Guide: Hvad skal du spare på og hvad skal du bruge penge på

08.11.13
Sisley Phyto Eclat Blush

Sisley Phyto Eclat Blush

Jeg elsker luksus. Når den gode kvalitet, det lækre design og de gode materialer går op i en højere enhed. Jeg er ikke bleg for at bruge penge på det, jeg virkelig craver – hvad enten det er en Chanel blush eller en Balenciaga taske.

Jeg giver gerne 475 kroner for en Sisley Phyto Eclat Blush, men hvis jeg skal lægge meget mere end 150 kroner for en mascara, så gør det ondt på mig.

Lige så tit som jeg kan ses shoppe i Magasin, kan du finde mig i Matas for at finde den stribede hælkur til en 50’er, der jo nu engang er det eneste, der virker, eller i gang med at rode Nettos hylder igennem for at lede efter et fund.

Gode køb og lækre produkter findes i alle prisklasser. Men der er faktisk nogle hovedregler, man kan gå efter. Nogle produktkategorier giver det mere mening at spare på end andre.

Dette indlæg er en repost af et tidligere indlæg.

Det kan du spare på
Ansigtrens, makeupfjerner og bodyshampoo – Generelt kan du med sindsro spare på alt, hvad du vasker af huden igen. Det der for alvor har betydning for vores hud, er det vi efterlader på huden. Plejende ingredienser, anti-age ingredienser og ikke mindst akne-ingredienser i for eksempel en ansigtsrens bliver skyllet direkte ned i afløbet. En ansigtsrens kan vaske skidt og makeup af din hud. Ikke andet. Det samme gælder en bodyshampoo og en makeupfjerner. Derfor som hovedregel: Brug penge på de produkter, der bliver sidende på din hud, mens dem du vasker af huden med det samme kan du spare på. De billige er ofte lige så gode (eller dårlig) som den dyre.

Prøv mærker som: Derma Eco, Matas Øko, Neutral

Mascara – Mine yndlingsmascara har ofte været at finde i de billige rækker. Mærker som L’Oreal og Maybelline laver efter min mening de bedste mascara, der er bedre end de dyre på markedet. Det er også en god idé at købe en billig mascara, taget i betragtning at du skal skifte den ud hver 3. måned for at undgå, at den tørrer ud og bliver en bakteriebombe. Det er du næppe tilbøjelig til at gøre, hvis den har kostet mange 100 kroner.

Prøv mærker som: Maybelline og L’Oreal

Eyeliner og lipliner – Eyelinere og liplinere på blyant er nogle af de mest ensformige produkter. De ligner hinanden virkelig meget, og der er ikke kvalitetsforskel på de dyre og de billige. Gosh for eksempel laver nogle af de bedste til 69,95 stykket. På det sidste er der også kommet nogle gode og billige flydende eyelinere og gel-linere fra L’Oreal og Maybelline. L’Oreals Superlinere i blyantsform er også rigtig gode.

Prøv mærker som: Gosh, Maybelline og L’Oreal

Neglelak – Der er meget få måder at lave en neglelak på. De ligner hinanden til hudløshed, og forskellene er ofte større indenfor de enkelte mærker end mærkerne imellem. Chanel og YSL for eksempel laver nogle fantastiske farver, men det ER kun farverne der er federe. Selve neglelakken er den samme som alle andre mærker. Så køb de dyre lakker, hvis du bliver vild med farven, men i forhold til kvalitet og holdbarhed er der absolut ingen grund til det.

Prøv mærker som: Wet n Wild, Maybelline, Depend, Gosh, L’Oreal og Rimmel

Ansigtsbehandlinger – Behandlinger er lækre og afstressende, men det er det, du gør hver dag ved din hud derhjemme, der tæller for alvor. Brug hellere dine penge på nogle ordentlige produkter. Almindelige ansigtsbehandlinger indeholder sjældent noget, der for alvor gør en kæmpe forskel i forhold til den rette behandling hjemme. Syrebehandlinger er en stor undtagelse, det kan være meget effektivt.

Hårprodukter – Hårprodukter er generelt en meget ensformig affære at kigge på ingredienslisten på. Det ligner hinanden virkelig meget, og nej lad os få slået fast en gang for alle, at der ikke er forskel på frisørprodukter og andre hårprodukter, andet end på markedsføringen og prisen. Her er virkelig mange gode fund at gøre i både Matas og supermarkedet. Selv indenfor sulfatfrie produkter har L’Oreal lanceret et billigere alternativ.

Prøv mærker som: Matas den stribede stylingserie, L’Oreal Hair Expertise, Stuhr, L’Oreal El Vital, L’Oreal Studioline og TRESemmé

Det kan du bruge penge på
Creme og serum – Der findes gode og billige cremer, men som sagt før, så er det de produkter, du smører på din hud, som bliver siddende på huden hele dagen, der for alvor har en effekt. Så hvis du for alvor vil gøre noget ved rynker mm. så er det her, du skal sætte ind. Dette gælder også creme til kroppen, det kan godt betale sig at finde en god en. Og nej, alle dyre cremer er langt fra gode. Så husk at være kritisk, når du køber. Der findes masser af gode, billige cremer, men de rigtigt innovative anti-age cremer ser vi langt oftere hos de dyrere mærker.

Prøv mærker som: Estée Lauder, Clinique, Mesoestetique og Bioeffect

Foundation – Der findes gode og billige foundations, og hvis du har en gennemsnitlig hudfarve, kan du være heldig at finde en, der passer. Men for de fleste af os er det nødvendigt med mærker som MAC og Bobbi Brown og deres gigantiske udvalg i farver for at finde en farve, der passer. Til gengæld er der kommet rigtig mange virkelig gode billige foundations, så hvis din hud har en god og gennemsnitlig farve, så prøv endelig de billige rækker i Matas og supermarkedet, før du tyr til de dyre mærker.

Prøv mærker som: Bobbi Brown, Shiseido, Youngblood og MAC

Blush – Konsistensen af blushes i de billige mærker er som regel fine nok, men hold op hvor er der meget glimmer i som regel. Jeg foretrækker mere matte farver, bløde konsistenser og et bredere udvalg af farver, og det er svært at finde i de billigere rækker, der ofte henvender sig til et yngre publikum. Desuden holder en blush ofte meget længe. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har opbrugt en.

Prøv mærker som: NARS, Sisley og MAC. For cremeblushes prøv Chanel.

(L’Oreal og Wet N Wild laver fine og billige blushes. Wet n Wild har også et par matte muligheder)
Øjenskygge – Det samme gør sig gældende, når det kommer til øjenskygge, hvor man ofte er henvist til et snævert udvalg af farver med glimmer, når man køber ind på hylderne i Føtex. Makeupartist-mærkerne har et langt større og mere interessant udvalg – især i matte farver. Og så er de faktisk ofte ikke så dyre igen.

Prøv mærker som: MAC, Make Up For Ever, NARS og Urban Decay

Hvilke luksusting under du dig selv? Og hvad er dine yndlings billige produkter?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Malene

Af luksus produkter er jeg ret glad for REN skincares ansigtsmasker Glycolactic Radiance Renewal Mask og Enzyme 10 smoothing mask. Davines oi oil er den bedste olie til håret efter min mening :O)
Af budget produkter kan jeg varmt anbefale apotekets egen serie både med og uden parfume. God pris og uden for meget kemi.

Karina Eriksen

Fedt indlæg! Jeg er langt hed ad vejen helt enig med dig. Dog med et par undtagelser.
Når det gælder hårprodukter, har jeg efterhånden efter at have prøvet rigtig rigtig mange mærker (både dyre og billige) erfaret, at det kan betale sig at give lidt mere for den slags. Jeg er blevet stor fan af Kevin Murphy både pga. de naturlige og gode ingredienser og grundet effekten (gør mit hår blødt, lækkert og flot). Fantastiske produkter. Og så er der lige hårpleje og -styling, hvor du jo lader produkterne blive i håret. Her er jeg igen stor fan af Murphy, som laver nogle rigtige skønne produkter inden for hver kategori. Et dyrere mærke, men helt klart pengene værd, synes jeg! Luksus jeg tillader mig selv.
Når det gælder blush, synes jeg ikke, at det er nødvendig at gribe til den store pengepung. Jeg har fx lige købt en ny fra Rimmel (en tint blush), som er helt fantastisk – uden glimmer vel og mærke… Hedder Stay Blushed. Gav ca. 55 kr. i Matas. Og så er den især god til tør hud.
http://uk.rimmellondon.com/products/face/stay-blushed
Kan kun anbefales, hvis man vil prøve noget andet end den sædvanlige pudderudgave.
Vil lige runde af med et par gode billige tip i sagens anledning:
Tjek mærket Physicians Formula ud. Det er et lækkert mærke til billige priser. Særlig rettet til sensitiv hud, allergikere og folk, der går op i, hvad de smører på deres hud. Et rigtig godt og billigt alternativ til fx. Youngblood (som jeg også elsker). Skal dog købes online, da jeg ikke mener at have fundet det på hylderne herhjemme.
http://www.physiciansformula.com/en-us/default.html
Flere af produkterne kan findes billigt på ebay.co.uk.
Purity Organic Skincare er endnu et mærke i samme kategori. Et britisk certificeret økologisk mærke – også til sensitiv hud. Jeg har lige fået cleanser og exfoliator med posten – og jeg er normalt en meget kræsen kvinde… men for pokker, hvor er det bare nogle lækre produkter. Har for en gangs skyld hænderne oppe i luften, mens jeg hujer og jubler! Især cleanseren med avocado- og mandelolie… mild, cremet og så gør den bare min hud så lækker blød og fugtet efter rens. Alle deres produkter koster mellem 5 til 9 pund (ca. 45-81 kr). Et FUND for de penge, hvis du spørger mig.
http://www.purityorganicskincare.co.uk/our-philosophy.html
Det var de mange ord herfra. Endnu en gang tak for et fedt indlæg.
Bedste hilsener fra en blogger til en anden 🙂
/Karina 🙂

Emma

Jeg er ret splittet med mascara, da jeg både elsker Max Factors False Lash Effekt, men også Chanels Inimitable Intense – Chanel er dog en sjælden luksus for mit vedkommende 😉
Ellers er Topshops blushes helt fænomenale! Specielt deres pudder blush, men også deres cremeversion (der er en creme-to-powder finish, der er superfin).
Mht. øjenskygge holder jeg mig til Urban Decay og MAC, da jeg ejer begge Naked paletter samt en MAC palette med 8 skygger i – elsker dem! Og med foundation kan jeg kun bruge MAC, da de er de eneste der laver dem lyse nok til mig, en god NW10 🙂

Camilla

Må nok desværre sige jeg ikke er enig i den med frisørprodukterne, eftersom jeg selv er frisør, og ved hvad de dyre produkter indeholder som de billige ikke gør, og derfor gør dem knap så gode.. Billige produkter indeholder meget silikone som får håret til at virke lækkert, men egentlig lægger det bare en hinde om håret som faktisk kan være svært at vaske af efter længere tids brug 🙂
Men ellers er jeg helt vild med jeres tips og anbefalinger!

Katja Moikjær

Hvis man sammenligner indholdsdeklarationer er der bare ingen forskel. Der er masser! af silikone i frisørserier. Ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting.
Der findes selvfølgelig specialserier uden silikone, men det gør der også i Matas.

Charlotte Louise

Jeg køber næsten alt billigt. Eyeliner fra Maybelline (fandt en anmeldelse hos jer, tak!), læbeprodukter fra Rimmel/MaxFactor, creme fra Aderma (igen… tak!), øjenskygge fra Maybelline (det bliver sgu ved – læste jeres anmeldelse af Color Tattoo’s)
Mineralpudder og foundation køber jeg dog dyrt. Mest fordi jeg køber fra MAC/Clinique for at være sikker på, at der ikke er mærkelige ting som fx parfume i!
Parfume køber jeg også for det meste dyrt. Det ville faktisk være fedt hvis I kunne skrive om parfume på budget – i min umiddelbare tankegang er billig parfume enten markedsført til teenagepiger og dermed hammersødt eller også er det ikke-eksisterende. BodyShop er måske en undtagelse. Men det kunne være fedt. Det er ikke noget der bliver skrevet om, synes 🙁 Parfumer er selvfølgelig en meget individuel smagssag, men nogle mærker som pejlemærker kunne også fungere. Og så kunne I evt. fremhæve jeres favoritter fra det mærke? 🙂

Chris

Et tip til gode billige øjenskygger: Isadora! Utroligt lækre, både matte og med lidt shine. Og deres bagte øjenskygger kan snildt matche macs mineralskygger.

Amy

Jeg er altid spillet med produkter.. Min blush har kostet 20 kr i London, og er fantastisk! Bruger egenligt altid billige produkter, da jeg går i skole og tjener intet… Dog syntes jeg altså at Lancomé laver de ultimativt bedste mascaras!

Katja Moikjær

Har du prøvet L’Oreal og Maybelline? Det er samme firma og – ret ofte – samme mascara i en anden indpakning, hvis man finder den rigtige.

Lone

Jeg er hel vild med ansigtscreme fra Raunsborg, fåes i en gaveæske med noget ansigtsrens til 300kr. Alt mit makeup er fra Nilens Jord..
Brugbar liste . god aften

Katja Moikjær

Tak Lone og i lige måde

Helle

Jeg spenderer på mineralpudder fra Youngblood, mine cremer fra Beauté Pacifique, og så oplever jeg også at det kan være svært at finde en god hårmousse i de billigere mærker, da de ofte føles meget klistrede. Så der bruger jeg Sachajuan. Jeg er til gengæld begyndt at spare på shampoo, ansigtsrens og body lotion, og efter devisen desto mildere desto bedre.
Jeg skal til Rom om få uger, og så skal jeg ind til Kiko og tjekke deres makeup ud. Hvis nogen kan anbefale noget i det mærke, så kommenter gerne 🙂

Katja Moikjær

Jeg har aldrig prøvet Kiko selv desværre. 🙂 Håber nogen andre kan hjælpe.
Jeg synes alle hårmousse er klistrede – jeg er IKKE mousse fan. Det er nok derfor, jeg ikke har haft samme oplevelse 🙂

Helle

Lige præcis moussen fra Sachajuan er så ikke-klistret (?) at man ikke engang føler at man skal vaske hænder når man har brugt den. Det er stort i min optik! Sachajuan er i det hele taget et virkelig godt mærke.

janni

Er lige kommet hjem fra Madrid og var også en smut omkring kiko. Købte en fantastisk creme øjenskygge, en lækker håndcreme, neglelakfjerner i bøtte og 3 mirroreffect neglelakker. Jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Deres produkter er lækre og gode i farvemætning.. lakkerne er lette at påføre og giver igen super dækning. Lakfjerneren er også super effektiv. Ville ønske jeg kendte kvaliteten hjemmefra for jeg sidder nu og fortryder at jeg ikke købte mere. Det er i mine øjne rigtig god kvalitet til rigtig gode priser. Køb løs og god fornøjelse:-)

Maja

Kiko er et fint mærke, synes jeg. Har dog kun prøvet deres eyeliner og det er nogle år siden jeg købte den, men pigmenteringen i den er rigtig flot.

Helle

Tak for anbefalingerne Janni og Maja. Det lyder til at jeg roligt kan shoppe godt igennem i Kiko! Jeg skal ihvertfald helt sikkert have nogle neglelakker og øjenmakeup 🙂

Anne-Sofie

Hej pudderdåser. Dette er måske (lidt) ude af kontekst, men vil i ikke anbefale nogle gode parfumeFRI ansigtscremer til forskellige hudtyper.. Jeg synes tit de parfumefri cremer er sådan nogle derma/neutral-nogle som ikke indeholder antioxidanter og alle de andre gode ting i altid snakker om 🙂
Vh Anne-Sofie

Helene Randløv

Hej Anne-Sofie
Selv har jeg en forkærlighed for Clinique, der kan du finde mange gode cremer med rigtig gode ingredienser. Der er også Bio-Effect, som er meget effektiv.Estelle og Thild har også en dejlig uparfumeret serie.
Der er sikkert flere, men det er dem jeg kan huske lige nu 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *