Sasé: Problematisk hudpleje med kendis-effekt

11.09.13
Sasé

Sasé

Siden Saseline lancerede sin egen hudplejeserie Sasé, har kendisser og bloggere stået i kø for at lovprise den som naturlig og sund. Vi har en anden opfattelse.

På blandt andet instagram har man ved flere lejligheder kunne læse, at serien er uden parfume eller på anden vis skulle være sundere, “for den indeholder jo kun naturlige æteriske olier”. Æteriske olier er absolut lige så allergene som kunstig parfume. Faktisk er naturlige æteriske olier den hyppigste årsag til parfumeallergi – altså hyppigere end de kunstige parfumestoffer.

Produkterne indeholder adskillige æteriske olier fra blandt andet bergamotte, der kan have nogle uheldige effekter. Æterisk olie fra bergamotte kan for eksempel fremme celledød i huden.

Uden parabener – men…
Ja, Sasé er uden parabener. Men konserveringsmidler skal der til, og i for eksempel “Gently Exfoliating Scrub” er der methylisothiazolinone, der er et af de mest allergene konserveringsmidler, vi har. En af de gamle formaldehydspaltere og afgjort ikke naturlig.

Rod i deklarationerne
Samtidig har Saseline ikke styr på sine indholdsdeklarationer. Alle kosmetikprodukter skal laves ud fra de samme strikse regler også kaldet INCI. Dette er vigtigt for at beskytte forbrugerne, så de altid ved præcis, hvad der er i et produkt. Så når der på et Sasé produkt står for eksempel “grapefruit white oil”, som ikke er en korrekt INCI-betegnelse, så kan for eksempel allergikere reelt ikke være sikre på, hvad produktet indeholder.

Samtidig gælder der i EU en regel om at 26 særligt allergene parfumestoffer skal deklareres særskilt, fordi disse parfumestoffer er blandt dem, som folk er hyppigst allergiske overfor. Denne regel overholder Sasé ikke. Indholdet af de 26 særligt allergene parfumestoffer fra de æteriske olier, der er brugt i produktet, er ikke deklareret særskilt.

Ubehagelige konsistenser
De forskellige olier er konsistensmæssigt, som de skal være. Det samme gælder skintonic og masker.

Body Moisturizer er enormt sjasket og klistret på samme tid. Det er en temmelig ubehagelig oplevelse.

Facial Moisturizer har en bedre konsistens. Den er mere rig og forsvinder hurtigere ind i huden, men har en frygtelig lugt af citrus og metal på samme tid.

Lip Balm indeholder kinesisk blomsterpeber for en plumbing effekt, som den opnår ved at skabe en lokalirriterende effekt – ligesom alle andre lip plumbers. Den er alt for voldsom til vores læber – desværre for konsistensen er ellers god. Tror vi nok, for vi kan ikke holde ud at have den på på grund af mængden af peber.

Gently Exfoliating Facial Scrub er det produkt med den lækreste konsistens. Det er en behagelig ansigtsscrub med blide korn. Kornene er mikroplastik for dem af jer, der går op i det.

Der er også gode ingredienser i Sasé produkterne, men ikke nogen, der efter vores mening opvejer problemerne.

Indpakningen halter
Det kan godt være, det ser lækkert ud med glas og metallåg, men det smadrer. Ud af 8 produkter, har fem overlevet på mit badeværelse uden at gå i stykker. Og de resterende ser temmelig slidte ud allerede.

Samtidig har vi det sædvanlige problem med krukker, og når man lægger vægt på antioxidant-rige ingredienser som for eksempel sheasmør, så er krukker en skidt idé.

Hvis man er fan af kropsolie med æterisk olie i, så kan Body Oil være en velduftende oplevelse.

Der er ikke andre produkter i serien, vi vil anbefale.

Her kan du købe det
Produkterne fra Sasé koster mellem 99 og 249 og kan købes i Magasin og online på saseline.com eller i Magasins webshop.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
68 kommentarer
Teresa

I er fantastiske <3

Helene Randløv

Right Back at ya <3

Beate

Jeg elsker, at I er så ærlige!

Helene Randløv

Tak Beate <3

Lisa

Tak for jeres oplysende og ærlige blogindlæg. Det er altid rart også at høre den anden side af sagen end den der kommer frem på de kendtes instagram profiler. Tak!

Helene Randløv

Hej Lisa
Der kommer helt sikkert flere 😀 Det er præcis den side, som har frustreret mig.
Kh. Helene

Annika

Dejligt med en ærlig anmeldelse, der ikke bare lovpriser produkter selvom en kendis står bag. Og tak for at oplyse os andre i junglen af mere eller mindre sunde produkter!

Helene Randløv

Hej Annika
Vi ser det som vores pligt 😀
Kh. Helene

Lise

Sådan! Tak for informationen 🙂

Helene Randløv

Værsgo 😉

Ida

Netop derfor læser jeg altid med her, I lader jeg ikke overvælde af kendiseffekten. I holder Jer til den rene dejlige fakta, tusind tak for det.

Helene Randløv

Starstruck er vi sjældent 😛

Anne Nielsen

Og hvor kigger vi hen som det første, når vi vil se om et produkt eller et mærke er ok? Hos jer! :-). Tusind tak fordi I gider lave det hårde arbejde og fordi I er ærlige 😀

Helene Randløv

Og tak fordi I forventer det af os!

Nina

Sådan!! Klar tale uden omsvøb. Tak fordi I er der.

Helene Randløv

Vi har de bedste læsere!

sveta

Hej med jer tøser!
Tusind tak for jeres kommentar! Jeg var lige ved at komme i en falde: overvejet at prøve hendes produkter. Men nej nej jeg holder til Kiehl’s. Har I nogle kommentar til den mærke?

Helene Randløv

Vi elsker Kiehl’s! Eller vi elsker nogle af produkterne… Der er altid masser af hits, men som i enhver anden serie er der også noget S**T
Kh. Helene

Mia

Tusinde tak for et så ærligt indlæg. Jeg er nemlig parfumeallergiker, og har også undret mig over, om produkterne virkelig var så “gode”. De er nemlig blevet så hypet på instagram. Så tak for et ærligt indlæg. Det er derfor, at I altid er min to-go-to blog med al beauty. Tak for det!

Helene Randløv

Det er præcis til jer med allergi, vi skriver! Det nytter ikke noget at lovprise ting uden at gå i detaljer og finde ud af, hvad der er i. Jeg er ærlig talt foruroliget over hypen, men jeg forstår også godt, at det er svært at være kritisk 😉
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *