Pas på dine øjne – brug solbriller

26.07.12

Vintersol på Assistens Kirkegård

Halvdelen af danskerne ved ikke, at UV-strålerne også er skadelige for øjnene. Vi gør meget ud af at beskytte vores hud mod solens skadelige stråler, men glemmer vores øjne. Det viser en undersøgelse foretaget af Danmarks Optikerforening.

For meget sol kan ellers også skade øjnene. Det øger risikoen for grå stær, hudkræft i øjet og i øjenomgivelserne, skader på øjnene og forskellige øjensygdomme. Derfor er det supervigtigt at få solbriller på og ikke bare hvilken som helst solbriller, men solbriller med UV beskyttelse. Kig efter CE-mærket på glasset, der sikrer UV-beskyttelse i glasset. Du kan også få kontaktlinser, der beskytter mod solen.

Læs mere på beskytdineøjnemodsolen.nu

Jeg sidder lige nu og skriver med mine solbriller, som er dem på billedet. De er fra Marni og er med glas med styrke. Jeg er efterhånden blind som en muldvarp uden briller, så det er nødvendigt. Hvilke solbriller bruger du i år?

Hvis din kommentar til dette indlæg er væk, så er det på grund af gårsdagens servernedbrud. Vi kan ikke gendanne dem, så du må desværre skrive det igen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Isabel

Er det ikke noget med, at det er lovpligtigt at solbrillerne i DK skal være UV-beskyttende, eller husker jeg helt forkert? 🙂

Pudderdåse Katja

Det er meget muligt? Det ved jeg faktisk ikke?
Men rigtig mange af os køber på ferie, markeder, festival o.lign. Men vil lige prøve at finde ud af det

Malene

Er det også nødvendigt med UVA og UVB-filter i solbriller/linser? Er heldigvis linsebruger, så selvom jeg knuselsker mine solbriller er det nu rart at være beskyttet uden dem også.

Pudderdåse Katja

Yes det er det!

Malene

Okay, undersøgte lige, og mine linser har heldigvis begge filtre. Rart!

Pudderdåse Katja

Fedt 🙂

pernille henriksen

Jeg har solbriller i massevis – alle billige og store. Har fået en-dags-linser på prøve, så jeg nyder at bruge mine solbriller. Iår har jeg fået to nye par, fra Tiger til 30 kr. pr.par. der sad en lille seddel på der sagde oget med 400 UV – det tog jeg for gode varer 🙂

Pudderdåse Katja

Fedt 🙂 Ih hvor jeg savner at kunne købe billige solbriller

Camilla

Jeg er på mine elskede RayBan Wayfaer, men jeg ville nu gerne have nogle flere solbriller. Det vigtigste for mig er at der er UVA og UVB filter i, jeg bruger kontaktlinser og er ekstrem lysfølsom, så jeg gå med solbriller året rundt.
/Camilla

Pudderdåse Katja

Uhja, Rayban Wayfarer står også højt på min ønskeliste. Men solbriller er bare blevet et MEGET dyrere køb nu, hvor jeg er afhængig af styrke i. Suuuk…

Betina

Jeg bruger solbriller året rundt, og kan ikke eksistere udendørs uden. Mine iriser er også lyse (grønne), så de er ret lysfølsomme. Er det overskyet bruger jeg faktisk også solbriller som er rare at have på når man cykler (blæst i øjnene=løbende øjne=ikke fed makeup). Har tonsvis af solbriller, så er det ikke lige strålende sol har jeg nogle med lysere glas. 🙂

Pudderdåse Katja

Hvordan virker de farvede linser til grønne øjne? Det kunne være sjovt at prøve

Julie

Bruger et par skønne grå smukke solbriller fra Paul & Joe som er hapset i svigerfars brillebutik! 🙂 de må da virke! Håber jeg!

Pudderdåse Katja

Jeg vil også have en svigerfar med en brillebutik!

Marianne

Jeg har betalt kassen for et par Sand Islands fra Maui Jim med glidende overgang. Det er de bedste solbriller jeg nogensinde har haft!!! Kan varmt anbefale dette lidt oversete mærke, men de laver altså helt fantastiske glas.

Pudderdåse Katja

Åh…. Men man kan vel ikke få de samme glas med styrke? (dumme halvblinde øjne…)

Marianne

Jo, jo det er det jeg har fået. Og hvis du bare skal bruge “almindelige” glas med styrke bliver de nok ikke lige så dyre som mine gammelmandssolbriller med glidende overgang 🙂

Pudderdåse Katja

Oooh… Må jeg prøve

Mette DC

Mht. solbriller her i DK så vil jeg mene at det ikke er absolut nødvendigt. UV-indekset bliver aldrig så højt herhjemme så det skader vores øjne. Der imod tror jeg der kan være noget om snakken, når vi tager syd på, hvor UV indekset er højere. Jeg vil ihvertfald være kritisk overfor denne artikel, da de fleste optikere jo skal tjene deres penge på at sælge briller og solbriller.

Pudderdåse Helene

Hej Mette
Det er heldigvis op til den enkelte at beskytte sig mod de ting, som de selv anser for farlige. Jeg bruger solbriller hele året, ikke fordi jeg er voldsomt bange for UV-strålerne, nej… det er fordi jeg kniber øjnene sammen, når solen kommer forbi. Og det for man rynker af 😛 Og dem gider jeg slet ikke at have!
Prøv i øvrigt at læse her:
http://www.eurosun-project.org/Home/News
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *