Tirsdagstip: Gå efter den letteste dækning

12.06.12
Bobbi Brown Foundation Stick

Vi får utrolig mange henvendelser, som handler om foundation både på bloggen og per mail. Det er jo i bund og grund helt umuligt for os at svare på, hvilken foundation du skal bruge. Vi har jo ikke en jordisk chance for at se på din hud og dens behov. Det kræver en del mails eller kommentarer frem og tilbage, og alligevel sidder vi ofte tilbage med en følelse af ikke at have svaret tilstrækkeligt.

Tag stilling
Inden du overhovedet går på jagt efter en ny foundation til at revolutionere dit liv, er det rigtig vigtigt, at du har taget stilling til, hvad du egentlig har behov for.
Først og fremmest gælder det om at finde ud af, hvad man gerne vil opnå. Vi vil selvfølgelig alle sammen gerne have perfekt hud. Desværre er der mange, som fejlagtigt tror, at det betyder tons tung makeup.
En maske af foundation er aldrig løsningen, uanset hvor forfærdelig du end måtte mene, at din hud ser ud!
Derimod gælder det om at bruge så let foundation som muligt. Jamen jeg har uren hud og mange bumser, jeg bliver da nødt til… Nej!
Det, du skal, er at fremhæve den hud, som IKKE er uren og bumset. Fokusér på den pæne og rene hud. Kig godt efter… den er der helt sikkert! Urenhederne og bumserne skal selvfølgelig dækkes, men det er ikke din foundation, som skal gøre det. Brug i en god concealer i stedet, den vil skjule de ting, som skal skjules langt mere effektivt.

Tilfredsstil hudens behov
Lad din foundation supplere din øvrige hudpleje ved at vælge en foundation, som passer til din hudtype. Uanset hvilket brand du sværger til, vil du opdage, at der er en foundation til at dække både det ene og det andet behov (næsten i hvert fald). Hvis du nu har knastør hud, er det for eksempel rigtig smart at forsøge sig med en foundation, som er cremet og giver masser af fugt. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort at finde en foundation, som er skræddersyet til netop de udfordringer, du har med din hud. Og det er derfor, at det er så vigtigt at finde én ting at fokusere på og være meget realistisk omkring det samtidig.
For at tage udgangspunkt i min egen hud, er min største udfordring (efter min mening) min skinnende T-zone og de forstørrede porer i samme område. Hvis jeg vil finde en foundation, til at dække dette behov, bliver den nødvendigvis matterende og sikkert også oliefri. Men er det reelt, det jeg gerne vil? Svaret er nej, for det betyder, at resten af min ansigtshud skriger på fugt. Så med realistisk mener jeg, at du skal tage udgangspunkt i det din hud vil have bedst af og ikke det, du synes, er mest irriterende.

Farven
Pudderdåserne hverken kan eller vil udtale sig om hvilken farve foundation, som passer til dig. Det er svært, det skal der ikke være tvivl om, men det er ikke en nød, vi kan knække. Du skal selv ud og prøve dig frem. Test den med gule undertoner, test den med røde undertoner, test den lyse og test den lidt mørkere. Bed om en prøve, så du kan se om farven også passer i dagslys og om den eventuelt skifter farve i løbet af dagen.
Test på kæben og ingen andre steder. Farven skal passe til den hudfarve, du har på halsen. Det kan man ikke teste på hånden, armen eller hvor du nu har fået at vide, at det skal gøres.

Har du fundet en favorit, når det gælder foundation ?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
32 kommentarer
Nybegyndermor

Jeg har altid sværget til Cliniques Superbalanced Makeup, men efter jeg blev gravid, fuckede min hud op, og jeg fik brug for mere dækning. En Matas-dame solgte mig Estee Lauders Double Wear, og puha, den gjorde ikke noget godt for mig. Alt for tung og kaget.
Nu har jeg fundet noget mineralpudder fra ELF, og sammen med deres Blemish kit og Exomega-serien (på jeres anbefaling, mange tak for det) ser min hud meget bedre ud. Jeg har ikke så mange udbrud, og når der endelig er noget, kan det dækkes på en naturlig måde med pudderen uden at se alt for makeuppet ud… 🙂

Thea

Jeg har nu brugt Bobbi Browns skin foundation i lidt under 1 år, og jeg tror simpelthen aldrig, jeg skifter igen. 🙂 Den passer perfekt til min hudfarve og blender let ind i huden, så jeg undgår kanter. Og så udjævner den min hud og gør huden så fin, så fin! Selvom den er lidt til den dyre side, så er jeg lige nu halvvejs i min anden flaske (og jeg har brugt den hver dag i snart et år), så jeg synes egentligt, at den er ret drøj i brug. Bestemt værd at ofre penge på – ifølge mig, haha!

Sara A

I min makeup-skuffe gemmer der sig lidt forskelligt. Da jeg sidste år fik et slemt akneudbrud i hele ansigtet og på halsen, som jeg naturligvis ville dække, sværgede jeg til Bobbi Browns mineral foundation pudder (det er uden tvivl, for mig, den bedste og mest naturlige mineral pudder der findes). Bobbi Browns foundation stick er også en genial opfindelse, der giver et lækkert semi-dewy look – jeg bruger den også som concealer indimellem. Og så er der selvfølgelig Macs Face and Body foundation.. Uhm.. 🙂

Pernille

Jeg bruger pt MUFE HD Foundation / Bourjois Healthy Mix Foundation (enten eller, ikek på samme tid, hehehe) og secret camouflage concealer til rødme og urenheder, men jeg mangler faktisk en rigtig god under eye concealer!
Den jeg bruger lige nu er Cliniques airbrush, men jeg synes ikke den giver helt nok dække længere. Jeg er 33 og kan også lynhurtigt se når make up’en sætter sig i de fine linier omkring øjnene! Så det nytter heller ikke noget med en, der er alt for tung. Jeg leder videre og holder skarpt øje med dåserne for eventuelle anbefalinger:-)
Og jeg har nok 7 forskellige foundations og 3-4 concealers liggende i skabet, som ikke duede alligevel, f.eks en concealer fra Helena Rubenstein (ouch), i “dark”, som jeg fik anbefalet… jeg er hvid som et lagen, så det var virkelig en god sælger, haha!
Det er noget tis, men der er ikke andet for end at prøve en masse… og så synes jeg også det har været godt for mig at indse, at een foundation ikke er nok. Nogle dage er min hud tør, andre dage er den olieret og så skal jeg have forskellige produkter til min hud!

Stylekat

Lige præcis den foundation I har vist på billedet, nemlig Bobbi Brown’s Foundation Stick, har jeg selv lige brugt op, og jeg skal bestemt have den igen. Den har en lækker konsistens og først og fremmest er den nem og hurtig at bruge, man kan selv tilpasse hvor meget dækkeevne man vil ha’, så den god til alt fra let makeup, til det mere festlige ; )
Endelig kan jeg anbefale Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer, men mit næste køb er afgjort den nye Pure Radiant Tinted Moisturizer fra NARS, et mærke som aldrig skuffer.
Vi er mange som eeelsker beauty produkter!

Julie

Jeg er ret vil med L’oreal’s True Match foundation! Det er helt sikkert den foundation jeg har haft, der har nok gult i sig til at passe helt til min hudtone!
Jeg blander W2 og W3 for at få den perfekte farve året rundt.
Sammen med primeren fra L’oreal giver den en meget naturlig dækning og et fint skær til huden!
Det er dog den første foundation jeg har haft som jeg kun kan påføre med fingrene, det bliver så meget pænere end med nogen pensel!
Har i prøvet den foundation, og hvad synes I i så fald om den??
Julie

Camilla

Bruger som regel touche éclat til at lysne under øjne, i indre øjenkrog og i næsefløjene – derefter en foundationpudder fra clarins. Ofte kun concealer 🙂
Hvordan bruger man de der sticks?? 🙂
Knuser 🙂

Benedikte

Hej dåser
Jeg bruger X-ceptional foundation (tror jeg, den hedder) fra Gosh. Den har jeg brugt i tusind år, og jeg er virkelig tilfreds med den. Jeg bruger farven Porcelain, som er den lyseste, og jeg mistænker min tilfredshed at bunde i, at jeg ikke nogensinde har fundet andre mærker, der har en farve, der er lys nok til mig. Porcelain er “min farve”, og derfor vender jeg altid tilbage til Gosh. Jeg har prøvet de lyseste nuancer hos L’oréal, Maybelline, MaxFactor, Rimmel, Nilens Jord, men de er alle for mørke til mig, og giver et orange eller gult skær. Jeg har samme problem med pudder og især concealer. Derfor glæder jeg mig til jeres concealerguide, for jeg har endnu ikke fundet en concealer, der er lys nok til at dække mine mange urenheder.

Kitty

Clinique´s Even better foundation virker super godt for mig lige pt. Men jeg er altid på jagt efter den “perfekte” som jeg aldrig har fundet, og overvejer også meget at prøve maybelline´s som ofte er blevet anbefalet herinde. Min hud er skinnende i t-zone med små irriterende hudorme på næsen, som jeg aldrig kan få bugt med.. Nogle gode forslag til mit næste køb? Og mht til diverse fooundation sticks, så har jeg prøvet et par stykker, som efter min mening er lidt for “tørre” i konsistensen til mig 🙂

Karin Sørensen

Min yndlings foundation er fra La Biosthetique, et mærke der egentlig mest er kendt for at lave lækre ting til håret. Men de har også en ret god linie til hudpleje og makeup. (Har f.eks en helt igennem fantastisk øjen-maske, hvor man faktisk kan se forskel på før og efter!)
Makeup linien hedder Belavance, og den foundation jeg bruger lige nu er anti-age, og er bare så lækker.
Ovenpå pifter jeg lidt ‘Model in a bottle’ og så holder min makeup indtil aften hvor jeg tager den af. Døjer lidt med skinnende/fedtet t-zone, men med Model in a.. er min hud nøjagtig som når jeg lige har lagt makeup, hele dagen!!
Min yndlings concealer skifter mellem Nilens Jord, den der der er to-i-en, og en fra Jane Iredale, hvor der også er to nuancer i en lille æske. Synes generelt jeg får det bedste resultat hvis min concealer ligger så tæt på min egen hudtone som muligt, så forsvinder de mørke rande, næsten. Bruger jeg en concealer der er for lys blive de nærmest understreget, ikke så godt 🙂
venlig hilsen
Karin

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *