Dåsedarling og bloggerfavorit: A-derma Exomega

18.04.12
A-Derma blogger afstemning

Pudderdåserne gør en dyd ud af at være først med det sidste og anmelde de nyeste produkter. Men når vi kigger i vores egen makeup-pung, så er det de gode, gamle klassikere, vi oftest hiver frem. I denne serie Dåsedarlings vil vi derfor fremhæve de produkter, som hverken er nye eller hotte, men som derimod er dem, der har eksisteret længe, og som vi bruger allermest. Disse produkter er kun dem, vi selv bruger begge to og har brugt længe. De er ikke nyheder, men du kan stadig købe dem.

Det er ikke mange produkter, som bliver hypet både blandt mine blogger-veninder og mine mødre-veninder, men A-Dermas produkter er et af dem. Især Exomega serien og især Exomega cremen.

Bloggers item
Så jeg lavede et lille forsøg. Jeg lavede en helt uvidenskabelig afstemning blandt nogle af mine Bloggers Delight kolleger og spurgte dem, om de brugte A-Derma. Og her er det foreløbige resultat.

A-Derma blogger afstemning

Det er jo ikke hvem som helst, der er på de billeder, hvis I kan tyde det. Det resulterede faktisk i lidt af en diskussion:

A-Derma Facebook

Yndlingsansigtscreme
Mange kunne måske tro, at en über-dåse som Helene smurte sig i de dyreste anti-age cremer? Næ nej, så længe jeg har kendt hende, har hendes foretrukne ansigtscreme været A-Derma Exomega. Den er den eneste, der kan holde hendes hidsige hud på plads. Jeg selv bruger den alle vegne, hvor min hud er tør og irriteret.

Min veninder med børn bruger Exomega produkter på børneeksem, skoldkopper og hvad-har-vi.

Havre og kæmpenatlys
Udover at Exomega har et højt fedtindhold (findes i flere niveauer) indeholder den to rigtig gode beroligende ingredienser, som virker som anti-irritanter, nemlig havre og kæmpenatlys. Der er god dokumentation for effekten ( Fx. Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, March–April 2002 og Skin Pharmacology and Applied Skin Physiology, January–February 2002)

Og nej, der er ingen parfume i!

Tilbage til bloggerne
Maria fra Modemedmere.dk bruger Exomega cremen og Cleansing Oil. Læs hendes rutine her.

Kia fra Fierce og Fattig siger selv, og jeg citerer “Seriøst – Aderma har reddet mit liv”:  Læs hendes indlæg her.

Skønne Sneglcille bruger Cleansing Oil og Cleansing Bar.

Emily bruger Cleansing Oil. Læs hendes anmeldelse her.

Maria har selvfølgelig Exomega cremen på sin top 110.

Lise fra Detskalsmageafnoget.dk bruger A-Derma Epitheliale AH, som er en anden serie.

Her kan du købe det
A-Derma Exomega Cremen koster fra 59 kroner for 50 ml. og fåes i størrelser op til hvad Maria kalder “industrial size”. Cremen fåes i flere fedt-niveauer og også i en lettere lotion. Den sælges på apoteker og der er penge at spare på udenlandske webshops. Især hvis du kommer til Frankrig kan du med stor fordel stocke up på et fransk apotek, hvor det koster meget mindre. Tyske webshop Apo-rot har en del at spare på apoteksvarer som A-Derma.

Har I prøvet A-Derma?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
86 kommentarer
Signe

Jeg har meget tør hud, og jeg synes faktisk også, at Aderma Exomega er lidt rigelig fedtet. Den kan godt fnuldre på min hud, hvis jeg bruger den om morgenen, og jeg vil lægge makeup sådan indenfor en overskuelig tid. Men den er fabelagtig til natten, dels til ansigtet, men især til knæ og albuer og tørre ben. Og i forhold til andre franske mærker er den jo forholdsvis billig.
Til gengæld kan jeg se at jeg fluks skal ud og have den der Epitheliale – 0.2% hyaluronsyre i en creme til 80 kroner for 40 ml – det kunne de store kanoner da lære noget af.
Tak for pointers, jeg får altid ny inspiration herinde!

Christine

Det lyder helt klart som noget der skal prøves! Min hud er svinger mellem at være super sart og fedtet.
Hvor er det absolut billigst at købe cremen, nogen speciel hjemmeside?

Mette WK

Ja, om jeg har!! Den (og sulfatfri vask) gør, at jeg ikke længere skal bruge steoridcreme mod mit eksem. Jeg bruger cremen på hele kroppe (ikke lotion, ikke fedtcreme), men jeg vil dog give en anden ret i, at den er lidt for fedtet til morgencreme, hvis man gerne vil have makeup på. Jeg har dog fundet på at blande lidt foundation i, så den bliver som en farvet dagcreme, og det hjælper lidt på tidsproblematikken.

Pudderdåse Katja

Fedt! Det er en god ide

Karina Pedersen

Hej Dåser!
Jeg har faktisk tænkt på at spørge om dette i et stykke tid, og her er det vist passende: Hvordan er det med fedtcreme og urenhud? Jeg har både tør og uren hud, og det resulterer ofte i ekspedienter, som alene fokuserer på at min hud skal “behandles” for urenhederne – og det resulterer selvsagt i endnu mere tør hud. Senest købte jeg en creme efter vejledning på apoteket som bare fuckede min hud helt op 🙁 Jeg er nu endelig begyndt at bruge weledas mandel serie, og det fungerer! Yai! – Nå men mit spørgsmål går egentligt på om jeg ikke skal holde mig fra fedtcremer al la exomega og f.eks. lipkar baume fra la roche posay? – er den slags ikke godt nok med til at stoppe porerne til og skabe uren hud? Eller?
Krammer fra en Karina – som med fryd læser Jeres blog hver dag 🙂

Pudderdåse Katja

Både og… Hvis din hud er tør skal du selvfølgelig have fugt på den. Og man kan SAGTENS have både uren og tør hud samtidig og så må man prøve at behandle begge dele.
Jeg ville måske mistænke at du brugte nogle for hardcore produkter mod din urene hud? Er der alkohol i? Pas MEGET på med det (det er der i mange af dem fra apoteket)
Og læs dette: https://pudderdaaserne.dk/2011/08/21/forstorrede-porer-og-hudorme-eksfoliering-og-peeling/
Kh. Katja

Karina+Pedersen

Ok, der skulle så ikke stå EN Karina! 😉

Henriette W N

Jeg har brugte udelukkende Aderma Exomega, da jeg havde vand-og-sæbe-eksem i håndfladerne for nogle år siden. Jeg skulle selvfølgelig bruge noget receptpligtigt salve og have bomulds- og gummihandskaer når jeg vaskede op og var i bad – og så prøvede jeg med forskellige apotekercreme til at give huden fugt, og denne creme var den eneste der gav nok samtidig med at den trods alt var mere drøj end Locobase og hvad de ellers hed. Det tog et helt år før huden var god igen og jeg har egentlig ikke brugt cremen så meget siden, en den står på min mentale huskeliste. jeg anbefalede den vidt og bredt, men den duede åbenbart ikke til min ansigt, men han skulle nok have brugt lotionen. Jeg synes nu også at konsistensen på cremen passer langt bedre til kroppen end ansigtet veninde brød sig faktisk heller ikke om cremen, men jeg ville til enhver tid ty til den i en krævende situation. Og tak for jeres non-nonsense blog.

Pudderdåse Katja

Tak Henriette 🙂

Louise

Hvad med spf, er den inkl, eller tilføjer I? -og hvilken?

Pudderdåse Katja

Der er ingen SPF i. Prøv at søge på bloggen, vi har MANGE artikler fra sidste forår om solcremer

Louise

I know, har slugt dem alle 🙂
Jeg mangler bare at enten finde cremEN, der giver fugt og solbeskyttelse og samtidig en mat overflade og glødende hud, eller en solcreme der ikke ‘fnulrer’ sammen med en alm dagcreme.

Anita

Hej.
Kender i cremerne Dermalog fra apoteket (eller har prøvet)..? Hvad er forskellen på dem og cremerne fra A-derma?
Tak for en GOD blog 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Anita 🙂 Dermalog er også udemærkede men det er et helt andet produkt. Den Dermalog creme, jeg har prøvet, har været en meget simpel fedtcreme. Altså i stil med Danatekt, Decubal (den enkle decubal), Neutral fedtcreme osv. Men lidt lettere. Der er ikke noget andet i. Den er absolut udemærket til andre formål – men den kan ikke det samme overhovedet.

Sarah

Hej dåser 🙂 Jeg har et spørgsmål vedrørende hud (og tænkte at det måske var et passende forum) – jeg har allerede en god ansigtscreme, men uden solfaktor – kan man få solfaktor/solfilter uden at det kan andet? Jeg har ikke brug for at den gør andet end at beskytte min hud mod solen 🙂 Findes det? Og kan I anbefale noget? Det er selvfølgelig aktuelt hele året rundt, men ekstra aktuelt med den sol der forhåbentligt snart dukker rigtigt op, og kunne være rart at få det gjort til en integreret del af min morgenrutine allerede nu 🙂

Pudderdåse Katja

Ork ja. Faktisk er det sværere at finde det modsatte. Vi har skrevet meget sidste år (og gør snart igen), men kig på Vichy, La Roche-Posay og Cliniderm. Søg efter vores anmeldelser fra 2011 og 2010 🙂
Kh. Katja

Sarah

Tak! Har prøvet at søge på solfaktor og spf, men nåede ikke langt nok, så 🙂 Dejligt at I altid har et informativt svar!

Pudderdåse Katja

Det var så lidt 🙂

Pernille

Hej Dåser,
Jeg ved ikke om I kan hjælpe, men jeg har også problemhud. Mit problem er, at min hud er meget tør, også efter jeg har renset den med rensemælk osv fra matas til tør hud om morgenen og aftenen. Jeg må derfor om morgenen efter jeg har lagt creme på skynde mig, at lægge min yooungblood foundation på, inden min hud begynder at tørre ind igen og skalle. Jeg kan derfor godt starte dagen med at se lidt pudret ud. Efter 3 timer eller mere med min foundation, så bliver min t-zone fedtet at se på. Det er så irriterende! Det er altså går jeg ud fra, kombineret fedtet/tør hud jeg render rundt med. Men jeg har endnu ikke fundet noget som virker (clinique, derma, plasir, matas), således at min hud kommer i balance, mon A-derma vil? Jeg er i går blevet anbefalet en skrubbecreme efterfulgt af en tyk ansigtscreme af en kosmetolog fordi min hud er så tør. Det eneste der kan gøre den fedtet er min youngblood foundation. Men hvis A-derma laver skrubbecreme og en god ansigtscreme skulle jeg måske købe det. Min hud rødmer let hvis jeg rører for meget ved den, så den er også sensitiv.
Tak for en god blog
frustrerede hud hilsner
Pernille

Pudderdåse Helene

Hej Pernille
Tak for ros <3
Jeg tvivler på, at det er din foundation, der får din hud til at fedte. Betyder det, at huden ikke bliver fedtet, når du ikke bruger foundation?
Det pudrede look kan du let blive kvit med en vandspray, det bruger jeg ALTID selv 🙂
Hvilke cremer er det du har prøvet? Og hvad bruger du af cremer nu?Jeg er endnu ikke stødt på en creme, som sådan vupti kan normalisere en fedtet T-zone og jeg har immervæk prøvet en del. Jeg har nemlig også selv det problem.
Hvis din hud er så sart, som den umiddelbart lyder, skal du holde dig langt væk fra skrubbecremer. Og i stedet bruge en mildt eksfolierende creme, læs mere her:
https://pudderdaaserne.dk/2011/08/21/forstorrede-porer-og-hudorme-eksfoliering-og-peeling/
A-derma laver ikke en skrubbecreme, men ovennævnte creme er fantastisk 🙂
Mvh. Helene

Pernille

Hej Helene.
Tak for svar. Min hud bliver også fedtet i t-zonen uden make up. Det er min næse som er værst. Skal jeg bare bruge alm vand og putte det i en spray eller skal jeg købe en speciel spray for at undgå det pudrede look?
Jeg har prøvet tør hud serierne fra alle disse mærker clinique, derma, plasir, matas. Matas har fungeret nogenlunde, men slet ikke tilfredsstillende. Det er derfor det mærke jeg stadig bruger, men min hud er stadig i ubalance.
Mvh Pernille

Pudderdåse Helene

Hej Pernille
Ja, sådan kan du sagtens gøre 😀
Du skal bare være sikker på at den spray du bruger forstøver helt fint. Resultatet bliver ikke heldigt med sådan en vandstråle i ansigtet 😛
Det er et helt almindeligt problem med den fedtede T-zone….jeg bruger blotpowder under og over min makeup og til touch ups i løbet af dagen…det hjælper!
Til den tørre hud vil du helt sikkert have gavn af A-dermas Exomega <3 Den har som nævnt reddet min hud <3
Mvh. Helene

Pernille

Ej, undskyld jeg skriver igen. Men jeg har haft fri i dag og har forsøgt at ligge mærke til hvordan min hud opfører sig uden make up. Min næse ser skinnende olieret ud, men når man kommer tæt på er den altså tør på siderne. Så det er altså virkelig skør hud jeg har med at gøre, jeg ved ikke om din hud opfører sig sådant. For måske er paulas choice så for hård ved min hud.
Tak for din tålmodighed helene 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *