Guide: Hvad skal du spare på og hvad skal du bruge penge på

08.11.13
Sisley Phyto Eclat Blush

Sisley Phyto Eclat Blush

Jeg elsker luksus. Når den gode kvalitet, det lækre design og de gode materialer går op i en højere enhed. Jeg er ikke bleg for at bruge penge på det, jeg virkelig craver – hvad enten det er en Chanel blush eller en Balenciaga taske.

Jeg giver gerne 475 kroner for en Sisley Phyto Eclat Blush, men hvis jeg skal lægge meget mere end 150 kroner for en mascara, så gør det ondt på mig.

Lige så tit som jeg kan ses shoppe i Magasin, kan du finde mig i Matas for at finde den stribede hælkur til en 50’er, der jo nu engang er det eneste, der virker, eller i gang med at rode Nettos hylder igennem for at lede efter et fund.

Gode køb og lækre produkter findes i alle prisklasser. Men der er faktisk nogle hovedregler, man kan gå efter. Nogle produktkategorier giver det mere mening at spare på end andre.

Dette indlæg er en repost af et tidligere indlæg.

Det kan du spare på
Ansigtrens, makeupfjerner og bodyshampoo – Generelt kan du med sindsro spare på alt, hvad du vasker af huden igen. Det der for alvor har betydning for vores hud, er det vi efterlader på huden. Plejende ingredienser, anti-age ingredienser og ikke mindst akne-ingredienser i for eksempel en ansigtsrens bliver skyllet direkte ned i afløbet. En ansigtsrens kan vaske skidt og makeup af din hud. Ikke andet. Det samme gælder en bodyshampoo og en makeupfjerner. Derfor som hovedregel: Brug penge på de produkter, der bliver sidende på din hud, mens dem du vasker af huden med det samme kan du spare på. De billige er ofte lige så gode (eller dårlig) som den dyre.

Prøv mærker som: Derma Eco, Matas Øko, Neutral

Mascara – Mine yndlingsmascara har ofte været at finde i de billige rækker. Mærker som L’Oreal og Maybelline laver efter min mening de bedste mascara, der er bedre end de dyre på markedet. Det er også en god idé at købe en billig mascara, taget i betragtning at du skal skifte den ud hver 3. måned for at undgå, at den tørrer ud og bliver en bakteriebombe. Det er du næppe tilbøjelig til at gøre, hvis den har kostet mange 100 kroner.

Prøv mærker som: Maybelline og L’Oreal

Eyeliner og lipliner – Eyelinere og liplinere på blyant er nogle af de mest ensformige produkter. De ligner hinanden virkelig meget, og der er ikke kvalitetsforskel på de dyre og de billige. Gosh for eksempel laver nogle af de bedste til 69,95 stykket. På det sidste er der også kommet nogle gode og billige flydende eyelinere og gel-linere fra L’Oreal og Maybelline. L’Oreals Superlinere i blyantsform er også rigtig gode.

Prøv mærker som: Gosh, Maybelline og L’Oreal

Neglelak – Der er meget få måder at lave en neglelak på. De ligner hinanden til hudløshed, og forskellene er ofte større indenfor de enkelte mærker end mærkerne imellem. Chanel og YSL for eksempel laver nogle fantastiske farver, men det ER kun farverne der er federe. Selve neglelakken er den samme som alle andre mærker. Så køb de dyre lakker, hvis du bliver vild med farven, men i forhold til kvalitet og holdbarhed er der absolut ingen grund til det.

Prøv mærker som: Wet n Wild, Maybelline, Depend, Gosh, L’Oreal og Rimmel

Ansigtsbehandlinger – Behandlinger er lækre og afstressende, men det er det, du gør hver dag ved din hud derhjemme, der tæller for alvor. Brug hellere dine penge på nogle ordentlige produkter. Almindelige ansigtsbehandlinger indeholder sjældent noget, der for alvor gør en kæmpe forskel i forhold til den rette behandling hjemme. Syrebehandlinger er en stor undtagelse, det kan være meget effektivt.

Hårprodukter – Hårprodukter er generelt en meget ensformig affære at kigge på ingredienslisten på. Det ligner hinanden virkelig meget, og nej lad os få slået fast en gang for alle, at der ikke er forskel på frisørprodukter og andre hårprodukter, andet end på markedsføringen og prisen. Her er virkelig mange gode fund at gøre i både Matas og supermarkedet. Selv indenfor sulfatfrie produkter har L’Oreal lanceret et billigere alternativ.

Prøv mærker som: Matas den stribede stylingserie, L’Oreal Hair Expertise, Stuhr, L’Oreal El Vital, L’Oreal Studioline og TRESemmé

Det kan du bruge penge på
Creme og serum – Der findes gode og billige cremer, men som sagt før, så er det de produkter, du smører på din hud, som bliver siddende på huden hele dagen, der for alvor har en effekt. Så hvis du for alvor vil gøre noget ved rynker mm. så er det her, du skal sætte ind. Dette gælder også creme til kroppen, det kan godt betale sig at finde en god en. Og nej, alle dyre cremer er langt fra gode. Så husk at være kritisk, når du køber. Der findes masser af gode, billige cremer, men de rigtigt innovative anti-age cremer ser vi langt oftere hos de dyrere mærker.

Prøv mærker som: Estée Lauder, Clinique, Mesoestetique og Bioeffect

Foundation – Der findes gode og billige foundations, og hvis du har en gennemsnitlig hudfarve, kan du være heldig at finde en, der passer. Men for de fleste af os er det nødvendigt med mærker som MAC og Bobbi Brown og deres gigantiske udvalg i farver for at finde en farve, der passer. Til gengæld er der kommet rigtig mange virkelig gode billige foundations, så hvis din hud har en god og gennemsnitlig farve, så prøv endelig de billige rækker i Matas og supermarkedet, før du tyr til de dyre mærker.

Prøv mærker som: Bobbi Brown, Shiseido, Youngblood og MAC

Blush – Konsistensen af blushes i de billige mærker er som regel fine nok, men hold op hvor er der meget glimmer i som regel. Jeg foretrækker mere matte farver, bløde konsistenser og et bredere udvalg af farver, og det er svært at finde i de billigere rækker, der ofte henvender sig til et yngre publikum. Desuden holder en blush ofte meget længe. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har opbrugt en.

Prøv mærker som: NARS, Sisley og MAC. For cremeblushes prøv Chanel.

(L’Oreal og Wet N Wild laver fine og billige blushes. Wet n Wild har også et par matte muligheder)
Øjenskygge – Det samme gør sig gældende, når det kommer til øjenskygge, hvor man ofte er henvist til et snævert udvalg af farver med glimmer, når man køber ind på hylderne i Føtex. Makeupartist-mærkerne har et langt større og mere interessant udvalg – især i matte farver. Og så er de faktisk ofte ikke så dyre igen.

Prøv mærker som: MAC, Make Up For Ever, NARS og Urban Decay

Hvilke luksusting under du dig selv? Og hvad er dine yndlings billige produkter?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Louise MArie

Selvom jeg udemærket er klar over at neglelakkerne er mere eller mindre det samme, så har jeg en ting for at købe de dyre, Essie, OPI, Chanel, Yves Saint Laurent, MAC, Lancome you name it 🙂

Helene Randløv

Hej Louise Marie
Der handler det jo også meget mere om farver, end om noget andet! Så den er jeg helt med på <3
Kh. Helene

Pernille Aaby

Tak for et super brugbart indlæg 🙂 Hvad er jeres holdning til læbestifter – spar eller spender?

Katja Moikjær

Både og – der findes virkelig gode og billige læbestifter, men der er også nogle helt forrygende luksus-varianter.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *