Hårolie til det halve: Matas Argan Hair Oil

28.01.13
Matas Argan Hair Oil

Matas Argan Hair Oil

Jeg er fan af Matas styling stribe og har været det meget længe. Produkterne er billige, effektive og milde – i mange tilfælde endda uparfumerede, hvilket er en sjældenhed indenfor hårstyling.

Læs for eksempel min gamle anmeldelse fra 2010 – det jeg skrev dengang holder stadig, selvom produktlinjen har ændret sig. I 2012 relancerede Matas nemlig hele serien, så den fik nyt design og mange flere produkter. Både designet og produktudvidelsen er yderst vellykket, og det sætter en solid streg under enhver påstand om, at gåde hårprodukter ikke behøver at være dyre eller købt hos frisøren.

Enkelt og godt
Matas Argan Hair Oil er et sådan eksempel i al sin enkelhed. Som alle andre arganolier til håret er det en blanding af silikoner tilsat arganolie. Men i bedste Matas-no nonsense stil er den renset for alt andet. Så her får du det, det handler om: Tre ingredienser – to slags silikone og arganolie. Intet andet. Til 80 kroner kroner.

Jeg er vild med det. For hvis man læser ingredienslisten på fx. Moroccanoil og Orofluido, så er der mange andre ingredienser i: parfume, farvestoffer, konserveringsmidler osv. I denne sammenhæng unødvendige ingredienser. Der er dog i netop Moroccanoil og Orofluido også Linseed oil og i Moroccanoil en anden olietype. Men der er ikke nogen dokumentation for at de olier skal have nogen bedre effekt end arganolien i sig selv. Orofluido kan dog ofte findes på tilbud til en pris i nærheden, så den er ikke nødvendigvis dyrere altid (husk der er 50 ml. i Matas’ version).

Jeg er stor fan af både Orofluido og Moroccanoil og i sidste ende handler det om personlig præference, duft mm., hvilken en man vælger. Men det er godt at vide, at der er en mulighed i Matas til 80 kroner uden parfume.

Her kan du købe det
Matas Argan Hair Oil koster 80 kroner for 50 ml i Matas og på Matas’ webshop. Netop nu er den på tilbud til 60 kroner.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
38 kommentarer
Anette

Hejsa. Ved du om man kan anvende Matas hair argan oil i ansigtet? Eller er det nødvendigt at bruge en olie, hvor der står at den specifik er til ansigtet?
Mvh Anette

Katja Moikjær

Hej Anette
Matas Argan Hair Oil består hovedsageligt af silikone, så din hud får ikke rigtigt noget pleje ud af den. De arganolier, du ellers kan finde rundt omkring, indeholder (forhåbentlig!) kun arganolie. Dem kan du også bruge i håret, bare i små mængder.
Det er ellers godt tænkt 🙂 Desværre betyder “hårolie” oftest blot en masse silikone tilsat en smule planteolie. Det er godt for hår, men ikke rigtig for hud.
Kh. Katja

Anette

Ok – det giver mening 🙂 Tak for hurtigt svar!

Anne

Har for ikke så lang tid siden opdaget denne blog, og jeg synes virkelig den er god, da i går bag om produkterne og kan fortælle os ”dumme” købere, hvad der egentlig er i. Jeg synes at det i skriver er rigtig spændende, og vil derfor gerne spørge, hvordan i har lært at gennemskue produkterne?
føler mig dog lidt snydt, når jeg læser dette;)
M.v.h Anne Holm

Helene Randløv

Hej Anne
Det er en kombination af stor interesse og MANGE timers læsning. Efterhånden er der flere og flere ingredienser, som sidder fast, men vi sidder stadig med næsen og fingrene dybt begravet i de digitale opslagsværker. Hvem som helst som gider, har muligheden for at gøre det samme som os.
:-*
Helene

Amanda

Er den også god for parfume-allergikere? Tænker når man også er allergisk overfor naturlig parfume 🙂

Helene Randløv

Hej Amanda
Der er ingen former for parfume i.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *