Dåsedarlings: Matas Fod- og Hælkur

23.03.11
Matas Fod- og Hælkur

Matas Fod- og HælkurNogle produkter er hverken sexede, glamourøse eller ser lækre ud på natbordet. Tilgengæld virker de bare. Matas Fod- og Hælkur er en af den type produkter.

Både Helene og jeg kæmper en hård kamp med at holde vores fødder pæne. Jeg er selv hårdt ramt af hård hud på fødderne, og under normale omstændigheder, så er det ikke en køn affære. Men med daglig brug af Matas Fod- og Hælkur, så er de bløde og glatte som babyfødder.

Vanvittigt klistret
Lad det være sagt med det samme, det er noget vanvittigt klistret stads. Hvis du er på udkig efter en let fodcreme, der er nem at fordele og trænger hurtigt ind, så skynd dig videre. Den er så fedtet, at når jeg er halvvejs gennem en krukke, så er overfladen på krukken godt fedtet også.

Men hvis du som jeg kæmper med tørre fødder og revnede hæle , så er denne kur din allerbedste ven, der kan forvandle dine fødder til noget, du kan vise frem igen i sandaler til sommer. Jeg har aldrig haft så pæne fødder, som efter jeg er begyndt at bruge denne.

Den simple men effektive ingrediens i Fod- og Hælkuren er urea, også kaldet carbamid eller urinstof (det lyder bare så usexet). Carbamid er et gammelkendt trick i hudpleje, der bare er det bedste til at behandle hård hud på fødderne. Læs på næsten enhver fodcreme, og der vil stå urea på ingredienslisten, og hvis der ikke gør, så lad være med at købe den. I denne creme er der hele 25 procent, og det er blandt andet det, der gør den så effektiv.

Det er ikke kønt, det er ikke sexet, men det virker!

Her kan du købe det
Matas Fod- og Hælkur koster 64 kroner og kan købes i Matas eller på Matas hjemmeside. Den er relativt ofte på tilbud endnu billigere.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Lovis

Den er rigtig god – jeg bruger den med sokker på. Ikke kønt, men hold op hvor det virker 😀

Heidi

Tak for tips – mine fusser er så tørre efter en lang vinter – nu skal jeg gøre dem klar til sandaler jeg også 🙂

Christinna N

Tak for tippet. Jeg kan se på mine fødder, at det er lige hvad de har brug for.

Tine

Det må jeg prøve, nu hvor det heldigvis snart er tid til at lufte de bare fusser! Anbefaling af en god fodfil ville være rigtig velkommen på et tidspunkt, der har jeg nemlig endnu ikke haft heldet med mig.

Pudderdåse Katja

Hej Tine
Faktisk vil jeg helt fraråde at file fødderne og i stedet anbefale en grydesvamp 😀
Læs mere her: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/04/05/sadan-far-du-bl%C3%B8de-f%C3%B8dder-uden-hard-hud/
Kh. Katja

Tine

Tak! Der fik jeg lige afsløret mig selv som ny læser 🙂 Jeg må straks i gang med cremen, og faktisk ser det ud til, den er på tilbud i øjeblikket, så det passer jo perfekt.

Johanne

Når cremen har et højt indhold af carbamid, betyder det så at den er ekstra effektiv ifht kerastosis pilaris på fx armene? Eller er det her bedre at holde sig til cremer med kun 10% carbamidindhold, eller HTH-cremen?
Mvh Johanne 🙂

Pudderdåse Helene

Lige præcis Johanne 🙂 det kan den sagtens bruges til.
Men det er en skrækkelig fedtet affære.
Kh. Helene

Pudderdåse Katja

Du skal lige være forsigtig. 25 procent Carbamid kan være meget for huden på fx. armene. Det er ikke sikkert, du kan tåle det. Men det er da et forsigtigt forsøg værd.

Vesma

Fedt tipp lige hvad mine fusser trænger til 🙂 Skal helt klart købe den fod/hælekur .
Tak

Helena M

Hejsa,
Ved I om Urea udvindes kemisk eller animalsk?
Er ikke vild med at smøre mig ind i dyrs urinstoffer – heller ikke selvom de er filtreret og behandlet kemisk.

Katja Moikjær

Det er så vidt jeg ved produceret kunstigt.

Pernille

Kan man bruge den i ansigtet som maske i 10-20 min.? Hvis man lider af tør hud?

Helene Randløv

Kære Pernille
Det ville jeg ikke selv have mod på at prøve. Helt generelt er det en langt bedre løsning at bruge noget ordentlig hudpleje frem for at løse problemer med masker, der skal virke i kort tid. Find årsagen til den tørre hud, rens med milde produkter, brug god fugt som bliver forseglet med fedt og tag eventuelt et kosttilskud. Alle led i den proces kan du finde indlæg om på bloggen 🙂

Pia

Hvorfor anbefaler i ikke jeres egen fodcreme

Helene Randløv

Hej Pia
Gør vi ikke det? Dette indlæg er fra marts 2011, vores Alt i en Fodcreme blev lanceret i juni 2018 altså mere end syv år senere.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *