Briller til et grødhoved med grønne øjne

27.10.11
Briller fra Poul Stig Design

Lad mig starte for at undskylde for garnet. Jeg har på det tidspunkt, hvor billedet er taget pisket byen rundt som en tosset, og sådan kan mit hår så også se ud.

Men i dag var dagen, hvor jeg hentede brillerne. Og det blev disse. Stellet er fra Poul Stig Design, som er butikken Poul Stig Brillers.

Jeg er så glad for dem. Udfordringen med mig er, at jeg har et virkelig stort hoved. I gymnasiet skulle jeg give øl som en af dem med størst hoved, da vi skulle have studenterhuer – også medregnet drengene. Det betyder, at stellet skal være ret stort og bredt.

Samtidig skal det for at passe til mig også være ret markant. Det ville se forkert ud med et tyndt og diskret stel til mig. Disse briller var de første som min veninde og optiker Anne fandt frem, og det var bare de bedste. Udvendigt er de skildpadde-farvede og indvendigt er de lilla, hvilket fremhæver mine grønne øjne. Og så var prisen oven i købet lavere end jeg havde regnet med at skulle bruge.

Resten af dagen i dag har været en virkelig syret oplevelse. De første par timer gik jeg rundt lidt som om, jeg var fuld. Da jeg efter et par timer tog brillerne af for første gang igen, var jeg lamslået. Verden var helt tåget. Hold op, hvor har jeg set dårligt…

Jeg har det som om, jeg indtil nu har set verden som på et gammelt flimret 14 tommers billedrørs fjernsyn og nu ser på en knivskarp moderne LCD-fladskærm.

Her til aften har jeg virkelig hovedpine og er træt i øjnene. Men det er vildt, at DR er holdt op med at have dobbelte undertekster…

Her kan du købe det
Brillerne er fra Poul Stig Brillers eget mærke og koster 2300 for stellet alene. Dertil kommer glas, som i mit tilfælde kostede 1.039 kroner stykket, men det varierer alt efter dit syn og behov.

Bruger du briller?

Briller fra Poul Stig Design

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
40 kommentarer
Liselotte

Ja, det var dem, som jeg håbede på. De er fine.
Og hvis du synes, at det er svært at vænne sig til briller, så skulle du prøve høreapparater – det tager hjernen godt et år at vænne sig til. Har en mindre arvelig, medfødt hørenedsættelse på mellemtoneområdet, som jeg først opdagede i 2010. Indtil da havde jeg klaret mig med “sig det lige igen” og mundaflæsning;-) Det svarer ret godt til din gåen ind i noget.

Pudderdåse Katja

Uh jeg ved det. Min meget ungdommelige farfar fik det i en -for ham- ung alder. Men forskellen er bare så stor. Hans glæde, da han pludselig kunne opfange nuancerne i musik igen fx.

Liselotte

Og så er briller hammerbillige i forhold til høreapparater!

Pudderdåse Katja

De reklamerer da ellers alle steder med at det er uden egenbetaling!

Liselotte

Det er jo ikke altid at gratis virker lige godt. Nej, det der er sagen, det er, at min hørenedsættelse udgør ca. en procent af høreapparatforbrugermarkedet, og derfor er de gratis løsninger tilpasset folk, der har en klassisk hørenedsættelse på diskantområdet. Jeg hører faktisk diskant bedre end de fleste, så når jeg får et par standardapparater på, så er jeg ved at blive blæst ud. Forestil dig, at alting kimer og hele tiden.
Så mine apparater er komplekse og kan justeres helt anderledes end standardapparater. Men lige som din farfar, har jeg også fået et helt andet og bedre forhold til musik, bl.a. med et specialprogram for musik på fjernbetjeningen. Før syntes jeg, at Medina var ret ok, men det var vist fordi hun var en af de eneste, hvor jeg kunne høre teksten og det ikke var rent mumlen. Nu er Medina måske ikke lige toppen af poppen mere;-)

Tina T

Hej Liselotte jeg er 48 år og har haft høreapparater siden jeg var 18 år så jeg ved lige præcis hvordan du har det. Jeg får nye ca, hver 4 år og hold fast hvor er det svært hver gang jeg får nye og skal vænne mig til dem hver gang, jeg er lige ved at blive sindsyg, det er rent ud sagt et helvede.
Katja er dine briller med overgang? For det har jeg hørt er meget svært at vænne sig til. Hvad gøre du når du ligger Make-up? Jeg bruger fx. spejle der forstørre ellers kan jeg ikke se en dyt.

Pudderdåse Katja

Jeg har ikke overgang på. Jeg er jo hverken nærsynet eller langsynet (kun en lille smule langsynet), så det med overgang er slet ikke inde i billedet. Jeg har bare en giga bygningsfejl, som gælder både på kort og langt syn.
Uha det med makeup… Jeg vil sige, at som det er lige nu, så kan jeg godt. Jeg har jo kunnet det sidste år. Men i går skulle jeg plukke øjenbryn. Hvordan pokker gør man det??? Mit forstørrelsesspejl hjalp ikke, for det er jo ikke fordi ting er små, de er bare slørede og lidt dobbelte…

Tina T

Katja jeg har aldrig selv betalt mine høreapparater så det er rigtigt det du skriver. Men jeg har en sygdom eller hvad man kan kalde det som jeg har haft fra barnsben som gøre jeg skal have høreapparater. Normalt gik jeg på Gentofte men da de har laaang ventetid går jeg hos en privat Audio Nova, det eneste der bliver krævet er en henvisning fra ens egen ørelæge så får man betalt høreapparatet!!

Liselotte

@ Tina,
Jeg ville også kunne have stillet mig i køen til Bispebjerg og fået mine gratis efter halve og hele års ventetid.
Men jeg valgte i stedet Hamlet, der ligesom mange andre private leverandører har et udvalg, der er uden selvbetaling og så niveauer ovenpå med selvbetaling oven i tilskuddet. Hamlet er faktisk rigtig fine, fordi deres apparater uden selvbetaling er på niveau med første selvbetalingsniveau hos de andre leverandører.
Når det så kostede mig penge hos Hamlet er det fordi min hørenedsættelse kun er på mellemtoneniveauet, dvs. taleområdet. Hvis jeg havde fået et par relativt almindelige høreapparater, som de første jeg prøvede, var jeg nok også blevet mere eller mindre vanvittig, for diskanten forstærkes en del på de almindelige apparater sammen med mellemtonerne. På det niveau af apparater, som jeg valgte, kan man nøjes med at forstærke mellemtoneområdet.
Det er så rart ikke at føle trang til at kvæle de små børn i metroen, når de hyler. Og slippe for at lette et meters penge, hver gang der er en mobil, der ringer:-)
Jeg ved ikke, hvad Audio Nova giver dig for apparater, men for mig, var det meget væsentligt at bestemme selv fordi min hørenedsættelse er sjælden og kun udgør under en procent af alle hørenedsættelser. På den baggrund er det naturligt, at de apparater, som er de normale gratis apparater ikke tager hensyn til min type hørenedsættelse.

Pudderdåse Katja

Fedt. Det er ikke et område, jeg ved noget om, men jeg har da hørt fra flere, at de fleste steder betaler det offentlige.

Malene

Hey, og ved du hvad. Træerne har faktisk også blade på træerne – det er ikke bare en stor krone.
De er gode til dig. En pæn markant brille der samtidig ikke tager al fokus.

Pudderdåse Katja

Tak Malene 🙂
Ja det er så smart. Det stenede jeg også over på vej hjem. Der er stort fyrretræ på den anden side af vejen. Det har faktisk nåle på. Er det ikke vildt?

Julie

Hvor er de bare flotte! Og de klæder dig rigtig godt 🙂
Tillykke med dit nye look!

Pudderdåse Katja

Tak Julie:-)

Sofie Jørgensen

De er super gode til dig. jeg har haft briller siden jeg var 7, så knap 20 år og ELSKER dem, de er en del af mig. har for muligt skiftet til et dt
stærkere stel og ret hurtigt vænner øjnene sig til det. især når de er på fra morgenstunden. prøv om nogle dage at tage dem af i et øjeblik og se hvordan du nu vil foretrække brillerne. jeg ville dø med de gamle nu medmindre de er på fra starten af dagen.
Og ellers giv den endnu fuld skrue med øjen-makeuppen, der er bestemt en undskyldning 😉
hilsen den glæde brilleabe 😉

Pudderdåse Katja

Tak Sofie, hvor er det fedt at høre. Jeg satser på, at jeg har det som dig lige om snart!

Sofie Jørgensen

det kommer – trust me.. føler mug nogen uden dem (og blind 😉 )

Pudderdåse Katja

🙂 Jeg håber du har ret

Sofie Jørgensen

Ups, der skulle stå have skiftet for nyligt.. dumme ordbog

Lis T

De klæ’r dig rigtig godt, men med eller uden briller, så var det nu rigtig meget tåget i dag 😉
Jeg kender godt situationen, da jeg fik læsebriller første gang og prøvede dem i butikken, var min reaktion: “Hvem tændte lyset?”
Tillykke med dem 🙂

Ravn

De klæ’r dig! Og sammen med dit nye hår, er du jo en ny kvinde. 😀
Jeg har været ved optikeren og fået at vide, at jeg ikke skal have briller, før jeg er 40 og får brug for læsebriller. Det vil jeg håbe passer, for jeg falder altid for de dyre stel, når jeg leger og prøver briller, mens mine forældres øjne bliver kigget på. :b

Pudderdåse Katja

Tak skal du have. Ja det med at falde for det dyre kender jeg godt… Det er klassisk hos mig. Men med disse, tror jeg, vi endte med de billigste stel i butikken. Og det var ikke fordi jeg sparede med vilje. Det er helt uhørt for mig!

Conni Nørskov

Jeg er helt vild med farverne i det stel, og brillerne er superflotte til dig! Velkommen til LCD-world 😉

Pudderdåse Katja

Tak Conni 🙂

Lisa

Velkommen i brille-klubben
Flotte, flotte briller. Jeg havde selv nogle skildpadde/grøn i mindre udgave for et par år tilbage og savner dem lidt, når jeg dine. Og bare vent. Os bygningsfejls-udfordrede bliver hurtigt inkarnerede brillebrugere. Selv har jeg været på vognen i nogle og tyve år og faktisk er briller så integreret en del af mig, at jeg engang efter træning tog briller på FØR jeg lagde dagcreme. Resultatet var selvfølgelig ret fedtede briller og kun ret pinligt. heldigvis fik andre et godt grin at starte dagen på.
Jeg er sikker på du ikke lader det komme så vidt!
Mvh. Lisa
PS: Og så har du jo endnu en accessoire, der skal vedligeholdes og skiftes ud 🙂

Pudderdåse Katja

Ha ha ha ha! Fantastisk historie. Og tak, ja jeg er faktisk lidt begyndt at overveje næste par briller allerede :p

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *