Tirsdagstip: Skyllemiddel hjælper mod tør hud og eksem

01.11.11

Har du tør hud og eksem? Så kan det hjælpe at bruge skyllemiddel. Ny japansk forskning viser, at brug af skyllemiddel mindsker udtørringen af de yderste lag hud. (Kilde)

Det betyder ifølge Astma- og Allergiforbundet, at brug af skyllemiddel kan hjælpe mod tør og irriteret hud samt eksem. Skyllemidlet mindsker friktionen mellem tøj og krop, og det minimerer tabet af væske fra de yderste lag hud.

Det vigtige er selvfølgelig, at du bruger en skyllemiddel uden parfume eller andre irriterende stoffer. Jeg bruger selv skyllemiddel fra Neutral, som både er Astma- og Allergimærket og miljømærket med Svanen. Sørg for at vælge en skyllemiddel med den type mærkning og uden parfume.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om eddike har samme effekt? Eddike er et rigtig godt, billigt og meget mildt skyllemiddel, og det kunne være interessant at vide, om det har samme effekt på tør hud, men det siger studiet desværre ikke noget om.

EDIT: Som Trine lige har ledt mig på sporet af, så findes der ikke svanemærket skyllemiddel til private. Så Astma- og Allergimærket skyllemiddel er det eneste, vi har at gå efter.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Annette

Spændende ide! 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg synes også, det er meget spændende 🙂

Annette

Kan i for resten anbefale en god håndcreme uden parabener? 🙂

Pudderdåse Katja

Det kan du tro! Verdens bedste håndcreme er nemlig uden parabener: https://pudderdaaserne.dk/2011/09/21/dasedarlings-clinique-deep-comfort-hand-and-cuticle-cream/

Annette

Tak for svaret 🙂 Jeg har heller aldrig selv før bekymret mig om parabener, men har altid syntes at det var vigtigere at fokusere på parfume (både syntetiske og ‘naturlige’*). Men nu har jeg desværre både en kæreste og jordemoder efter mig, som mener at jeg skal undgå dem!
*Og hvor er jeg træt af såkaldte økologiske produkter reklamere med at æteriske olier ingen skade gør 🙁 Sorry, skulle lige af med lidt brok 😉

Annette

Kan jeg blive den tredje pudderdåse, nu hvor vi er enige på mange områder? 😛 Var lige inde og prøve Clinique håndcremen i dag. Den virker rigtig lækker! 🙂

Pudderdåse Katja

He he…. Den er den bedste! Jeg er afhængig.

Maj

Godt med lidt opdateringer på det område!
Har eller haft et “anstrengt” forhold til skyllemiddel, både for naturens skyld, men også fordi de tidligere har været spækket med parfume!
Men med både svane-mærket og astma- og allergimærket, burde man jo være på den sikre side?

Pudderdåse Katja

Ja lige præcis! Men hold dig fra Bamseline med ferskenduft :p

Trine

Skyllemiddel er min svaghed, jeg synes altså det gør en kæmpe forskel på tøjet, og min foretrukne er Neutral, da den er parfumefri. Men den jeg ligger inde med er ikke svanemærket, kun deklareret i samarbejde med Astma- og Allergiforbundet. Og jeg kan ikke finde noget info på nettet om, at den skulle være svanemærket. Er der andre firmaer, der laver svanemærket skyllemiddel og hvor kan det købes? Anyone?

Pudderdåse Katja

Nej det har du ret i. Det er mig, der vrøvler. Der står her på IMS, at der ikke findes svanemærket skyllemiddel til private. Så vi må “nøjes” med den blå krans: http://www.forbrugerkemi.dk/test-og-rad/toj/skyllemidler
My mistake!

Mia

Fandt lige dette tip – vildt det må prøves, har eksem og har altid undgået skyllemiddel for naturen og sådan.

Pudderdåse Katja

Ja, jeg blev også ret overrasket over det selv

Anja

Eddike skulle efter sigende være skidt for vaskemaskinen

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *