Sortér dit affald og genbrug emballagen

12.06.13
Affaldssortering hård plast shampoo

Affaldssortering hård plast shampoo

Når man som jeg har haft et halvt ben i Tyskland i 25 år, så er det svært at tage den danske indsamling af affald seriøst. Derfor har jeg også med barnlig begejstring og stor entusiasme kastet mig over den nye affaldssortering i Københavns Kommune.

Selvom vi stadig er lysår bagud vores naboer mod syd, øst og resten af Europa for den sags skyld, så har min hjemkommune nu sat beholdere op i vores ejendom til sortering af visse typer af affald.  Og det har selvfølgelig også betydning for den tomme emballage fra skønhedsprodukter.

Hård plast
For en af de beholdere, der nu står nede i mange etageejendomme, er til “hård plast”. Og det er netop det, som din shampoo, sæbe osv. er i. Du behøver ikke gøre det pinligt rent, før du lægger den tomme emballage i – men du skal lige skylle den en gang.

Indenfor vores område finder vi også lidt farligt affald, nemlig neglelak. Den hører til i farligt affald og ikke i den almindelige skraldespand.

Hvordan ser det ud, hvor du bor? Er der beholdere eller en genbrugsstation tæt på?

Min lille affaldssorteringsstation er selvfølgelig lavet af RETUR fra IKEA. Klistermærkerne stammer fra Københavns Kommunes hustandsomdelte pjece om affaldssortering.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Katrine Reher

Vi skal affaldssortere her i Gladsaxe, men vi har ikke fået sat beholdere op til vores sorteret affald, ud over de klassiske papir og glas containere. Resten af det sorteret affald skal sættes i vores skralderum til storskrald, hvor jeg er temmelig sikker på at det hele bliver blandet sammen igen :/
Og det synes jeg er trist, for jeg kan godt lide ideen om affaldssortering, og jeg vil gerne – jeg føler mig bare så fjollet, når jeg ser de lokale gårdmænd og renovations-arbejdere blande det hele sammen igen.

Pudderdåse Katja

Jeg er sikker på, at de har styr på det 🙂 Ellers ring til kommunen og snak med dem om det.

Cecilia

Vi har ikke beholdere sat op der hvor jeg bor. Vi sorterer selv vores affald i min husstand – glas og plast til genbrug. Jeg ved ikke om det er lige så godt, men jeg sørger i hvert fald for altid at smide mine tomme emballager til genbrug.

Pudderdåse Katja

Det er det, det ender samme sted som vores beholdere. De er bare en fremskudt genbrugsstation så at sige

Bodil P

De er godt nok ikke kommet til Vesterbro endnu! Jeg samler sammen og cykler forbi nærmeste genbrugsstation – som ikke ligger rundt om hjørnet. Så det glæder jeg mig kommer hertil. Første gang var de ved at dø af grin over at jeg spurgte, hvor jeg skulle aflevere min ene tomme neglelak og hvilke kontainere der var til mit forskellige plast, derudover havde jeg en kæmpe pose med tomme dåser og andet metal, som jeg heller ikke tror at københavnerne genbruger. Der hvor vi har sommerhus, synes de det er helt OK, at jeg afleverer tom neglelak og de har endda haft en af mine stående i deres vindue med en seddel om også at huske af aflevere det. Ligesom de er vant til at man afleverer dåser, ituslået glas, plastik og andre småting.

Pudderdåse Katja

Respekt Bodil! Bliv ved med det
Til november ser det ud til at du ikke har så langt: http://www.kk.dk/da/borger/bolig/affald/indretning-med-plads-til-affald/oeget-sortering

Camilla A.

I Matas samler de tom plast- og glasemballage, fra de varer du har købt, til genbrug. Der står nogle beholdere i alle butikker, in case man ikke har lagt mærke til det.

Pudderdåse Katja

Men er det ikke kun til emballage man kan købe i Matas? Har jeg hørt – jeg ved det ikke.
Det er en god idé dog

Frank

Hej Katja, jeg kan ikke finde “Retur” systemet fra IKEA. Hverken på IKEA´s hjemmeside eller katalog.
Jeg syntes de er ret smarte og jeg har lige plads til dem på badeværelset. ‘
Kan du oplyse mig hvilken IKEA du købte dem i?
På forhånd tak.

Helene Randløv

Det var med garanti den i Gentofte 🙂
Men det ser ikke ud til at IKEA forhandler RETUR længere: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/categories/departments/small_storage/18741/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *