Makeup guide for sygdomsramte

26.01.12
Lørdagslook

Mange mange tak for alle de søde hilsener og for alle de gode idéer til dette indlæg. Det er fantastisk inspiration, og jeg er fyldt godt op med idéer. Vi kan ikke love at lave dem alle, men vi lytter og lader os inspirere. Det er dejligt at høre jeres ønsker.

Sofie ønskede sig et indlæg (meget apropos) om makeup og sygdom. Hvad gør man for at tage sig bedst muligt ud, hvis man har en vigtig aftale, som man ikke kan aflyse, selvom snottet står ud af hovedet på en?

God idé Sofie, jeg har af gode grunde et par måneders erfaring med det. Og her er mine tips.

Brug en semi-transparent ultraholdbar foundation
Min bedste foundation i sådan en situation er en, der ikke dækker 100 procent men alligevel er super holdbar. Holdbarheden er vigtig selvfølgelig, de bedste foundations kan holde til at pudse næse en del gange. Samtidig fungerer en meget dækkende foundation dårligt, synes jeg, fordi kontrasten mellem der, hvor man relativt hurtigt får den slidt af, og resten af ansigtet bliver for stor. Mine favoritter er YSL Teint Resist Foundation og den gamle Pudderdåse-klassiker Maybelline 24hr Superstay Foundation, som virkelig holder til næsepudsning.

Og concealer siger vel sig selv? Under øjnene på de mørke rande kan redde det værste ansigt.

Hold det mat
Skinnende highlighter og øjenskygge med glimmer får ret hurtigt fremhævet alle de steder, du ret hurtigt kommer til at skinne på den uheldige måde, når du er snottet og dårlig. Hold dig til enkle, matte øjenskygger og cremet læbestift. En neutral blush med en smule shimmer er rigtig godt, men drop highlighter med glimmer. Du skinner nok i forvejen.

Gå efter holdbare produkter
Vandfast mascara siger sig selv. Derudover er de meget holdbare cremeøjenskygger som Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow og MAC Paint Pots er super gode i sådan en situation (og hurtige at lægge, når man har minus overskud). MAC Pro Longwear øjenskyggerne er også meget holdbare.

Det samme gælder læbeprodukter. Semi-matte og cremede læbestifter i en diskret farve er godt. Gå efter de holdbare som for eksempel MAC Pro Longwear Lip Creme.

Hold det enkelt
En simpel makeup, som bliver lidt slidt i kanten, ser stadig pæn ud, hvorimod en dramatisk eller kreativ makeup kræver meget mere vedligeholdelse for at se pæn ud. Så hold det enkelt og nedtonet.

Hvis det er helt galt – så lad makeuppen ligge
Hvis du er rigtigt rigtigt skidt. Så lad være. Så ser du sandsynligvis mindre elendig ud uden makeup. Og den vil sandsynligvis irritere dine røde øjne og få din næse til at løbe hurtigere. Brug din energi i stedet på at gøre dig det behageligt.

Lige nu fx. er mine øjenlåg meget hævede, og jeg ligner Jimmi Bredahl (ifølge min altid søde og elskværdige ægtemand). Det bliver bare ikke bedre af makeup og mine øjne bliver bare endnu mere irriteret. Så det må bare være.

Og hvis det står så skidt til – så bliv hjemme i seng og lad være med at spille helt – og smitte os andre!

Her kan du købe det
Du kan købe Maybelline Superstay foundation i Matas, Magasin og større supermarkeder. Du kan købe YSL makeup i stormagasiner og større Matas. MAC og Bobbi Brown finder du hos Magasin og på Magasins webshop.

Billedet er af mig i december, der for første gang i ugevis vågede mig udenfor en dør og tog til julegløgg med familien. Og faktisk overtrådte næsten alle de regler, jeg har beskrevet her… I skal nok få et særskilt indlæg om det senere.

I kan se mine vigtigste produkter den sidste måned her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Kristine

Den læbefarve er for lækker! hit med info om den.
Sidder her med snot i hele kraniet. Øje der løber i vand og at putte mascara på eller sætte kontaktlinser i er bestemt ikke noget jeg har lyst til eller tror vil kunne lykkedes uden at min øjne eksplodere.
Tak for tips og tricks – dem vil jeg benytte mig af når jeg har fået det lidt bedre

Pudderdåse Katja

Hehe. Præcis! Det kommer der ikke noget godt ud af. Rigtig god bedring

Julie

Hej Katja!
Hvad er der for en læbestift/lipgloss du har på på billedet? Den er super fin 🙂

Baysen

Hopper på ovenstående spørgsmål 😉 Hvad hedder farven på din læbestift?!? Den er simpelt hen så fin!!

Pudderdåse Katja

Tak skal I have! Det er MAC Pro Longwear Lipglass (holdbar jo!) i farven Whoops! Helene har skrevet mere om dem her: https://pudderdaaserne.dk/2011/12/22/8375/

Nina J.

Altså, øøhh, du ser da fuldstændig brandgodt ud på det billede! 😉 Rigtig, rigtig fine farver til både øjne og læber – jeg ved, hvad jeg skal ha’ i Magasin næste gang, jeg kommer forbi 😉

Pudderdåse Katja

Tak Nina, det var sødt sagt 🙂

Camilla

Hvor ser du skide godt ud, Kajta! Håber du snart er helt på toppen igen 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Camilla. Det var sødt sagt.

Susanne Holm Risby

Hejsa.
Du ser FRISK ud :0)
Kunne I lokkes til at lave noget om hende her
http://www.ellisfaas.com
Jeg har lige bestilt nogle produkter derfra. Det ser superspændende ud!!
Mvh
Sus

Bodil

WOW en god farve til dine læber -den må testes! Jeg bruger receptpligtige øjendråber når mine øjne hæver. Senere på dagen bruger jeg hvid eyeliner, så man kommer til at se mere frisk ud og hvis det hvide i øjet er meget rødt,de blå øjendråber “Eyelighte” som fås i Matas.

Pudderdåse Katja

Fedt. Tak Bodil. Jeg har også fået nogen på recept, men det hjælper ikke. Det er vist ikke allergisk. har en tid hos en øjenlæge

Sofie Jørgensen

Du ser jo slet ikke syg ud og dine (manglende 😉 ) blå rander under øjnene ser sgu pænere ud end mine til dagligt..
Men super at have lidt gode tips når det jo næsten er uundgåeligt ikke at fange noget sygdom på denne tid af året..

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *