eller solcreme – hvad skal man vælge?

26.03.14
Clinique Superdefense

Clinique Superdefense

Der er to forskelle på en natcreme og en dagcreme. Dagcremen bør indeholder solfaktor og skal være velegnet til at bruge under makeup.

Men hvis en dagcreme indeholder solfaktor, hvad er så forskellen på en dagcreme og en solcreme?

Samme faktor = samme beskyttelse
I princippet bør der ikke være nogen forskel. En dagcreme med SPF15 bør beskytte dig lige så godt som en solcreme med SPF15. Solfaktor er solfaktor og bør indeholde den samme beskyttelse uafhængigt af, hvad produktet tilfældigvis hedder.

Alligevel hører man ofte ekspedienter sige, at en dagcreme med SPF ikke er nok i solen. Det ville jeg tage som et tegn på, at deres dagcremer ikke er gode nok og skynde mig at finde et andet sted at købe min dagcreme med SPF.

Der er selvfølgelig forskel på dagcreme og solcreme, men forskellen skal ligge i de øvrige ingredienser, ikke i solbeskyttelsen.

Solfiltre fylder meget
En god dagcreme vil indeholde en række andre ingredienser, som kan pleje din hud. De fleste solcremer er jævnt kedelige bortset fra lige solfiltrene.

Alle de andre gode ting, der skal være i en dagcreme gør også, at der ikke er plads til lige så mange solfiltre. Solfiltre fylder rigtig meget, og det er derfor svært at forestille sig en dagcreme med SPF50+, som samtidig indeholder en meningsfuld mængde øvrige hudplejende ingredienser.

Hvis du er meget følsom overfor solen eller har pigmentpletter som jeg, så er det en god idé at finde de høje faktortal frem til ansigtet. Hvis du har tør hud, vil det ofte være nødvendigt at kombinere med en creme uden faktor nedenunder. Under alle omstændigheder vil en creme med SPF50+ aldrig kunne indeholde for eksempel anti-age ingredienser i nogen afgørende mængde. Jeg har heller aldrig set cremer med både effektiv syrepeeling og SPF.

Udover det med solfaktor er der heller ingen forskel på en natcreme og en dagcreme. Natcremer er ofte mere fede, så jeg bruger dem gerne under solcreme, når min hud er tør. Min hud er ofte så tør, at en dagcreme med solfaktor i sig selv ikke er nok, hvorimod mange andre ikke vil kunne få en natcreme til at fungere under makeup.

Hvilken løsning du skal vælge afhænger selvfølgelig af din hud, og hvilke andre produkter du har brug for. Hvad end du gør, skal du bare huske at produktet med solfaktor skal på til sidst. Og så er det ellers ret lige meget, hvor mange andre ting du smører på først.

Solcremer til ansigt vs. kroppen
Som sagt bør en SPF15 være en SPF15 lige gyldigt, hvad man kalder produktet. Og det samme gælder selvfølgelig solcremer til ansigt vs. kroppen. Der er ingen forskel på beskyttelsen i dem.

Det, der derimod ofte er forskellen, er konsistensen. De lækre og dyre konsistenser er forbeholdt ansigtscremerne, mens de færreste solcremer til krop er ret gode at lægge makeup ovenpå.

Men udover konsistensen er der selvfølgelig ingen grund til at have to seperate produkter til hhv. ansigt og krop.

Jeg er i gang med en artikel med mine bedste ansigtscremer med solfaktor – hvad enten de hedder dagcremer eller solcremer. Hvilken er din favorit?

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
46 kommentarer
Astrid

Jeg bruger lige nu Kiehls – Ultra Light Daily UV Defense SPF 50. Den vil jeg ikke anbefale til folk med fedtet hud, da den er en smule fedtet i sig selv.
Jeg er nødt til at bruge høj faktor hele året rundt på grund af pigmentpletter. Jeg har også prøvet Dermalogica. Jeg synes, at deres var bedre. Men prisen er, så vidt jeg husker, også højere.

Anne H.

Jeg skifter mellem Caudalie Vinoperfect Day Perfecting Cream SPF15 (god til min tørre hud med dejlig blød konsistens og en smule BB-effekt) og Jurlique’s Purely Age-Defying Day Cream SPF15 (ikke nær så rar at have på men OK fugtende). Men jeg er faktisk ikke klar over om de begge eller den ene har ordentligt UVA-filter. Så jeg vil glæde mig til din næste artikel og se om ikke jeg kan finde en jeg VED har styr på UVA-filter.

Bodil

Om vinteren bruger jeg Olay total effects spf 15 over den Foundation med spf 15. I sommerperioden står den på Clinique supercity block.
Har aldrig kunnet få solcremerne til kroppen til at fungere i ansigtet, de blokerer mine porer, er for parfumerede eller er umulige at lægge makeup over. Hvilket også er tilfældet for en del af dem som er beregnet til ansigtet alene, så jeg holder mig nu fast til ovenstående!

Trins

Min favoritcreme til ansigtet på en sommerferie er:
La Roche Posay ANTHELIOS SPF 50+ DRY TOUCH GEL-CREAM.
Den fedter og skinner ikke på huden og det er første gang jeg kan sige det om en solcreme. Jeg er solgt! <3
På en dag, hvor jeg ikke skal solbade, napper jeg bare min alm. ansigtscreme. Der skifter jeg lidt mellem forskellige mærker.

Mette WK

Det er også mon favorit!!
Jeg har lidt tendens til soleksem, så jeg bruger den hele sommerhalvåret – også herhjemme.
Det bedste ved den er, at man så hurtigt bagefter kan komme make-up på.

Anette

Den har jeg lige bestilt, glæder mig til at prøve den 🙂

Birgit

Jeg er lige begyndt at bruge Garniers Miracle Skin Cream – og det tror jeg sørme den er. Ikke ret dyr, men giver masser af fugtighed og en pæn let farve. Cremen har SPF 20 – jeg er kort sagt begejstret!
Min hud er ret sart og rødmende, men det lader til at denne creme ikke generer mig.

Camilla

Jeg bruger Kiehls – Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 hele året rundt. Den er fantastisk og rigtig god “base” under min mineral pudder. Om vinteren bruger jeg dog serum først, for at få lidt mere fugt til den vintertørre hud. 🙂

Googleren

Tromborg. Hver dag. Året rundt.

Janne

Tak for påmindelsen om, at jeg har fået pigmentpletter efter graviditet for tre år siden, og at de kommer frem af sol 🙂 Clinique Super City Block er nu indkøbt og Ray Ban’erne fundet frem. Pigmentpletterne sidder under yderste øjenkrog i hver side, og det blege mystiske look med solbriller er bare så meget at foretrække frem for pandalooket, og senere hen rynker og læderhud.
Plejer ikke at gøre det store i solcreme i ansigtet, så måske er det meget godt med sådan et par grimme pletter, der sidder og truer under overfladen 😀

Katja Moikjær

Det er en meget sund reminder, jeg har det samme problem, og nu husker jeg det!

Helene B.

Min yndlings dagcreme med solfaktor er helt klart Multi Protection fra Plasir! Masser af fugt, solbeskyttelse SPF 15 og en meget lav pris er en uundværlig del i min daglige renserutine. – Jeg bruger denne creme året rundt og har aldrig haft en så lækker og gennemfugtet hud som jeg har fået med denne creme <3

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *