La Roche-Posay Eau Thermale: Et koldt pust i en varm tid

24.05.12

Det er varmt, og vi sveder allesammen. Face mists, vand spray eller vådspray, som Mikkel synes, at det vil være herresjovt, hvis jeg skriver, det hedder (man skulle nok have været der…Det var en sjov aften) sælger som varmt brød. Og med god grund, det ER dejligt.

Jeg sidder lige nu indendørs foran min skærm, udenfor skinner solen, og det er 23 grader i solen. Ved siden af mig står en spray med La Roche-Posay Eau Thermale, og det er virkelig dejligt med et spray vand udover ansigt og arme, når varmen trykker lidt for meget.

Men det er vigtigt at forstå, hvad vand på spray kan. For det er i bund og grund det, det er. Hvad enten det hedder La Roche-Posay, Vichy, Evian eller Maya Water, så er det i bund og grund bare vand, som nogle mennesker har været så søde at putte på en praktisk spray-flaske for os. Det er dejligt, og det er behageligt, og det er et helt essentielt redskab for rigtig mange makeup-artister. Men det er og bliver bare vand på sprayflaske.

Det franske kildevand
Når det så er sagt, så kan der være stor forskel på kildevand, og det handler om indholdet af mineraler. La Roche-Posay er fx. en kendt fransk kilde, som bliver brugt i medicinske behandlinger på det store behandlingscenter i området La Roche-Posay i Frankrig. Det gør man blandt andet, fordi kildevandet der har et unikt højt indhold af blandt andet selen. Vandet har en dokumenteret antioxiderende effekt, og La Roche-Posays egne studier har vist denne antioxiderende effekt på fx. UV-skader.

Det er meget nemt at se mineralindholdet i de forskellige kilder, der oplyser det. Og det står bag på de fleste flasker, der sælges som kildevand på spray. Det står også bag på fx. din danske kildevand, som du køber til at drikke.

Vand hjælper ikke på tør hud
Det er også vigtigt at huske, at vand IKKE hjælper på tør hud. Tværtimod så virker vand udtørrende. Det virker behageligt og opfriskende, men tænk på hvordan din tørre hud føles efter et langt bad – så har du vands effekt på tør hud (meget groft sagt). Tør hud har brug for fedtstoffer – ikke vand. Jeg har spurgt dermatolog Jørgen Esmann, som siger:

– Fordelen ved spray er primært den kølende og kløestillende effekt. Det har ingen eller kun mikroskopisk indvirkning på hudens fugtighed.

Så: Jeg ELSKER min La Roche-Posay Eau Thermale spray. På grund af den kølende og behagelige effekt den har, på grund af den nye og fantastiske spray-dyse de har lavet på den i stedet for den gamle og sløve (TAK!) og fordi det er et uundværligt redskab, når man lægger makeup. Men husk på hvad vand er og hvad vand kan, når du køber vand på sprayflaske.

Her kan du købe det
La Roche-Posay Eau Thermale koster 80 kroner for 150 ml. og kan købes på alle apoteker i Danmark. På udvalgte apoteker findes en lille 50 ml. flaske, som kan komme med i håndbagagen på flyet.

PS. Hvis I spekulerer over MAC Fix+, så er den en helt anden type. Det er nemlig ikke vand, det er en skintonic på spray.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Ditte Mehner Kristiansen

Jeg bruger Avéne’s Thermal Water. Den er også dejlig! 🙂

Pudderdåse Katja

DET er den 🙂

Jannie

Jeg har brugt en fra biotherm, er ikke sikker på om det også blot var vand, men den var super på makeuppen, skal have en igen;)

Pudderdåse Katja

Jeg kender ikke den fra Biotherm desværre? Men det er sikkert ca samme koncept.

Charlotte Louise

Jeg har bare brugt en gammel sprayflaske og hældt vand i. Har én gang købt Avene kildevand på spray og synes altså at det var lidt for pebret – selvom sprayevnen er rigtig god. Det føles helt som støvregn, ahhh. Men de har selvfølgelig været så smarte at sørge for, at man ikke kan åbne og hælde vand på selv 😉

Pudderdåse Katja

Ja, man skulle kunne købe de gode forstøvere som refills 😉

Tine

Hmm, nu kan jeg mærke, at jeg muligvis spørger dumt (hvis man kan det), – men hvad er det så det skal gøre godt for, – altså i forhold til make-uppen? Kan forstå det er rart, godt godt, men hvad et vand sprøjt kan gøre godt for make-up, er jeg ikke helt med på 🙂

Cecilie

Det vil jeg faktisk også rigtig gerne vide. Kan ikke rigtig regne det ud

Pudderdåse Katja

Det kan jeg godt forstå 🙂
For det første, så er der en del øjenskygger mm. der er gode at arbejde med våde. Så sprayer man lige sin makeuppensel med lidt vand først og bruger den våd.
Derudover kan det give et fint dewy look, hvis man er blevet lidt for pudret, at spraye et FINT og TYNDT lag ovenpå.
Og meget mere 🙂 Det er et uumdværligt arbejdsredskab for en makeupartist.

Anne N.

Hvad synes I virker bedst i forhold til make up – skintonic som i MAC Fix+ eller en “vandspray” som La Roche-Posay?

Pudderdåse Katja

Personligt synes jeg, det virker lige godt 🙂

Anne N.

Tak for svar – så nupper jeg vand-udgaven.
God solrig-weekend Katja 🙂

Pudderdåse Katja

I lige måde 🙂

Maria

Hvad med Facial Mist fra Rudolph Care, hjælper den heller ikke på tør hud?
Jeg kan se, at naturskøn skriver på deres webshop, at misten »er perfekt til at friske op efter flyturen, eller til at give fugt i sommervarmen.«
Men hvis den i virkeligheden virker udtørrende, så er den jo ikke løsningen.
http://www.naturskon.dk/ansigt/rudolph-care-facial-mist-travel-size.html

Maria

Fandt lige ingredienslisten:
Aqua, Hamamelis Virginiana Leaf Water (troldnød), Aloe Barbadensis Leaf Extract (aloe vera), Maltodextrin, Sodium PCA, Echinacea Purpurea Extract (rød solhat), Euterpe Oleracea Fruit Extract (açai), Plankton Extract (proteiner, vitaminer & mineraler fra blåalger), Citric Acid, Parfum (naturlig), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate Natur.: 99% & Øko.: 35%

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *