God jul til alle: Del hjertet og pynt Røde Kors’ juletræ

04.12.13
Røde Kors Julehjerter

Røde Kors Julehjerter

Antallet af indlæg, vi har skrevet her på bloggen, som ikke handler om skønhed, kan tælles på en hånd. Men i få tilfælde er det så vigtigt for os, at vi gør en undtagelse. Røde Kors’ julekampagne er sådan en undtagelse.

Jeg elsker jul på den helt barnlige måde. Julegaver, pakkekalender, chokoladekalender, Jul på Slottet i fjernsynet, andestegen – uden den slags materielle glæder bliver det ikke jul for mig. Jeg pakker stadig julegaver op med lige så stor spænding, som da jeg var fem år, og mine forældre glemmer aldrig den jul, de formastede sig til at skifte min elskede juleand ud med kalkun. Det tør de ikke gøre igen.

Glæden ved julen bliver så blot mangedoblet, når man selv bliver mor. For så har jeg endnu en barnlig sjæl i huset at glædes med over gaver, julelys og nisser.

Røde Kors julekampagne går ud på at sende en kærlig julehilsen ud til alle dem, der ikke har samme overflod af den slags glæder i julemåneden og sætte fokus på de mange mennesker derude, der har brug for en hjælpende hånd i julen.

For en del år tilbage var jeg chauffør for en fattig veninde og mor, der skulle hente sin julehjælp hos en af de mange velgørende organisationer, der sørger for, at de fleste i Danmark i det mindste får en god juleaften.

Jeg er meget taknemmelig for, at have fået lov at opleve det arrangement. Jeg lever selv en på mange måder privilegeret tilværelse, og det var en både tankevækkende og rørende oplevelse at se hvor mange mennesker, der ved hjælp af julehjælp, kunne sikre en normal juleaften for deres børn i form af legetøj og julemad.

#godjultilalle
Vi ønsker altså god jul til alle – med streg under alle – og budskabet skal spredes gennem hashtagget #godjultilalle som virker på både Twitter, Instagram og Facebook. Hver gang du skriver det hashtag og viser et billede af dit Røde Kors-hjerte på et af de tre sociale medier, så hænger Røde Kors et julehjerte op på deres juletræ på Blegdamsvej i København.

(Apropos min barnlige december-sjæl så ynder jeg at bruge hashtag #godjultilalle et par gange ekstra end højst nødvendigt med tanke om, at jeg hver gang sender en Røde Kors medarbejder ud at løbe med et julehjerte… Små hjerner, små glæder)

Gratis julehjerter på caféer og i butikkerne
Samtidig ligger der lige nu Røde Kors julehjerter rundt om på caféer og i butikker, hvor du kan hente dem gratis og få julestemning med hjem. De kommer med flette-guide på YouTube.

Du kan følge med via webcam her på Røde Kors’ hjemmeside og holde øje med, hvor mange julehjerter der er kommet.

Skal vi ikke alle hjælpes ad med at få spredt hashtagget #godjultilalle og sikre, at de meget snart er nødt til at gå ud og købe et meget større juletræ for at få plads til alle hjerterne? De løber tydeligvis snart tør for ledige grene på det juletræ der.

Sponsoreret indlæg

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *