Genveje til at få neglelakken til at tørre hurtigere

10.10.13
Produkter til at få neglelak til at tørre hurtigere

Produkter til at få neglelak til at tørre hurtigere

Vi kender vist alle det med at vifte med fingrene og puste på dem for at få neglelakken til at tørre. Men jeg kan godt afsløre, at det ikke virker. Det er der tilgengæld andre ting der gør. Der findes gode produkter derude, der er bedre til at speede neglelakkens tørretid op end at vifte med fingrene.

Hvad du skal vælge handler mere om præference, end om hvad der virker bedst. De virker allesammen, så du må selv vælge, om du foretrækker dit hurtigtørre-produkt som spray, dråber eller integreret i din topcoat. Det gør i sidste ende ikke den store forskel.

Husk også, at selvom produkterne gør lakken tør på overfladen, så hærder den ikke lige så hurtigt. Disse produkter gør, at du hurtigere kan holde op med at stritte med fingrene, men det er ikke nødvendigvis det samme som at neglelakken er gennemhærdet, og du kan tage shapewear på uden skader på lakken. At ens lak gennemhærder hurtigt kan også handle om at lade den tørre ordentligt mellem hvert lag og lægge tynde lag.

1. Drip dry
OPI var de første med deres OPI Drip Drops, og siden har mange andre mærker lanceret tro kopier af samme produkt. De hedder noget forskelligt, men virker alle ens: Med en pipetter drypper du en enkelt dråbe på den våde neglelak med topcoat på, hvorefter den tørrer hurtigere op.

OPI Drip Dry er stadig god. Sephora har lavet en variant akkurat magen til, og Sally Hansen har også lavet en, som Matas forhandler.

2. Spray
Negleproducenterne laver også sprays, der kan hjælpe lakken med at tørre hurtigt. Ligesom med Drip Dry sprayer du den ovenpå den våde neglelak, som har fået topcoat på, hvorefter den tørrer hurtigt. Jeg bruger Mava-Dry Mavala, men igen virker de alle på grundlæggende samme måde.

3. Hurtigtørrende topcoats
Jeg er ret overbevist om, at salget af begge ovenstående produkter er dalet kraftigt i takt med at flere og flere hurtigttørrende topcoats er kommet på markedet. I mange år var Seche Vite den eneste mulighed med alle dens fordele og ulemper. Den bliver hurtigt tyk, og den kan trække sig sammen – jeg er nu stadig fan.

Men siden er der kommet mange andre, som man bruger på den fugtige neglelak, og som får den til at tørre op med det samme. De er yderst effektive til at tørre neglelak ind hurtigt, og du behøver ikke bruge hverken spray eller drip dry sammen med. Jeg kan anbefale:

Sally Hansen Insta-Dri (som af en eller anden grund er taget af det danske marked – nogen skal have en olfert for det)

Spa Rituals Tout de Suit Quick Dry Topcoat

Nails Inc Kensingtong Caviar 45 seconds Topcoat

4. UV lampe
Hvis du i forvejen har en UV lampe til at lave UV-lak med fra for eksempel Depend, så kan du også bruge den til almindelig neglelak. En UV-lampe vil IKKE forbedre almindelig neglelaks holdbarhed, men den kan hjælpe med at tørre den i en snæver vending. Det er ikke en metode, jeg selv bruger normalt. De andre er nemmere.

5. Koldt vand
Koldt vand tørrer neglelak og hjælper samtidig med at fjerne alle ups’erne på huden omkring neglene. Du skal IKKE dyppe våd neglelak i koldt vand, men når neglelakken er næsten tør, kan en kold håndvask hjælpe med at tørre det sidste og samtidig løsne eventuel neglelak på fingrene.

Bruger du nogle produkter eller tricks for at få neglelak til at tørre?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
25 kommentarer
Monica

Jeg anvender Drip & Dry fra OPI. Og den er fantastisk, synes jeg.

Louise Marie

Jeg bruger altid en skål med koldt vand og isterninger i, det virker for mig og tørre hurtigt 🙂

Dorte

Kan varmt anbefale mærket Leighton Denny, har både en lækker Topcoat og en hurtig tørrende olie, der lige dryppes på med pipette- vupti! 🙂

Katja Moikjær

Hvor køber du det?

Kian

Det ser ud til at de har Sally Hansen Insta Dry i Matas igen 🙂

Helene Randløv

Er det rigtigt <3
Tusind tak for info Kian!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *