Ny stribe: Matas tørshampoo

23.10.11
Matas tørshampoo

Jeg er stor fan af Matas’ stylingserie, som I kan læse anmeldelsen af her. De er billige, gode og uden de problematiske parfumestoffe, som ellers præger de fleste hårprodukter (se det sidste afsnit i indlægget her).

Det var derfor med stor glæde, jeg så den helt nye tørshampoo, som lige er kommet. Jeg har været meget spændt på at prøve den, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet.

Effektiv til fedtet hår
Den er især rigtigt god til fedtet hår som midt. Jeg synes, den er noget af det mest effektive til at affedte håret, som jeg har prøvet. Prisen er til gengæld, synes jeg, at den er lidt mere udtørrende end andre jeg har prøvet. Men det problem kan i vid udstrækning løses ved at bruge mindre.

Jeg har det problem, at jeg ofte skal bruge ret store mængder tørshampoo, fordi mit hår fedter så meget. Det kan godt blive dyrt i længden, og jeg synes her, at Matas’ version er langt mere effektiv.

Duften giver både plus og minus. Der er ikke nogle af de 26 særligt allergene parfumestoffer i, og det er et kæmpe plus. Tilgengæld er den en af de tørshampoo’er, jeg har brugt, der kradser mest i næsen, når man bruger den.

Hvidt skær i håret
Jeg aner også et svagt hvidt skær over mit nye mørkere hår. Det erikke så tydeligt, at det er et issue for mig, men jeg vil ikke udelukke, at mørkere hårtyper kunne have problemer med det. Vi må muligvis hellere teste det på Helenes mand, når vi får chancen…

Et sidste stort plus er, at den kommer i en rejsestørrelse også. Sidst, jeg skulle flyve, var det kun med håndbagage, og der savnede jeg min tørshampoo, der måtte falde for grænserne for væske i håndbagagen. Prisen er selvfølgelig også som altid en stærk fortaler for Matas’ stribede stylingprodukter.

Her kan du købe det
Matas Tørshampoo koster 59,95 for 200 ml. og 16,95 for 15 ml. og kan købes i Matas og på Matas’ hjemmeside.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Camilla

Tak for godt tip. Har i også prøvet nogle af de stribede hudplejeprodukter?? Overvejede at prøve serien til tør hud, der jo er ekstrem billig. Har lutter gode erfaringer med Matas produkter, feks deres solcreme. Tak for en god blog 😉

Pudderdåse Katja

Tak Camilla 🙂 Deres solcremer er gode, og deres fod- og hælkur er jo genial: https://pudderdaaserne.dk/2011/03/23/dasedarlings-matas-fod-og-h%C3%A6lkur/
Men ansigtsprodukter fx. har jeg ikke prøvet meget længe fra Matas. Jeg synes, de har været meget kedelige meget længe. Men jeg skal nok prøve at holde øje med, om de har oppet sig lidt.
Men gode basisting som fx. en rensecreme kan man jo fint købe derfra. Der er ingen grund til at sådan en skal være dyr. Men jeg har ikke selv prøvet deres meget længe.
Kh. Katja

Kat

Super – og rejsestørrelser er jo også prøvestørrelser, så kan man selv afprøve om duft og hvidhed er et problem for kun 17 kr. 🙂

Pudderdåse Katja

Ja 16,95 kan man jo altid overleve. Prøvestørrelser burde være et krav!

Pudderdåse Katja

Rejsestørrelser er det bedste!

AK

Fedt med en anmeldelse af den, men knap så fedt med det hvide. Jeg har nemlig sort hår og derfor er det lidt irriterende, at der kommer det hvide, når man bruger diverse tørshampoos. Men, denne her skulle være en god en fre Lee Stafford. http://shop.magasin.dk/Dark-Brown-Dry-Shampoo/0886011000211,default,pd.html Han har nemlig lavet dem i 3 ‘farver’ så at sige. Nemlig en original, en mid-brown og en dark brown, som så skulle passe til sort hår, iflg. den anbefaling jeg læse på en udenlandsk blog.. De er self. billigere hos Boots, så måske skulle man prøve en, når man kommer til England http://www.boots.com/en/Lee-Stafford-dry-shampoo-mid-brown-150ml_1162709/ Og de findes også i mini versioner til 2 eller 3 pund..

Pudderdåse Katja

Du må give et referat, når du har prøvet. Det er lidt synd for Helenes mand, at han skal teste tørshampoo for os, bare fordi vi begge to er lyshårede 😀

NinaAstrid

Lee Staffords tørshampoo er virkelig god til mørkhårede! Jeg har mørkebrunt hår, som godt kan afsløre de hvide tørshampooer (Matas tyske og Got2Be fra Schwartzkopf), hvorfor jeg har købt den mørkeste af Lee Staffords. Den er vildt nem at dosere og ens hår ser virkelig nyvasket ud + den giver lidt volumen – jeg er fan!!
Den kan købes på Nelly for 69 kr http://nelly.com/dk/sk%C3%B8nhed-kvinde/sk%C3%B8nhed/h%C3%A5rpleje/lee-stafford-300/dry-shampoo-dark-300034-99/

Pudderdåse Katja

Fedt! Tak for tippet!

Estermarie

Hvor heldig kan man lige være.
Da vi kørte hjem fra Spanien sidst var det uden hotelovernatninger og jeg lignede noget der var løgn. Sagde til min mand at jeg ALDRIG gør det mere, med mindre jeg havde fundet en god tørshampoo og det lader det til jeg har nu 😀

Isabella

Så ny er den da heller ikke? Den har været i min lokale matas (køge) i mindst en måned er jeg da ret sikker på.
Men fedt at se at den virker! har nemlig overvejet at købe den i et godt stykke tid.
– modefisk.com

Pudderdåse Katja

Det er da også nyt 😉

Joan

Undgå det hvide skær, mange tørshampooer giver, ved at føntørre håret, når tørshampooen har siddet i håret i ca. 30 sekunder. Det giver også ekstra volumen til håret 🙂

Pudderdåse Katja

Smart!!! Det må jeg prøve

Pudderdåse Katja

Godt tip Joan!

P

Jeg har prøvet tørshampooen et par gange. Jeg er lysblond og tørshampooen efterlader ikke noget hvidt skær i mit hår. Håret blir ikke som nyvasket – men mere som det er dagen efter en hårvask. Jeg synes ikke den giver så meget volumen i mit fine hår, men håret bliver lidt stridere.
På mange måder er tørshampooen brugbar og giver et godt resultat. Men jeg synes at den er alt for stærkt parfumeret. Og det er virkelig generende at duften ikke aftager i løbet af f.eks. en times tid. Selv efter en grundig hårvask (med uparfumeret shampoo) kunne jeg stadig lugte parfumen.
Derfor vil jeg ikke købe tørshampooen fra Matas igen. Og jeg vil råde andre der har lyst til at prøve tørshampooen til at nøjes med at købe rejseudgaven, og teste om de (og deres omgivelser) kan acceptere parfumeduften og -mængden.
Det er selvfølgelig prisværdigt at Matas ikke bruger de mest problematiske parfumestoffer. Men det bedste ville være at skrue ned for parfumemængden og også tilbyde en uparfumeret udgave, både af hensyn til brugerne og deres omgivelser. Pga parfumen vil jeg ikke købe tørshampooen igen.
Indtil der kommer et parfumefrit alternativ kan man heldigvis lave sin egen tørshampoo i pulverform af en blanding af rismel eller kartoffelmel og majsstivelse (Maizena). Det er hovedingredienserne i de fleste kommercielle tørshampooer.
Det er meget drøjt i brug, så nøjes med at blande en lille portion. Man bruger 1-2 tsk af pulverblandingen ad gangen. Det støver lidt, så påfør det f.eks. i brusekabinen eller henover håndvasken. Man hælder det op i hånden, vender hovedet nedad (hvis man har langt eller halvlangt hår) og fordeler pulveret i håret tæt ved hovedbunden, der hvor det er mest fedtet. Så børster man det grundigt igennem, og fordeler derved pulveret i resten af håret.
Pulverblandingen kan efterlade et hvidt skær, som forsvinder når den efter kort tid har absorberet fedtet i håret. Det kan også fjernes ved at man børster eller frotterer håret med et håndklæde.
Metoden fungerer fint i lyst hår, og gør at man kan udsætte hårvasken en dags tid.

Pudderdåse Katja

Jeg er enig med dig i, at den lugter aldeles rædselsfuldt (det gør alle tørshampoo), men det er helt sikkert ikke på grund af parfumen. Der er ganske lidt parfume i. Til gengæld er der butan-gasser, alkohol og mange andre barske ting i, der kan rive i næseborene, og som desværre er nødvendigt for at lave en tørshampoo. Jeg har aldrig haft en tørshampoo i hænderne, der ikke lugtede meget kraftigt af disse ting. Faktisk tror jeg, at grunden til at denne lugter så relativt meget af det, er at den er så mildt parfumeret i forhold til de gængse tørshampoo. Matas er super til at holde de grimme parfumer ude af deres produkter.
Der er hverken kartoffelmel eller majsstivelse i tørshampoo, men der er ganske rigtigt stivelse i af andre former, og det kan have en lignende effekt. Har du prøvet hårpudder? Det lugter ikke og er måske nemmere at bruge end ren maizena: https://pudderdaaserne.dk/2011/10/13/laekkert-har-pa-anden-dagen-uden-harvask/
Og det lugter ikke, der slipper du for gasserne fra sprayflasken 🙂
Kh. Katja

Carla

Jeg har prøvet tre tørshampooer indtil videre, som dufter dejligt:
– Klorane (apoteket)
– Toni & Guy (Matas)
– Lee Stafford (Matas)
Og alle tre giver intet hvidt skær, hvis man føntørrer håret efter påføring.
Et godt (og mere miljø-/allergivenligt) alternativ til tørshampoo er en hårpudder. Her kan jeg især anbefale “Pure abundance hair potion” fra Aveda 🙂 Den giver også fin volumen!

Janni

hej.. 🙂
– Matas har nu også en tørshampoo til Mørkt hår – så undgår du den hvide kant i dit mørke hår.. 😀

Pudderdåse Katja

Ja, jeg har godt prøvet den. Det mørke i den er simpelthen farve, der er tilsat. Jeg synes bare, det bliver noget værre snask. Det smitter af for mig fx.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *