Euromelanoma: Få tjekket dine modermærker uden henvisning

22.04.13
Ryg med modermærker

Ryg med modermærker

Igen i år står La Roche-Posay bag Euromelanoma week. Fra i dag til på torsdag kan alle gå ind fra gaden til en række hudlæger og få tjekket mistænkelige pletter på huden – uden henvisning og uden tidsbestilling.

Listen over åbne hudlæger og dermatologiske afdelinger på sygehusene, der deltager i det åbne hus i forbundelse med Euromelanoma, er blevet længere, og du kan sikkert finde en i nærheden af dig på listen her.

Redder liv
2.134 danskere fik i 2011 konstateret modermærkekræft. 122 af dem var under 30 år. Det er prisen, vi betaler, for alt for megen solbadning og solarie. Unge danske kvinder mellem 15 og 34 år er på verdensplan dem med den højeste andel af den farligste type kræft i huden – modermærkekræft. Læs mere på fx. DR her.

I de sidste to år er i alt 2205 danskere blevet undersøgt i forbindelse med Euromelanoma kampagnerne, og der er fundet i alt 243 tilfælde af hudkræft. Heraf 73 tilfælde af modermærkekræft, og 170 tilfælde af anden hudkræft. I Danmark foregår Euromelanoma sammen med danske hudlæger og medicinalvirksomheden Leo Pharma.

Så det er nu og indtil på torsdag, hvis du har den der plet på huden, du har spekuleret over, om du skulle bekymre dig om, men ikke har fået gjort noget ved.

Find listen over åbent hus hos dermatologer og dermatologiske afdelinger her.

Og det er i særlig høj grad tid passe på solens stråler.

Har du noget, der burde kigges på?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Lonnie

Puha, der er godt nok langt mellem snapsene, når man bor i (Nord-)Jylland. :/ Men må da vist hellere få snakket med lægen, om de par stykker jeg godt vil ha’ et eftersyn af. 😉 Ellers super initiativ af La Roche-Posay! Håber flere jyske hudlæger er med næste år. 🙂

Anne

Jeg mødte op i Århus, ringede endda på forhånd for at høre om man skulle bestille tid og godt kunne nå det hvis jeg kom 14:30 (det var mellem 13 og 15 de havde angivet som tidspunkt), fik af vide at det kunne jeg sagtens nå, skulle bare møde op.
Havde så taget fri og var der 14:20, men fik af vide de ikke tog flere ind, men kun havde kapacitet til at tjekke 72 mennesker og de havde været igennem, Rigtig træls og der var mange utilfredse som var kommet langvejs fra, for der var kun et eller to steder i Jylland.
Er der et helt år til dette finder sted igen?
Kan man gøre noget for at opfordre til flere steder i landet der gør det?

Pudderdåse Katja

Øv hvor ærgerligt! Det er jeg ked af at høre.
Det er La Roche-Posay, der er primus motor bag, men jeg ved faktisk ikke, hvem man skal lægge pres på? Jeg skal nok give din besked videre i hvert fald.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *