Tirsdagstip: Genbrug din mascara-børste

28.02.12

Helene og jeg har brugt aftenen på at diskutere hvad tirsdagstippet skulle være: Husk at spritte alting af, når der er bræksyge i hjemmet, så du ikke selv bliver ramt? Gå uden bukser på, så snart du er hjemme, når du har kronisk inflammation i underlivet? Overtal din mand til at flytte hjem til sin mor, når han er syg på anden uge og umulig at være i rum med?

Det er nemlig den slags, vores liv går med lige for tiden, og så kan makeup nogle gange virke meget langt væk. Når ens praktiske udfordringer mest handler om at få bræksyge børn i bad og få podningssvar, hentet penicillin og overveje mulige binyrebarkhormon-præparater, så kan alene det at sætte hår virke som en meget uoverskuelig opgave. Selv for en Pudderdåse. Hvis nogen af jer så mig i Magasin i dag, da jeg var inde og hente mine goodies fra Shop MAC, Cook MAC, så havde I næppe genkendt mig som skønhedsblogger. Heldigvis er det okay at have den slags dage.

Så vores to Pudderdåse-hjerner har også i fællesskab tyet til et godt gammelt tip i anledning af tirsdagen. Det bliver det ikke dårligere af, for det er gratis og virkelig godt, men mange af jer kender det – forhåbentlig.

Den vaskede mascarabørste. Det er et af de bedste makeup-redskaber. Og hvis du alligevel bruger mascara, hvad du sandsynligvis gør, hvis du går med makeup, så er den helt gratis, for det eneste du skal gøre er at vaske en brugt mascara-børste ren.

Den kan bruges til at rede dine vipper med, så du fjerne klumpet mascara, og du kan bruge de til at rede dine bryn på plads med. Fuldstændig som enhver børste, du kan købe i dyre domme til formålet – og den er ofte meget bedre.

En læser har også givet tippet at bruge den – på samme måde som vi gør med vatpinde – til at holde mod vipperne, efter du har puttet mascara på, og på den måde bukke dem.

Sådan gør du
Du vasker den med vand og en mild og uparfumeret shampoo. Ligesom den du bruger til at vaske dine pensler. Brug en vatpind til at få rester ud af låget med.

Hvis det er en super vandfast mascara, så er det nok svært. Ingen af os har forsøgt, men den er i sagens natur svær at fjerne med vand jo. Der er dog ingen makeup der er 100 procent vandfast, og du kan altid prøve, det skader jo ikke. Har nogen af jer prøvet, og hvordan er det gået?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Therese

Jeg har 2 mascaraer liggende, som jeg har vasket. Tippet fungerer super godt, bruger altid de rengjorte mascaraer til at rette evt. klumpede vipper. Dog har det – i hvert fald for mig – været en umulighed at vaske ALT mascara ud af mascara…. bøtten, eller hvad man nu skal kalde den. Der vil altid blive ved med at være noget i – eller også har jeg bare ikke brugt nok. Jeg plejer dog bare lige at have et stykke toiletpapir klar, som jeg lige kører op over børsten, så det mascara der skulle sidde tilbage, fjernes. Voila 🙂

CH

Så du gemmer både børsten OG bøtten?
Hvad bruger du bøtten til?

Janni

Jeg har også rengjort min gamle mascarabørste i gummi. Jeg gjorde det, at jeg brugte en vatrondel fugtet i makeupfjerne til vandfast makeup og så væddede jeg den ind i den og tørrede den af i vatrondellen med fjerneren på. Skiftede vatrondellen ud med en ny efterhånden som den blev gennemsort og det fortsatte jeg med til der var næsten intet tilbage og så kom den under vores brændende varme vandhane og vasket med mild sæbe = ren 😀

Heidi Winther

Hej med jer,
Super godt tip til øjenbrynene 🙂
Jeg bruger en gammel rengjort mascarabørste til at redde min vipper igennem hvis den mascara jeg har puttet på klumper eller vipperne klister sammen.

Laura

Hej Katja.
Læste lige det indlæg med vatpinde som øjnvippebukker, og du skriver i en kommentar, at en normal øjenvippebukker bare giver et “hak” i øjenvipperne. Det tror jeg er meget normalt, det fungerer heller ikke for mig hvis jeg bare bukker dem et sted. Bukker dem tre steder – bunden, midten og ude i spidsen. Og så bunden igen. Så bukker de også meget, men det falder lidt ned igen efter jeg tager mascara på, og så sidder mine vipper lige som de skal. 🙂
Bare et lille tip, hvis du skulle få lyst til at prøve igen.

Julie Kathrine

Jeg genbruger også mine mascaraer, når jeg finder en som deler dem godt. Jeg køber dog ofte vandfaste – men jeg drypper blot et par dråber øjenmakeupfjerner (Matas 2fase-makeupfjerner er den jeg sværger til) og så nuller jeg forsigtigt børsten, og det er nemt at fjerne mascara-resterne. Så skyller jeg den, og evt. gør det en gang til.
Derefter ser den ud som om den aldrig har været brugt 🙂

Pudderdåse Katja

Smart! 🙂

Janni

Det lyder til at være lign som jeg gør 🙂 og det virker 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *