Eve Lom Cleanser

29.04.12

Jeg har lige opfundet en pudderdåsepris for mest overpriced produkt, og den går til Eve Lom. For der er som sådan ikke spor galt med at rense sit ansigt med en fedt-baseret rensecreme og vaske den af igen bagefter. Men at tage 500 kroner for 100 ml vaseline, kokosolie og lidt parabener og 140 kroner for 3 musselin klude (fintmasket ostelærred til 9 kr/meteren)… så har man brugt for mange penge på markedsføring.

Konceptet er sådan set fint overordnet set. Fedt er rigtig godt at rense især tør hud med. Og det er en rigtig god ide at bruge en blød vaskeklud eller lignende til at vaske din hud med. Men det er fuldstændig absurd dyrt, og der er en del skønhedsfejl, når man ser nærmere på det.

Krukke, parabener og æteriske olier
Hvis man ser nærmere på selve Eve Lom Cleanseren, så falder det selvfølgelig Pudderdåserne for brystet, at den er i krukke. Ikke fordi der er sarte ingredienser i her – det er der ikke. Og det er i øvrigt også ligegyldigt i en renser, som du fjerner med det samme. Men fordi dette er et produkt, du renser med,vil jeg bare personligt helst have det i noget mere hygiejnisk end en krukke. Men det er selvfølgelig svært, når det har den tykke og ekstremt fedtede vaseline-konsistens, som Eve Lom har.

Det betyder selvfølgelig også, at Eve Lom har været nødt til at konservere deres produkt godt (tak for det!). Det har de gjort med parabener (tak for det!). Men i stedet for at holde sig til ethyl- og methylparaben, som vi ved er sikre, så har de også brugt butylparaben, propylparaben og iso-forbindelserne, som man reelt er i tvivl om. Der findes studier, der tyder på at disse har en østrogen effekt. I modsætning til ethyl- og methylparaben, som man er ret sikre på.

Derudover indeholder den en portion æteriske olier og dertilkommende allergene parfumestoffer i form af eugenol, som også i øvrigt kan være giftigt overfor celler. Der er også almindelig humle i (i øvrigt har jeg lige set i min søgen at der findes adskillige studier af humles hormonforstyrrende effekter fx. her. Det er altså ikke kun i kemiske ingredienser, man finder den slags studier).

Når det så er sagt, nej Eve Lom er næppe farligt at bruge, det er ikke det, jeg prøver at sige. Men jeg kan på ingen måde se nogen grund til at give 500 kroner for en krukke vaseline, lanolin, kakaosmør, æteriske olier og parabener.

Den dufter temmelig kraftigt. Peter sagde, at der duftede af fodboldomklædningsrum (fordi de bruger tigerbalsam jo).

Musselin klude – god idé
Musselin kluden er jeg til gengæld helt for. Det er en rigtig god (og gammelkendt) ide at bruge en ren klud til at vaske de sidste rester rensecreme af huden og eksfoliere huden blødt. Du kan selvfølgelig gøre dette med et hvilken som helst rense-produkt.

Men at skulle betale 140 kroner for tre klude af musselin. Min gamle mormor ville vende sig i sin grav. Musselin er bare ostelærred. Ifølge min skrædderveninde er dette den finmaskede udgave af ostelærred. Du kan købe den til 9 kroner meteren (110 cm bredt) i en stofbutik. Du kan også købe færdige klude billigere i helseshops eller til ganske få kroner på Ebay.

Grunden til at det er så vigtigt at finde dem billigt er, at sådan en klud skal være HELT ren. Det vil sige, at den skal vaskes og skiftes ud ofte – et par gange om ugen. Du kan altså ikke nøjes med at have en eller to. En helt almindelig meget blød vaskeklud virker også godt til formålet.

Her kan du købe det
Eve Lom Cleanser koster fra 295 kroner for 50 ml. og fåes i flere størrelser. Det kan købes i stormagasiner, større spas og udvalgte webshops.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Nanna

De behøver vel ikke have brugt for mange penge på markedsføring (Jeg har i hvert fald aldrig hørt om dette mærke før) De satser bare på et meget højt afkast 😉

Pudderdåse Katja

Ja selvfølgelig 😉 Nej vi har ikke hørt meget om det i Danmark, men det har været et ekstremt hypet in-produkt i udlandet og de store magasiner et stykke tid. De må jo tjene godt…

Anne Nielsen

Hvad skulle vi dog gøre uden jer derude i make-up-junglen? 🙂 – Hvor er det rart at I giver jer tid til at undersøge tingene, så vi ikke risikere at blive fuppet. Nu ved vi i hvert fald, at den rensecreme behøver vi ikke at smide penge efter 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Anne 🙂

coco

til Pudderdåserne
tak for en super blog:)
kunne i ikke være søde om at skrive lidt om hvordan man kan beskytte sin hud imod IFA. infrarøde stråler fra solen?dermatologen nævner en speciel antioxidant serum, men er der ikke andre mere s.u venlige alternativer, som kan fås i DK? her er artiklen jeg lige har opdaget.den er skrevet af en stor dermatolog, som har forstand på tingene:
http://health.yahoo.net/experts/skintype/new-sunscreen-rules-mean-you
kunne i derudover være søde at skrive om nogle effektive budget solcremer, som man ikke hele tiden skal påføre. dvs nogle med mexoryl sl og som er photostabile. det er frygteligt at skulle geninsmøre sig hver 2-3 time selv, hvis man bare er på shopping tur. al mascara bliver jo tværet ud.
god aften:)
ser frem til et godt indlæg:)
MVH
Coco

Pudderdåse Katja

Hej Coco
Først og fremmest, så er der ikke nogen infrarøde stråler, vi skal beskytte os mod. Infrarød stråling er varmen fra solen. Den skal du bare nyde. Det du skal beskytte dig mod er UV-stråling, nemlig UVA og UVB stråler.
Leslie Baumann er jo ikke kun dermatolog, men først og fremmest producent og sælger af produkter 😉 Antioxidanter er godt for rigtig mange ting, og heldigvis kan de fås meget billigt i mange former. Ganske almindelig vindruekerneolie er fx. rigtig på antioxidanter. Matas nye Granatæble Body Oil er utrolig rig på antioxidanter. Og absolut SU venlig.
Vi har skrevet rigtig meget om solcremer, hvis du søger på solcreme i søgefeltet, så finder du en masse. Der findes INGEN – heller ikke mexoryl – som du ikke skal påføre jævnligt. Og dem der påstår andet skal du holde dig fra. Mexoryl er L’Oreal koncernes filter, så alle L’Oreals brands bruger det generelt. Vi har skrevet rigtig meget om det, prøv at søge på solcreme.
Kh. Katja

coco

Hej Katja
mange tak for dit svar:)
det lyder da super, hvis man ikke skal til også at bekymre sig om IFA.
synes også det ville være meget dårlig stil ikke at informere danskerne om den slags, så vi har en ærlig chance for at beskytte os korrekt.
ved godt at Leslie Baumann også sælger sine egne produkter, men en dermatolog må trods alt ikke bare skrive hvad som helst og slet ikke hvis det er usandt?synes det var meget chokerende disse ting mht de infra røde stråler.
min egen hudlæge har sagt at Mexoryl solcremer kan holde 6-7 timer. hvor tarveligt hvis det så slet ikke er sandt?
nu bliver jeg da godt forvirret.Hun mener La roche-posays solcremer kan holde så længe. ved de er ejet af L’oréal.L’oréal har patent på Mexoryl.
utroligt at der i 2012 ikke er en solcreme, man kun skal påføre om morgenen og som kan holde hele dagen. det ville helt sikkert redde en del fra hudkræft. det er noget af et projekt at skulle huske at smøre sig ind igen hver 2.time.
tak for svar:)
MVH
Coco

Pudderdåse Katja

Jo, din solcreme kan godt holde 6-7 timer. Det kommer an på, hvad du laver. Hvis du er på stranden eller sveder meget, kan den ikke. Men læs hvad Helene skriver. Og prøv at læse kræftens bekæmpelses solråd. Det er god fornuft :
http://www.cancer.dk/skrunedforsolen/solbeskyttelse/solcreme/solcreme+hvilken+skal+jeg+vaelge.htm?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7bB73C4312-475F-4916-8164-68614D732EEA%7d&NRORIGINALURL=%2fskrunedforsolen%2fsolbeskyttelse%2fsolcreme%2f&NRCACHEHINT=Guest
Mexoryl er et rigtig godt filter – men ikke nødvendigvis bedre end de andre, der er på markedet.

coco

p.s må man bruge vindruekerneolie som i nævner, uden over solcremen? tiltrækker olien ikke solen endnu mere?er der bedre alternativer som antioxidant beskyttelse? fik af vide af min hudlæge at solcremen skal lægges aller først på huden og diverse andre produkter udenover solcremen?

Pudderdåse Helene

Hej Coco
Solcremen skal tættest på solen… det vil sige solcreme skal oven på hudpleje og under makeuppen.
Det giver jo ingen mening at smøre olie oven på solcremen… eller det gør det i hvert fald ikke i min verden.
Det er ikke mærkeligt, at du er forvirret, når din hudlæge siger sådan. Det nytter ikke at være så rigid med sin solbeskyttelse, at man ikke kan få sin hverdag til at hænge sammen.
Dagligt bruger jeg SPF 50 med høj UVA beskyttelse under min makeup. Hvis jeg er i solen i længere tid, smører jeg mig naturligvis ind, men ellers gør jeg altså ikke. Opholder du dig så meget ude, at det er nødvendigt med indsmøring hver anden time?
Mvh. Helene

coco

hej Helene
mange tak for dit hurtige svar:)
det er godt nok meget forvirrende for mig når i giver anderledes råd, end dem fra min hudlæge i kbh.
hun sagde at jeg altid skal smøre solcremen på aller først og vente 5-10 min.derefter kan jeg smøre creme eller make up udennover.
jeg vil spørge en anden hudlæge.
min hudlæge, hun er en ældre dame og har virkelig forstand på tingene.
jeg er virkelig nødt til at passe på min hud da jeg har den lyseste hudtype og min hud tåler slet ikke solen.
jeg synes ikke det er et problem, da jeg religiøst bruger solcreme året rundt. dog er det lidt frustrerende hvis mexoryl slet ikke holder de 6-7 timer, som min hudlæge lovede mig.
MVH
Coco

Pudderdåse Katja

Hej Coco
Jo som jeg skriver skal din solcreme (og det kan enhver solcreme) nok holde 6 timer ved almindelig dagligdags brug. Det er hvis du sveder, går på stranden eller lignende, at du kan få problemer.
Makeup skal selvfølgelig yderst – det er klart, hvis du bruger det. Men lige under den skal solcremen være. Ikke anden creme udenpå.
Du må endelig ikke misforstå – mexoryl er et rigtig godt filter, vi bruger det selv. Men det er ikke bedre end andre nødvendigvis. Der er mange gode solcremer derude med mange forskellige filtre. Matas fx. bruger Tinosorb.
Kh. Katja

coco

hej Katja
tak for dit svar.
det glæder mig at høre at solcremen kan holde de 6 timer. det er mere til hverdag, altså hvor man ikke sveder, men absolut ikke har lyst til hver 2.time at få tværet al mascara og lipgloss ud i hele ansigtet pga gen-insmøring af solcremen.
jeg synes vi har haft en god korrespondance.
god dag:)
MVH
Coco

coco

hej Katja
som anbefalet har jeg lige ringet til Kræftens bekæmpelse for fornuftige råd, da jeg ikke kunne tro at min egen garvede hudlæge havde uret i sin vejledning mht at solcremen, skal påføres huden, som det allerførste før cremer etc.
kræftens bekæmpelse gav mig akkurat det samme råd, som min hudlæge, så du må nok have misforstået noget?
jeg kan give dig adressen til min hudlæge, hvis dette skulle have interesse?
min hud er den lyseste hudtype ligefør albino så tåler virkelig ikke solen.
hav en super dag:)
MVH
Coco

Pudderdåse Helene

Hej Coco!
Så synes jeg , du skal fortsætte, som du altid har gjort.
Vi har begge læst ualmindelig meget om solbeskyttelse og er endnu ikke stødt på den påstand.
Jeg har tænkt mig at følge de råd, som jeg har fået og selv læst mig frem til. Jeg synes, stadig det lyder helt skørt, at solbeskyttelsen skal nederst. Men når du synes , det er fint, skal du da bare gøre det!
Mange hilsner Helene

Sandina

Undrer mig over, at I skriver at der ikke er noget galt i at rense ansigtet med vaseline (jeg går ud fra I mener den mineralske olie der er den primære ingrediens i produktet). Hvis man som jeg har store problemer med tilstoppede porer er det totalt no go, hvorfor jeg var meget chokeret over at finde det i så dyrt et engelsk mærke (heldigvis har de udførlige ingredienslister på deres hjemmeside, så man kan tjekke indholdet inden man punger ud). For noget tid siden fik jeg 15 ml. af deres tlc creme gratis og efter at have tjekket ingredienslisten vovede jeg at bruge den i dag, den virker ret god til min sarte hud og har også en del dyre og gode ingredienser i, så som roseolie. Så vidt jeg kan se lader det faktisk til at de fleste af deres andre produkter er bedre value for money end deres berømte rensebalsam, når man sammenligner prisen med de ingridienser der er i produktet…

Pudderdåse Katja

Vaseline er faktisk ikke tilstoppende sammenlignet med mange andre former for olie: https://pudderdaaserne.dk/2013/03/27/guide-disse-ingredienser-kan-tilstoppe-porerne/

PiaG

Hold k.. Hvor er det skønt med en ren (læs uden parabener) besked om et produkt ! Jeg havde til dato kun hørt hvor fantastisk Eve Lom var men ikke et ord om parabener. Tusind tak !

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *